Borderline-ossal együtt.

Téma címkék:
2013.03.11. 22:43

Sziasztok.

 

A barátom nagyon hosszú ideje borderes.

Összeköltözés elött állunk. Szeretnék pár tanácsot. Igazán nem is tudom mit is kérdezzek,

Bármi jöhet.

Köszi

#11516 konyvmoly hozzászólása: 2013.06.04. 16:31

Sziasztok, én is ajánlok egy könyvet. Képzeljétek, a neten láttam hogy az ünnepi könyvhéten új borderline könyv jelenik meg. Lévay Anikó írta – ez nem az Orbán felesége – a Medicina adja ki, és 2200 forint. Címe: Borderline személyiségzavarom van. Szerintem jó lehet, mert azt írják a csaj nem orvos, vagy pszichológus, hanem ő is beteg, mint mi, szóval tapasztalatból ír. Én meg fogom venni, mert ritka manapság a borderline-ról magyar nyelvű könyv, és nagyon kiváncsi vagyok!!!!!! Úgy tudom a könyvhéten van engedmény is. Üdv!

#11515 Toolkit hozzászólása: 2013.05.04. 22:52

Szia Mimi90

Ajanlok egy konyvet:

Dom Miguel Ruiz: A negy egyezseg

Egy borderline-os partnerekent, a sajat strategiamba epitettem bele az ott olvasottakat, annak ellere, hogy nem a BPD-rol szol. Sajnos, nincs ra garancia, hogy a konyvben szereplo  gondolatok neked is segithetnek, de egy probat meger…

 

#11514 Mimi90 hozzászólása: 2013.04.09. 12:33

Szia lepke

 

mimi093@freemail.hu

Varom az emailed.

#11513 lepke hozzászólása: 2013.04.06. 19:19

Szia! Nem igazán tudom, hogy hogyan kell kezelni ezt az oldalt, h privátban hogyan tudom neked megadni az email címemet.. Te küld el nekem a sajátodat és akkor úgy rád írok.

 

 

#11512 Mimi90 hozzászólása: 2013.04.05. 15:35

Szia Lepke.

Koszonom a hozzaszolasod. Lenne kerdesem de ha lehet privatba (email).

Koszi.

#11511 lepke hozzászólása: 2013.03.27. 16:18

Szia! Nekem is a barátom ebben a betegségben szenved. Nálunk azért még nincs szó összeköltözésről, de az biztos, hogy türelmesnek kell lenned vele. Azért pontosan tisztában kell lenned ezzel a betegséggel, hogy mit is takar, mert úgy kapsz igazán a kérdéseidre választ. Talán az egyik legfontosabb az, hogy erősítsd benne, hogy egy értékes ember, hogy ki is ő, hogy tudná leírni önmagát, a személyiségét.. Erősíteni benne az énképét, hogy önmagát tudja adni.. De így láthatatlanban nem tudom, hogy milyen ember ő.. Tényleg nem kell magadra venned, ha csúnyán beszél veled, ez a kettőség miatt lehet, hogy szeret, de egyben eltaszítják az embert is akkor is ha nagyon szeretik.. Én már úgy érzem, hogy megértettem ezt a betegséget és válaszokat is kaptam, mi miért van.. Önmagáért szeretem Őt úgyhogy elfogadtam a betegségét.. :)) Ha van konkrét kérdésed nyugodtan hátha tudok rá válaszolni..:))

#11510 holdtenger hozzászólása: 2013.03.12. 22:35

Kedves Mimi90,
hozzászólásodat olvasva én legelsősorban meglepődtem, hogy valaki képes párkapcsolatban lenni egy borderline-nal. Ősszel ismerkedtem meg egy fiúval, akiről (számomra) kiderült, hogy az (ő azt hiszi, hogy vele minden oké, csak a világgal van a baj;innen nehéz bárhova haladni); mivel én túl érzékeny vagyok mind az engem érő, célzó hatásokra, mind mások érzelmi állapotára, fájdalmasan, de teljes bizonyossággal elvágtam ezt a szálat. Ez a fiú egyébként a 2. borderline pasijelölt volt az életemben, ami ordítva tartott tükröt a saját megoldatlan érzelmi függőségemre és mélységes önértékelési katasztrófámra, amin azóta legalább 3x-os erővel dolgozhatok :D

Szóval én Téged szeretnélek kérdezni – hogyan lehetséges együtt lenni egy borderline-nal, ráadásulolyan szinten, hogy össze is fogtok költözni?? Egyáltalán nem szeretném megsérteni a bordereket ezzel a kérdéssel… Mindkét fiú, akit megismertem, hihetetenül nagyszerű és különleges ember, akiket a mai napig nagyon szeretek, éppen szért volt iszonyú nehéz elválni mindkettőjüktől. De a saját mentális és lelki épségemet muszáj volt előtérbe helyeznem. :(

#11509 Mimi90 hozzászólása: 2013.03.12. 22:13

Mielőtt megismertem  soha nem is hallottam erről a dologrol. Próbál felkészíteni.

Én borzaszó érzékeny ember vok talán igy még nehezebb lesz. Szerencsére eddig mindig időbe kapcsolt és látta ha megijedek. Hihetetlenül kiismer. Ti mind ilyen jó ember ismerők vagytok? Ez jellemző rátok?

Senkit nem akarok megsérteni , csak érdekel. Aki ennyit szenved ,hogy működik családapaként anyaként? Tudodm sok rossz nem  borderes apa és anya van, de engem most ez érdekel. Felelősség válalás stb… ha nekem mondja pl szar az élet stb ok az nem gond de egy gyereket tud pozitivan , optimistán nevelni? Nem akarok még családot ez csak ugy felmerült bennem.

 

#11508 ZeirAmpin hozzászólása: 2013.03.12. 19:55

Minden elismerésem kedves,és ezt őszintén mondom :) mi borderlineok mindent megteszünk azert,h eltasszitsuk magunktól az embereket,közben meg ölni tudnánk egy picike kis törődésért. Ami legfontosabb, a kitöréseit ha vannak sose vedd magadra,hagyd egyedül ha ezt igényli,bár sokszor csak mondjuk,h mindenki hagyjon békén és enek épp ellenkezője az igaz :)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close