3-as típusú kezelés

Téma címkék:
2013.04.03. 18:47

Sziasztok Sorstársak!

Ma voltam Makara főorvos úrnál és holnap mennek a minisztériumba újabb egyeztetésre, reméli–mondta,–hogy ez lesz az utolsó. Javasolt a 3-as kezelésre, de, hogy mikor indul??? Sajnos az ígéret a kormány részéről ígéret maradt, egyelőre.

Üdv mindenkinek,

miértis

 

klmaan
#11865 klmaan hozzászólása: 2013.04.16. 21:19

Azt hiszem, mint “gazda”, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy bármikor szívesen vesszük a hozzászólást, megjegyzést, véleményt. Persze, ezt a kérést már személyesen is elmondtam Doktor Úrnak, s most realizálódott is a vágy. Gondolom, olvasgatott is bejegyzéseinkből, történeteinkből! Azt hiszem, az itteni őszinte, bizalmas vallomások, esetek, időnként nagyon szomorú sorsok az orvosnak is segítség lehet, s fel tudja használni munkája során. Mi is felajánljuk azt a segítséget, amit mi tudunk adni a sokszorozódott tapasztalatainkkal Doktor Úron keresztül azoknak a Sorstársainknak, akik nincsenek még közöttünk. Nagy érdeklődéssel várjuk a kongresszusi élményeket, híreket!

Hasznos és hatékony kongresszusi napokat kivánok Mindannyiunk nevéban: Klári-Klmáan

#11864 Makara_dr hozzászólása: 2013.04.16. 20:53

Igen, rendszeresen “benézek” majd a fórumra. A szerkesztőség cikkeket is vár tőlem, sőt “orvos válaszol” rovatot is terveznek. Úgyhogy maradok, ha megengedik :)

Ha van olyan téma, amire kiváncsiak, állok rendelkezésükre.

A jövő héten az Európai Májkutatási Kongresszuson leszek, de utána írok ide beszámolót, ha kívánják.

Tisztelettel

 

Makara dr.

klmaan
#11863 klmaan hozzászólása: 2013.04.16. 20:43

Kedves Doktor Úr!

Köszönjük nagyon a tájékoztatást és személy szerint én nagyon örülök annak is, hogy Makara doktor úr közénk jött. Eddig nem írt még orvos itt a közösségünkben. Reménykedhetünk, hogy ez nem egyszeri esemény marad? Sok izgalom van itt közöttünk a 3-as kezeléssel kapcsolatban, s mennyi lesz még, ha elindul! S mi lesz azokkal, akik nem kaphatják még! Miként élik majd át, és meg a várakozást?

Várakozással megyünk a VIMOR-ra 20-án!

Doktor Úrnak és Minden Sorstársnak minden jót, szép álmokat kivánok: Klári-Klmáan

nora51
#11862 nora51 hozzászólása: 2013.04.15. 21:09

Kedves Makara doktor úr! Nagyon szépen köszönjük kedvességét, figyelmességét, hogy leírta nekünk, miről is folynak az egyeztetések. Így már mi is jobban belátunk a “kulisszák mögé” és mindjárt bizakodóbban nézünk a jövőbe, mert látjuk, hogy Önök, elhívatott, cselekvő, sőt küzdő orvosok a demonstráció óta is az Üggyel foglalkoznak, a mi gyógyításunk előkészítésével. Jól esik, hogy nem hagyott minket itt tépelődni, találgatni, hanem megadta a felvilágosítást a jelenleg folyó intézkedésekről.

Köszönettel a többi betegtársak nevében is:  nora51

#11861 Makara_dr hozzászólása: 2013.04.15. 20:38

Tisztelt Betegek, Fórumozók!

Az OEP-ben és a Minisztériumban is sok részletkérdést kellett, kell tisztázni. Elsősorban a finanszírozási protokoll szövegét, mely olyan értékű, mint egy rendelet (jogszabály). Fontos, hogy ez pontos legyen.

A gyógyszereket májustól nem receptre kapják, hanem egy gyógyszerrendelési űrlappal kell lemenni az intézeti patikába vagy az orvos fogja kiadni.

A két új kezelésre külön szabott keretek lesznek, amelyeket be kell tartani: több pénz idén nem lesz. Nem fordulhat elő, hogy egy kezelést megkezdenek, majd gyógyszerhiány miatt leáll. Ennek megelőzése alapvetően fontos!

A diagnosztika késlekedését meg kell szüntetni, hogy a kezeléseket megfelelően követni tudjuk.

A tárgyalások, egyeztetések jól haladnak, a legújabb hír szerint április 30 lezáródnak a közbeszerzési tárgyalások és májustól valóban elindulhatnak az új kezelések.

Tisztelettel

Makara Mihály dr.

museto
#11860 museto hozzászólása: 2013.04.04. 19:08

Jó estét mindenkinek!

Az előbbi hozzászólásomat én töröltem, mert kissé elfogott a hév. Szóval én úgy látom, minden orvos küzd a saját betegeiért, ezért még talán lobbiznak is, hogy mindenképp tudják kezdeni az új típusú 3-as kezelést. A pénz kevés, a betegek sokan vannak, és ki kell válogatni a valóban bajban levőket. Remélem 20.-án valóban többet fogunk megtudni a dologról. Igen nehéz helyzetben vannak orvosaink és mi is. Mi olyan típusú betegek vagyunk, akik gyógyítása drága és egyenlőre még eléggé kétes kimenetelű. A vírusmentesség nem mindenkinél végleges, a dögök sajna bármikor visszatérhetnek, és ilyen fazonok mint én ráadásul cipelnek egy nagyrészt lepukkant májat, mely hátralevő életünket igencsak behatárolja. A betegség sokunk életét, munkáját, családját tönkretette, saját lelki megrázkódtatásunról nem is beszélve. A mi vírusunkat 1989-ben fedezték fel, a Jóisten tudja, azóta milyen új nyavaják jöttek létre, amiről a világnak fogalma sincs. Ezért kell józanul szemlélni a dolgokat az egyénnek is és a társadalomnak is és készen állni a megfelelő reagálásra nem akkor kapkodni, mikor már megvan a baj.

Museto

#11859 panzer1 hozzászólása: 2013.04.04. 04:51

Kedves Sorstársaim,miértis és museto!

Miértis és Museto!Nem egészen értem,hogy miről is kellene az orvosoknak egyeztetni a minisztériumban?

Miértis!Miért írtad azt,hogy “Sajnos az igéret a kormány részéről igéret maradt,egyenlőre”?Úgy érzed,hogy veszélyben a 3.-as kezelés pénzkerete?Üdv:Sorstársak

museto
#11858 museto hozzászólása: 2013.04.03. 20:11

Szia Miértis!

Ma voltam én is kontrolon, az infód helytálló, az én orvosom is most megy egyeztetésre, május 10. környékén kezdődhet a 3-as kezelés hivatalosan. Sajna hálistennek én is érdekelt vagyok, a részleteket az én történetem után olvashatod.

Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close