Hogyan tovább?

Téma címkék:
2013.04.09. 06:56

7 éve tudtuk meg, hogy anyukám megfertőződött hepatitis c-vel. Hogy hol és mikor az a mai napig nem derült ki, sosem kapott vérátömlesztést, nem volt sose véradó sem. De most már nem is agyalunk ezen, hiszen teljesen mindegy.

Ahogy kiderült a betegség, rögtön kapott interferon kezelést, de sajnos abba kellett hagyni a 4. inyekció után, mert annyira rosszak lettek az eredményei. Aztán az évek során hol jobb, hol rossz vérképei lettek, mikor javult akkor örültünk, mikor rosszabbodott kétségbeestünk. Tavaly év végén egészen jó vérképet produkált, így a professzor úr úgy döntött, hogy áprilistól újra meg kellene próbálni a kezelést. Viszont tegnap ment a vérképért és iszonyat rossz lett. Ennyire rossz még sosem volt. A háziorvos hozzá se tudott szólni, nem tudott mit mondani. Így biztosan nem kaphat kezelést, mert belehalna. Holnap megy anya a professzor úrhoz, nem tudjuk, hogy ilyenkor mi a következő lépés. Valószínű befektetik és elvégeznek még egy sor vizsgálatot. De azzal nem leszünk előrébb sajnos.

Tudja esetleg valaki, hogy ilyenkor mennyi időre fektetik be a beteget és milyen vizsgálatokat végeznek el? Egyáltalán valamilyen gyógyszeres vagy infúziós kezelést kapnak ilyenkor? Van még számunkra valami remény, bizakodjunk?

 

#12057 jba85 hozzászólása: 2013.04.09. 12:51

Nagyon köszönöm a válaszokat, mindenképpen szeretnénk elmenni a rendezvényre! Holnap megy anyukám a professzor úrhoz, így már holnap is okosabbak leszünk valamivel.

#12056 panzer1 hozzászólása: 2013.04.09. 10:30

Kedves jba85!

Anyukája befektetésével és egy sor vizsgálattal csak előrébb lesznek.Talán nem annyira gyorsan,mint elsőre gondolták.Ne keseredjen el,mert még nagyon sok lehetősége van az anyukája meggyógyulásának.

klmaan
#12055 klmaan hozzászólása: 2013.04.09. 10:21

Üdv Kedves Jba85!

Szeretettel köszöntelek Benneteket a klubban. Ahogy Museto írja, nagyon hasznos lenne számotokra a VIMOR részvétel az összejövetelen. Nézzétek meg a VIMOR honlapot is! Én vagyok ennek a klubnak a gazdája, ezért bátran fordulj hozzám is kérdéseddel a magánon is! Szeretnék Veletek beszélgetni, tanácsot adni, ezért írjál a magán cimemre: dolgozznet@gmail.com

Tudod, hogy úgy általában nem lehet véleményt mondani. Amit írtál infót az nagyon kevés, de nem is kell itt minden értéket részletesen leírni. Milyen a biopszia vagy Fibroscan értéke Anyukádnak? Ezt nagyon fontos tudni! HCV-re csak az interferon kezelés van vagy az átültetés. Befektetni szövődmény esetén szoktak, de az meg annyi féle lehet, hogy így felelőtlenség lenne bármit is mondani. Egyszer labor értéket írsz, máskor vérképet. Melyek a rosszak? Az nagyon nem mindegy! Ha a májenzim értékek magasak, akkor kell kezelés, ha a trombocita alacsony, vagy a fehérvérsejt, hemoglobin, akkor meg nem lehet, amig nincs feltornázva, de ez lehet szövődmény is.

Várom leveledet! Üdv mégegyszer körünkben! Jó helyre kerültetek, mert itt értve lesztek, és barátokra leltek. Szeretettel: Klári-klmáan

museto
#12054 museto hozzászólása: 2013.04.09. 08:31

Kedves jba85!

Sajnos én is kezelés alatt állok és a 3. szuri utáni vérvizsgálat nálam is leromlott vérképet produkált. Most csökkentett adagokat kapok, de előre vetítették egy lehetséges hoematológiai beavatkozás szükségességét is. Mivel én F4-es vagyok és súlyos előrehaladott fibrózissal rendelkezem, tragikus lenne számomra a kezelés leállítása. Nekem a 3-as kezelés is aktuális lenne, de ilyen vérkép mellett ezt nem igen tudják elkezdeni. A vérkép feljavításának módja és ideje kortól és általános fizikai állapottól is függ. Nekem pl. alapban alacson a trombocita számom, és szívritmus zavarban is szenvedek, így biztosan óvatosan kell ezt a rendellenességet kezelni. A professzor úr előtt fel kell tárni az összes rizikó faktor, minden általatok ismert, édesanyátokkal kapcsolatos egészségügyi információt és Ő ezek alapján biztosan a legmegfelelőbb kezelést fogja előírni. Egyébként javaslom, hogy tanulmányozzátok át a Hepatitisz várószoba történeteit és hozzászólásait, sok hasznos információt találtok benne. Ápr. 20.-án lesz egy “Vimor” találkozo a SOTE II.sz belklinikáján, erről részletesen szintén e fórumban informálódhattok. Nagyon hasznos lenne, ha édesanyátok, vagy valaki a családból el tudna jönni, mert az előadók neves hazai HCV-vel foglalkozó szakemberek és van lehetőség a velük való személyes beszélgetésre is.

Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close