Második figyelmeztetés folytatása

Téma címkék:
2013.08.11. 06:59

Sziasztok, hát itt állok (ülök) a 3-as kombinált kezelés kapujában, szeptember 3.

Félek, izgulok, várom és nem várom. Sok mellékhatást már sejtek, de sokat nem. Azt hallottam rosszabbak a mellékhatásai, mint a 2-es kombinált kezelésé.

A 2-esnél engem is kiborított a szörnyű hajhullás, hogy felébredtem és az ágyneműt haj borította, hogy a lakásban hajszálak mindenütt. Tudom, hogy utána visszanő (sőt már vissza is nőtt, lesz mit hullatni), de fontosnak tartom, hogy e téren is megerősítsem a lelkem :-) A fáradékonyságot és is úgy fogtam fel, most a pihenésé az idő. Ennyi könyvet már rég olvastam, mint a 2-es kezelés alatt. Ami nehezebb volt, hogy a segítséget elfogadjam, sőt esetleg igénybe vegyem és nehezen viseltem, hogy most nem én adhatok. Megviselte a lelkem, látni a szeretteimet, hogy ki vannak borulva, mennyire izgulnak. Ahogy végeszakadt a 2-es kezelésnek, szerintem azért javult ilyen gyorsan a leletem, állapotom, hogy újra én adhassak és ne legyek rászorulva a segítségre.

A 2-est februárban hagytam abba, úgy volt idén nem kezdjük a 3-ast inkább erősödjek, de a leleteim alapján a doktor úr úgy ítélte, mehet, indulhat, megerősödtem annyira. Azért félek, de persze akkorsemadomfel :-), mint a nick nevemben is jeleztem.

Aki már kapja a 3-ast megosztana velem néhány tapasztalatot, tanácsot? Köszönöm előre is. Tudom, hogy szervezete válogatja a mellékhatások erősségét, milyenségét, de egy általános csata térképpel felvértezve erősebbnek érezném a lelkem.

Mindenkinek tiszta szívvel kívánok megvalósult terveket, egészséget.

Anna

 

#14335 akkorsemadomfel hozzászólása: 2013.08.12. 16:34

Kedves Sorstársak!

Köszönöm a gyors reagálást, a hozzászólásokat. Tudtam én, hogy rátok számíthatok. Még nem tudom melyik gyógyszerrel kombinált 3-ast kapom, dokim előtte kipiheni magát :-) és szeptember 3-án tudom majd meg.

Kérem tényleg írjatok a mellékhatásokról, nem vagyok képzelgős típus, nem fogom magamon észlelni a jeleket, ha nincsenek, viszont szeretnék felkészülni, ne ijedjek meg.

Az első kezelést még 95-ben kaptam – az interferonA volt, azt egész jól viseltem, én láttam el a családom. Majd 16-17 évig tünetmentes voltam. 2011-ben gyomorvérzésem lett, ekkor derült ki, hogy élnek még a vírusaim és a felépülés után 2012 májusban kezdtük el a 2-es kombi kezelést, ami sajnos nem volt sikeres. Viszont ez már jobban megviselte a szervezetem, a lelkem. Ezért is érdekelne a 3-as kombi várható mellékhatásai.  Ahogy Nóra jelezte olvasgatom majd a jelzett történet alatti kommmenteket. Köszi mindent. Mindenkinek kitartást, gyógyulást, boldogságot: Anna

nora51
#14334 nora51 hozzászólása: 2013.08.12. 11:35

Kedves Anna, a Harmadik kezelés hamarosan című történet alatt levelezgetünk főleg, mi, hármaskezeltek, a hogylétünkről. Boceprevirt (Victrelis) vagy telaprevirt (Incivo) fogsz kapni? Ezek a nagyon drasztikus új szerek a másik kettő mellett, a vérszegénység általános, de attól döglenek szívesebben a vírusok, ezzel nyugtatnak minket az orvosok. Sajna most még nagyobb szükséged lesz a családod segítségére, mert egy csomó munkát egyszerűen képtelen leszel megcsinálni. Igyekezzetek nem túldramatizálni a helyzetet, és mindenki tegye a dolgát nyugodtan, Te csak annyit, amennyit szívesen elbírsz. Én csak előkészítem a főznivalót, hámozok, aprítok ülve, ülve mosogatok, teregetek, férj főz, ügyesedik, a lányok takarítanak. Egy nagy cégtől rendeljük házhozszállítással a nehéz cipelnivalókat,(Kaja, háztartási cuccok) akár 60 kilót is kihoznak 900-ért, legalábbis itt Pesten. Nem akarlak elriasztani a mellékhatásokkal, mert nem mindenkinél ugyanaz jön be. Én emellett dolgozni már nem lennék képes, most mentem nyugdíjba. De van, aki dolgozni jár…(A valahai két sikertelen kettőskezelésem mellett én is dolgozni jártam, nagyon nehéz volt, jaj…)

A hajhullást én is utálom,de már ez se érdekel, mert most jön a poén:

ma tudtam meg a telaprevir-szedés 4 hete után levett vér PCR eredményét: negatív a vérem! Hát ilyen nem volt sohse! Pedig 12millió700 ezer vírussal mentem neki a kezelésnek! Azért ez reménytkeltő, nem?

A májban és egyéb helyeken tartózkodó vírusok kiirtását célozza a kezelés könyörtelen folytatása. Már látom az értelmét. Bízzál!

Szeretettel: nora51

 

museto
#14333 museto hozzászólása: 2013.08.12. 07:51

Szia Anna!

Fel a fejjel, örülj, hogy megkaptad a lehetőséget, valószínű számodra is ez az egyetlen lehetőség a gyógyulásra. Olvasd az itteni hármaskák beírásat, kérdezz tőlük, ők már rendesen bent vannak a rázóba, de csinálják, mert a végső cél a vírus mentesség lebeg a szemük előtt. Neked is fog sikerülni, de ahhoz bizony be kell vállalni a kezelést! Kitartást és fordulj bizalommal a sorstársakhoz.

Museto

#14332 leander hozzászólása: 2013.08.12. 06:59

Szia Anna

Hamarosan írni fognak a többiek is,de Ők most kezdenek kicsit magukhoz térni.Akkor lesz érdekes a  történet ,ha már tudod melyik 3-ast fogod kapni.Kemény lesz ,de már vannak akik nullásak ,na ŐK fognak rengeteg erőt és kitartást adni.Kalapot elöttük.

Üdv a fedélzeten

Leander

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close