Nem tudom mit tegyek?

2013.05.20. 18:09

41 éves vagyok,2-éve volt a bal mellemben egy csomó, voltam mammográfián szövettanon, semmi különöset nem mondtak. Egy pár hónapja vettem észre, hogy ugyanabban a mellemben már van egy nagyobb csomó is. Hát mammográfián 8-hónap múlva kaptam volna időpontot, de hála az orvosomnak volt összeköttetése egy másik korházba, ahol másnap reggelre volt időpont. Megint elvégezték az összes vizsgálatot, szövettant. Az ultrahangos orvos rögtön közölte velem, hogy 6,5-cm a legnagyobb kiterjedése és 6-cm átmérőjű. Azt tanácsolta keressek fel sebészt és műttessem meg azonnal. Elmentem onkológiára, ahol 3-órát ültem. Majd megnézte a doktornő és közölte, ő a levágást javasolja, mert kicsi az emlő, és nagy terűleten van. Persze én sírtam és mondtam neki, nekem a kis mell is mell, neki lehet nem az.. Persze az a szomorú, hogy úgy van a papíromon, “ismerettlen eredetű daganat”. Mondtam a doktornőnek, két éve mikor nézték és kicsi volt, nem igaz hogy nem tudták volna kiszedni, vártak 2-évet amíg le kell vágni? Szóval nem tudom mit tegyek, mert kemóra se igazán szeretnék menni, mert sok rosszat hallok.Még nem műtöttek meg, mert nem tudom mit tegyek. Hiszen azt mondták, ha jó indulatú akkor is le akarják vágni, mert rákossá válik. Írjon valaki, aki tud tanácsot adni. Köszönettel:Ida!

#12762 szekelyiren hozzászólása: 2013.06.12. 05:41

Kedves ATE001! Ha pesti vagy a kékgolyó  a legjobb!  Az országos onkológiai intézet!  Nagyon jó orvosok vannak ott legalábbis velem nagyon rendesek voltak!!!Ajánlom!

#12761 panzer1 hozzászólása: 2013.06.11. 20:19

Kedves ATE001!Azt írod,hogy várod a szövettan eredményét.Ráérsz majd akkor filózni rajta,hiszen még nem is tudod mi áll benne.”A hídon akkor kell átmenni,amikor oda érsz!”panzer

#12760 ATE001 hozzászólása: 2013.06.11. 17:26

Sajnos éppen várom a szövettanom eredményét, 42 éves vagyok, két kis gyerekkel. 1 cm találtak és fokozottabb keringést a hónaljban.  Tud Valaki orvost ajánlani?

Túl akarom élni!

 

#12759 szekelyiren hozzászólása: 2013.05.22. 07:10

Kedves Ida!Tudom nem könnyű feldolgozni,ezt az egészet de hidd el sikerülni fog!Velem majd ,hogy ugyanez történt.2013 márciusban voltam mammográfián és a röntgen nem mutatott ki semmit,rá félévre,október környékén magamnak tapintottam ki egy csomót a bal mellemben.Gyors időpontok  megszurták és közölték velem sajnos rosszindulatu daganatom van!Azt sem tudtam,hogy jöttem haza az orvostól a könnyeim csak potyogtak és potyogtak!37 éves vagyok ,két kiskorú gyermekem van mi lesz most velük??folyton csak ezen agyaltam!megműtöttek kivették a daganatot viszont a szövettan nem lett jó és közölte az orvos,hogy sajnos amputálni kell!Megint kaptam egy akkora sokkot,hogy nem kívánom senkinek,borzasztó  dolog ezeket átélni szinte szavakkal ezt leírni nem is lehet ,hogy mi fordul meg az ember fejében ilyenkor.De nem volt választási lehetőségem hisz az orvos is megmondta,az életemről van szó!Most itt vagyok három hónappal a műtétem után és szerencsére nem kellet a kemo sem pedig a sugárkezelés ,csak hormontartalmú gyógyszert kell szedjek öt évig!Bízom benne,hogy ettől már nem lesz rosszabb, az orvos ígérte a plasztikát is ugyhogy idővel élhet még az ember teljes életet csakhát az a törés ugye ott lesz míndíg:(Neked is azt tanácsolom,hallgass az orvosokra a Kék golyóban egyébként nagyon rendes orvosok vannak és megvoltam elégedve mindenkivel !Ha le kell vágni le kell viszont az életed fontosabb és az legalább biztos,neked is megfogják csinálni a plasztikát csakhát minden idő sajnos  :(  Ezen már változtatni nem tudunk egy dolgot tehetünk csak elfogadni  a jelent  sajnos  ,bár mégegyszer mondom nem könnyű hisz csak én tudom mennyi éjszakát és nappalt sírtam át ez miatt,de most már csak a remény maradt!  Fel a fejjel,hallgass az orvosokra és hidd el nem lesz baj!!Sok sikert!

#12758 panzer1 hozzászólása: 2013.05.21. 23:22

Kedves Iduska!

Mindenképpen fontos,hogy ne csak egy szakvélemény álljon a rendelkezésedre.

Szerintem kérjél időpontot,beutalót az Országos Onkológiai Intézetbe(Budapest,Kékgolyó utca),-de mihamarabb-és ha ott is ugyanaz a vélemény,akkor sajnos a melled és az életed között kell választanod.

A válaszod nem lehet kérdéses.Üdv:panzer1

nora51
#12757 nora51 hozzászólása: 2013.05.21. 22:37

Ha rosszindulatú, akkor sajnos igazat kell adj az orvosnőnek. Ha jóindulatú, akkor én a helyedben sürgősen felkeresnék egy másik orvost, akár magánorvost is, több szem többet lát. Ha az az orvos is ugyanezt mondja, akkor sajnos bele kell nyugodni. Az életed fontosabb.

Minden jót kíván Neked: nora51

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close