hepa c kezelés alatti mellékhatások és kérdéseim

Téma címkék:
2013.03.24. 22:31

Sziasztok!

 

Már a kezelés 3. hónapjánál tartok….amit elég jól bírok,de a kiütéseimet már nem tudom elviselni….

Ribavirin+Interferron kezelésem van(Pegasys).

Tele van a 2 karom apró bőrszínű hólyagokkal(amiben nincs víz) és körülötte vörös. Olyan,mint ha vkinek bedagadnak a “libabőrei” :P

Voltam bőrgyógyásznál,pikkelysömörre írt krémet…nem pikkelysömör ez,és a krém ugye emiatt nem is használ…

Patikusok szerint meg rühös lehetek….akkor Párom hogy nem az?

 

Ja és a vasam is több a véremben mint kellene…

A hajam is egy ideje hulldogál, remélem nem lehetek kopasz ettől is,mint anno a kemótól(mondjuk akor kissé gyorsabban hullott)

Légyszi gyorsan írjatok vmi okosat,mert a neten sem találok semmi hasonlót,mint ami nekem van :(

nora51
#11734 nora51 hozzászólása: 2013.04.14. 21:34

Kedves Survivor, én nem akarom, hogy elbúcsúzz,és kész. Aggódom a hasgörcsöd miatt, remélem hogy semmi komoly.Amit leírtál erről az elcseszett epeműtétről, hát az egy rémálom. Jó ég, te már könyvet írhatnál…Ami a vírusszámlálás eredményét illeti, most figyelj:a tavaly júliusban levett vérem virusszámlálási eredménye decemberben lett meg, a genotípus meghatározás meg januárban…/Székesfehérvári labor, mert a bp-i klinika oda küldi le/   Remélem, a tied hamarabb készül el, és az eredménynek örülhetünk majd.Drukkolok Neked, mert anyuka szeretnél lenni!  Erre gondolj minden nap!!!

A húsvétunk a Mátrában zajlott, mert férjem ott van szanatóriumban. Gyönyörű térdig érő hóban locsolt meg Húsvéthétfőn. Nagy élmény volt.

Most komolyan mondom, hogy aggódom, , légyszí írjál magadról! Te vagy köztünk a legfiatalabb, így vigyázó szemeinket rád vetjük!

Minden jót Neked: nora51

 

museto
#11733 museto hozzászólása: 2013.04.12. 04:13

Kedves Survior!

Remélem döntésed inkább jelenlegi nehéz és elkeserítő helyzetedből adódó lelkiállapotd kifejeződése, nem pedg, hogy besokáltál belőlünk. Tudod, mi Hepások olyanok vagyunk mint egy nagy család, ahol sokszor a “gyerekek” megorrolnak egymásra “játszás” közben, de utána hamar szent a béke és a “játék” megy tovább. Ha valaki huzamosabb ideig távol van a fórumtól, már hiányzik és keressük, érdeklődünk álapota felől. Ha nem is szeretjük bevallani, de mindannyan egy időzített bombán ülünk, amit vagy tudnak hatástalanítani a “tűzszerészek” vagy egyszercsak mennybe repít a delikvenst. Kissé erősebben fogalmazva, a kaszás beírt bennünket a noteszába, csak szerencsére a nevünknél összeragadtak a lapok (egyenlőre). Ha olvastad történeteinket, a Hepán kívül szinte mindegyikünknek van valami járulákos betegsége is, nekem a pl. a szívrtmus zavar, meg valami vérképzési anomália ami folyamatos alacsony trombocitaszámot eredményez. Én úgy érzem, hogy ebben a fórumban azzal, hogy egymásnak őszinten elmondunk mindent egy nagyfokú bizalmat feltételezünk egymás irányába. Adunk és kapunk tanácsokat, javaslatokat, ütköztetünk véleményeket, persze aki régebb óta szenved ebben a betegségben az több tapasztalattal rendelkezik, mint a hozzám hasonló “mazsolák”. Itt mndenki értékes és egyenrangú társnak tekinti a másikat, nemre, korra, magánéleti helyzetre tekintet nélkül. A Te sorsod is érdeklődéssel, szeretettel követtük, ezért én személy szerint sajnálom döntésed, hogy itt hagysz bennünket. Azért néha kukkants bele közösségünk oldalába, ha nagyon elkeseredsz Magad miatt, mi nem felejtünk el Téged!

Museto

#11732 survivor hozzászólása: 2013.04.11. 22:12

Kedves Nóra!

Köszönöm, elment a Húsvét, úgy alakult, ahogy…

És Neked?/Nektek?

Remélem minden rendben van Veletek!

Anyukám jól van,köszönöm :)

Sajnos nagyon soká derül még ki a centrifugálás után a vírusszámom.

Párom meg elfelejtett szabit kérni, szal még 2 hét addig,hogy kivizsgálják.

A kezelést bírom, de ma nagyon durva hasi görcsöm volt, most épp lázam van(38,2).

Volt egy epeműtétem, és akkor véletlenül elvágták az epevezetékemet,kifolyt egy kevés epesav a májam mellé,ott vmi csomó alakult,ami felszívta a löttyöt.

Behelyeztek gyomortükrözésell egy sztentet, amit nemsoká utána megint tükrözéssel kivettek, meg átvágták(direkt) a VATER PAPILLA-mat.

Amúgy a dokit, aki elcseszte az amúgy laparoszkópos(nem vágásos)nak kezdődő műtétemet kirúgták…nem csupán miattam, hanem mert eltett lábalól 2 60 év közeli női beteget majdnem ugyanígy, az Egyikőjük a Szobatársam volt…nagyon kedves Asszony…volt.

Amúgy nekem is hazudott a miértekről, hogy 3 nap helyett miért kerültem Karácsonyig kórházba, majd Karácsony után újabb 1 hétig ; kiderült rosszul is csövezett be; a cső kihúzása miatt azonnal hétrét görnyedtem(ezért kellet a tükrözés+a sztent)

Nah, lényeg a lényeg, baromira félek, holnap időpontot kérek hasi UH-ra…

A szívem össze -vissza dobog..gondolom a láztól…amúgy a kezeléstől sosem lázasodtam be, és most a hideg is fájdalmasan rázott,mint az áramütések :(((

Amúgy a műtét óta kicsit több,mint 1 év telt el.

Olvastam még hasnyálmirigy görcsről, gyomor -és nyombél fekély miatti görcsről…stb.

Egyik sem kecsegtető…

Amúgy rosszul érzem magam amiatt is,h. búcsúznom kell, de Klári elrontotta számomra az egészet, most biztos neki fogtok igazat is adni,szal…mindegy…

Örültem Nektek, és köszönöm szépen ,hogy “meghallgattatok”…

Mindenkinek Jobbulást,és Super Egészséget Kívánok Szívemből! :)

Én meg majd csak helyrejövök, ne aggódjatok miattam. ;)))

 

Puszii, Sziasztok!

 

 

nora51
#11731 nora51 hozzászólása: 2013.04.08. 23:13

Kedves Survivor, hogy érzed magad??? Hogy telt a húsvét? Klári előásta, hogy mit írtak fel annak idején a fejbőrére, stb, Museto történetéhez írta, de Neked is! Olvasd el!

Reméljük, ha nehezen is, de bírod a kezelést! Dolgozol, vagy tanulsz, vagy otthon vagy közben? Ha együttérző lelkekre vágysz, írjál Te is, hogy hogy vagy, és édesanyád hogy érzi magát?

Tarts ki! Szeretettel: nora 51

#11730 survivor hozzászólása: 2013.03.28. 23:14

Drága Nóra!

 

Kaptam már a legelején allergia gyógyszert is, de nem használt… :’(

Kipróbálom a Fenistilt,és megmondom a Dokinak, nem vált be ez a bőrgyógyász….ehhem….

 

Kedves Museto!

 

Szívemből beszélsz,én is erre céloztam,eleve így találták ki ezt az oldalt, mivel ha belép vki, kint van egy kis menüsor,és ott van ,h. történetEIm ,nem pedig történetem!

Tehát egy ember írhat több történetet is! :)

Üdv,és itt is Kellemes Húsvétot,minden szépet jót kívánok Nektek! =)

Survivor

nora51
#11729 nora51 hozzászólása: 2013.03.28. 20:25

Kedves Survivor! Meg kéne kérdezned legközelebb a hepa-orvosodtól, hogy szedhetnél-e Kalcium-Sandoz pezsgőtablettát vagy FENISTIL ALLERGIA nevű kapszulát? Ha igen, írja fel. Ezek allergiás viszketést csillapítanak, múlasztanak. Kezdem azt gondolni, hogy külsőleg bekenni a viszkető területeket nem elég! Elvégre ez a kezelés hatására, előjött allergiás viszketés!

Remélem, fog segíteni. Szeretettel: nora51

museto
#11728 museto hozzászólása: 2013.03.28. 17:55

Sziasztok!

Ide írok, de mindenki figyelmébe ajánlom! Ha a bejegyzés írójának nevére rákattintotok, akkor egy külön lapon megjelenik a kiválasztott személy által írt minden történet és bejegyzés. Így sokkal gyorsabban meg lehet találni a keresett beírást! Próbáljátok ki, nekem működik (De csak akkor, ha beregisztráltatok! Fontos!).

Museto

#11727 survivor hozzászólása: 2013.03.28. 17:39

Kedves Nóra!

A rázókeveréket kipróbáltam már anno, sajnos nem volt hatása…anno övsömörre jó volt…

Köszönjük a Jókívánságokat, Neked is ,és Mindenkinek Hasonló Jókat, Több ,Szilárdabb Egészséget Kívánok!

Többi irományom előző történetemnél fogom folytatni Klári-Kálmán kérésére.

Üdv:

Survivor

nora51
#11726 nora51 hozzászólása: 2013.03.27. 12:41

Aranyos Survivor! Csupa-csupa mosoly a leveled! Úgy örülök! Köszönöm! Én is megnyugodtam.:)))

Gyorsan szerezd be azt a Fenistilt, hogy a húsvéti ünnepek kellemesebben teljenek! Most eszembe jutott az a fehér cink-oxidos rázókeverék, amit régen a gyerkőceimnek kellett vennem vény nélkül a patikában, mikor bárányhimlő vagy allergiás kiütés miatt viszkettek éjjel-nappal. Jó, hogy fehér lett tőle kezük-lábuk, de hűsítette, nyugtatta a kiütéseket, csökkentette a vakarózást. Otthoni használatra ki lehet próbálni!

Museto, köszönöm én is Neked bölcs, megnyugtató soraidat. Drukkolok, hogy Nektek, szurisoknak elviselhető, kellemes legyen a most jövő hétvége: szép, nyugodt,kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindnyájatoknak, messze kerüljön el Benneteket minden ocsmány mellékhatás! Szeretettel: Nóra

Ui: klmáan-Klári írt Survivor bemutatkozó történetéhez!

#11725 survivor hozzászólása: 2013.03.27. 01:07

Kedves Nóra és Museto!

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat,és az őszinteségeteket is. :)

Fenistilt elvileg lehet vény nélkül kapni, kipróbálom akkor. :)

Túl sok mindent tudnék most írni, de rendbe kéne szednem a gondolataimat, tehát elnapolom.

Addig is tudjátok, most megsimogatta a lelkem,amit írtatok,megnyugodtam,. :)

Köszönöm szépen!

Addig is vigyázzatok nagyon Magatokra,és nektek is hasonló jókat kívánok! :)

Gyógyuljatok meg végre Ti is,ez a legfontosabb egy ember életében! Egészség,szeretet :)))

nora51
#11724 nora51 hozzászólása: 2013.03.26. 18:53

Kedves Survivor! Bocsi,bocsi,bocsi,bocsi!!!!!! Távol áll tőlem, hogy lekezeljelek, kioktassalak, kérlek szépen, ne haragudj!!!!!!!!!!Azért írtam ilyeneket, mert ugyanis NEM FELTÉTELEZTEM a bőrgyógyászról, patikusról, hogy ennyire melléfognak, azt hittem, nem is tudják hogy mi ellen és mivel vagy kezelve. Hát így már teljesen más a kép: Te kellően tájékoztattad őket, és nekik eszükbe sem jut, hogy ez a kezelés mellékhatásaként létrejött, leginkább allergiás jellegű bőrelváltozás. Lám, Musetonak Fenistil kenőcsöt írtak, ami kifejezetten allergia elleni szer. ….Méghogy  pikkelysömör, Jézus Mária, meg hogy rüh…még az hiányozna. Nem is értem, hogy lehetett ezekre gyanakodniuk, azok nem így néznek ki, mint ahogy leírtad. Nincs más hátra, ha nincs másik bőrgyógyász a láthatáron, akkor ehhez kell visszamenni, és újra beszélni vele, hogy írjon Fenistilt vagy szteroidost, én inkább először a Fenistilt próbálnám ki.

Nekem nem lett tök kopasz a fejem teteje, csak a kevés haj alatt világított a fejbőröm.De már helyrejött, mióta nem kezelnek.

Még egyszer elnézést kérek Tőled, ezentúl vigyázok, hogy ne legyek a stílusommal hasonlatos ama bizonyos  elefánthoz a porcellánboltban. Te egy nagyon-nagyon értékes ember vagy, aki csakis a jót érdemli az élettől. Szeretettel ölel: nora51

museto
#11723 museto hozzászólása: 2013.03.26. 15:14

Szia Kedves Survivor!!!

Te tényleg az vagy, ami a neved. Ilyen egy bonyolult életet még nem is hallottam, mint amit az első történetedben leírtál. Nekem az is lejött a történetedből, hogy elég határozott vagy a dolgok megítélésében és irányításában és talán ennek az “eredménye” az öngyilkossági kísérlet is. Sajnos nem mindíg sikerül minden úgy ahogy szeretnénk és az általunk legjobbnak ítélt megoldás adott esetben lehet önpusztító kifejletű is. Az én közel 60 éves pályafutásom tündérmese volt eddig a tiédhez képest (munka, család, gyerekek, unokák) de ez bizony sok-sok kompromisszum (és nem megalkuvás) felvállalásával járt. Az életem alakulása során én is folyamatosan változtam, más voltam fiatal suhancként, más családapaként, más nagyapaként és sajnos más betegként is. A mai szóhasználattal élve én mindezeket “kihívásokként” éltem meg és azidáig sikerrel vettem az akadályokat. Ez a betegség azonban más, itt a lét a tét, főleg az én esetemben. Közvetlen környezetemben sok fájdalmas eseményt éltem meg, sok szenvedéssel szembesültem hozzátartozóim és barátaim körében és talán most ez segít a saját bajom elfogadásában, feldolgozásában. Én alapvetően abból indulok ki, hogy akin tudok segítek és úgy vélem más is hasonlóan viszonyul irányomban. Persze engem is érnek csalódások és bántások de ezeken a lehető leghamarabb igyekszem magam túltenni. Kedves Survivor nagyon megindított történeted és igazán megrendít hogy fiatal korod ellenére ennyi baj és szenvedés ért már. Te is tudod, hogy az IDŐ a legjobb gyógyír mindenre. Kell időt szakítani néha (tetszett a sünis részlet!) a megállásra, belsőnk rendezésére, önvizsgálatra, hogy mielőtt egy következő nagy lépést tennénk, legalább magunkban mérjük fel annak lehetséges pozitív vagy negatív következményét. Az önpusztítás semmiképp sem megoldás, hisz pusztít bennünket az élet saját rásegítésünk nélkül is! Szívből kívánom neked, hogy határozott, karakán egyéniséged segítsen át a legnagyobb bajok átvészelésében is és valóban boldog nővé, anyává, szerető élettárssá váljál!!!

Museto

#11722 survivor hozzászólása: 2013.03.26. 13:17

Köszönöm szépen a jó tanácsokat!

Egyáltalán nem voltam / vagyok ingerült,tudom kezelni a betegségem, csupán segítséget mertem kérni, és Egy Ember ,nem az egész Közösségetek kioktatott. Nem szeretem ha valaki lekezelő, s úgy éreztem helyre kell tennem az ügyet.

Ha elolvasod a másik történetem, akkor megtudod, mennyi mindenen mentem keresztül, úgyhogy pont rólam nem kell azt hinni, hogy feladom vagy akármi.

Nem véletlen Survivor névvel regisztráltam ide! :)

Tavaly is majdnem meghaltam egy banális hülyeség miatt, majd pont egy kis gyógyszeres injekciós terápia fog kiborítani! :D

Csupán irritált ez a hülye viszketés, és el szeretném múlasztani, ennyi az egész.

A hajam miatt sem vagyok kétségbeesve, akármi jön,feltalálom magam, ahogy kedves Nóra is említette, hogy egy nőnek ezt kell tennie….hát én elégszer voltam kopasz a kemóktól 19 éves kislány koromtól, tehát nem kérdéses,hogy mi a szitu…

Nem akartam senkit megbántani, kedves hogy véditek egymást, de ha én nem, akkor ki a fene tartozik ide, közétek?

Egyszerűen nem akartam h. büszkeségemen csorba essen, mert nálam talpraesettebb ember sajnos a mai világban nem sok van…és ezt a tapasztalat mondatja velem, nem az ego.

Amúgy a Családom meg tud érteni, főleg ,mint említettem Édesanyám, aki szintén ezen megy most keresztül, és Ő nem ilyen fiatal és erős szervezetű,mint én.

Mégis rohan egész nap, erős, mindenki kívánságát kielégíti a Családban…irtó büszke vagyok Rá! :D

Visszatérve a krémekre,és bőrbajokra; jó tudni, hogy mitől van(én sejtettem, de a hepa dokim furcsállja a kiütések kinézetét), már csak az kéne, hogy legyen egy orvos ,aki felfogja milyen szerek jókk erre,és felírná nekem őket…magamat sajnos nem tudom meggyógyítani teljesen,mivel recept nélkül szteroidos kenőcsöt nem igen vásárolhatok :)

Egyébként ha megbántottalak Titeket, akkor elnézést kérek, én ált. kedves vagyok, csak megvédem magam, ha úgy érzem meg kell.

 

museto
#11721 museto hozzászólása: 2013.03.26. 12:35

Nyugi Sorstársak!!!

Az ingerültség is az egyik mellékhatás! Ezen a fórumon csupán egymás gondolatait cseréljük ki, nekem pl. nagyon jó, mert a környékemen senki sincs akihez ilyen kérdésekkel fordulhatnék. Sőt az ilyen kis faluban, ahol lakom még szinte titkolni is kell ezt a betegséget, mert fenn áll a veszélye, hogy kiközösítenek!!! Az információ hiánya, vagy tájékozatlanság nem jelent tudatlanságot, az egymástól kapott infókat kell tudni rendszerezni, több véleményt is meghallgatni. Itt senki nem néz senkit hülyének, elég a mi saját bajunk! Betegségem kiderülésekor én is nagyin mínuszban voltam szinte az élettől is elment a kedvem, de nagyon jól esett a Sorstársaktól kapott bíztató hozzászólások tömege. Kérlek Survivor így állj ehhez a fórumhoz, mert ennél megértőbb és őszintébb csapatot ez ügyben nem fogsz találni. Gondjainkat, szenvedéseinket, megpróbáltatásainkat csak az tudja megérteni és felfogni, aki maga is bent van, vagy volt ebbe a nyavalyába. A családod is kívülálló e tekintetben, sajnálnak, hümmögnek, de gőzük sincs hogy neked min kell keresztül menned. Nem érzik a fizikai fájdalmakat, azt a sok lelki vívódást álmatlan éjszakákon át, amit nekünk kell elviselni, feldolgozni. Mikor éjjel csak forgolódom az ágyban és látom feleségem már nem teljesen fiatal de még mindíg bájos vonásait, mindíg erőt veszek magamon, hogy már csak őmiatta is meg kell gyógyulni, hisz nem hagyhatom itt ebben a világban egyedül. Bizonyára neked is van kiért élned kedves Survivor, hát gondolj őrá, vagy rájuk, szoritsd össze ajkaid és már csakazért is vedd fel a harcot ezekkel a csendes gyilkosokkal

Museto

#11720 survivor hozzászólása: 2013.03.26. 11:45

Kedves Nóra 51!

Kedves Tőle, hogy írtál, de utálom, ha hülyének néznek!

Gondolhatnád, hogy először a hepatológusomnak mutattam a karomat, így Ő átküldött a bőrgyőgyászatra,mert Ő más külsejű kiütésekkel találkozott a kezelés mellékhatásaként,és az Ő által felrt kenőcs ill. allergiagyógyszer nem használt!

A bőrgyógyásznak, sőt a patikusoknak is említettem mivel kezelnek, és a hepatológus is leírta a bőrgyógyásznak.

Az,hogy senki nem ért hozzá nem az én hibám, miért kell rögtön azt gondolnod, hogy nyilván én nem adtam kellő tájékoztatást?

 

A hajhullásról meg szintúgy tudok, de mivel egyéntől függ(mindenki ezt mondta) ezért csak kérdeztem kinek mennyire hullik a haja, ill kell -e aggódnom,h. kimegy teljesen?!

De ezek szerint nem csak el lesz vékonyodva, hanem kopasz lesz a fejbúbom kb?

Egyszer már kaptam kezelést ,de öngyilkossági kísérlett miatt megszakították(ezt sztem írtam a másik storymnál is)akkor nem hullott a hajam, és Édesanyámnak is csak ritkult(most Ő másfajta kezelést kap ,mivel az első nem használt, ha ez sem válik be, talán felkerülhet a várólistára ,ha akarja…

klmaan
#11719 klmaan hozzászólása: 2013.03.26. 00:05

Szia Survivor!

Én is a bőrgyógyászhoz mentem ezzel a gondommal. Milyen különbözőek az orvosok! Nekem az egyedüli orvos a bőrgyógyász volt, aki akart segíteni, akit érdekelt az amit lát. Szteroidos kenőcsöt kaptam, meg gyógyszappant, meg gyógysampont. Nagyon jó volt mindegyik. Kellett vele vigyázni, hogy ne érjek szemhez, szájhoz. Macerás volt, de ez legalább egy ideig segített, s nem viszkedett annyira. Keveset kell fürödni, inkább gyors mosakodás, zuhany. Semmi bolti, “puccos” tisztálkodási szer!!! Nem oldja meg 100%-ban, de lényegesen csökkenti. Jó, ha a hepatológus tud segíteni, de ha nem, vagy nem jól, akkor nem kell belenyugodni, és kell keresni a megoldást. Van olyan mellékhatás, amit tényleg nem lehet megszüntetni, de csökkenteni lehet sok mindent! Az első kezelésnél még nagyon elhittem, hogy “ez van, ezt kell szeretni”, mert mellékhatás. Na! Nem!

A haj az tud hullani! Én már ott tartottam, hogy lenyíratom 0-ás géppel, mert az a folyamatos hullás, borzalmas volt! Már nem mertem a konyha, de főleg a gáz közelébe menni, mert ott már megjelent a hajam.

Ha írsz SURVIVOR a magánomra, többet is beszélgethetünk! dolgozznet@gmail.com

Üdv szeretettel: Klári-klmáan

museto
#11718 museto hozzászólása: 2013.03.25. 12:24

Szia Suvivor!

Nekem a második szuri után jöttek a kiütések mindkét kézfejen és kezelőorvosom a “Fenistil” nevű kenőcsöt írta fel. Ezzel naponta 3-4 szer kentem  a kiütéses felületet és most már egy hét után csak apró kis göbök maradtak piros pont nélkül, de ezek is napról napra kevésbé láthatóak. Nekem az volt a baj, hogy véresre vakartam magam és ugye a mi vérünkkel azért vigyázni kell…. Ja, és kenés után várd meg, amíg teljesen beissza a bőröd, addig ne csinálj semmi koszos vagy vizes munkát!

Museto

#11717 orsy hozzászólása: 2013.03.25. 10:53

Szia Survivor!  Igen, sajnos mellékhatás, ami elég kellemetle tud leni.  A bőrgyógyászoknak halvány lila fogalmuk sincs erről. Én is tapasztalam, amiket leírtál , annál a kezelésnél. Elmentem a bőrgyógyászatra, ott jajgattak,én megmondtam, hogy hepa c-m van. Nekem meg azt mondták, h a génekben van.:)  Minden féle vackot felírtak, mondhatom egyik sem használt.

A háziorvosom javasolta a dermovate-t , igaz abba van steroid , szóval nagyon vékonyan kell bekenni. Nekem használt! Később pedig a FLUCINAR N kenőcsőt használtam. Ezek nekem beváltak.

Meg esetleg alovera virág kivonattal próbáld, van akinek ez is használ.

A hajhullás nekem is volt, aztán megállt.

Jobbulást!

Vigyázz magadra!

nora51
#11716 nora51 hozzászólása: 2013.03.25. 00:21

Kedves Survivor! Ha elolvasod a Pegasyshoz és a Copegushoz mellékelt használati utasítást, azt a lepedőnyi papírt, láthatod, hogy a tüneteid ott vannak a mellékhatások között felsorolva. Vagyis a kiütéseid, a kis hólyagok a karodon: mellékhatás. Nem mondtad meg a bőrgyógyásznak, hogy mi ellen mivel kezelnek és ez annak a mellékhatása? Hogy a szöszben hiheti, hogy pikkelysömöröd van?És Te meghagytad ebben a hitében? Hát persze, hogy nem használ a krém! A patikus is csak találgat (rüh) , mert tán mondani kéne neki is, hogy ez minek a mellékhatása. Miért hagyod, hogy találgassanak? Ha legközelebb mész a hepatológusodhoz kontrollra, írj listát a kérdezni valókról: mutasd meg a karodat, hajadat, és kérdezz: mit használhatsz? Írja fel. Ő tudja legjobban, hogy melyik mellékhatást mivel lehet, vagy mivel érdemes kezelni. Én mindig mindenről beszámoltam a hepatológusnak, tőle kértem mindig tanácsot, mert ő tudja legjobban. Más orvosok nem is igazán ismerik a hepatitis c-t, sem a gyógyszerelését, nem az ő területük. A hajhullás sajnos normális jelenség, nem fogsz megkopaszodni, ez nem kemo,  csak megritkul, és látszik az ember fejbőre. De a kezelés végeztével helyrejön. Pláne, ha egy kis D3 -vitamin drazséval is majd ráerősítesz. /3000NE,ebből napi 1-2 drazsét szedj majd, felírják, nem drága!/ Kezelés közben hiába hajszeszeltem, csak hullott tovább. Paróka, kendő, kalap, sapka, egy igazi nő találékony!

Szóval a kezelőorvosodnak számolj be mindenről havonta!  A kezelés mellett nem is lehet ám akármit beszedni, amit mások írnak fel.Legjobban a hepatológusod tudja, mi fér össze a kezeléssel.

Kitartás, majd minden helyrejön, ha túl leszel rajta!

Szeretettel: nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close