Banális történet

Téma címkék:
2013.01.25. 19:05

Szeretettel üdvözöllek Benneteket! Pont soraitokat olvastam amikor felhívott az orvosom telefonon, hogy a bizottság engedélyezte a hármas kezelésemet.

Február 1.-én megyek be a kórházba és elkezdődik valami amiről sokat nem tudok ,csak a Ti kedves és őszinte vallomásaitokból. Írni fogok mindenről.Bevallom még mindig hárítok.Ti hogy voltatok ezzel?

Az én történetem teljesen banális ugyanis fogalmam sincs hol sikerült a vírusra szert tennem :(.A májfunkciós mutatóim szinte állandóan meghaladták kissé a normál értékeket,de csak legyintettek ,hogy valamit valahol kaptam de meggyógyultam és védetté váltam….stb.

Közben mindenféle gyógyszerallergiám alakult ki így semmiféle gyógyszert nem szehettem, csak ellenőrzéssel.

Alkoholt nem ittam.

Asztmára és később a jóindulatú nyirokbetegségemre (Carcodiozis) szteroidot kaptam.Ezeket nem sokáig szedtem,de a májam károsították biztosan.

58 éves vagyok, emésztési probémák, főként epés tünetek jelentkeztek.Kértem a háiorvosom küldjön vizsgálatra, de sehol semit nem találtak.Akkor küldte el a vérem  a nagyon megemelkedett mutatók miatt hepatitis vizsgálatra.Egy hónap mulva mentem valamiért hozzá akkor csendben megmutatta a rossz eredményt.Biztatott és tanácsot adott hova menjek .

Most már felgyorsultak az események.

10 évesen mandulaműtétem -,18 éves koromban orrpolip műtétem volt, 45 éves körül méhszájpolip ,sok fogorvosi kezelés,két szülés.

Azt gondolják még a 18 éves orrműtétkor kaphattam.

Decemberben végzett fibroscan vizsgálat  F4-et mutatott alig tudtam hazajönni vonattal a megdöbbenéstől.Végig feszült voltam nem tudtam magam elengedni.Ma is nehéz megtenni.Dolgozom, időközben a munkahelyem is elvesztettem és magamnak keresem a feladatot,kocsiban ülök és járom a megyét. A családom jó és szerető.Nem volt könnyű sorsunk eddig sem. Sok költözés, tartós beteg gyermek ,sok tanulás, munka küzdelem, munkahely elvesztés, vállalkozóvá válás, két diplomás munkanélküli gyermek, betéggé lett férj,dementálódó papa,rákos mama…..Most már könnyebb lenne,van egy kicsi unokánk,a gyerekeink sorsa rendeződni látszik, a nagyszülők sorsát is elrendeztük tisztességesen.

A férjem és a lányom már megcsináltaták a tesztet negatívok lettek.

Izgulok, sikerül e megszabadulnom a vírustól,vajon a Carcodiosis nem lobban- e be újra? Májam mennyire károsodik, hiszen aláírtam hogy semmit nem szedek a kísérleti kezelés alatt.Gyümölcsöt vagy egyéb védő táplálékot sem lehet? Mi marad a mellékhatásokból, hogy fogok tudni dolgozni? Pszichésen hogy hat majd rám,  hiszen a szterod is kibillentett kissé.

Millió kérdés amire nincs válasz ,hiszen egyénileg reagál a szervezet.

Kapaszkodom az orvosom kezében, Bennetek és abban, hogy nagyobb szövődmények még nem mutatkoznak- sajna a cirrozis igen, igaz  kezdeti stádiumban van.-

Talán jobb lett volna ,ha várok arra,hogy sorra kerüljek kísérlet nélkül is,de az orvosom azt mondta dec.22.-én  még nem biztos hogy az OP rábólint,vagy ilyesmit.?

Mindenkinek kitartást és hitet kívánok a gyógyulásban

Szeretettel:Andris

 

 

 

klmaan
#10637 klmaan hozzászólása: 2013.01.29. 22:05

Szia Andris!

Fel a fejjel és csak pozitíven!!! A jelentkező mellékhatásokról számoljál be, s akkor mindig lesz valaki , aki már átélt olyant, meg tudta is kezelni, mert volt rá ötlet. Az mindegy, hogy kitől vette a tudást. Az a gyakorlat, hogy a mellékhatások kezelésében mi betegek elég jártasságot szereztünk már. Az orvosok kevésbé vannak ötlettel “megáldva”, mert itt nagyon eltérő és színtű dologgal állunk szemben. Ezért előre félni sem kell, meg ötletelni sem, mert csak zavart kelthet. A legkisebb gondodat, addig nem létező kellemetlen, vagy fájdalmas tünetedet is megírhatod, s ha tudunk, segírünk!!!!

Most örüljél, hogy elkezdődik, és gondoljál erősen a befejező nagy 0-ra! Adja Isten, hogy így legyen!

Üdv Neked szeretettel: Klmáan

#10636 Andris hozzászólása: 2013.01.25. 21:43

Kedves AA66!

Hálásan köszönöm biztató soraidat  és azt,hogy leírtad saját tapasztalataidat.A hárítás tehát normális esetben fenn áll. Neked szerencsére időben észrevették és a négy év valószínűleg kellett ahhoz, hogy megérlelődjön Benned az elhatározás. Azt is olvastam előző írásodból, hogy a biopszia jobb eredményt mutatat,mint a fibroskan.Ez is reményt ad.Sok választásom nincs ,én is annak örülök, hogy végre tudok róla, védekezést pedig el tudok kezdeni ,hiszen fogják a kezem.A döntés a nehéz,ide eljutni.Nekem gyorsan kellett lépnem :(

14 hét! A legkritikusabb valószínűleg és túl vagy rajta !Klassz vagy!Megcsináltad és jó eredménnyel sikeresen ,ennek lehet örülni csak igazán!!!!Írj ,hogy könnyebben tudjuk együtt átvészelni ezeket a nehéz hónapokat, heteket,napokat  ami még vár ránk.

Köszönöm a biztatást nem adom fel,remélem az orvosaim sem :).

Neked továbbra is nagy önfegyelmet,gyógyulásodig kitartást és minél kevesebb és elviselhetőbb tüntetet kívánok szerettel és hálával :Andris

#10635 AA66 hozzászólása: 2013.01.25. 20:56

Kedves Andris!

Üdvözöllek és a legjobbakat kívánom Neked. Én már 14. hete csinálom a kezelést, és ha elolvastad az előző hozzászóllásokat és történeteket, nagyon sok féle infot kaphattál. Ne félj, én is háritottam kb. 4 évig,mert a mellékhatások visszatartottak.Nem volt alaptalan a félelmem, de én már látom az alagút végét. Kívánom, hogy Te is meggyógyulj!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close