a pokol kezdete és talán a remény újraéled…

Téma címkék:
2012.06.03. 18:15

Sziasztok!

Én egy 25 éves lány vagyok, hivatalosan 3 éve diagnosztizálták nálam a borderline személyiségzavart. Addig a pontig sosem értettem, mi miért történik velem, 16 éves korom óta jártam pszichológushoz, mindig depresszióval kezeltek. Amikor kisebb voltam is voltak dühkitröések, sokszor összekarmolatm az arcom, de súlyos kárt nem tudtam magamban tenni, mindaddig, míg nagykorú nem lettem…Nem bírtam elviselni akkor már a sok fájdalmat,amit sokszor csak én találtam ki, vagy nagyítottam fel. Nekem egy szakítás is felért egy halállal körülbelül, úgy gondoltam itt mindennek vége, de kisebb problémákból is elefántot csináltam. Tehát betöltöttem a 18-at és fel tudtam magamnak íratni gyógyszereket. Ekkor kezdődtek az öngyilkosságok, az első 2 évben talán csak 2, de én nem azt akartam sokszor, hogy figyeljenek rám, vagy segítsenek, csak, hogy vége legyen ennek a sok “kattogásnak”. Aztán egyre gyakoribbak lettek a dühkitörések, a rombolások, gyógyszerek. Olyannyira, hogy 21-22 évesen szinte 2 havonta kórházban voltam. Persze ezt még a legközelebbi barátaimnak sem mertem elmondani, hogy miért, mindig kitaláltam valami indokot. Nagyszerű színész lettem az évek alatt. Azt hittem akkor, hogy sosem lesz vége, nem tudtam mi van velem, miért történik ez. Ekkor egy doki elmondta, hogy ez valószínűleg a Borderline lehet. Elkezdtem pszichológushoz járni, teljesen kétkedéssel fogadtam, és a betegséget sem igazán akartam elfogadni, csak jó volt takarózni vele. Az első főiskolámat többek között emiatt sem fejeztem be, mert sokszor annyira magam alatt voltam, hogy felkelni sem volt kedvem, csak bevenni pár gyógyszert és aludni. Talán 1 éve sok minden megváltozott, még néha most is nagyon fáj a lelkem, de nem hagyom, hogy a betegség győzzön, fél év múlva, ha minden jól, közgagdászként diplomázok, állandó munkahelyem van, ahol vezetőként dolgozom. Nem állítom, hogy meggyógyultam és azt hiszem, ahhoz, hogy ez a sok fájdalom és hibásan felépített elképzelések átalakuljanak kell még idő, de dolgozom rajta és nekem az segített, hogy, amikor nagyon magam alatt vagyok, próbálom “megbeszélni magammal a dolgokat”, hogy talán csak én nagyítom fel a gondokat és milyen megoldást találhatok. Néha nem találok rá még mindig választ, de sokszor igen:) Hiszek benne, hogy igenis erősebb tudok lenni, mint a Borderline…Célokat tűzök ki magam elé és próbálom ezeket megvalósítani, próbálok újra bízni az emberekben, és persze önmagamban. Azt elején kihagytam, hogy nekem a szüleim nagyon kicsi koromban elváltak, anya nagyon sokszor bántott, mind szavakkal, mind pedig tettekkel, nagyon maximalista volt, de már megbocsátottam neki, ugyanis legalább ő mellettem volt a legnehezebb időkben, apát mindez nem érdekelte.

De hiszek benne, hogy, aki kicsit is hisz magában, akármennyire is fáj sokszor és megéli a poklot, igenis küzdjön, mert mindenki nagyon értékes ember és soha de soha nem szabad feladni…

#9235 stardust hozzászólása: 2012.07.03. 19:26

Sajnos, nekem a gyógyszerek nem sok pozitív élményeket nyújtottak. Egyrészt mert én sokszor, azzal akartam befejezni a földi pályafutásomat, másrészt, mert hozzászoktam, és nagyon nehéz volt letenni.

#9234 stardust hozzászólása: 2012.07.01. 09:13

Semmilyen gyógyszert nem szedek már. Egyébként van olyan gyógyszer, ami mellett elég jól lehet tanulni megmarad a koncentrációkészség.

#9233 Harmonicagi hozzászólása: 2012.06.23. 07:06

Nagyon jó dolgokat írtál.  Az a tapasztalatom, hogy sok esetben a hibásan felépített elképzelések sodornak bajba. Apró dolgokból nem kell nagy tragédiát gyártani,utólag jövök rá, hogy  megoldódik minden önfegyelemmel, szeretettel, türelemmel, figyelemmel. Fontos a negatív gondolatok, feltevések törlése, találni olyan elfogaltságot, hogy idő se legyen hülyeségeken rágódni.  És nagyon fontos a jó társaság. Ha a másik ember is szeretettel áll hozzád illetve a problémádhoz, akkor biztos a gyógyulás.

#9232 szazsu hozzászólása: 2012.06.21. 09:34

Szia!

Örömmel töltött el ahogy olvastam a soraidat,hasonló szinten lehetek én is mint te de én még nagyobb felelősséget nem mertem vállalni de jó uton haladok felé.Mindennapjaim már nem olyan keservesek és nagyon jó uton haladok,végre  egy jó kis történet.Én hiszek benne hogy kordában lehet tartani ezt a betegséget,és élhető életet lehet élni a maga furcsaságainkkal:)

további szép napot neked:)

#9231 Zuzmara hozzászólása: 2012.06.14. 16:28

 

Igen,tudom mennyire szörnyen nehéz,én is benne vagyok.

Nem írom le ide,hogy honnan keltem fel,de mint a Te példád is mutatja szinten lehet tartani.

Nagyon becsülöm a kitartásodat és mindenkiét aki nem adja fel.

Muszáj pozitívan hozzáállnunk,csak így lehet túlélni ezt.Sok-sok humorral.

Fiataloknak megnyugtatásul:40 hez közel lecsillapodnak a dolgok.

Talán mi vagyunk az egyetlenek akiket boldogsággal tölt el az idősödés:-)

Szóval kitartást  mindenkinek!

Helyes táplálkozással,sporttal,önszeretet-önbecsülés javításával,határaink megerősítésével és rengeteg türelemmel saját magunkal szinten tartható ez a betegség.

És rengeteg önfegyelemmel.

De örülök,hogy ez másnak is sikerült!:-)

További sok sikert és szép napot Mindenkinek!

 

 

 

#9230 stardust hozzászólása: 2012.06.13. 21:25

Kedves Zúzmara! Köszönöm az elismerő szavakat:) Nehéz ehhez a betegséghez pozitívan állni főleg az elején, de kitartó munkával, kezeléssel igenis gyógyítható. Ezt több fórumon leírtam már, hogy egy borderline-os mindig érzékenyebb marad, de az már nem betegség. Célokat kell kitűzni, haladni és nem szabad feladni, akármennyire borzasztónak is tűnik. Évekig éltem ebben a pokolban és már vége:) Pedig voltak ugyanolyan stresszfaktorok…szóval nem hiszem, hogy gyógyíthatatlan lenne, csak nehéz és küzdeni kell…:)

 

#9229 Zuzmara hozzászólása: 2012.06.12. 21:25

Végre 1 írás ami tetszik.Végre valaki aki küzd mint én is,és nem adja fel.

Önfegyelemmel és sok sportolással kordában lehet tartani a dolgokat.

Régóta olvasgatom a cikkeket de nem nagyon tetszenek.

Ha már gyógyíthatatlan a betegségünk,legalább álljunk hozzá pozitívan.

Végül is jobb mint egy rák nem?

Minden tiszteletem azoknak akik küzdenek és nem hagyják el magukat.

Mert én is ilyen vagyok.Tudom mennyire nehéz:-(

Kitartás mindenkinek:-)     Szilvia

#9228 stardust hozzászólása: 2012.06.05. 09:14

Köszönöm a kedves hozzászólást:) És örülök, hogy valamennyire reményt adtam Neked:) Sokszor ennél a betegségnél pont az a baj, hogy akaratlanul elszigeteljük magunkat attól, akik segíteni szeretnének, legalábbis nálam sokszor előfordult. Amikor mélyponton voltam, még a telefont is kikapcsoltam. Aztán jöttem rá, hogy ilyenkor ez még rosszabb, ilyenkor igenis ki kell mozdulni és még, ha egy porcikánk sem kívánja, társaságba kell menni, vagy meg kell találni, amivel kicsit elterelhetjük a gondolatunkat (ami az adott helyeztben sokszor lehetetlen). Nekem ami még sokat segít, az a sport, ha nagyon feszült vagyok és edzek 1-2 órát, jobban leszek:) A gyógyszerekkel viszont vigyázni kell, sztem elég könnyen hozzá lehet szokni, konnyű abba menekülni, mikor minden rossz…És akkor az pedig egy újabb csapda. Nagyon kevesen foglalkoznak ezzel a betegséggel, bízom benne, hogy talán, aki ezen keresztül megy és átéli, legalább egymásnak tudnak segíteni:)

#9227 Marko hozzászólása: 2012.06.05. 08:59

Minden elismerésem, hogy küzdöttél és megnyerted az eslő csatád magad ellen.Talán a dolgokat mi nagyítjuk fel, vagyais a tudatalattink akar uralkodni a személyiségünkön. Mindig van remény, mindig van újrakezdés. De az iszonyű nehéz. Van akinek győygszeresen sikerül, van akinek a környezete segít. A legrosszabb időszakok a holtpontok mikor az emberhez nem szól senki és egyedül van. Ekkor jönnek elő a “rossz gondolatok” éa félelem. Nagyon nehéz, de ki kell mozdulni, emberek közé menni. Annak a legnehezebb akinek nincs igazi barátja se vagy nem érnek rá. Valami elfoglaltságot találni kell. Gratuálok neked, hogy ennyi sok mindenen keresztül elindultál a gyógyulás útján…. Reményt adtál nekem is…Köszönöm…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close