Elkezdődött!

Téma címkék:
2013.06.17. 16:18

Na, mostmár tudom, hogy eddig miért nem írtam a történetekhez, hát ez nekem nem megy, nem tudom hol mit kell csinálnom, hogy akinek konkrétan akarok válaszolni, hol kell írjak? Vagy itt kell? Segítsetek!! Köszönöm mindenki jókívánságait, imáit. panzer1 nek írom:Nem tudtam, h elkezdik a gyomortükrözés leleteit vittem be, és közölte Makara Dr úr, hogy kezdjük. Én azt sem tudom, milyen eredményeket néz a Doktor Úr a vérképen, de szerintem a PCR az nem mostani eredmény. a 3-ast kezdjük. Én még eddig semmilyen kezelést nem kaptam, úgyhogy én nagyon kiváncsi vagyok, hogy fogom viselni. Mindenkinek sikeres vírusírtást és gyógyulást kívánok: Sipike

#13702 katih hozzászólása: 2014.06.01. 18:22

GRATULÁLOK!

nora51
#13701 nora51 hozzászólása: 2014.06.01. 14:59

Gratula a befejezéshez, Sipike! Nagy érzés lehet… Meglásd, napról napra egyre jobban visszatalálsz magadhoz, egyre többet fogsz bírni. Minden jót neked, és legfőképp jó eredményt!

Szeretettel: nora51

#13700 Sipike hozzászólása: 2014.06.01. 14:33

Befejeződött!!!!!!!

Sikeresen befejeztem a 3-as kezelést, én megtettem mindent a magam részéről, a többit a JÓistenre bízom!!! Ez már a második nap a gyógyszerek nélkül, de nekem nem hiányoznak, remélem minnél előbb visszakapom a régi önmagam. Mindenkinek sikeres kezelést, gyógyulást és kitartást kívánok! Nagyon hosszú és nehéz is, de végig lehet és kell csinálni, hacsak a kezelő orvos másképp nem rendelkezik. Bízzatok az Istenben és az orvosaitokban, másképpen nem lesz siker!!!! Üdv: Sipike

#13699 panzer1 hozzászólása: 2013.06.27. 15:13

Kedves Nóra!Hello!?Mi van veled?Eltüntél,mint szürke szamár a ködben.Mi itt várjuk a beszámolódat.Reméljük nincs semmi bajod!panzer

nora51
#13698 nora51 hozzászólása: 2013.06.24. 23:42

Kedves Sipike! Ird fel a lázcsillapítót, meg pár eddig használt szert, meg egyéb gyógyszereidet, és pénteken egyeztesd mindenképpen a doktor úrral!!!!!!!!!!!!

Miért gondolod magad butának? Most én bámulok azon, hogy a rubofent hepások nem szedhetik, mert ezt én nem tudtam!!!! Megjegyzem, nekem régen, az első (egyébként máig sikertelen) kettős kezelésemnél a hep.orvosom  Algopyrint mondott, ami amúgy köztudottan nem használ a májnak. A fene érti ezt. Újra meg fogom kérdezni. Egyébként az a döbbenetes, hogy a máj és vese tekintetében szinte minden gyógyszernél van valami óvatosságra intés. Mi ezt nem dönthetjük el a saját szakállunkra, hepa-orvosunktól kell megkérdezni!!!

Ha boceprevirt kapsz, az előtt valóban kötelező a lead-in kezelés, vagyis bevezető kezelés interferonnal és ribavirinnel. Mikor már elviselted az első döbbeneteket, akkor 4 hét múlva beszáll harmadiknak a boceprevir. Tyuhaj!

Museto NAPROSYN-t szed láz ellen!  Gondolom, orvosa tanácsára.

Panzer, ez a Boci-csoki  a Boci-frakciónak…..Zseniális!  Míg ti eszitek a boci-csokit, minket majd vígasztal a tela-vízió…. Bocs.

Na, most már ágyba!

nora51

#13697 Sipike hozzászólása: 2013.06.24. 17:10

Szia Nóri! A kérdésedre válaszolva nem tudom!Nem tudok semmit, csak annyit, h genetikailag kimutatták, nem hat rám a 2-s kezelés, de gondolom a protokoll miatt, mégis a 2-sel kezdik.Én olyan butának érzem magam köztetek, pedig igenis érdekel a saját sorsom is.Abban bízom, 28-án én is részletes tájékoztatást kapok erről az egészről. Lenne is rögtön egy kérdésem, mit vegyek be ha lázas leszek? Én eddig rubofent szedtem, most kiderült azt hepások nem szedhetik, benne van a tájékoztatóba, csakhogy én nem tudtam, hogy az vagyok, igaz már jó ideje nem lázasodtam be. Remélem pénteken bővebb felvilágosítást kapok a Doktor Úrtól. Hajrá!

#13696 panzer1 hozzászólása: 2013.06.23. 22:28

Kedves Hármaskák!A Boci-frakció részéről javaslom a Boci csoki előnyben részesítését.panzer

nora51
#13695 nora51 hozzászólása: 2013.06.23. 22:22

A csoki leng lelki szemeim előtt, és akkor a hármaskezelés mindjárt barátságosabbnak tűnik…Úgy döntöttem, hogy a vasalást most hónapokig mellőzni fogom, és létrára sem állok. Nálunk 3,80 magas a lakás, az ablakok ott fent végződnek valahol… Majd ha már nem kezelnek, akkor lesz ablakmosás… Ajánlom mindenkinek az ülve porszívózást, ha már beköszönt a vészes vérszegénység. Guruló irodaszékről (ami a számítógép előtt áll nálunk) jól lehet nagytakarítani, nem olyan kimerítő.

Museto, előtted le a kalappal! Te aztán nem hagyod el magad. De bizony ha a szervezeted ad fekete pontot a túlbuzgásodra, az nagyon nem jó. Ne is várd meg, míg kimerülsz. Nem kell mindenáron folyton tüsténkedni…… Lelkiismeretfurdalás nélkül lehet olvasni, keresztrejtvényezni, zenét hallgatni behúnyt szemmel, vagy TV-t nézni. Amit máskor oly ritkán engedhetünk meg magunknak, mert folyton megfelelési kényszerünk van, folyton meg kell valamit csinálni, nélkülünk megáll a világ,…..azt most nyugodtan élvezhetjük végre! Már kikészítettem a könyveket, melyeket oly régen el szeretnék olvasni. Milyen jó nekem, most majd lesz időm!  Sipike, mivel a Te oldaladon cserélünk itt eszmét, jól figyelj, mert mi már régi “motorosok” vagyunk, azaz tapasztalt kezeltek! Eleinte meg fogsz lepődni, mert eléggé megrázóak tudnak lenni az első élmények, panaszok, aztán belerázódsz. Nyugodtan kérdezz, mert sok jó tanáccsal tudunk szolgálni.

Váltig azt halljuk, hogy 3-maskezelést csak olyanok kapnak, akiket a kettős kezeléssel már kezeltek, de sikertelenül,  és hogy akit még egyáltalán nem kezeltek, annál először a kettős kezeléssel kezdik , mert lehet, hogy az is helyrehozza. (interferon-szuri és ribavirin-tabl.)

Te ennek cáfolata vagy, vajjon mi az oka, hogy élből a drasztikus 3-mas kezeléssel kezded? Érdekelne, mint minden, ebben a témában.

Gyógyulást kíván: nora51

#13694 panzer1 hozzászólása: 2013.06.23. 22:10

Kedves Hármaskák,Gyógytársak!Tudom,hogy otthon azt kell eladnotok,hogy zsíradék gyanánt 1 kg svájci csoki szükséges a legfinomabból,különben nincs felszívódás.Azért magunk között legyen szólva elég 20 gramm zsír.panzer  

nora51
#13693 nora51 hozzászólása: 2013.06.23. 16:26

Helyes! Nyavalygás kizárva, örüljünk a jó dolgoknak! Ezúton hívom fel a kedves gyógytársak figyelmét, hogy ha valakinek van valami trükkje, hogy kezelés közben milyen otthoni munkát hogyan lehet egyszerűsíteni, vagy megúszni, valamint hogyan gerjesszük magunkat jobb hangulatra, ha nyomottak vagyunk, mi van, ha fél éjszaka nem jön ránk az álom, stb,  osszátok meg velünk!

Engram, minél később jönnek a mellékhatások, annál jobb.. 3 hónapig tart csak a tela-korszak. Örülök, hogy még mindig ilyen jól vagy, és a humorod nem ment el betegszabadságra. Csak így tovább!

#13692 Engram hozzászólása: 2013.06.23. 13:22

Így van Nóra!  A kutyamindenit!! Nézzük a jó oldalát ennek a kezelésnek!! Csoki, kacsacomb, pihi, szieszta, a család kiszolgál…. Kell ennél több?? Most őszintén??? Én már be is fejeztem a nyavalygást! Szép az élet…. és már 10 napon túl vagyok… szuper!

Oké Nóra, várom a beszámolót, de szerintem nem lesz miről. Talán majd később. Tegnap este olvastam, hogy inkább a 6-10 hét között jelentkeznek a súlyosabb mellékhatások. Na de mi az nekünk ilyen hozzá állással???? Rigó fütty!

Igen, én rengeteget iszok! Ma gyümölcsteát főztem magamnak, citrommal, mézzel, de a sima tisztított víz a kedvencem, és talán az a legjobb is. A zöld teát is szeretem, de emeli a vérnyomásom, így leszoktam róla.

Minden jót!

nora51
#13691 nora51 hozzászólása: 2013.06.23. 13:07

Kedves Engram, tuti hogy a dögmeleg, és persze a kezelés is okozza ezt az étvágytalanságot….Szerintem spájzoljunk be a hűtőbe több tábla jó kis tejcsokit, így nem lesz sohse probléma! Mindig lesz mihez nyúlni étvágytalanság esetén! Valami jó is legyen már ebben a helyzetben, a kutyamindenit…

Holnap este veszem be először a telát, kedden este beszámolok. Remélem, nem nagyon lesz miről…

Vigyázzatok magatokra, igyatok zöldteát, ásványvizet, gyümölcsevet, én a  jól kieresztett csapvíztől se félek!

Szeretettel: nora51

 

#13690 Engram hozzászólása: 2013.06.23. 12:55

Igen, Nóra51! Tudom, hogy a sötét csoki az egészségesebb, de most jó kis lágy tejcsokival ettem meg a telát este, és szerintem elég nagy darabot sikerült legyűrnöm, (na ez azért nem esett annyira nehezemre) úgyhogy szerintem meg volt a zsírtartalom bőven.

Az a baj, hogy csökken az étvágyam, de azért ha már korog a gyomrom érzem, hogy ennem kell. De akkor is van, hogy kiszedem magamnak a gondolt mennyiséget, aztán a végét már csak piszkálom, tologatom ide-oda. Na de arra figyelek, ha már eszek, legalább tartalmasat egyek, vitamin legyen benne. De abban is bízok, hogy ez csak a nagy meleg miatt volt.

Kedves Nora, akkor holnap már nálad is eljön a nagy nap!! Kíváncsi vagyok nálad lesznek-e rögtön mellékhatások.

Enyhülést és szép vasárnapot kívánok Nektek!

Engram

nora51
#13689 nora51 hozzászólása: 2013.06.23. 12:50

Jó, hgy jelentkeztél keljfeljancsi, de amit írtál, attól kész vagyok… Ha már egy ilyen dög kullancs Lime-mal fertőzött meg, abban csak egyetlen egy nagy szerencse van, hogy most! És nem évekkel ezelőtt. Ha most azonnal elkezdik/kezdték veled az antibiotikumos kezelést, akkor ki fog ez belőled menni.Beszéltem már olyan emberrel, aki így járt. Mintha lett volna egy influenzája, oszt annyi. Már nem is gondol rá, ki lett kezelve.  Régebben rettenetes volt, míg nem volt ismert a Lime és nagyon nem is tudtak vele mit kezdeni, gondoljunk szegény Monspart Saroltára, akinek kemény éveibe tellett….

Ami a PCR ill. genotípus meghatározás eredményeit illeti: én tavaly júliustól idén januárig vártam, mire mindkettő meglett. Óriási a káosz…

Aki 3-maskezelésben részesül,annak a PCR-jét pár nap alatt elkészítik, mert azt a gyógyszergyár állja! (A boce-val vagy a telával nem tanácsos a beteget hónapokkal túlkezelni, ha feleslegesnek bizonyul. Milliók röpülnek ki az ablakon, ahelyett, hogy egy újabb beteget kezelnének rajta. És még egészségileg is káros.)

Egyéb esetekben fél év már legalább a várakozás a leletekre. Ez tarthatatlan. Néha telefonálj be orvosodhoz, megjött-e a lelet, mást sajnos nem tehetsz.

Gyógyulj meg mihamarabb a Lime-ból, most ez a legfontosabb!!!!!!!!!!!!

Szeretettel: nora51

#13688 keljfeljancsi hozzászólása: 2013.06.22. 21:52

Sziasztok Mindenki,ismerós és ismeretlen!

Hála az égnek,mostanában nagy lett itt a forgalom! Így  már én sem tudom,hová is írjak…. Már egy hónapja nem írtam,azért minden nap olvaslak ám benneteket.Tudjátok,a kettőslátásom miatt nehezen szánom rá magam az írásra.  Nóra, Örülök,hogy elkezdted a kezelést és hogy az optimizmusod,valamint a humorod sem veszett el. (Jókat derülök időnként az írásaitokon.) Az enyém valahogy kezd alábbhagyni.remélem,csak a tegnapi rossz hír miatt. Akkor közölte a doki az infectológián,amit már amúgy is sejtettem,hiszen a hatalmas vörös folt  árulkodó jel,hogy fertőzött volt az a dög. Mint legutóbb írtam,megcsípett a kullancs,sajnos ő került ki győztesen,vagyis Lyme kóros lettem.Ha szerencsém van 20 napos kemény antibiotikum kezeléssel megúszom. El sem bírom képzelni már,mi folyhat az ereimben,ennyi élősködőtől! Hogy mit szeretnek ezek rajtam ennyire?  A vírusaim számát még most sem tudom,az eredményem január óta várat magára,a genetikai vizsgálat eredménye szintén.  Két hete telefonáltam a rendelóbe,akkor azt mondták,még csak a novemberben levettek jöttek meg.Nem is értem,hogyan működnek ezek a vizsgálatok,hiszen sorstárs-barátosnémtól is akkor vették le vért genetikai vizsgálatra,neki már hónapok óta meg van az eredménye.

Jó éjt,szép álmokat Mindenkinek!

keljfeljancsi-Éva

 

 

nora51
#13687 nora51 hozzászólása: 2013.06.22. 21:29

Kedves Engram és kedves Csokievők! Makara dr úr mondotta, hogy ha más nem, egy szelet csoki is jó a boce/tela bevevésekor, mert annak is van zsírtartalma. De most nagyon okoskodni fogok: ne feledkezzünk meg arról,hogy a sötét, “keserű”-csoki alig tartalmaz kakaóvajat, azért olyan kemény. A jó csoki a mi célunkra a puhább, kakaóvajban gazdag tejcsoki. Remélem, olyat ettél, kedves Engram! Az aludtej tetején ott a tejzsír, az  jó ötlet volt a csokin kívül .

Más: margarint nem nevezhetünk zsírnak, de valódi vajat igen, és egy szelet vajaskenyér is jó erre a célra, ha nincs másra gusztusunk.

A hőség ma a szuritól lázas szervezetemet nekem is megkínozta, folyton vizeztem magam, nedves póló, ventilátor, stb.

Hínye, dörög az Ég!  Jön az enyhület?  Jóéjszakát:  nora51

#13686 panzer1 hozzászólása: 2013.06.22. 20:52

Kedves mindenki!Találtam egy érdekes angol oldalt,akinek van fordítója az el tudja olvasni.Nyissátok meg az összes fület.panzer

http://www.hepctrust.org.uk/News_Resources/news/2013/June/

Faldaprevir+and+deleobuvir+achieves+95+cure+rate+in+geno+1b

#13685 Engram hozzászólása: 2013.06.22. 20:24

Jó estét mindenkinek!

Hej Nora51, de sokszor mondom el én is: “mondottam ember, küzdj, és bízva bizzál!” Az egyik legkedvesebb idézetem, és azt hiszem most is nagyon aktuális! (Köszönöm, hogy eszembe jutattad)

Nem tudom, ti hogy viselitek ezt a hőséget, de én már nagyon nehezen. Ma ki sem bújtam a szobámból, de ott sincs jó idő. Étvágyam sincs, úgyhogy Nóra, most csokival ettem meg a Telát!! Egyszerűen nem tudtam volna mást a számba venni, de előtte azért ettem jó hűs aludt tejet kiflivel, az bőven elég volt.

Hát igen, igazad van Museto, azt kell ennünk amit megkívánunk, mert hiába mondanák meg mit, ha undorral esszük, talán rosszabbat teszünk magunknak mintha azt esszük ami jól esik.

Jó éjt mindenkinek!

Engram

nora51
#13684 nora51 hozzászólása: 2013.06.22. 19:28

Mindenkinek! Én nem azt írtam, hogy tilos akár még gyógyteát is inni a 3-mas kezelés mellett, hanem azt, hogy ORVOSODDAL VALÓ EGYEZTETÉS NÉLKÜL, SAJÁT SZAKÁLLADRA, KÉRDEZÉS NÉLKÜL SEMMIT NE FOGYASSZ!

Igen, lehet, hogy lesz amire orvosod rábólint, lehet hogy valamitől eltilt. Mindig mindent kérdezzetek meg. Ezek a szerek nagyon újak, ezért még nincs tapasztalat minden étrendkiegészítőről, gyógynövényről stb. hogy milyen kölcsönhatás lép fel az új szerekkel… Tehát nem azt írtam, hogy semmit ne szedj, hanem előbb mindig kérdezd meg kezelőorvosodat, majd ő megmondja, hogy igen vagy nem!!!!Lehet, hogy az orvosok közt sincs összhang ezekben a kérdésekben, de akkor is orvosodtól kérdezz, ne saját magadnak rendelj!

Ezt kérik tőlünk az orvosok!

Mindenkinek enyhületesebb vasárnapot! Szeretettel: nora51

Ui: 34 évi fertőzöttség dacára az én májam se viselkedik betegként, semmi panaszom.  Ennek ellenére F3 vagyok, az F4 határán.  Ezért nevezik a HCV-t sokan csendes gyilkosnak. A máj nem panaszkodik, kicsire zsugorodva is zokszó nélkül dolgozik. Aztán egy nap nem bírja tovább.Ezt kell megelőznünk!  Senki ne dőljön be annak, hogy nincs panasza! A vírus könyörtelen.  Akiből kiirtották, adjon hálát a Sorsnak, a Jóistennek, az orvosoknak, a gyógyszernek.És a saját hősies elszántságának…

Hajrá gyógytársak, ember küzdj, és bízva bízzál!

#13683 AA66 hozzászólása: 2013.06.22. 15:56

Sziasztok!

Panzer1-nek szeretnék annyit mondani, hogy igen a kisérleti csoportban voltam, és valószinüleg a beérkező eredmények hatására indultak meg ilyen nagy számban a kezelési lehetőségek. Igaz ezt már többször leirtam, hogy hasonlóan Nikinik-hez nekem sem volt semmi bajom és a májam is rendben volt annak ellenére, hogy 1979-ben fertőződtem meg. Kb 4 éve merült fel először a kezelés ( a 2-es), de én úgy éreztem és mai napig úgy érzem, hogy a májam nekem nem beteg.  A kezelőorvosom, aki szerintem a legjobb doki a világon, nem nagyon erősködött, mivel az eredményeim nem változtak. 2 éve aztán meggyőzött a biopsziára, ami feltétele volt a 3-as kezelésnek. Amúgy én is szkeptikus vagyok néhány orvosi beavatkozással, kezeléssel, és nagyon meggondolom mibe megyek bele. (Sajnos néhány alkalommal majdnem az életembe került a rosz diagnózis, és a felesleges gyógyszerszedés) Nagyon féltem belevágni, de szerencsére a szervezetem partner volt hogy végig tudjam csinálni.

Nora51! Az orvosok között sincs ám “összhang ” egyik nem enged még egy gyógyteát sem a másik meg azt mondta azt nyugodtan ihatom, Nos én a kezelés alatt vasat is szedtem. Gyógyteákat ittam és c vitamint is szedtem. Most kezd már a vérképem is helyreállni több mint 1 hónap után. Mindenkinek kitartást kivánok, és ebben a melegben mindenki vigyázzon magára!

nora51
#13682 nora51 hozzászólása: 2013.06.21. 06:52

Haha, a kedves Museto tanácsolja azt, hogy ne fáraszd magad…Ezért rágjuk a fülét már hónapok óta, mert állandóan tüsténkedik, még sajnos a napon is, aztán csodálkozik.  De már kezdi belátni, ez jó jel…:)))

Sipike! Aki kezelés alatt van, “főállásban” arra koncentráljon!   Most minden más mellékes. Igyál rengeteg folyadékot, akkor enyhébbek a mellékhatások, ezt mondják orvosaink. Kímélő életmódra rendezkedj be, bár ez nem jelenti az állandó semmit tevést. Ne fáraszd le magad, egészségesen étkezz, szigorúan tarts be minden utasítást, és orvosoddal való egyeztetés nélkül SEMMI más gyógyszert, étrendkiegészítőt, még gyógynövényt, vitaminkészítményt se szedj be! Mindent az orvosodtól kérdezz meg! Minden szer, még egy ártatlan gyógynövény is befolyásolja a kezelés szereinek felszívódását, megváltoztathatja azt, ami végzetes hiba. Tehát a saját szakálladra semmit ne szedj be.Gyógyteát se. Csak amire kezelőorvosod igent mond. Nem az észt osztom, csak múlt hét csütörtökén ezt nagyon a lelkünkre kötötte Makara dr és Hunyady dr úr az ÖVEM előadáson, és kutyakötelességemnek érzem Nektek továbbadni…

Sok türelmet és gyógyulást kíván Neked: nora51

museto
#13681 museto hozzászólása: 2013.06.20. 19:35

Szia Sipike!

Így már érthető a dolog, nagyon drukkolok Neked, hogy végig tudd csinálni, mert valóban igen aktívak a vírusaid! Igyál sokat, egyél sok gyümölcsöt és ne fáraszd le magad. Én azt vettem észre magamon, ha túl aktív vagyok, fogyásnak indulok és romlik a vérképem is. Tehát nyugi, Te vagy az első, meg a kezelésed!

Museto

#13680 Sipike hozzászólása: 2013.06.20. 18:32

Sziasztok! Szeretnék valamit tisztázni. Nekem még tavaly kimutatták, h nem hat rám a 2-s kezelés ezért elsem kezdték, vártunk a 3-s csodaszerre, ami meg is született. Tavaly augusztusban még F3-as voltam, de májusban már F4-s lettem. Kpa 12-ről 26,3 lett, és a májfunkcióm is igen magas .Folyamatosan emelkedik. Tehát aktívak a vírusaim, de én is 4 hétig a 2-s kezelést kapom, hogy melyikkel indulok azt nem tudom. Ja és a Sokizületi gyulladásom miatt is kaptam plussz pontot. Köszönök minden jókívánságot, gyógyulást mindenkinek.

#13679 panzer1 hozzászólása: 2013.06.18. 21:38

Kedves AA66!Most először hallom,hogy valaki egyből 3.-st kap.Nincs okom kételkedni,hogy igy történt.Kitöröltem a beírásomat,mert nem akarok senkit félrevezetni.Más!Elmondják F3.-as fibrósok,hogy elkezdték vagy elfogják kezdeni a 3.-as kombit,közben több előadáson elhangzott tekintélyes emberektől,hogy csak az F4.-esek kaphatnak.Arra gondolok,-de ez csak egy feltételezés-hogy fizettek érte,ami legális lehetőség.Kedves AA66!Neked,hogy sikerült hozzájutnod egyből?Talán kisérleti csoportban voltál?panzer

museto
#13678 museto hozzászólása: 2013.06.18. 20:10

Szia AA66!

Akkor valószínű a Te labor eredményed s lehetővé tették a 3-ast. Egyébként most már kezd nem tiszta lenni számomra, a 2-es és a 3-as kombi kezelés választásának kritérum rendszere.

Museto

#13677 AA66 hozzászólása: 2013.06.18. 16:27

Sipike!

Gratula és kitartást neked, nem lesz egyszerű de megéri végigcsinálni ha birod és a szervezeted hagyja.

Panzer1!

Én is a 3-as kezdtem, nem volt kettes kezelés.

nora51
#13676 nora51 hozzászólása: 2013.06.17. 16:58

Ja és ezentúl itt, hozzászólásként közöld tapasztalataidat, kérdéseidet, megköszönjük!

nora51

nora51
#13675 nora51 hozzászólása: 2013.06.17. 16:57

Gratulálunk! Nem lesz leányálom, de valamit valamiért, ahogy mondani szoktuk. Drukkolunk Neked! Tela, vagy boceprevir a harmadik? Sok sikert, viseld minél könnyebben! És gyógyulj meg! Van mitől! Szeretettel: nora51

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close