Felvettek már valakit az új hármas típusú kezelés rangsorába?

Téma címkék:
2013.03.17. 12:06

Szervusztok sorstársak!

Milyen protokoll szerint csinálják az előkészítő vizsgálatokat? A szokásos vérvétel előtt az orvosnál  kell jelentkezni?

Ha valaki már túl van a listára íráson, írja már le legyen szíves a fejleményeket.

Köszönöm,miértis

#11603 akkorsemadomfel hozzászólása: 2013.10.31. 06:09

Szia Nóra51!

Örülök, hogy “belekotyogtál”, hiszen Neked köszönhető, hogy én olyan mértékig, mint Te el sem jutottam a szájsebek kialakulásában, mert előre fel tudtam készülni a jelzett szerekkel és ahogy éreztem, hogy valami nem stimmel azonnal öblögettem az Octenidol-al, illetve folyamatosan a kezelés alatt csak a Jordant használom. Így hála istennek egy-egy kisebb sebkezdeményen kívül nem volt semmi komolyabb.

Egyébként Miértis adnánk fel :-), kitartunk, gyógyulunk és élünk! Neked is eredményes kezeléssel záruló, mellékhatás-mentes, gyönyörűséges napokat kívánok.

Anna

nora51
#11602 nora51 hozzászólása: 2013.10.31. 00:25

Sziasztok! Bocs, hogy belekotyogok a szájvíz témába. Nekem a tela okozott íny-tályogot, amiből időnként ürült valami, nagyon vérzett fogmosáskor. Reggelente alvadt vérrel a számban ébredtem. Guszta! A fogorvoshoz eltámolyogtam, aki Curasept gyógyszeres szájöblögetőt javasolt, a legerősebb hatásút a 3 féle közül. Ezzel öblögettem egy hónapig.Most már elmúlt minden baj a számban. Sajna nem receptre, ez recept nélküli, 3000 Ft körül. Eléggé dühített, de végül is helyrehozott. Viszont a fogaim itt-ott elmozdultak kissé és úgy maradtak, így maradt baj, mert ebből fogszabályozás lesz vénségemre. Most már csak Listerine Total Care Zero-val öblögetek, nincs benne alkohol és antibakteriális,fogkő elleni, stb.stb. Fogorvosi tanácsra Elmex fogrémet használok.

Remélem, jól vagytok, miértis nem írsz, miértis?

Anna, miértis, mindkettőtöknek kitartást, türelmet, gyógyulást!!!

Szeretettel: nora51

 

#11601 akkorsemadomfel hozzászólása: 2013.10.30. 17:15

Kedves Miértis,

próbálok a Te történetednél írni, mert abban reménykedem erről értesít a várószoba.

Szóval örülök, hogy ismét tudtunk egy kicsit beszélgetni, személyesen. Szóval a 2 féle szájöblítő amiket eredményesen használok az Octenidol és a Jordan-Protect.

Az Octenidol a schülke gyógyszer cég gyártmánya, ezt többnyire akkor használom, mikor kijön a seb és max. 3 napig. Előtte utána inkább a Jordan Protect-et használom. Mindkettő alkohol mentes és gyógyszertárakban kapható (a Jordant az Auchan is forgalmazza).

Erős hányingerre, és hányás esetén a Cerucal tablettát írta fel az orvos. Hálaistennek még nem volt szükségem erre, mert sikerült elterelni … :-)

Remélem, azért nem fáradtál ki annyira ma, mert nagyon jól néztél ki és köszi a “tüsi-haj” ötletet :-)

Nekem most már 37,5, de nem olyan rég értem haza, hosszúvolt a mai nap. Mostmár csak dölöngélek.

Sok szeretettel Anna (akkorsemadomfel)

 

#11600 panzer1 hozzászólása: 2013.04.01. 21:30

Kedves museto és Virtuális Sorstársaim!

A kombinált(2.-es) kezelés időtartama a beteg reagálásától függ:

Ha az első három hónapban a vírus a vérből eltünik,vagy az HCV RNS kiindulási érték 1 %-ára csökken,ez előre jelzi, hogy várhatóan hatékony lesz a terápia,és a kezelés egy évig folytatható.

Ha azonban féléves kezelés után még a vírus jelen van,a terápia folytatásának nincs értelme,mert nem várható a vírusmentesség elérése.

A nem befolyásolható mellékhatások miatt is szükség lehet a kezelés felfüggesztésére,átmenetileg vagy végleg.

Kedves leander!3-6 hónapos kontrollokra járok és előtte egy héttel automatikusan vérvételre megyek.Igy mire az orvoshoz kerülök,már a leletet is látja.A leleteket természetesen nekem is kinyomtatja,de levelet még sosem küldött,hogy menjek vérvételre,pláne nem genom meghatározáshoz és vírusszámhoz. 

museto
#11599 museto hozzászólása: 2013.04.01. 12:19

Szasztok!

Most megint bogarat tettetek a fülembe. Mint korábban írtam nálam márc.8-án kezdődött a 2-es protokol szernti kezelés komplex kivizsgálást követően. Mivel F4-es vagyok (50 feletti KPa értékkel), elvileg van esélyem átváltani a 3-as kezelésre. A kérdés az, hogy ténylegesen ki és mikor dönti el, hogy a 2-es kezelésből kit és mikor fognak átcsoportosítani a 3-as kezelésbe? Holnap reggel megyek kontrolra, megpróbálok valami infót kiszedni a dokimból. A két hetes vérvizsgálatnál a vérképem leromlott, de a 3.hetesnél egy gyógyszer módosítást követően úgy néz ki helyre állt. Ha a holnapi vérvétel is jó eredményeket produkál, akkor folytatódhat a kezelésem az eredeti protokoll szerint. A gond az, hogy az előrehaladott májkárosodásom miatt nagyon fontos a vírusok mielőbbi kiírtása és esetemben a késlekedés fizikai létem radikális rövdülését vonja maga után. Ezért küzdök a leghatékonyabb kezelés mielőbbi megszerzéséért csak ennek a módját egyenlőre nem látom világosan. Van valami ötletetek?

Museto

klmaan
#11598 klmaan hozzászólása: 2013.03.31. 22:45

Sziasztok!

Erre azért van szükség, mert most mindenkit be kell sorolni a megadott pontok alapján valahová. Ezt csak úgy lehet, ha ezeket megcsinálják, s jó ha időben elkezdik. Én még nem kaptam behívót. Majd érdeklődök, hogy mire kell végezni a centrumoknak az adatgyűjtéssel? Van-e erre időkorlát? Lehet, hogy rendes az orvosod! Arra is kiváncsi vagyok, hogy a PCR hány hónap múlva lesz meg? Erre vonatkozó új infóról tud valaki?

Na! Üdv és nyugis további ünnepet! Klári-klmáan

#11597 leander hozzászólása: 2013.03.31. 21:11

Szia panzer1

Valóban fura ,hogy levelet küldenek.Te még soha sem kaptad kézhez ezt a leletet?Nekem mindegyik kezelés elött egy friss vizsgálazi eredmény volt odatűzve a kezelő lapomhoz,vírusszám meghatározással.Igyál finom vörösbort  és nem lesz gond .Mennyi időnként jársz rutinvérvételre?Kíváncsi vagyok ,valyon mi okból.

#11596 panzer1 hozzászólása: 2013.03.31. 19:26

Kedves Virtuális Sorstársaim!

Kaptam egy levelet a kezelőorvosomtól,hogy jelenjek meg vérvételre HCV-PCR,HCV genotípus meghatározása céljából.Szokatlan,mert külön levelet még nem is kaptam a 13 év alatt.Ezen a héten voltam a szokásos rutin vérvételen és a jövő héten megint mehetek.Hát lopom én a véremet?Tudja valaki,hogy miért szükséges ez?

klmaan
#11595 klmaan hozzászólása: 2013.03.19. 22:21

Sziasztok Sorstársak!

Szerintem mindenki a saját rendelőjében nézzen körül, hogy ott van-e olyan aki befejezte a 3-t tavaly. Nálunk 6-an fejezték be, ebből 5 lett negatív. El is járnak az egyesületbe, de nehéz rávenni őket az írásra. Múlt héten kértem őket utoljára, és már sokadszorra, hogy jöjjenek már közénk. Az a helyzet, hogy a mi korosztályunk nem egy netes korosztály. Akikről beszélek, ők sem neteznek, csak a gyerekeik segítségével és náluk tudnák ezt megoldani. Én nem is tudok itt másról, csak Anamaryról, aki megpróbálta, de ő is abbahagyta-kényszerből. Úgy láttam, hogy ez a 3-as nagyon hasonlít a pegilálthoz. Persze, nagyon más is lehet! Sokan a pegilálttal dolgoztak, én meg és a druszám, majdnem belehaltunk.Nem kell előre a rémiszgetés! Ahogyan jön egy mellékhatás, azt megosztjuk, és ötletelünk rá. Azért ígyekszem újból megkérni a már “túlélőket”, hogy meséljenek a 3-ról.

Sziasztok és üdv: Klári-klmáan

museto
#11594 museto hozzászólása: 2013.03.19. 21:44

Sziasztok!

Ez tényleg jó ötlet! Úgy tudom kijelöltek 150 fő “kisérleti nyulat”, valóban jó lenne hallani a véleményüket! Kedves 3-as kezelésben részesülők, ha van valaki közületek a fórumon, legyenszíves megdobni bennünket némi infóval. Nekem pl a kettes kombi előtt nagyon hasznosak voltak az infók, amiket a többiektől kaptam! Lécci-lécci-lécci!!!

Museto

 

#11593 leander hozzászólása: 2013.03.19. 21:31

Sziasztok

Ki mit ért a tartósan magas májenzim értéken,ki hányszor megy vérvételre? 11 évig havonta mentem,most ,hogy itt van a 3 -as most 3-havonta vagyok berendelve.Most kellene Fibróra menni,vagy majd május körül? A kezelő dr -t ostromozzam a kérdéseimmel? Nem tudom,ha magunk között mennek az infók talán többet tudok meg.

Lagalább a már 3 -as kezelésben résztvevők írhatnának,hogy vannak ,meg minden.Aki már több kezelésen is átesett,azok sokmindent,kibírtak,megéltek,biztosan nem rémülnek meg annyira a mellékhatásoktól.Azok meg akik most kezdik,látni fogják hányan túlétük a dolgokat,talán még segítségükre is lehet.Igaz Én beleakartam halni ,föleg az elsőbe,a másodiknál már csak élő halott voltam,a harmadiknál meg a dac vitt csak előre,mert megakartam mutatni ,hogy a győzelem az enyém.Kivácsiság képp megkérdezném,van valaki aki 3 telje kettős kombinációt végigcsinált? 3×53 hétig .

Üdv Leander-Klári

klmaan
#11592 klmaan hozzászólása: 2013.03.19. 11:36

Szia!

http://www.varoszoba.hu/show/2013/02/18/majustol_modosul_a_komplex

Talán így könnyebb, de a Várószoba “aktuális” rovatában megtalálod a beszámolót, és a hozzá tartozó írásokat.

Ha valami nem világos, akkor írjál a magánomra: dolgozznet@gmail.com, s válaszolok. Másként lesz az új betegeknél, mint Museto, és másként a már kezelteknél.

Üdv: Klmáan-Klári

museto
#11591 museto hozzászólása: 2013.03.17. 22:03

Szervusz miértis!

Nekem márc.8.-án indult a kettős kombinációs kezelésem, úgy tudom, direktben senkinél sem fogják kezdeni a 3-ast. Egyik fő kritérium az F4-es FibroScan eredmény, tartósan magas májenzim értékek és a reszponder státusz. Fontos az általános egészségi állapot, ami lehetővé teszi a sikeres kezelést. Egyébként találsz itt egy összefoglalót a legutóbbi VIMOR összejövetelről, ahol Makara doktor úr igen részletes tájékoztatást adott a 3-as kezeléssel kapcsolatban. Ezen a rendezvényen azt tanácsolták, hogy akinek van lehetősége, mielőbb kezdje el lehetőleg még május előtt a kettős kezelést, mert ha indokolt, innen könnyen át lehet kerülni a 3-as kezelésre. De mindenekelőtt keresd fel a lakóhelyedhez legközelebbi hepatológiai-infektológiai centrumot, ott megkapod a szükséges útbaigazítást. Lesz ELISA teszt, vírus ellenanyag kimutatására, majd vírusszám és ha szükséges genotipus meghatározás, májbiopszia vagy Fibroscan vizsgálat. Ha minden együtt van, és orvosod javasolja a kezelésedet, anyagod megy a bizottság elé, aki dönt kezelésed szükségességéről. Innentől már minden megy, mint a karikacsapás.

Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close