ujra ittvagyok

Téma címkék:
2013.08.27. 15:08

Szia Musetó! köszönöm,hogy ennyit fáradozol pedig biztosan nem vagy valami jól.Várakozom türelmesen a levélre a hepatológiáról/Kaposvár/ Tulajdonképpen időm bőven van,mert munkahelyem sajnos nincs. Azért érdekelne ez a járadék dolog,ha erről tudnál valami közelebbit. Hol kell ezt szorgalmazni.Ezekről sajnos hivatalos helyen nem szeretnek hallani. Köszönöm és üdvözöllek Johanna

museto
#14511 museto hozzászólása: 2013.09.29. 20:10

Szervusz Johanna!adék üggyel?

Mire jutottál a jár a járadék kérdésében? Tudunk valamiben segíteni?

Museto

nora51
#14510 nora51 hozzászólása: 2013.08.28. 18:47

Kedves Johanna! Lehet,h. az egészségkárosodási járadékra gondolsz Ehhez azonban kell egy jó ügyvéd, aki segítségével bepereled a magyar államot (nem a konkrét kórházat), mert ennek ez a módja. Azzal pereled be, hogy órházi eljárásával tartós károsodást idézett elő az egészségedben. Az ügyvéd majd beszerzi a kellő dokumentumot. (Ismerősöm 34 éve fertőződött szüléskor, az ügyvéd símán beszerezte a kórház irattárából a hiteles másolatot). 2-3 tárgyalásra számíthatsz. Az összeg kb. 30 ezer havonta, de ezért perelni kell! A betegség kiderülését követően 1 éven belül kell az ügyvédnek beadni a bírósághoz. Sokan ezt nem tudják, ezért nem perelnek, vagy már későn perelnek. Ha neked nemrég derült ki, ne késlekedj. Ennyit hallottam én, de jobb, ha megkérdezel egy ügyvédet.

Nagy szerencséd van, hogy ilyen jól áll a májad! Ráérsz.

Szeretettel_ nora51

#14509 Engram hozzászólása: 2013.08.28. 18:36

Hejj! Nagyon jó ez a mottó!!! Tartós negatív státusz!! Ez kéne Mindannyiunknak!

museto
#14508 museto hozzászólása: 2013.08.28. 18:27

Sziasztok!

Helló Engram rossz az, aki rosszra gondol, de én már csak ilyen vagyok! Örülök, hogy jobban vagy, a szerda, csütörtök, péntek nekem is könnyebb, bár az idő előrehaladtával engem is egyre jobban megvisel a kezelés.

Mottó: Pozitív gondolkodás, Negatív státusz!

Museto

museto
#14502 museto hozzászólása: 2013.08.27. 20:05

Szia Engram és Mindenki!

Mivel én most töltöm a 60. évemet és kezelésem jövő év elején ér elvileg véget, a koromra és májamra való tekintettel kezdeményezte a folyamatot a doktor úr. Igen, a táppénz 1 évig adható, összege a nettó kereset 65%-a de max 6000 Ft/nap. A rehabiltációs járadék összege az egészségkárosodás mértékétől függ. Ennek megállapítása egy hosszadalmas procedúra eredménye. Két lehetőség van, vagy 60%- ot vagy az alatti értéket állapítanak meg és akkor megvizsgálják, hogy milyen rehabilitációs jellegű munkavégzésre vagy képes, vagy súlyosabb az egészség károsodás mértéke és akkor egy annak mértékével “arányos” fix járadékot állapítanak meg, de ez mellett már nem kell munkát vállalni. Ennek összege a minimálbér max a minimálbér 150%-a lehet, ami a legjobb esetben közel 140 ezer Ft. lehet. Az alábbi rendeletet a keresőbe bemásolva megjeleníthető az ide vonatkozó rendelet, sok türelmet a böngészéshez!

7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet – a komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról.htm

Museto

#14501 Engram hozzászólása: 2013.08.27. 19:33

Szervusz Museto!

Ez jó ötlet, ha Johanna nem haragszik, legyen ez a rehabos történet!

Nem jól tudom, hogy egy évig betegállományban lehet maradni a kezelés alatt? Szerintem táppénzen több pénzt kapsz mint egy rehabilitációs járadékon, ami én úgy tudom 30 ezer forint körül mozog. És mi van, ha a kezelés után megint egy örökmozgó, ezermester, életerős fiatalember leszel? Ami szerintem így lesz! Akkor vissza veszik?

Bár gondolom ezt a rehabos folyamatot sem kapkodják el, úgyhogy mire eredmény lesz, talán le jár a betegállományod is.

Johanna nem inkább valami kártérítés félére gondol? Régebben hallottam eseteket, hogy kaptak egy bizonyos összeget, ha tudták bizonyítani, hogy is szerezték a hepa c-t. Nekem az első sokkos években nem volt erőm utána járni, és volt valami határidő, hogy a kiderüléstől számított egy év-két évig lehetett intézni.

Minden esetre sok sikert kívánok nektek!

Üdv. Engram

museto
#14500 museto hozzászólása: 2013.08.27. 18:56

Szervusz Johanna!

Egy praktikus javaslattal kezdenék, amit célszerűen alkalmazunk fórumunkon. Nevezetesen mindegyikünknek van néhány fő története, és az azzal kapcsolatos hozzászólásokat igyekszünk az adott történet alá sorolni Az enyémek:”Tájkép csata után avagy mi kell egy hadirokkant májnak?” és “Mikor lehet megtudni a döntés eredményét?”. Tehát nem kell mindíg új történetet indítani, valószínű most nálad fogjuk taglalni többek közt (ha nem haragszol!) a Rehabilitációs folyamattal kapcsolatos tapasztalatokat, hozzászólásokat. No, akkor most kezdem az érdemi hozzászólást. Nálam ez év március 8.-án kezdődött a kezelés, azóta vagyok állományban, történeteim alatt megtalálod az okokat is. A hepadokin kívül minden hónapban kell mennem főorvosi felülvizsgálatra és legutóbb a leleteim és a kezelésem dokumentációját tekintve a felülvizsgáló orvos javaslatot tett előttem a háziorvos felé, hogy indítsa el a rehabilitációs folyamatot. A háziorvos kitöltött egy nyomtatványt “Orvosi Beutaló” a FEB felé munkaképesség változás felülvizsgálata céljából. Ezzel el kell menni az Önkormányzat Szociális részlegéhez, ahol többféle ürlapot fogsz kapni, egyszerűbb és komplikáltabb kérdésekkel, majd a kitöltött dokumentumokat kel az OEP-hez beküldeni. Ezután két eset lehetséges, vagy kérnek még hiánypótlást, vagy egyszer csak kapsz egy idézést a Bizottság előtt történő megjelenésre. Tehát a folyamat a háziorvosnál kezdődik. Ha kérdésed van nyugodtan írj, én is most vagyok bent a dologban, a nejem a helyi önkormányzetnál dolgozik, majd csak összehozzuk a dolgokat. Ha gondolod, az alábbi email címen is írhatsz: ritaakos@freemail.hu

Sikeres utánjárást! Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close