Érdeklődés

Téma címkék:
2013.05.31. 11:59

Üdv Mindenkinek!
Szeretnék érdeklődni, hogy most következik a 36. heti vérvételem, de sajnos még a 12. és 24. heti eredményt sem tudom. Nincs még eredmény. Azt sem tudom, érdemes-e folytatni?
Továbbá a másik nagy dilemmám, hogy lehetőségem lenne élelmezésvezetőként állást vállalni, de nem tudom az orvosi alkalmasságin kizáró ok-e a HCV?
Vagy kötelességem-e tájékoztatnom a munkaadót, és munkatársakat a betegségemről?
A lelkiismeretem az igen mellett van!! De  tartok az emberek rosszindulatától és attól is, hogy emiatt nem lesz állásom.
Ha van valakinek ezzel kapcsolatba tapasztalata, megköszönöm a segítségét.
Szép hétvégét (napsütéseset) kívánok Mindenkinek!
Üdv:hókuszpók

klmaan
#13341 klmaan hozzászólása: 2013.06.19. 22:25

Szia Hókuszpók!

Szerintem, se fogjál bele a 3-ba ilyen jó májjal és értékekkel. Ha nem is leszel negatív, akkor is sokat segített ez a kezelés is! Bőven van időd kivárni az újakat, amelyek hatásosak és könnyűek lesznek. Jelenleg is 2 Sorstársam teszteli az újak valamelyikét, és nagyon-nagyon jók az eredmények és az is nagyon tetszik Nekik, hogy szinte semmi mellékhatása nincs! Nem ezt írnám, ha F/4 lennél. Érezzed jól magadat az új munkahelyeden!!! Nagyon bátor Vagy, nem mondom, hogy megmondtad a bajodat! Tényleg minden jót Neked!

Üdv Neked szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#13340 panzer1 hozzászólása: 2013.06.19. 21:40

Köszi Várószoba.Most megkaptam ömlesztve.panzer

#13339 panzer1 hozzászólása: 2013.06.19. 20:19

Sorstársak!Én sem kapok értesítést!panzer

#13338 hokuszpok2 hozzászólása: 2013.06.19. 18:45

Nektek sem úgy működik az oldal mint korábban?

Újra kéri az e-mailcim hitelesítést,és nem küld e-mailt meg hasonló gondok.De lehet már én vagyok zizi!

gotailonak irt válaszomat sem jelentette meg sehol.Mégegyszer.
Üdv gotailo!

Már nem mai csirke vagyok 52-éves .kikértem az orvos véleményét,és nem igazán értette miért aggódom,hiszen a családomat sem fertőzőm meg,akkor miért aggódok.
Szóval a lelkiismeretemre hallgattam és elmondtam a leendő főnöknek,aki tolerálta a helyzetet .Úgy döntöttem a melót elvállalom,főleg a már leirt aggályaim miatt.

Azt hiszem a felfüggesztést fogom kérni,és kicsit várok az új vivmányokra.
Üdv.hókuszpok

#13337 gotailo hozzászólása: 2013.06.19. 18:28

Hókuszpók! Már a neved is túlélést jelöl. Mennyi idős vagy? A kezelés mellékhatásain kívűl voltak-e rosszulléteid.Fizikálisan mennyire romlottál le? Ezeket kérdezem. Képzeld nálam abba kellett hagyni a keztelést. Rettenetes érzés. A vírus természetesen megmaradt. Kérdés, hogy meddig,?- de megvagyok-, aránylag jól.Kérjél őszinteséget az orvostól. A munkát el kell vállalni, és akkor hezitálni, ha már nem bírod csinálni. Addig még bármi lehet. Annyit kisérleteznek, lehet, hogy addigra kitalálnak valamit.

#13336 hokuszpok2 hozzászólása: 2013.06.19. 15:34

Üdv Mindenkinek!!!
Megint jelentkezem a tanácsotokért,vagy inkább kicsi vigasztalásért.
Nálam 2010-ben diagnosztizálták a HCV-t,(pikkelsömörrel kezeltek,és ez aklatt derült ki)
5 milla feletti szám ,1-es genotipus ,és F1-es biopszia az eredmény.
2012.végén indult volna a 3-as kombi,de akkor viszza jött a véreredmény,hogy jelen van a HBV is.Itt már 2és fél milla volt a szám(Hová lett a többi rejtély??)
3-as lefújva helyette kettes indult.Jelenleg a 38.hétnél járok.

Sajnos a 12 heti eredmény 33 ezer dögöt számolt,és nem igazolódott be a HBV(??)tehát mehetett volna a 3-as is.
Jelenleg újra felterjesztenek a 3-asra de,őszintén rettegek töle.
Nem látom hogy tuti lesz a végeredmény,csak a sok rosszúlétet la kinlódást látom magam elött.Nem beszélve arról,hogy évek óta most sikerülne normális munkahelyem,de ha nem birom kiraknak.Foggalmam sincs mit csináljak?
-Kérjek halasztást

-mi van ha gyorsan fognak szaporodni
A másik dilemmám,hogy a 24-heti eredményem majd szeptemberbe várható,és ha az nullás akkor minek a hármas?
Szóval kétségeim vannak erősen.Pedig hidjétek el minden este úgy feküdtem le ,hogy  sikerül gyöztesen kerülök ki ebből.Reggelente is nap közben  ez a gondolat,Vagy mégsem  az agyban dől el sok minden.
Bocsi hogy rátok zúditottam röviden a gondjaimat,hiszen Ti is mindanyian  ebbe a cipőbe vagytok,.Kívánom Nektek legyen sokkal sikeresebb a kezelés!!

További szép napot Mindenkinek.hókuszpók

#13335 gotailo hozzászólása: 2013.06.17. 10:02

Pestieknek. Aki bízik a tisztított víz, író, búzafű és egyebekben. A Múzeum krt.19-ben van egy bio, reform üzlet, minden kapható. Én már leszoktam a fűpréselésről, mert igen macerás, most porban veszem, gazdaságos és kifizethető. Az Eyornak van egy zacskós kiszerelése, de elég drága, azt olyan esetre szoktam, ha utazom.Étvágyra B vitaminra szintén van egy csodaszer, drága /a Kyíani/, de sokan esküsznek rá. Egyébként én nem voltam olyan erőben, hogy letudjam darálni a füvet, úgyhogy van egy darálóm. Azért óvatosan, mert
ez is üzlet. A sok zöldségben legyen minél több spenót, és cékla. / vas,  hemoglobin/.

#13334 leander hozzászólása: 2013.06.17. 06:34

Szia gotailo

Na ez igen.Valóban az írót nekem is ajánlották,mert zsíros a vérem.A búzafűcsírát is olvastam egy másik HCV fórumon,ott sokan próbálkoztak saját maguk hajtatni és préselni.Igen a Legaont is sokan szedjük.Köszi az infókat ,ha bármiben segíteni tudunk írd meg,mi itt mindannyian veled vagyunk.

Legyen szép napod

Leander

#13333 gotailo hozzászólása: 2013.06.17. 05:28

Aki teheti, ne menjen a napra, nagyon beteg lettem , szerintem attól, hogy túl sokat voltam napon.Mivel a legegyszerűbb és legkönnyebb mozgás az úszás, nagyon ajánlom Valaki írta a Legalont, jó tapasztalatom volt, amikor szedtem.Orvosa válogatja, hogy ajánl e természetgyógyászati terméket, jó a tapasztalatom a búzafű kúrától. Lehet, hogy csak beképzelem, de “jók voltak” a véreredményeim, és egyebet nem használtam. Fizikálisan biztos, hogy sgít.Vannak ivókutak, én megpróbáltam onnét hozni vizet, és vettem egy víztisztító kancsót, amiben átszűröm a sima vizet.Beszélgettem külföldi ismerőssel, és van olyan ország és hely, ahol a májbetegségekre az írót ajánlják nagyon.Tudjátok ez olyan savanyú tejtermék. A máj magától regenerálódásához ajánlom a fentieket, persze a kezelőorvossal való megbeszélés után. Fájdalomcsillapításnál nagyon kerülni az Algopyrint.
Minden komoly gyógyszert gyomorvédővel bevenni, ezek az én tanácsaim,DE ELŐTTE MEGKÉRDEZNI, mert nem vagyok orvos.Bár nem bízok, biztos vannak jó tapasztalatok, elfogadom. Szép napot nektek

klmaan
#13332 klmaan hozzászólása: 2013.06.16. 23:55

Sziasztok!

Aztán, tényleg menjük aludni! Szóval! Gutilio beszéljen egyértelműen! “Néma gyereknek..”-mondják! Szerintem, attól, hogy gondja van az embernek, nincs joga a másikat bántani, megsérteni, meggyanusítani. Sőt! Ahhoz sincs-szerintem, hogy olyan hangulatot gerjesszen, ahová nincs kedve Sorstársaknak belépni, vagy hozzászólást írni, mert éppen akkor lép be, amikor ezek a bődületes eszmefuttatások zajlanak, ami nem visz előre semmit, főleg nem a gyógyulásunkat. Abba is hagyom, mert tényleg ne ragozzam én is már!

Jó éjt!: Klári

nora51
#13331 nora51 hozzászólása: 2013.06.16. 23:43

Gyerekek! Gotailoval valami nagyon felháborító dolog történhetett! Biztosan azért ilyen keserű! Tán megtagadták a kezelését! Elzavarták!  Ezért ment a magánhepatológiára, ahol ott hagyott egy rakás pénzt, hiába. De hát ott is biztos ugyanolyan módon kezelnek, igazad van, Klári! És Gotailo elvesztette párját, ebből a betegségből kifolyólag, ha jól emlékszem. Tele van rosszabbnál rosszabb, tragikus tapasztalatokkal.

De hát csak találgatok ezzel a fizetés-dologgal kapcsolatban, meg hogy mire akar kilyukadni. Jó lenne, ha végre érthetően megírná.

Na, most már aludjunk.  Anamary, hogy érzed magad? Köszönjük a részletes beszámolót!!! Szeretettel: nora51

klmaan
#13330 klmaan hozzászólása: 2013.06.16. 23:28

Na Gutilio!

Azt hiszem, ez már mindennek a teteje!!!!! Kikérem magam és minden Betegtársam nevében ezt a hangot, és stilust! Én kértelek nagyon kedvesen, hogy ne hagyjál itt bennünket. Megértem indulatodat és gondjaidat, de ezek a levelek és vádaskodásokat nem érdemeljük és teljesen értetlenűl állok. Mindegyikünknek elég rendesen megvan a maga baja, nyüge, miért keserítjük itt egymást???? Megkértelek már 2x, hogy töröljed ki a Hepatitis járványos írásodat, mert téves infó, az A-ra vonatkozik. Mi az, hogy meggyanusítasz, hogy nem ütöttem be, csak írok itt össze-vissza? Az előfordulhat, hogy félrenéz az ember valamit, de amikor jelzem, hogy téves, akkor éppen Neked illett volna beütni, és meggyőződni, hogy valóban elnéztél egy nagyon fontos betűt!!!!

Szóval, én beütöttem, és megint csak azt látom, hogy Hepetitis A járvány Budapesten. Lehet, hogy Nálad másként jár a Google?

Amint írtam, magán orvosok minden területen vannak, meg lesznek is. Nem is értem, hogy mi ebben a baj, vagy gond? Az lenne az érdekes, vagy fúrcsa, hogy ennek a betegségnek nem lenne. Azt hiszem, hogy nagyon kicsi az a kör, aki oda jár. Azt el tudom képzelni, hogy egy konzultációra elmegy az ember, hogy biztos legyen a dolgában, de a betegségünk természetéből adódóan, a protokoll az ott sem lehet más. Tudsz olyan orvosi területet, ahol nincs maszek rendelés? Lányom gyógytornászként dolgozott a II Belklinikán, valamint egy nagyon jól menő Ortopéd magámklinikán, ahol a félállásból többet vitt haza, mint a klinikai főállásából. Mikor életemben először küldött el a kezelőorvosom UH-ra, s az volt rajta a kérdés, hogy Tu–e? Az izgalomtól és a félelemtől nem birtam kivárni a 2 hetet, és elmentem maszekba, fizettem 4000 Ft-ot. Ez 1x volt, mert azóta “megszoktam” az ilyen beutalókat. Azt is megírtuk már, hogy F/3-ok kezdhetik a kezelést, mert van hely. F/2 meg ráér megvárni az interferon nélkülit, vagy a még jobbat! Én 3-at csináltam, de inkább ne csináltam volna a 3-at! Ez nem egy olyan betegség, hogy törvényszerűen megy előre a baj, ez nem matematika, amit ki lehet számolni! Én pl. javultam kezelés nélkül is, s nem voltam egy maszek orvosnál sem, és senki másnál sem.

Remélem, visszatérhetünk a normális hangulathoz és stílushoz, mert ennek nem sok értelme van! Nem tetszik az “osztod az ígazat” és a hasonló kifejezések! Nem a kocsmában vagyunk! Nem mernék, de a többiek sem leírni olyan infót, ami nem ígaz, amit ne hallottunk volna valamelyik előadáson, vagy ne éltük volna át! Nagyon-nagyon kívánom, hogy gyógyuljatok meg és legyen a hangulatod egy kicsit optimistább!

Jó és békés éjt Mindenkinek! Klári-klmáan

anamary
#13329 anamary hozzászólása: 2013.06.16. 23:20

Keves gotailó! Nagyon neglepődtem és felháborodtam,mikor elolvastam a leveled!Először is a kezelés a vizsgálatok árával kapcsolatban.Megyőződésem,hogy a kezeltek egyike sem bírta volna finszírozni ezt a több 10miliós kezelést.A dobozdíjat és esetleg az utiköltséget  még kibirtuk.(bár  aki kért utiköltségre papírt annak a TB fizetett vissza.Tévedés hogy csak Budán dr Horváth Gáborék foglalkoznak ezzel a betegséggel.Az egy magán klinika(természetes,hogy fizetős) Vannak hepatológiai centrumok az ország sok más városábam  is,ahol még fizetni sem kell!Hogy érted azt,az hogy az orvos eldönti kit érdemes még kezelni,és kit nem?Kíváncsi lennék rá..Miért gondolod,hogy nincs olyan beteg aki már kb 30 éve vírus hordozó és nem okozott eddig semmi panaszt neki? Sajnos sokan több éve jártak orvostól- orvosig míg ki nem derült  mi áll a panaszok hátterében.Ez a betegség nem olyan jellemző tünetekkel jelentkezik,mint pl egy vakbél gyulladás.Végezetül tévedés hogy mi páran csak levelezgetünk egymással!Komolyan megbeszéljük a kezeléssel kapcsolatos dolgokat,lelkileg támogatjuk egymást.Örülünk a mások sikereinek és bátorítjuk azokat akiknek éppen arra van szükségük.Nekünk lelkileg nagyon sokat jelent ez. Ui Aki nem került még bele a kezelésbe semmi esetre ne Budára menjen,aki nem bírta a kezelést annak is van miben reménykedni,nem sokára jön egy ujabb interferon nélküli kezelés.Üdv:anamary

nora51
#13328 nora51 hozzászólása: 2013.06.16. 23:16

A 2013-mas hepafertőzést Budapesten elolvastam, ez a Hepatitis A-ról szól. Ez ugyebár nem C, tehát teljesen máshogy terjed!

Ám az orvosok megemlítették, jut eszembe, hogy hepatitis A és Hepatitis B ellen oltassuk be magunkat, mert az ellen nekünk fokozottabban szükséges védekezni. (Én már 3 éve beoltattam magam).

Magánkórházak vannak, magánklinikák, magánrendelők. Miért ne lenne “fizetős”hepatológia is? Nem tudtam eddig róla. Életemben nem mentem soha ilyen helyre, nem is kerestem ilyet, mert nekem erre nincs pénzem.  Én egyébként csak olyan betegtársról tudok, aki akár nagyon rossz állapotban is SZTK-alapú  gondozásban van. Te vagy az első, Gotailo, aki magánhepatológiáról írsz. Hidd el, nem szándékosan nem értem, miről van szó. Itt senkit nem küldtek el, vagy nem kényszerült  magánklinikára, aki “kezelhetetlen”, mindenkivel foglalkoznak. SZTK-alapon.  Úgyátszik Téged ért egyedül valami elképesztő, egyedülállóan felháborító nemtörődömség, megtagadták a kezelésedet. Ezért magánhepatológiára mentél, fizettél, mint a katonatiszt, de nem tudták ott sem kiirtani a vírusaidat. Erre következtetek. Jól gondolom? Ilyet még nem hallottam. Nagyon-nagyon sajnálom. Úgy tűnik, mintha most egyedül lennél a bajjal. Talán mert elment a bizalmad, és már nem teszel lépést egy újabb, modernebb kezelés felé. Kell egy hepatológus SZTK-alapon, ahova beutal a háziorvos, és vetesd fel magad a várólistára. Ez a legsürgősebb. Csak akkor tudnak segíteni rajtad érdemben,valamilyen módon.

nora51

#13327 gotailo hozzászólása: 2013.06.16. 20:09

Mégegyszer és utoljára. A betegséggel kapcsolatos orvosok neve, akik külömböző kórházakban rendelnek összefogtak és együtt dolgoznak a budai hepatológiai intézetben. dr. Horváth Gábor vezetésével. Szinte más névvel nem is találkozni. /Minden út Rómába vezet./
Van honlapjuk ott vannak az árak., a vérvételé is.Örülök, hogy Téged támogat állam bácsi, de hidd el, hogy csak azokat támogatják, aki esélyes a mielőbbi gyógyulásra, mert az éri meg. A többinél abbahagyják, vagy nem fér bele, és el sem kezdik valamiért. Ti egyikőtök sem ilyen, tehát szerinted ez nem létezik. Ti páran egymással leveleztek ez a véleményem. Egyébként az a betegtárs akinek nem bírta a szervezete, vagy nem került be a kezeltek köué, avval mi van, az hogy érzi magát, hova fordulhat. Ja ugyanehez a névsorhoz a fenti címen a felsorolt árakon. Nem fárasztom tovább magam. A keserűségem csak nagyobb lesz,amikor látom, hogy szándékosan nem érted. Beütötted a 2013as Hepafertőzés Budapesten? NEM. Elolvastad doktorainkat tömörítú oldalt NEM, mert akkor értenéd mit beszélek.Gyógyultnak meg üzenem. A harmadik kezelés után fél évre találkozni szeretnék vele.

#13326 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2013.06.16. 19:54

Kedves Gotailo!

Gyógyult túlélőként meg tudom erősíteni azt az infót, hogy a tb támogatott kezelés ingyenes. A dobozdíjon felül én fizettem kezelésem idején az aktuális törvényi előírások szerint vizitdíjat is.

Üdv: a gyógyult

nora51
#13325 nora51 hozzászólása: 2013.06.16. 18:59

Kedves Gotailo! Neked nagyon súlyos tapasztalataid vannak, és érthető, hogy nagyon bizalmatlan vagy. Én csak saját tapasztalataimat tudom erre megírni: két kettős kezelésen estem át 2009 és 2011 között,de mindig csak dobozdíjat (300Ft) kellett fizetnem a patikában. A klinikai vérvételek, PCR, genotípus meghatározás mind ingyen volt. A Fibroscan is, mert a pécsi gép volt épp Pesten, arra utalt be orvosom, az meg OEP által térített.  Az Ultrahang is ingyenes.  Fizetem az SZTK-t, ezért tartom ezt természetesnek. Nem “fizetős” helyre járok, egyrészt mert nem viccből fizetem a TB-t immár 40 éve, másrészt mert a háziorvosom állami hepat.centrumba utalt be.   Egyébként soha még kezelőorvosnak nem adtam “hálapénzt” semmiért, nem is kértek. Amúgy sincs még miért hálásnak lennem, mert nem gyógyultam meg.   Most kezdtem el a hármaskezelést, de most már dobozdíjat se kell fizetni, mert nem patikában, hanem a májkezelés színhelyén kapom meg a drága szereket, tök ingyen.  Mivel a többieknek is ez a tapasztalata, ezért értetlenül állunk azelőtt, miféle fizetnivalóról írsz? Te maszek orvoshoz mentél ezek szerint, vagyis nem a TB alapján? Vagy az TB alapján gyógyító orvosod pénzt kért tőled mindenért? Vagy a saját zsebedből fizetted a gyógyszerelést, mert nem volt biztosításod? Próbálok találgatni, mert látom, hogy nagyon-nagyon rossz, keserves, súlyos tapasztalataid vannak, és attól tartok, olyanért fizettél, ill. fizettettek, amiért nem kellett volna! Ne haragudj ránk azért, mert a tapasztalataink jobbak és “ingyenesek”, mi csak azt tudjuk, amit mi tapasztalunk! A “magánlevelezésünk” is a tapasztalataink megosztását és egymás segítését célozza! Mi csak egyszerű betegek vagyunk, ezért ha Te úgy érzed, hogy betegségeddel kapcsolatos kérdéseidre nem kapsz választ ezeken az oldalakon, csak azt tudom válaszolni, amit én is teszek: megkérdezem a szakembertől. Nagyon sajnálom, hogy ennyire keserű vagy…Meg is értem. De kérlek, ránk ne haragudj, mert minekünk akkor is a társunk vagy! Mi azonban bízunk az orvosok jóindulatában és szakértelmében, mert eddigi tapasztalataink nekünk erre adnak alapot,( noha egy csomóan még meg se gyógyultunk). Ezért és a “csillogó szemekért” ne haragudj ránk!!! Inkább oszd meg velünk, hogy miféle dologra célzol a fizetéssel, mert nem értjük.

Maradj velünk! Szeretettel: nora51

 

#13324 gotailo hozzászólása: 2013.06.16. 16:16

Kedves! Eszem ágában sincs kitörölni, mert az nem információ, hanem kérdés. A válaszod szerinted biztos pontos. amikor csak a dobozdíjat fizeted látod a blokkon, hogy mennyibe fájna, ha fizetni kéne érte. Írogassatok egymásnak., mert Neked aztán nagyon pontosak az infóid meg is osztod több ízben, és ellentmondást nem túrő hangon megállapítod, hogy az úgy van, ahogy Te mondod  Szép napot, és találd meg a társaidat akinek osztod az igazat. Sajnálom, hogy eddig is zavartam. Reménykedtem, hogy találok egy gyógyult túlélőt, akit esetleg megkérdezhetek. 3 kezelésen volt túl a párom, és mellette engem is kezeltek. Gondolod nem tudom mennyit szoktam fizetni? Tényleg nem érted mi a kérdés? sajnálom 

#13323 panzer1 hozzászólása: 2013.06.16. 15:37

Kedves gotailo!A kezelések,ultrahangok,fibroscanek,felső panendoscópia vizsgálatok,májbiopszia vizsgálatok,vérvételek,PCR.ek,szúrik,gyógyszerek,stb. ingyenesek!Dobozdíjat kell fizetni!panzer

klmaan
#13322 klmaan hozzászólása: 2013.06.16. 12:35

Kedves Gutailo!

Ismételten nagyon kérlek, hogy a lefelé 2. beírásodat mielőbb töröljed ki, mert téves információ!!!!

Válasz a mostani kérdésedre: Hazánkban 17. éve indult az ingyenes interferon kezelés. Akkor még gyógyszertárba sem kellett menni érte, mert a kezelőorvos adta oda. Úgy hallottam, hogy most is hasonlóan jutnak hozzá a kezeltek. A 3-as kombinációért azért küzdöttünk, demonstráltunk és sok beadvány született annak érdekébe, hogy mielőbb fogadja be az OEP, és indulhasson az ingyenes kezelés.

A tavalyi év történéseit, küzdelmét és a győzelemhez vezető utat elolvashatod a VIMOR Honlapján.

Persze, mint minden szakágban, itt is van maszek lehetőség, de a rászorulóknak rendelkezésére állnak a készítmények ingyen! Sőt! Az előzetes várakozáson felül, nagyon sok F/3-as Sorstársunk is elkezdhette, vagy kezdi a következő hetekben. Vannak olyan szerencsések is, akik megfelelnek bizonyos követelményeknek, s bevállalhattak interferon nélküli kezelést is, ami szintén ingyenes, de egyenlőre tesztelést végeznek.

Remélem, válaszoltam megnyugtatóan Neked!

Üdv és szép vasárnapot Mindenkinek szeretettel: Klári-klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#13321 gotailo hozzászólása: 2013.06.16. 10:30

Vajon miért nem kerül szóba az, hogy ingyen kezelnek benneteket, vagy fizetős helyre jártok? Az állami támogatás valóban akkora, hogy közönséges halandó meg sem tudná fizetn i a gyógyszert, és a szuriz, de a kezelésekre ingyen járhat aki önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe, vagy fizetni kell? Tulajdonképpen a választ sejtem, meg azt is, hogy miért nem kerül szóba. Hát akkor még több kétség merül fel.

klmaan
#13320 klmaan hozzászólása: 2013.06.11. 16:20

FIGYELEM!!!!!

A cikk: Hepatitis A járvány Budapesten. Hatalmas különbség!

Gutailo! Nagyon kérlek, gyorsan töröljed ki az előbbi írásodat, mielőtt még valakik tényleg megrémülnének!

Tehát, nem C!

Üdv: Klári

#13319 gotailo hozzászólása: 2013.06.11. 14:24

Kedves AA66!  remélem jól vagy. Olvastam a hozzászólásodat, és az jutott eszembe, hogy amikor én azt írtam, hogy minden esetben és munkahelyen meg kell mondani a betegséget, társaimtól jól kikaptam, hogy ne vezessem félre betegtársamat, sőt bíztatták, hogy nyugodtan titkolja el, és menjen dolgozni az élelmezésbe.
Te is csak azt olvastad ki az írásomból amit hallani akartál. Negatív. Akkor ha van időtök olxassátok el a “neten” a hepatitis C járvány 2013-ban Budapesten. Elájultok az adatoktól, na és attól, hogy szerintük még milyen módokon is terjed ez a betegség.Annak aki azt írja. hogy 34-éve van ez a betegsége csak azt mondom, hogyha tünetmentes volt, akkor isten bocsá, de én nem szürkálnám magam. Más a helyzet, ha beteg volt vele. 34 év lappangási idő. Tényleg tudatlannak látszom én maximum 9 évről tudok. Bár az én diplomám nem hepa C-ből van.

#13318 gonczi hozzászólása: 2013.06.10. 14:16

Üdv Hókuszpók!

Érdeklődni szeretnék, hogy megkaptad-e már a PCR eredményeket!???

Én még csak a 12. Hetire várok április óta…

Üdv: gonczi

klmaan
#13317 klmaan hozzászólása: 2013.06.05. 09:07

Hú, de elmennék!!! Lenne nekem is pár kérdésem. Sajnos, abból a kevéske “nyögdíjból nem fussa”, messze van az a főváros!

Nagyon szeretném, hogy aki tud menjen el, figyeljen és kérdezzen! S akik elmentek, akkor itt számoljatok be részletesen, hogy akik távol élünk is tudjunk más oldalról is infókat. Panzer! Ha jól értettem, és emlékszem, egy vidéki orvos tart előadást a bajunkkal kapcsolatban-nekem ez rémlik egy előbbi beírásából Gutailonak. Azt írta, hogy a pesti 5 orvoson kivűl, hallgassunk meg egy 6-at is. Nekem ez teljesen felpiszkálta az érdeklődésemet, de ‘jába”!

Na! Üdv és szép, eső mentes napot Nektek!Klári-Klmáan

#13316 panzer1 hozzászólása: 2013.06.05. 08:50

Kedves gotailo!Erről az előadásról mondanál valamit,mert igy nagyon zavaros az egész.Mi lesz az előadás címe?Miről szól az előadás?Kik lesznek az előadók?Miért érdemes meghallgatnunk?Mennyibe fáj ez nekünk?stb.Üdv:panzer  

#13315 gotailo hozzászólása: 2013.06.05. 06:13

Szép napot!

Jön  valaki a 13-ai előadásra a Leonardóba? Nincs kedvetek egy jérdéssort összeállítíni az előadóknak? Annyi minden van ami talán segítane, ha választ kapnánk.

klmaan
#13314 klmaan hozzászólása: 2013.06.03. 22:01

Sziasztok!

Az elkezdéshez nem kell a PCR, de úgy néz ki, hogy friss Fibroscan sem. Csak legyen vagy Fibroscan, vagy biopszia, nem nézik, hogy mikori! Látod, Nóra is hírtelen megkapta, s az nap egy másik Sorstársunk is kapott egy lehetőséget, pedig éppen csak F/3. Min. 2 év múlva várta. Most van a nagy dilemmában, hogy mit csináljon? Valószínű, hogy elfogadja, de azért beszél más orvosokkal is. Valami ok miatt a vidéki betegek lassabban kerülnek fel, de ha ez a tendencia folytatódik, akár be is zárulhat a dolog. A PCR-re akkor veszik le a vért, amikor megkapja az “embergyereke” az 1.adagot. Az tény, hogy a 3-t nem lehet folytatni PCR eredmény nélkül. W. Klára drnő azt mondta a múltkor a VIMOR-ban, hogy 1 hét jelenleg. Anamarynak pár nap alatt jött meg a válasz a fehérvári laborból, amiatt kérdeztem, mert nagyon gyanús volt. Holnap ezt kikutatom, s azonnal megírom-igérem.

Üdv: Klári-klmáan

#13313 panzer1 hozzászólása: 2013.06.03. 21:43

Kedves klmáan!A Bizottsági döntések megvannak,de nagy bajok vannak a PCR.-k elkészülésének az elhúzodása miatt.Mint te is tudod a PCR.-k nélkül nem lehet elkezdeni,de folytatni sem a kezeléseket.Több,mint 2 hónapja a vizsgálati anyagom nem tud megérkezni 500 métert és több sorstársam ugyanebben a helyzetben van.Hogyan lehet ez?Tudsz te erről valamit?panzer

klmaan
#13312 klmaan hozzászólása: 2013.06.03. 21:21

Sziasztok!

Szerintem, ha valaki negatív, annak oka van. Inkább kérdezzük meg, hogy mi az oka az elkeseredésének, pesszimista hangulatának? Nem tudom elképzelni, hogy valakinek csúda jó dolga van, minden szép és jó, mindenki egészséges a környezetében, és főleg a szerettei körében, s csak úgy, negatív. Ha valaki ilyen, annak komoly okának kell lenni-szerintem. Ha összehasonlítjátok eddigi leveleimet, meg az utóbbi pár beírásomat, azt hiszem, hogy nálam is látszódik a változás, és nem előre. Nekem sincs jó hangulatom, de van-lenne sok kérdésem. Tehát, emiatt egy kicsit megértőbb vagyok, és egyben kiváncsi is Gutailo sorsa iránt. S azt is gondolom, hogy minden viszonyítás kérdése is! Na! Nyugi! Nem baj, ha vannak más vélemények is, akár a kezelés szükségességét illetően is. Mindenkinek a végén saját magának kell dönteni, az ismeretek és lehetőségek mérlegelésével, hogy belevág-e, és mikor?

Itt jegyzem meg, hogy a vidékiek keressék fel mielőbb az orvosukat, és érdeklődjenek a kezelés lehetőségéről, ne maradjanak ki az ez évi keretből, ha F/4-ek, mert kevés beteg van a listán, egyenlőre. Az orvosok nem mennek a betegek után, a kezelést nekünk kell kérni, s egyáltalán, megjelenni az orvosnál, esetleg előbb, mint az eredeti vizit időpontja volt, mert érhet meglepetés egyeseket. Az OEP nem ad több lehetőséget, pénzt az eredeti összegnél. Aki tudja állni a pesti Fibroscant, jelentkezzen be, aki nem, az kérjen beutalót az OEP támogatottra, akkor útiköltséget is fizet neki az OEP. Legyünk résen, a saját érdekünkben-most is csak azt tudom írni!

Üdv és jó éjt Nektek: Klári -Klmáan (Örülnék, ha személyesen is tudnánk többetekkel beszélgetni, emailozni a magánon, mert az sokkal személyesebb, és akkor kisebb a félreértés lehetősége is-szerintem. dolgozznet@gmail.com)

#13311 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2013.06.03. 19:34

Üdvözlök Mindenkit!

Egykori balesetemnél amikor valószínüleg a vírust is kaptam több maradandó károsodást szereztem emiatt rendszeresen kell gyógyszereket szednem. Emellett zsírmájra is hajlamos vagyok, ez az oka a szigorú diétának és alkoholtilalomnak. Meg lehet szokni és az alkohol sem hiányzik.

Museto: esetemben biopsziát végeztek a kezelés előtt ennek eredménye 11 ez ismereteim szerint 3. stádium eleje amivel kezelőorvosom szerint még sokáig el lehet éldegélni. Sajnos ezt  a FibroScan eredménnyel nem tudom összehasonlítani. A biopszia veszélyes beavatkozás ezért nem vágyok rá, de ha egyszer megengedhetem magamnak szeretnék egy FibroScan vizsgálatot.

Gotailo: kezelés előtt nekem is alá kellett írnom a hozzájárulást kezelőorvosom nem ígérte, hogy meg fog gyógyítani kb. 30% esélyt adott a sikeres kezelésre, ennek ismeretében vágtam bele és nem bántam meg. Kezelésem után rászoktam a kerékpározásra az esti “túra” és a munkába járás kb. napi 25 km. 5 éve ilyen az állapotom.

Üdv: a gyógyult

#13310 AA66 hozzászólása: 2013.06.03. 16:54

Kedves Gotailo!

Csak nem tudom megálni, hogy ne szóljak hozzá. Annyira negatív a hozzáállásod, hogy elképesztő. Ha végig olvastad a fórumot, láthatod, hogy mindenki biztatja és bátorítja a másikat, ezzel szemben Te sokmindent írsz amiről szerintem fogalmad sincs. A betegség felfedezése(Magyarországi szürése) 20 éves, én 34 éve fertőződtem meg. A betegséget egy fogorvosi rendelőben is össze tudod szedni, ha nem megfelelően fertőtlenitik az eszközöket. Márpedig ez sajna előfordul.Arról nem beszélve, hogy sokan akik fertőzödtek nem is szólnak a betegségükről bizonyos vizsgálatoknál. (Lásd :fogorvos, gyomortükrözés, stb) Magamról csak annyit, hogy én is 95% -os gyógyult vagyok (a végső eredményem augusztusban lesz meg), végig mentem a 3-as kezelés 28 hetén. Előzőekben már írtam erről. Igazad van ha nem is 20, de 6-7 oldalas hozzájárulást alá kell írni, ami néhol nagyon rémisztő dolgokkal van tele.Azonban azok a betegek akik F4-es fibrot produkáltak, már nem azzal foglalkoznak, hogy milyen mellékhatásokat okoz, hanem azzal hogy ez egy újabb esély arra, hogy ha bírják meggyógyulhatnak. Mindenki ragaszkodik az egyetlen életéhez és kapaszkodik mindenbe, amibe lehet.

#13309 gotailo hozzászólása: 2013.06.03. 11:40

Kedves Klmáan! De jól tetted, hogy ittál egy sört, egészségedre. Én nem tehetem a vérnyomásom is bedilizett, de nagyon. Arra, hogy ez 20 éves betegség csak azt mondanám, hogy az bizony nem lehet, mert akkor sem az én fertőzésem, sem a páromé nem indokolt. – ha…csak…. esetleg….. fogalmuk nincs, arról milyen úton terjed.
Szerintem nagyon gyerekcipóben járnak, és kisérletezgetnek. Annyira árt az alkohol, és a cigi, a kávé, a fűszer, a zsír, gyakorlatilag vonj meg magadtól mindent, lehetőleg ne is szeretkezz stb. -és akkor lesz tiszta a lelkiismereted, de nem biztos, hogy meggyógyulsz?

klmaan
#13308 klmaan hozzászólása: 2013.06.02. 20:15

Szia Gyógyult!

Mit értesz szigorú diétán? Eddig csak azt hallottam és olvastam mindenhol, hogy nekünk nem kell diétázni, inkább mindent enni, vagyis vegyesen, sokszor keveset. Persze, nem “zsírt, zsirral”, de a vegyes az egyértelmű szó. Sőt! Nagyon ajánlják a fűszereket, a zöldet meg kimondottan, mert a fűszerek segítik az emésztést. Nekem ez az alkohol tilalom is egy kicsit érdekes! 20 éves betegség, hol van erre tapasztalat? Meg mit jelent alkoholt inni, milyen mennyiségről beszélnek? Napi több egység pálinka, vagy étkezéshez 1 pohát bor, vagy sör, vagy vendégségben elfogadni valamit, vagy naponta kocsmázni? Én szinte mindig autózom, tehát “vezető ülésben” vagyok, vagy lehetek bármikor, s nekem nagyon fontos, hogy autózhassak, de ha úgy adódik, hogy nem én vezetek, vagy valami olyan program van, akkor nem fogom senki orrára kötni, hogy azért nem fogadok el valami italt, mert van HCV-m. Most voltam Fibroscanon, s egyre jobbak az értékeim, a májenzim értékeim szintén javultak, meg 0 a májzsirom, vagyis nincs! Akkor? E miatt is írtam az előzőekben, hogy meg vagyok egy kicsit-nagyon zavarva, zavarodva, hogyan működik ez a vírus?! Persze, mindenki maga dönt, és úgy jó, ahogy gondolja a saját jóléte érdekében! Mivel, ma már nem vezetek,(remélem!)  iszom most az egészségetekre, és a sajátomra egy pohár, finom, HARGHITA sört, amit hoztam Csíksomlyóról.

Jó éjt és szép álmokat Nektek!!!! Üdv: Klári-Klmáan

 

#13307 gotailo hozzászólása: 2013.06.02. 20:06

Üdv. Mindenkinek! Jun. 13-án a Leonardo Hotelben, lehet hallgatni egy vidéki, specialistát, hogy ne csak azt az öt Pestit hallgassuk. Jöjjetek el, és kérdezzönk. Figyelem nagyon sokan járnak Makara dr-hoz. Ő is a Budai H. Intézet egyik munkatársa, milyen érdekes, mintha csak az az öt ember lenne. Most hallgassunk meg egy hatodikat.

nora51
#13306 nora51 hozzászólása: 2013.06.02. 19:44

Mintha mézzel kenegetnék a lelkemet, olyan jó olvasni  ilyen sorokat egy ember meggyógyulásáról! Köszönjük, hogy ezzel is tartod bennünk a lelket! A szigorú diéta lepett meg egyedül: nekem még ilyet egy orvos se mondott soha, ezek szerint csak akkor kell majd szigorúan diétázni, ha már kiirtották az összes vírusainkat….???? Igaz, a Legalont se hepatológusom ajánlotta, hanem a szomszédom.

Légy továbbra is egészséges, kedves Gyógyult, örülj a májadnak, mindent köszönünk!

nora51

#13305 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2013.06.02. 16:59

Üdvözlök Mindenkit!

Munkakörömhöz kiemelten szigorú eü. előírások nem tartoznak így ezeket nem ismerem.

Szigorú diéta és alkoholtilalom a javaslat. Ezen kívűl kezelőorvosom májam regenerálása érdekében Legalont és E vitamint javasolt még a kezelés alatt ezt időnként ma is szedem ha “csillagos” a laboreredményem melyet egyéb okból évente csinálnak. Májgondozóba csak probléma esetén kell mennem.

Az 52 hetes kezelést viszonylag enyhe mellékhatásokkal csináltam végig, stop szabályt nem kellett életbe léptetni kezelésre jól reagáltam. Kezelés befejezése után három (2.5 évvel az utolsó) PCR vizsgálattal igazoltan vírusaimat teljesen sikerült kiírtani.

Üdv: a gyógyult

#13304 gotailo hozzászólása: 2013.06.02. 07:28

Bocsánat, ha a részletes leírás a munkával kapcsolatos dolgokra vonatkozott, azt megleltem. Én a betegséggel kapcsolatban gondoltam, a gyógyulási  folyamat részletes leírására. Igazán  az érdekelne. Mégegyszer elnézést. Szép napot

#13303 gotailo hozzászólása: 2013.06.02. 07:21

Kedves Gyógyult! Hol találom a részletes leírásodat, mert amióta kapod a válaszokat keresem, de nem lelem. Nagy szükségem lenne Rád! köszönöm előre is. Gotailo

nora51
#13302 nora51 hozzászólása: 2013.06.01. 22:46

Kedves Gyógyult, nagyon szép tőled, hogy ilyen részletes felvilágosítást adtál! Köszönjük. Többünket még az is érdekelne, hogy azután, hogy negatív lettél, mit tesz az orvosod a májad regenerálása érdekében? Mit ír fel, mit ajánl? Légyszí ezt is írd meg nekünk,mert kiváncsiak vagyunk, mi van a vírusok kiölése után. Üdv: nora51

klmaan
#13301 klmaan hozzászólása: 2013.06.01. 19:42

Szia gyógyult!

De jó, hogy köztünk Vagy és besegítesz nekünk. Köszi! Minden jót neked!!!!!

Üdv: Klári-Klmáan

#13300 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2013.06.01. 18:41

Kedves Hókuszpók, Sorstársak!

A hcv fertőzöttek munkavállalása ismereteim szerint néhány kivételtől eltekintve nem esik korlátozás alá, a kivételeket a 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet tartalmazza, mely talán mág hatályos.

“Munkaköri korlátozások közegészségügyi-járványügyi érdekből

31. § (1) Az a személy, aki jogszabály által elrendelt kötelező előzetes vagy időszakos orvosi vizsgálaton nem vett részt, vagy az elvégzett vizsgálatok szerint fertőzőképesnek bizonyult, a külön jogszabályban meghatározott munkakörben nem alkalmazható, illetőleg ilyen tevékenységet nem végezhet.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltakat a járványügyi megfigyelés, illetőleg járványügyi ellenőrzés alá helyezett személyek tekintetében is alkalmazni kell.

(3) Egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések halmozott előfordulása esetén a kolonizált egészségügyi dolgozó a közvetlen betegellátásban (vizsgálat, ápolás, gyógykezelés) nem vehet részt.

(4) A HIV-pozitív, valamint a fertőzőképes krónikus hepatitis B és hepatitis C vírushordozó egészségügyi dolgozó nem tölthet be olyan munkakört, melyben expozícióra hajlamosító invazív beavatkozásokat végeznek. A fokozott expozíciós kockázattal járó beavatkozásokat és a korlátozás megszüntetésének feltételeit a 2. számú melléklet tartalmazza.

(5) Az az egészségügyi dolgozó, aki akut felső légúti, illetve enterális fertőzés tüneteit mutatja, a közvetlen betegellátásban (vizsgálat, ápolás, gyógykezelés) nem vehet részt.

2. számú melléklet

1. A HIV pozitív, valamint a polimeráz láncreakcióval (PCR vizsgálattal) pozitívnak talált, az Országos Epidemiológiai Központban (a továbbiakban: OEK) verifikált HBV és HCV fertőzött (vírushordozó) egészségügyi dolgozók által nem végezhető, fokozott expozíciós kockázattal járó beavatkozások:

a) testüregben történő sebészi beavatkozások, melyek során a testüregben egyidejűleg van jelen a kéz vagy ujjak, tű és éles eszközök;

b) abdominalis, cardiothoracalis, orthopédiai műtétek;

c) szüléslevezetés, császármetszés;

d) illesztéssel járó véres traumatológiai műtétek, kiterjedt nagyfokú égési sérülések sebészi ellátása;

e) orális, periorális szövetek, fogak kezelése, metszése, eltávolítása, melyek kapcsán vérzés léphet fel.

2. A HBV és HCV fertőzés utáni spontán vagy gyógykezelést követő PCR vizsgálat negatív eredményével igazolt teljes remisszió esetén a korlátozás megszüntethető, amennyiben az OEK egy hónapos időközzel végzett két PCR vizsgálata ismételt negatív eredményt hozott.”

Dr Horváth Béla elérhetősége: http://www.dr-horvath.hu/main.html

Kezelésem 10. hónapjában meg kellett védenem jogaimat munkáltatómnál, ma is ott dolgozok.

2007-2008 ban kaptam (kettes kombináció) kezelést, ezt követően 6-18-30 hónappal végzett PCR vizsgálatok negatív eredménye alapján véglegesen vírusmentes vagyok. Megmaradt májammal elfogadható állapotban élem mindennapjaimat.

Elérhetőségem: gyogyult.hcvs@gmail.com

Kitartást mindenkinek, üdvözlettel: a gyógyult

#13299 Evi82 hozzászólása: 2013.06.01. 05:22

Sziasztok!

Még nem írtam magamról, de ígérem pótolom, de ide most hozzászólnák :) Pcr vizsgálatra én is 2 hónapja várok, igaz nekem jelenleg nem folyik kezelés.

A munkához pedig: 19 éves korom óta tudok a fertőzésről (most 31 vagyok) és mindig mindenhol dolgozhattam, köztük hasi sebészeti osztályon is. Mostmár tudom hogy nem lehetett volna, akkor viszont engedték, pedig mindenki tudott róla.  Soha sehol  nem ért hátrányos megkülönböztetés. Idén egy szoc otthonba szerettem volna elhelyezkedni, sikeres próba nap után, egyenes és őszinte ember lévén közöltem, hogy ez a bajom. Egyből visszakoztak, vittem szakorvosi véleményt hogy dolgozhatok ott, illetve egy NEGATÍV leletet is (ennek várok most az ismétlésére), amiről még én se tudtam. És mindezek ellenére megalázó módon elküldtek.

Próbálkoztam másik otthonba, ott már telefonon közölték, hogy valószínű problémákba ütköznék….

Esélyem nincs a környékünkön elhelyezkedni, 2 éve munkát keresek…

Ezek után csak azt tudom javasolni, hogy ahol csak lehet titkolni kell. :(

 

#13298 gotailo hozzászólása: 2013.06.01. 05:14

Kedves Museto! Keress fel legalább még két megbízható orvost és tájékozódj arról, hogy a kezeléssel visszafordítható e az állapotod. Természetesen küzdj, de az ésszerűség határain belül. Rendezz el magad körül mindent ami FONTOS a későbbiekben, és hozz egy jó döntést.

Abban az esetben, ha bízol, akkor sok sikert Neked, és sok minden a fejben dől el valóban, de nem minden. Abban az esetben, ha a másik utat választod, egyél igyál, és közöld a fejeddel, hogy így a helyes. Minden jót kitartást kívánok Neked. Legyél Te az, és bármelyik Társunk aki a szkeptikus gondolkodásomat megváltoztatja. Kívánom szívből. gotailo

klmaan
#13297 klmaan hozzászólása: 2013.05.31. 21:45

Kedves Gotailo!

Magyon kérlek, ne hagyj itt bennünket! Inkább meg kellene ismerkedjünk jobban, aztán akkor jobban értjük egymást. Kár, hogy először nem írtad le részletesen az életed e fejezetét TÖRTÉNETBEN, s akkor nem lenne ez a hangulat. Én teljesen értem az aggodalmadat, erről írtam délután a saját történetemhez. Magyarul, arról, hogy ne siessünk a 3-as kezelést elfogadni, ha van még időnk, s főleg ne harcoljunk érte! Ezt megint csak nem magamtól találtam ki, komolyan mondom, hogy aki tud, várjon az INF nélkülire. Ma már 3x írom le, hogy erről is lesz előadás a HEPATITIS VILÁGNAPON: 2013. 07. 26-án. Szerintem, Gotailo Sorstársunk is erről beszél, csak tele van keserűséggel, és így egy kicsit több indulattal is, ami talán jogos is. Azt hiszem, nagyon egyezik a hangulatunk, amit a másik vonalon írtam. Én sem akarok senkit megzavarni, de azt hiszem, hogy én lettem ezekkel a vizsgálati eredményekkel megzavarva, amire nem kapok választ. Úgy látom, hogy kedves és pesszimista Sorstársunk is hasonlóan érez. Nagyon kérlek, hogy vedd fel velem a kapcsolatot a magánon! Várom jelentkezésedet, de másokét is! Jobb is lenne, ha a személyes kérdéseket, félreértéseket magánban intéznénk, mint eddig.

Üdv Neked és Mindenkinek: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#13296 gotailo hozzászólása: 2013.05.31. 19:33

Szerényen a 13 év alatti kezelésem, ami havi rendszerességgel történt, és ugyanúgy a páromé, aki mindegyik kezelésen végigment szegény, ennyi embert.tudok, aki teljes felépülését láthattuk A reményt eszem ágában sincs elvenni, csak arra bíztatom, hogy figyeljen másra is, ne csak ebbe az irányba, mert mi itt követtük el a h ibát. A harmadik, a bejegyezve,  világon. miért kell akkor 15-20 oldalas nyilatkozatot aláírni a kezelés előtt, ha ez ennyire ki van próbálva. A negyedik miért nem ír itt egy olyan gyógyult, akinek a gyógyulása igazolt, és követhető, az utolsó pedig igenis vigyázzon magára, és ha a pénztárcája megengedi, vagy van lehetősége csináltasson az UH mellé, egy CT-ét is, stb. Senki kedvét nem elvenni akarom, inkább azt szeretném, ha én lennék az egyetlen aki hibázott. Amit azért ne felejtsünk el, a párom és én is ugyanbban a betegségben kb ugyanannyi ideje kezelve vagyunk. Ő elment, kicsit had legyek már pesszimista, és hagy óvjam a betegtársaimat, hogy hátha más irányba is kell kecsingatni, mint elfogadni egyet. Evvel én csak jót akartam, de nem írok többet, eddig sem voltam fenn egy oldalon sem, ezután sem kell ez nekem. Csak akartam hogy tudjátok, és tudjatok  elgondolkodni arról, hogy mi tévők legyetek , legyünk. sajnálom.

#13295 panzer1 hozzászólása: 2013.05.31. 18:19

Kedves gotailo!Honnan veszed azt a számot,hogy 100-ból 3 embernek tünik el a vírus a szervezetéből?Van valamilyen összesítésed?A gondolatodat tovább követve:Miből gondolod,hogy nem hókuszpók lesz a háromból az egyik gyógyult?Alaptalanul miért veszed el a sorstársunktól a reményt?Nincs neki elég baja ezzel a súlyos betegséggel? Egy törzskönyvezett készítményről miért állítod,hogy kisérleti gyógyszer?Lassan az egész világon be van jegyezve.A csalódottságodat megértem,de miért dobálsz be a fórumra gránátokat?

nora51
#13294 nora51 hozzászólása: 2013.05.31. 18:05

Kedves Klári, dr.Horváth Béla ügyvédet vajh milyen elérhetőségen kérdezheti meg Hókuszpók, tudod-é? Ill. hogy juthat hozzá az elérhetőségéhez?Nem magam miatt kérdem, mert énnekem már nem kell állás, de ez a kérdés sokaknak lehet problémája közülünk…

Ölel:nora51

klmaan
#13293 klmaan hozzászólása: 2013.05.31. 17:57

Kedves Gotailo!

Nagyon kérlek, hogy ne vezessed félre Hókuszpókot. Nóra is és én is megirtuk, hogy soha, sehol nem kell megmondanunk a betegségünket, ha nem akarunk sebészeti osztályon dolgozni!!!!!!

Egy élelmezésvezető az irodai dolgozó, de ha konyhai dolgozó lenne, akkor is mehetne! Különben, nem magamtól tudom amit írok, hanem ez a törvény, és a jogunk. Különben, az első Sorstársam, akit életemben láttam magamon kívűl HCV-t, sajtgyárnak a konyháján dolgozott, mint konyhai dolgozó, és nem küldték el, pedig megmondta, hogy miért fekszik be a kórházba, és miért kapja a kezelést.

Hókuszpók! Fogadjad el az állást, és nem kell megmondanod. Változatlanul javaslom megkérdezni dr Horváth Béla ügyvédet, de bármelyik betegjogi képviselőt, aki ad tájékoztatást a jogainkról, ha valakinek ez nem világos és nem hihető.

Kedves Hókuszpók! Jelentkezzél a magánon, hogy tudjunk részletesebben beszélni!

Üdv: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

gaboca
#13292 gaboca hozzászólása: 2013.05.31. 17:46

Szia Hókuszpók! Az eredmények? HMM nem tartoznak rád. Ez egy kisérlet. Ha majd feltalálnak az interferon helyett másikat, talán bejön a gyógyulás. Én már háromszor próbáltam. Nem kívánom senkinek a mellékhatásokat. A szaporodásukat kell leállitani, nem megölni. Van egy élet ciklus ami ha lejár , úgyis elpusztulnak. Nekem is ajánlotta az orvos, én ellenkeztem a párom is. Jó ,Jó de igy jó ha megéri a 60 at. Na bumm, úgy meg a 62 -őt érném el, vagy az 59 et, mert annyira legyengitene, hogy mondjuk a szívem adná fel magát. Aztán ultrahang, lelet vissza…. Na a kezelést nem lehet elkezdeni, mert sok a viz a hasában, és a kezeléstől még több lesz. Hát így legalább nem ért csalódás.

Igen az emberek rosszindulatától félj. Csak barátoknak , családtagnak mond el. MÉg így is lesz aki elhagy. Élelmiszer kereskedelemben, gyártásban dolgozókat ellenőrzik. Gondolom már az összes fertőző betegségre is vonatkozik. Keress más állást , de ne mond meg senkinek , mi bajod. Majd ha kezelésre kell menned akkor mondhatod, most derült ki. Szóval nem most van az ideje állást váltani, (most olvastam) amikor épp kezelésen vagy.  Ha kérdik, mi bajod, :Hát én sem tudom mostanában olyan fáradt vagyok , lehet kevés a vörösvérsejtem, de hát annyi a dolgom, nem érek rá arra hogy orvoshoz járjak.

#13291 gotailo hozzászólása: 2013.05.31. 17:13

Kedves Hókuszpók! Sajnos kizáró ok, ha ilyen betegséggel az élelmezésben akarsz elhelyezkedni. Meg kell mondani, és sajnos óckodni is fognak Tőled. A nagyobbik baj, hogy az orvosok is csak hitegetnek, és saját felelősségedre kisérletezgetnek Veled, de nagyon ritka akit meg tudnak gyógyítani. Talán csúnya dolog, de a véleményem az, hogy ők is tudják, hogy  csak nézegetik a vírusszámodat mondjuk félévente, és közben gyílkolod magad az interferon készítménníel, aminek következményeibe simán elpusztulsz, de lehet hogy a vírusszámod kevesebb lesz. kb. 100 ból 3 akinek végképp eltűnik a szervezetéből. Nagyon gondold át mit csinálsz, és beszéld meg magaddal, hogyan tovább.

#13290 panzer1 hozzászólása: 2013.05.31. 16:29

Szia hókuszpók!Nem világos ,hogy mi alapján folytatják a kezelésed,hiszen nincs kontroll.Egyébként a PCR.-ek megint késnek,hiszen nekem már 2 hónapja bent van az anyagom és eredmény még nincs.panzer1 

nora51
#13289 nora51 hozzászólása: 2013.05.31. 15:45

Szia Klári, lehet hogy itt-ott egy hét alatt megvan az eredmény (ez fizetős labornál tényleg így van)  de például Juzsu (aki biorezonanciával kezelődött) már január óta vár a vírusszámlálás eredményére! Szóval ez tényleg nagyon zűrös.

Üdv: nora51

klmaan
#13288 klmaan hozzászólása: 2013.05.31. 15:37

Szia Hókuszpók!

Egyáltalán nem kell megmondanod a betegségedet. Ez alól egyetlen munkahely kivétel, a vérrel dolgozó osztályok, műtő, stb. vagyis, egyes eü. foglalkozásokra vonatkozik csak. Tehát, semmi közük hozzá! Ebben erősíthet meg Téged a HCV-ek ügyvédje, dr Horváth Béla is. A mai világban, egy jó állást el kell fogadni!

PCR vizsgálat?! Nem értem, hogy mi okból késik a Te eredményed, pedig manapság állítólag mindössze 1 hét a várakozási idő. Szerintem, kérdezzél rá személyesen annál a labornál, ahová a Tiédet küldik. Azt mindenképpen megmondják, hogy készen van-e, vagy azt, hogy mikor lesz készen. Én is ezt mindig megtettem, és kaptam is rá korrekt választ. Legyen kéznél a TAJ számod, és tudd megmondani, hogy mikor vették le erre a vizsgálatra a véredet. Ha pozitív maradtál, akkor jön a Stopp szabály, ha negatív, akkor meg már alig van hátra pár heted. Az állás, ha fontos Neked, akkor ragadjad meg!

Üdv szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

museto
#13287 museto hozzászólása: 2013.05.31. 15:29

Szia Hókuszpók!

Én bevallottam a munkahelyemen mert tudtam,hogy a melléákhatások miatt nem fogom tudni ellátni munkakörömet. Tudomásul vették, de finoman presszionáltak, hogy jobb lenne, ha távol tartanám magam a munkahelyemtől (Élelmiszeripari csomagolóanyagokat gyártunk) még a betegállományt is elviselik (eddig…) Külföldi tulajdonú cégról van szó, egy multi. Többet tudhatsz meg a dologról, ha történeteimet és hozzászólásaimat elolvasod. Egyébként az üzemorvost tájékoztatni kell, ha belépéskor aláírsz egy papírt, melyben kijelented, hogy nem titkolsz el semmi betegséget. Sok szerencsét, légy résen, kitartás!!!

Museto

nora51
#13286 nora51 hozzászólása: 2013.05.31. 14:58

Kedves Hókuszpók!

Azért, mert az eredmények késnek, folytatni kell! Majd az orvosod dönt, ha meglesznek az eredmények.  Sajna ez nagyon nehézkesen megy még mindig. Ne hagyd abba, mert eldobsz magadtól egy gyógyulási esélyt!

Az orvosi alkalmasságin ha nem kérdezik, nem vagy köteles elmondani a HCV-t. /Ez hepatológusok véleménye: nem vagyunk kötelesek bevallani./ Ha rákérdeznek, akkor be kell vallanod.

A helyzet az, hogy a HCV nem terjed cseppfertőzés útján, így a lehelleteddel sem, tüsszögéssel,köhögéssel, nyállal sem. Vérrel,véres eszközzel igen.Húzzál gumikesztyűt, ha ételhez nyúlsz, biztos ami biztos. Ha megsérülsz, a véres eszközt alaposan fertőtleníteni kell, nehogy ha más megsérül tőle, HCV-t kapjon.

Ennél okosabbat nem tudok mondani. Ki tudja, hány HCV-s vezet konyhát, úgy hogy nem is tud a fertőzöttségéről…

Minden jót!   nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close