ZÖLD LÁMPA HÁRMAS KOMBIRA

Téma címkék:
2013.05.26. 18:24

Kedves Virtuális Sorstársaim!

Felcsillant a remény!17.-én a Bizottság jóváhagyta a 3.-s kombinált kezelésemet.Olyan,mint egy beteljesült szerelem.Már nagyon régen vártam rá.Majdnem belehaltam a várakozásba.Kedvesem,Boceprevir évekig csak hitegetett,de végülis itt van,eljött.Természetesen minden lényegesről beszámolok majd nektek.

1 hónap kettes cah-cha-chá-val indul,majd utána jön az „est” fénypontja a Boceprevires hármas Rock and roll.

Üdv:panzer1

nora51
#13218 nora51 hozzászólása: 2013.12.22. 01:06

Jaj de jó, Panzer, hogy jelentkeztél!  Már a frász jön az emberre! Máskor ne hagyjál ekkora szünetet!  Légyszí magánon vedd fel a kapcsolatot Musetovel, ő is nagyon aggódik!

Hogy vagy? Mi van a kezeléseddel?

Én január 2-án tudom meg az eredményemet. Vettem egy parókát, mert már csecsemő- fejem kezd lenni a kezeléstől.Ciki!

Reméljük, hogy rendben vagy, akármilyen nehéz a kezelés………

Kívánunk békés, panaszmentes, örömteli karácsonyt és kitartást:

nora51 a többiek nevében is

#13217 panzer1 hozzászólása: 2013.12.22. 00:53

Kedves Nóra és sorstársaim!

Minden sorstársamnak áldott,békés karácsonyt kívánok tiszta szívemből!

nora51
#13216 nora51 hozzászólása: 2013.12.09. 20:54

Kedves Panzer! Negyven perce nyomozok utánad itt a VSZ-n, mire megtaláltam legutóbbi történeted, így végre van hová írnom, megvagy! Rettentő rég hallottunk felőled! Én meg most annyira aggodalmas hangulatban vagyok,- miután hepás barátnőmnek leállították a Boci-kezelését, mivel tizenezer vírusa maradt, és az túl sok-,   hogy mélyen hallgató gyógytársaimra rá kell időnként keresnem:  hogy vagytok, mi van veletek?  Légy oly szív, írjál már pár sort arról, hogy hogy bírod a Bocit, hol tartasz a vele való intim kapcsolatodban…?

Én holnap megyek 24. heti PCR-re, és furán érzem magam lelkileg: ez olyan, mint anno vizsga előtt: ronggyá tanultam magam, mindent elkövettem, de éreztem, hogy a pakliban a bukás is bent van. Itt már csak a Jóisten segíthet… Akkor egyszer se buktam meg, Istennek hála, de most megint az a kis furcsa bizonytalanság van bennem:  egészen biztos nem lehetek a dologban, még ha eddig jól is vettem a kanyarokat.

Légyszí írj magadról pár sort, mert lehetetlen,hogy hónapok óta semmi nem derül ki rólad!

Többünk nevében is, szeretettel : nora51

museto
#13215 museto hozzászólása: 2013.09.26. 03:53

Sziasztok!

Én azért már csak a “humor” kedvéért is elolvasom a gyógyszerek lepedőket, mert egy borzasztó dologra jöttem rá. Ugye le van írva, hogy mit jelent a gyakori, közepes, ritka gyakoriságú mellékhatás és mik azok. Ha összehasonlítjátok, a különböző gyógyszerekhez mellékelteket, szinte szóról szóra ugyan az a sablonszöveg van írva, minimális eltéréssel. Megvan ennek is az oka, a gyógyszergyártó meg a forgalmazó is baj esetén széttárja a kezét, mondván mi szóltunk! Felsorolnak minden baromságot, azhelyett, hogy az arra a gyógyszerre jellemző valóban fennálló valódi egyedi veszélyforrást emelnék ki. A szabványforma meg arra jó, hogy nem kell mindíg átfogalmazni a mondanivalót, csak ki kell nyomtatni a sablon szöveget azzal a néhány beszúrással ami a lényeget jelentené, de ugyan ki fogja a tizedik átforgatás után megtalálni a különbséget? Legalább vastagítanák ki vagy húznák alá. Nem gondolnak Mari nénire aki a Görbe utca lakója 85 és fél éve és ha lyen lepedőt meglát, legfeljebb bedobja a sparhelyt alá, könnyű lesz vele begyújtani. Arról nem is beszélve, ha egyszer egy gyönge pillanatában az ember mégis eléggé el nem ítélhető módon kiveszi a dobozból, elolvassa, majd megpróbálja összehajtva viszagyűrni a dobozba, hát az teljesen meddő vállalkozás. Valószínú, olvasás közben a papír fizikai paramétérei oly mértékű méretváltozáson estek át, ami lehetettlenné teszi az információ halmazzal megterhelt lepedő visszatuszkolását saját dobozába. No ezért értem meg Panzer magatartását, de ez nem az Ő hibája.

Museto

nora51
#13214 nora51 hozzászólása: 2013.09.25. 20:38

Jó, akkor ne olvasd el, de azért ne felejtsd, amit mondtam. “Volt beteg” címszó alatt írt egy István nevű társunk, nem írt címkét, ezért ezúton hívom fel mindenki figyelmét, hogy olvassátok el rövid történetét.

Kívánok nyugit, jó közérzetet! Ha netán jajveszékelést hallasz, az a maradék pár vírus kétségbeesett segélykiáltása, a halált hozó Boci láttán.

nora51

#13213 panzer1 hozzászólása: 2013.09.25. 20:28

Kedves Nóra!Én az ilyen lepedőket mentálhigiénes okokból nem olvasom el.Bármelyik mellékhatást képes vagyok azonnal minden skrupulus nélkül magamon azonosítani.Azért kösz.panzer

nora51
#13212 nora51 hozzászólása: 2013.09.24. 21:01

Kedves Panzer! Ha megnézed az interferon, vagy a ribavirin lepedőnyi használati utasításán a magyar nyelvű részt, és abban a százféle mellékhatást, bekeretezett sorok szólnak az agresszív viselkedésről, a depresszióról, és sajnos a már előfordult öngyilkosságokról, ami ezen szerek pszichés hatása lehet Nem véletlenül van ez bekeretezve! Kérlek, ha úgy érzed, hogy ezek a pszichés jelenségek téged zavarnak, márpedig úgy érzed, legközelebb jelezd ezt kezelőorvosodnak! Meg fogod rá kapni a segítséget egy a 3-maskezeléssel összeegyeztetett gyógyszerrel.

Ezzel nagyon kell vigyázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nora51

museto
#13211 museto hozzászólása: 2013.09.24. 19:51

Nyugi Panzer!

Én is vagyok így, szegény nejem sokszor csak néz rám, én meg nem győzök a hülyeségeim után meghunyászkodni. Pedig én még csak ketteske vagyok, mégis ha olyanom van,  még az élő fába is bele kötök. Képzeld, a mai laboreredményemen a Trombik száma 68-ra emelkedett, vajon mitől? Az igaz, egész szeptemberben kiló számra legelem a lugasről a szőlőt, magostól, héjastól, meg egy csomót megaszaltam, hogy legyen télire is. Csak az a baj, hogy a család is rászokott, pedig nekik niincs semmi bajuk a torkosságon kívül a fene a jó dolgukat… Ha jönnek haza, már előre leadják a “rendelést” hogy apu lécci süss sima kenyeret a kicsiknek, magos kenyeret a nagyoknak, kalácsot mazsolával és anélkül is, hogy legyen mindenkinek a kedvére. Ilyenkor még a vírusok is kimennek a fejemből…majd ha elmegy a vendégsereg, megjön a macskajaj (a sok interferon meg ribavirin jóvoltából).

Museto

#13210 panzer1 hozzászólása: 2013.09.24. 19:23

Kedves sorstársaim!Úgy látom,hogy ma nem fogok én itt vitatkozni vagy egyetérteni senkivel.Magammal meg valahogy  mindig egyetértek.panzer

#13209 panzer1 hozzászólása: 2013.09.24. 19:07

Kedves sorstársaim!Most olvastam el Werling Főorvosasszony beszámolóját.Megerősített,hogy tényleg áttörés történt a Hepa C kezelése terén.Szenzációs,reménytkeltő kutatások folynak.A gyógyszergyárak kaszálni akarnak(potenciális beteg 170 000 000).Akinek van még két éve,várhat a második-harmadik generációs gyógykezelésekre.panzer

#13208 panzer1 hozzászólása: 2013.09.24. 18:25

Kedves Hetvenes!Valóban,már nem szorongok a 12.heti határidő miatt.A vírusra adott válaszom rapid volt.Imádom a csodabogyóimat!Jobban aggódok a vérképemért,mert az viszont a padlón van.Kicseréltem a vírusaimat egy lepukkadt vérképért.Hiába,semmi nincs ingyen.Drukkolok neked!Makara Főorvos Úr éppen a napokban írta,hogy egy hetvenes betege is meggyógyult.panzer

Hetvenes
#13207 Hetvenes hozzászólása: 2013.09.24. 17:14

Szia pancer1 !

Őszintén örülök , hogy vírusaid nagyját sikerült kiirtanod.
Neked különösen fontos lehet , 63 kpa-al nem sok újrakezdési lehetőség adódik.
Jól gondolom , hogy ez a 8. heti volt ?  Akkor a 12. már téged nem is nagyon izgat.
Én még erősen szorítok , igyekszem a hat nap alatt alapos irtást végezni.

Üdv.:  Hetvenes

#13206 panzer1 hozzászólása: 2013.09.24. 09:29

Kedves akkorsemadomfel!Nekem nagyon tetszik a nicknév választásod.Egy leckével vagyok csak előtted.Nálam is az első néhány hétben semmilyen problémát nem okozott a kezelés.Azt gondoltam,hogy vagy nem hat a szer vagy pedig én ilyen könnyedén túllendülök rajta(én vagyok a szerencsés kivétel,na persze).A későbbiekben viszont rá kellett jönnöm,hogy a kezelés súlyos mellékhatásokat okoz.Úgy érzem,hogy a legsúlyosabb,legveszélyesebb mellékhatás a depresszió és a hangulati hullámvasút.Egyik nap fel vagyok dobódva és keblemre ölelem a  világot,míg a következő nap az élő fába is belekötök.Mindenkinek,mindenképpen szüksége van egy segítő családtagra(akivel persze  oktalanul összeveszik).Neked is erre kell felkészülnöd.panzer

#13205 akkorsemadomfel hozzászólása: 2013.09.24. 07:50

Kedves Panzer1!

Előttem jársz a 3-as boceprevires kezelésben és nagyon imádom a “táncos-képet”, amit lefestettél.

Magam egy STOP szabály után, 2 hete kezdtem a boceprevires kezelést, még a cha-cha-cha fázisban vagyok (tényleg fogom és CD-t teszek be néha és laza cha-cha-cha lépéskombinációval rázom ki a vírusaimat).

Alább olvastam szívmelengető, “csasztuska-stílusú” átiratodat ( még énekeltem is, de tényleg) és nagyon örültem a sikerednek (azt hiszem a lúdbőrös-bizsergés a jó szó), mert végre bocis sikerről is olvasok. Biztosan én vagyok figyelmetlen, de főleg telások írásaival találkoztam és már gyógyszer-mellékhatások nélkül keseredett a számíze :-)

Nekem pl. az a furcsa, hogy a mostani 2-es kombi nem okozott még szinte semmi mellékhatást, míg amikor a 2-sel indultam rögtön levert… nem mintha hiányzna, csak érdekesség…

Fel a fejjel, le a vírusokkal!

Üdv: akkorsemadomfel, Anna

 

#13204 Engram hozzászólása: 2013.09.23. 16:32

Kedves Panzer!

Had gratuláljak én is neked tiszta szívemből! Ez nagyon jó eredmény, főleg így az elején, hiszen a Boci hosszabb távra tervezett gyógymód.

Hát ezt tényleg csak sírással lehet feldolgozni.

Csak így tovább haladj ezen az úton. További szép eredményeket kívánok!

szeretettel: Engram

nora51
#13203 nora51 hozzászólása: 2013.09.22. 21:10

Panzer, jó fegyvertársunk! A jó Isten áldjon meg továbbra is, én most a könnyeimen át alig látok, úgy meghatottál,…. a ruszki befejezésnél meg leesett az állam, és vihogni kezdtem, de most tovább könnyezem, mert nincs ennél nagyobb öröm, mikor az ember végre jó eredmény hírét kapja a bajtársától.  Nagy dolog ez, és csak így tovább!!!!!!!!!

Nem gondolod, hogy ezt meg kéne ünnepelni pár kakajóscsigával?

Holnap ezt fogok reggelizni a rohadt vírusdögjeid kipusztulásának tiszteletére.

Jó étvágyat!!!!

Szeretettel és nagy örömmel: nora51

museto
#13202 museto hozzászólása: 2013.09.22. 18:30

Helló Panzer drága Sorstársam (leköröztél a fene a jódolgod!)

Ez az egyik legkellemesebb mellékhatás, amit tapasztaltam a kezeltektől, hogy a végső agonizálásban levő vírusok költővé változtatják az ezidáig számukra oly kellemes otthont nyújtó gazdit. Kíváncsi leszek, belőlem mit fog kiváltani a negatívság, talán én leszek a 21. századi új Micsurin? Hát Panzer, a szívem repes, mert nagyon is átérzem örömöd nagyságát, remélem, hamarosan igazából megismerhetem én is ezt az érzést. Most már tényleg vizsgáltasd meg a májad, lehet, hogy az is tartogat valami kellemes meglepetést számodra! Gratulálok, és további sikeres lábadozást kívánok!

Museto

#13201 panzer1 hozzászólása: 2013.09.22. 15:34

Kedves sorstársaim,gyógytársaim!

Hisz látom, hogy mindenki boldogan integet,
Én sírok egyedül, ég veled, ég veled,
Hiába tanultam nyelvedet lelkesen,
Hogy mondják oroszul: elment a Vírusom?

Bye-bye,Vírus,rossz voltál velem,
Elmentél és azóta csak öröm az életem
Bye-bye,Vírus, kitoltál velem,
Elmentél és azóta csak boldog az életem,

Ha jobban belegondolok, most leszünk csak boldogok,
Hozzám sohasem kaphatsz vízumot.
Küldök Neked csomagot, benne egy-két Bocibogyót,
Remélem azt megkapod….

Bye-bye ,Bирус ….:
Товарищ учитель уважительно отчета: число классов один.A вирусы удалены, не пропуская ни одного. До свидания,Bирусы!…..

 

Kedves sorstársaim,gyógytársaim!

Tengernyi,több évtizedes szenvedés után részeredményt dobott a gép:

 “Méréshatár alatt<12 IU/ml”

Ezt nem hiszem el!Ez hihetetlen!Ilyenkor csak bőgni lehet.

 Kívánom  nektek is ezt az érzést.panzer

 

#13200 kovacsjozsefne hozzászólása: 2013.05.29. 18:40

Köszönjük a biztatást, kívánom ,hogy minden kezelésre szoruló beteg minél elöbb sorra kerüljön ” és meggyógyuljon”.

nora51
#13199 nora51 hozzászólása: 2013.05.29. 18:33

Ez aztán a jó hír! Forrósodik a helyzet, látjátok, az F4-esek a lista eleje táján már egyenesben vannak, csak úgy röpködnek az engedélyek!  Kedves kovacsjozsefne, most aztán pihenjen sokat a kedves leány,ne strapálja magát, mert ez nem lesz  leányálom.Kívánunk sikeres gyógyulást! Néha kérnénk egy kis tájékoztatást, hogy hogyan érzi magát.

Gyógyulást kíván: nora 51

Kedves AA66, ez elképesztő! Emellett még dolgozni is…GRATULÁLUNK!!! Én tuti valamit elfelejtenék ennyi gyógyszerből, munka mellett…(Bevallom, hogy a kettős kezelések során néha egyszerűen megfeledkeztem a ribavirinről, mert nekem isdolgozni kellett, és vérnyomáscsökkentők is bonyolították a helyzetet. De utólag aztán némi késéssel végül is beszedtem a ribavirineket..).Fő, hogy neked sikerült! Akkor most már vígan ihatod a májregeneráló teákat! Nagyon köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataidat velünk, már nem először.

Szeretettel: nora51

#13198 kovacsjozsefne hozzászólása: 2013.05.29. 18:18

Kedves Sorstársak!!! Értesítelek benneteket ,hogy a lányom is megkapta az engedély a 3. kombinált kezelésre!!!!

 

#13197 AA66 hozzászólása: 2013.05.29. 17:55

Kedves Panzer1!

Sokmindent nem írtam a mellékhatások közül, de a fizikai gyengeség, a fulladás, az állandó hidegrázás az alap volt. A Boceprevirt 8 óránként kell szedni, szigoruan betartva. Reggel 5-kor keltem ettem egy-két falatot és bevettem a 4 szem nagy kapszulát. Készülődtem a munkába, majd 1/2 7 előtt bevettem a 3 szem Ribavirint. Tehát reggel indulás már 7 szem gyógyszer. Munkahelyre érés-kávé, pár falat majd bevettem a vas pótlásomat és a 1+fél szem vérnyomás csökkentőmet. Ebéd fél egy és egy között, majd egykor bevettem az ujabb 4 szem Boceprevirt. Délután sajna még egy szem gyógyszer az egyéb bajaimra, majd délután munkából hazaérés 5és 6 között vacsi majd ujabb 6 szem Ribavirin. Este 8-kor bevettem az ujabb 1+fél szem vérnyomás csökkentőmet,  és a vas pótlásomat, majd 9-kor az esti 4 szem Boceprevirt. Szóval ez napi 24-26 szem gyógyszer. Egy idő után csökkentenem kellet a Ribavirint, mert a hemoglobin kissé alacsony volt, igy “csak” napi 5 szemet szedtem belőle. Evés nélkül a Boceprevirt be sem tudtam venni, mert annyira bánja a gyomrot, illetve az első hónapban olyan hányingerem volt hogy csoda. Igen 4 hét szuri és Ribavirin kezelés után kezdtem el szedni a Boceprevirt. Ja nekem “szerencsém” van mert nem tudok lázas lenni, igy a szurik után csak izületi fájdalmaim voltak, lázam nem. És még egy adalék, a télen az egész családom munkatársaim , mindenki influenzás volt, nkem kutya-bajom se volt. Szóval ez mindenféle vírust megöl.

#13196 leander hozzászólása: 2013.05.29. 06:58

Kedves panzer1

Köszi

Leander

#13195 panzer1 hozzászólása: 2013.05.28. 20:40

Kedves leander!

Klikkelj rá az AA66 nicknévre közvetlenül  a “kitüntetés mellett”.

Üdv:panzer1

#13194 leander hozzászólása: 2013.05.28. 20:02

Kedves AA66

Visszakeresném ,de nem tudom,söt sok mindent nem tudok a géppel csinálni.Ha kérhetném a segítségedet,hol találom meg és hogyan?

Köszönet

#13193 panzer1 hozzászólása: 2013.05.28. 18:59

Kedves AA66!

Én már megnéztem az összes bejegyzésed és nagyon tanulságos.Lementettem mindet,hogy ha szembejönnek a mellékhatások,akkor ne érjen váratlanul.A kérdésem csak arra vonatkozott,hogy ha elfelejtettél valamit azt írd meg.Érdekelne például a trombocita kiindulási szám és a változásai.A kezelésed kezdetekor 727.000,2.héten156.000,4.héten 23.000,6.héten 25 darab,8.héten az áhított nulla.A negyedik héttől szedted a Boceprevírt?Napi 12 szem Ribavirin és napi 12 szem Boceprevír?Evés közben kell bevenni a Boceprevírt?

#13192 AA66 hozzászólása: 2013.05.28. 18:18

Kedves Leander!

A történetemet megírtam és ha visszakeresed meg is fogod találni. Többé-kevésbé néhány hozzászólásban leirtam a kezelésen tapasztaltakat, illetve az első nagyon bíztató értékeket.Nagyon nehezen viseltem mind mentálisan mind fizikálisan én is a kezelést, de nem vagyok egy feladós tipus, ha én valamit elkezdek általában be is fejezem. A kezelés során végig vas pótlást szedtem, ami segített hogy a Hemoglobinom határon belül maradjon. (Természetesen orvosi javaslatra). A kezelés alatt az orvos tudta nélkül semmilyen gyógyszert vagy gyógyhatású készítményt nem nagyon lehet szedni. A kezelés alatt majdnem minden mellékhatás utólért, egyet azonban sajna nem sikerült elérnem  a súlyvesztést. Hiába nem kívántam enni a kilóim nem csökkentek.Betegtársaim 5-9 kg fogytak, amit én nagyon irigyeltem, én azonban gyógyultam ők nem. Szóval szívesen megosztom veletek a tapasztalataimat, de minden ember más és más. Minden a fizikai állapottól függ, illetve hogy mentálisan mennyire tudod feldolgozni nem a betegséget, hanem a pillanatnyi rosszúllétet. Tudomásul veszed és mész tovább, vagy elhagyod magad mert ez sokkal könnyebb.  Hozzáteszem 47 éves vagyok és túlsúlyos(ez magas rizikófaktornak számított) Én is elhagytam magam, de csak este otthon, amikor senki nem látta.

Panzer1!

Soroljam, vannak-voltak jócskán.

 

#13191 leander hozzászólása: 2013.05.27. 20:25

Szia AA66

A legnagyobb elismeréssel gratulálok és köszönöm a 3-as kombikezelésről leírtakat.Mi itt mindannyian annyira várunk már egy sorstársat aki egy kicsit leírja a menetet.Az első két kezelésemet magányosan csináltam,a harmadiknál találtam egy fórumot ahol megtudtuk beszélnia dolgokat.Kimondhatatlan nagy segítség volt,éreztem nem vagyok egyedűl,már voltak segítőim.Most is érzem ,szükségem lenne valakire,aki elmondja a legujabb történetet.Tudom felkészülni nem lehet ,mert mindíg más és más dolog jön .Ha időd engedi megkérlek .írj egy jó kis történetet az egészről.

Köszönettel

Leander

#13190 panzer1 hozzászólása: 2013.05.27. 17:57

Kedves AA66!Mellékhatások?

#13189 AA66 hozzászólása: 2013.05.27. 17:36

Panzer1!

Gratulálok, és készülj a felkészülhetetlenre.A Boceprevir napi 12 szemmel szuper étrend. 8 óránként szigorú bevétel, és az ízeket egyáltalán nem érzed majd. Csak azt az állandó fémes ízt, de az a legkevesebb, ha a másik oldalon a gyógyulás a cél. Sok sikert kívánok és kitartást! (Én már túl vagyok rajta és könnyen beszélek)

#13188 panzer1 hozzászólása: 2013.05.27. 15:58

Kedves niniki!Ugyanott ahol válaszolt museto írd meg a hozzászólásodat és a visszajelzést majd az e-mailjén megkapja.Itt is megteheted,mert már itt is hozzászólt és akkor látni fogja a postáján.panzer1

#13187 nikiniki hozzászólása: 2013.05.27. 14:26

Szia Panzer1!

Én nem tudom hol kell hozzászólni ill visszajelezni Musetónak,aki válaszolt az Élet Igenlése levelemre.Légyszives ird meg!

andist
#13186 andist hozzászólása: 2013.05.27. 13:00

Kedves Panczer 1 !

Köszönöm a gyors válaszodat. A következő címre küldheted.

andrist57@gmail.com

Üdv: István

#13185 panzer1 hozzászólása: 2013.05.27. 12:10

Kedves Andist!

Makara Főorvos Úr írásának kivonatos közlése:

Néhány fontos és néhány rendkívüli szempont
Mindent egybevetve az index kiszámolásának legfontosabb elve, hogy az F4-es betegeket kell elsőként kezelni.  A legnagyobb számot a prioritási indexen – 40 pontot – az F4 státusz jelent. Az F3 30 pontot, a kettő közötti átmeneti állapot 35 pontot “ér” – mindegy, milyen diagnosztikus eljárással állapítják meg. Nem számít, hogy mikor fedezték fel a betegséget, mindenki ugyanazon a várólistán szerepel, rászorultsági alapon. Statisztikailag bizonyítható, hogy ha nincs extra szövődménye valakinek, akkor nyugodtan várhat, és megfigyelés alatt tartják. Ha szövődmény jelentkezne, azt figyelembe veszik és előbbre kerül a listán. Számít az is, azaz plusz pontot kap, ha a betegség gyors előrehaladású.

Akinek jobb esélye van a gyógyulásra, szintén kap valamennyi plusz pontot. A kezelés hatékonyságára vonatkozóan számíthat az életkor is – 40 év alatt könnyebben, 75 év felett nehezebben gyógyulnak a hepatitisszel élő emberek. Idős korban nem biztos, hogy a súlyos mellékhatásokat is átvészeli a páciens, de az idős életkort nem vették alapul a prioritás indexben, hiszen kizárólag a kezelőorvos tudja megállapítani betege biológiai korát – márpedig itt csak az számít. A nemi jelleg nem érdekes, az viszont igen, hogy egyes vagy kettes genotípusú hepatitiszről van-e szó. Hazánkban túlnyomórészt a virus egyes genotípusa található, ami azért jó, mert a vírus ezen változata reagál cask a 3-as kezelésre. Ide tartozó információ még, hogy a 2 millió feletti vírusszámot nehezebb meggyógyítani.

Plusz pontot jelent még, ha valaki májátültetésre vár, mert ha nem kap előzetesen kezelést új mája is biztosan befertőződik. A transzplantáció előtt nullára kell vinni a vírusszámot.
Heveny májgyulladás is előbbre juttathatja az embert, hiszen hiába nincs valakinek előrehaladott májbetegsége, ez könnyen, gyorsan, és viszonylag olcsón gyógyítható.
Számít az is, ha a páciens egészségügyi dolgozó, akit egészségi állapota miatt kizárnak munkahelyéről, és az is, ha a beteg nő, aki terhes szeretne lenni gyógyulását követően vagy mesterséges megtermékenyítési programban vasz részt.
A prioritási indexet kezelő bizottság plusz 4 pontot adhat a kezelőorvos valamilyen indoka alapján is, a listán eltöltött idő pedig kéthavonta plusz 1 pontot jelent.

Makara doktor végül megnyugtatta hallgatóságát: a várólista objektív és azt a célt szolgálja, hogy a betegek azon 10 %-a kapja meg a kezelést, akik a leginkább rászorulnak, attól függetlenül, hogy ezek az emberek egy kisebb kórházba vagy egy nagy egyetemi klinikára járnak gondozásra.
Aki a prioritási index alapján nem tartozik a sürgősen rászorulók közé, az jelenleg akár több évet kénytelen várni a gyógyulásra.

 

Láthatod,hogy az F4.-s státusz önmagában 40 pontot jelent.Amennyiben adsz egy e-mail-címet, elküldök neked egy konkrét,elfogadott priorításindexet.

Találgatni tudok a DAA oszlopban lévő jelőlésekről:B3=Boceprevír,T3=telaprevír,KB3=Kettes kombiról Boceprevír,KT3=Kettes kombiról Telaprevír???

panzer1

andist
#13184 andist hozzászólása: 2013.05.27. 10:20

Kedves Panzer 1 !

Gratulálok a többiekhez hasonlóan örülök, hogy neked is sikerült belépni  a kezeltek közé, ahova jó néhányunk is szeretne. Sok jó eredményt kívánok!

Megnéztem az általad ajánlott címen a várólistát valahol a 70-80 között lehetek. Az nem értem, hogy IV-es Fibroscan eredménnyel, miért csak ennyi a pontszámom.

Az tudod véletlenül, hogy a várólista DAA oszlopában lévő jelölések B3, T3. K3, KB3, KT3, 3, és a – jelek mit jelentenek?

Üdvözlettel, sok erőt és kevés mellékhatást kívánok!  Andist

#13183 panzer1 hozzászólása: 2013.05.27. 08:37

Sziasztok!Köszönöm mindenkinek a biztatást,nagyon jólesik és sok erőt ad.Üdv:panzer1

#13182 panzer1 hozzászólása: 2013.05.27. 08:23

Kedves miértis!

Itt van a linkje,ahol a várólistát meg tudod nézni.Szükséged lesz még hozzá a kezelőorvosod által beadott kérvény számára(kérvényszám).

https://www.hepreg.hu/gselectform.php?formid=1616

Budapesten,a  Szent Lászlóba járok,de a várólista alapján egy Bizottság dönt,függetlenül,hogy melyik centrumban kezelnek.Kérdezzél bármiről nyugodtan,ha tudok szívesen segítek.Üdv:panzer1

#13181 miertis hozzászólása: 2013.05.27. 05:21

Kedves Panzer1 Sorstársam?

Örülök az örömödnek, nagyon szurkolok Neked!

Ha nem titok elárulnád, hogy Téged hol gyógyítanak, hogy már kaptál érteítést? Hol lehet a várólistát megnézni, én nem találom sehol.

Nagyon sok erőt kívánok Neked!

miértis

 

 

nora51
#13180 nora51 hozzászólása: 2013.05.26. 21:52

Húzzál bele Panzer a kedves Bocival, és öldököljetek szépen, ügyesen! Bár ő egy kicsit szado lesz, te meg mazo, de megéri. Gratula! Oszt nehogy elfelejts minket, sóhajtozókat, a nagyfene gyógyulás közben! Ha egy-két mondatot idevetsz a szado-mazo közben, mi már azért is hálásak vagyunk!

Isten segítsen!

Szeretettel:nora51

#13179 leander hozzászólása: 2013.05.26. 20:30

Szia

CSak egy elég rossz fordításban olvastam és valami ,ámerikai fórumba is bekeveredtem,ahol elég sok véleményt olvastam.Mindenki retteg az interferontól,sokan bevállalták ezeket az interferonnélkülieket .Szinte 100% a gyógyulás,de nem csak a sima hcv-nél,A HIV-HCV.nél is.Gondolom ez az a EASL májkonferencia,ahol világvezető kutatói és orvosai összegyűltek,.Hát ezért vagyok nagyon kíváncsi ,ki,hogyan mehet,dr ,beteg,bárki és akárki.

Üdv Leander

#13178 panzer1 hozzászólása: 2013.05.26. 19:59

Kedves leander!Most olvastam az általad írt új kisérleti kezelésekről,gyógyszerekről.Több is van.Olyan is van,ami már fázis III.-ban van és 100%.-os gyógyulást ígér az eddigi kisérletek.Úgy rémlik,hogy a Makara Főorvos Úr is említett újabb reménykeltő kezeléseket.Aki időt nyer,életet nyer!Üdv:panzer1 

#13177 nikiniki hozzászólása: 2013.05.26. 19:03

Szia Panzer1!

Köszönöm a segítséged.tudtam irni.

Neked meg  HAJRÁ!!!HAJRÁ!!!!HAJRÁ!!!!

#13176 leander hozzászólása: 2013.05.26. 18:42

Szia panzer1

Akkor tényleg belecsaphatsz a lecsóba! Nagyon örülök,csak jönnek a jó hirek,egyre többen vagytok ,akik kezdik elérni a hőn vágyott 3-as kombit.

Nem is tudom ,én vajon hányadik vagyok a listán.Nekem meg az interferonnélküli az álmom.Olvastam egy cikket amiről dr Makara tart majd beszámolót,ha jól emlékszem Sofosbuvir ledipasvir,néven emlegették.

Mindenről kérünk beszámolót

Üdv Leander

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close