Méhnyakrák

2013.07.04. 12:15

Tiszteletem minden kedves olvasónak!! Olvastam történeteket a méhnyakrákról. Én 35 éves Nő vagyok. A történetem semmiképp sem sértéseket szeretne sugallni és megbántásokat!! Egyszerűen csak mindazt, ami velem történik és történt. Az ok, hogy ezt leírom talán sokak számára nem lesz ismeretlen sajnos. Magyarországon megkerestem a Szent János kórház járóbeteg szakrendelésén a szülészet nőgyógyászati osztály orvosait-2008- tól, 2011-ig. A panaszaim aktuskor jelentkező vérzés, alhasi fájdalom. Az akkor dolgozó orvos rákszűrést készített. A citologiai eredményem szavakban közölt negatív eredmény volt. Természetesen ennek az eredménynek a papír formátumát soha sem láttam!!! Mivel panaszaim nem szűntek, vérvétel és vizelet vizsgálatot készítettek. Ezek eredménye semmilyen elváltozást nem mutatott ki. De a panaszaim továbbra is megvoltak. Apranax gyógyszer kúrát írt nekem az orvos, mert azt mondta ” Kicsit be van gyulladva a méhszájam” !! A fájdalmaim enyhébbek voltak de nem szűntek meg teljesen. A következő menstruációm nem jött meg. Visszamentem megint az orvoshoz de már én éreztem hülyének magam. Elmondtam, hogy a menstruációm nem jött meg és a panaszaim még mindíg megvannak. Ultrahanggal cisztát talált méhen belül, ami elzárta a vér utját. Közölte, ha következő alkalommal is így lesz, laporoszkópiát kell végezni. A következő alkalommal volt vérzés erős alhasi fájdalommal. Vissza mentem megint és egy doktornő volt aznap. Elmondtam neki a panaszomat, rám nézett, majd a vér és vizelet vizsgálat eredményére és vizsgálat NÉLKÜL közölte, nekem semmi bajom!! Nem nőgyógyászati, hanem belgyógyászati a probléma és elküldött!!!!!!! Tavaly külföldre költöztem. Itt a rákszűrésért nem kell fizetni. Automatikusan küldtek levelet, hogy időpontegyesztetéssel keressem meg a nőgyógyászatot rákszűrés céljából. Telefonon időpontot kértem és elmentem a rákszűrésre 2012 december 13-án. Az ünnepek miatt az eredményemre februárban került sor. Felhívtak, hogy menjek be. Bementem a kórházba és egy borítékban megkaptam az eredményem, ami akkor HSIL ,grado 2, CIN 2 volt. A rákszűrést meg kellett ismételni. A következő eredményem HSIL CIN 3 lett. Konzúltáció követte ezt a nőgyógyásszal. A nőgyógyász kúp kimetszést mondott amit el is végeztek. A kimetszett darab szövettani eredménye HSIL, CIN 3, altro grad. Ha valaki nem tudja, ez azt jelenti, rák. A kivágott darabon már rák volt. Szeptemberben ismét rákszűrést kell végezni viszont az orvosom közölte, hogy a legjobb az lesz, ha a méhem is kiveszik. Senkinek sem kívánom, hogy lelkileg ezt megélje, viszont sajnos nagyon sokan találkozunk ezzel a problémával. Csak remélem, hogy rendbe tudnak majd hozni. Magyarországon sajnos nem mindenhol végeznek kolonoszkópiát, pedig sokkal pontosabb és még ez sem éri el a 98%. Nagyon köszönöm azoknak, akik időt szántak és elolvasták. De nem elég a rendszeres vizsgálat, itt vagyok élő példának. Gyulladásnak nézik a már kialakúlóban lévő rákot. Elszomorító.

#13985 tcsilla90 hozzászólása: 2013.07.21. 20:35

Üdv!

Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatokat kellett átélned. Én mindig próbálom arra tanítani a körülöttem lévőket, hogy minden helyzet azért adódik, hogy abból tanulj, okulj.

Ha gondolod, olvasd el az én történetem: 
http://www.varoszoba.hu/show/2013/07/21/pcosvaloban_gyogyithatatlan

Talán tudok vele segíteni, és szívesen felvenném veled  a kapcsolatot e-mailben is akár, mert lenne egy történetem számodra, amiből tudnál meríteni és segíthet is.

Üdv:
Csilla

#13984 tothico hozzászólása: 2013.07.08. 10:14

Szia! Sajnos itthon sokminden nem úgy van ahogy lennie kellene. Jómagam 2011-ben kezdtem a menetet 30 évesen, megszületett belőle egy könyvem : Minden anyuka meggyógyul! címmel, és egy alapítványt indítottam: Mályvavirág Alapítvány, amivel nagyon igyekszem segíteni. Sokan fordulnak hozzám levélben azzal, hogy nincs időben felismerve, sajnos nekem is már áttétes is volt:( Tudom a lelki oldalát is. És azt is mennyi a segítség! Ezért indítottam útjára az alapítványt, és mindent megteszek amit csak tudok, és talán többet is! Bármiben segíthetek, megtalálsz: http://www.facebook.com/malyvavirag, vagy info@malyvavirag.hu,

Minden jót kívánok neked, sok-sok erőt és kitartást! Icó

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close