Reményfutam Boceprevirrel

Téma címkék:
2013.09.24. 17:09

Kedves Sorstársak !

Én is elindulhattam a reményfutamon és bízom a biztos befutásban. A 3-as kezelés Boceprevir változat 12. hetét nyomom.(27 éve C vírusfertőzés vérrel,11 éve sikertelen kezelés,most F3 májzsugor,a februári vírusszám (PCR)   529 000 , a 8. heti 60 000 , a 12.heti ??

A laborok a 4. 6. 8. 10. héten:
Fehérvérsejt  9,8 ; 7,9 ; 6,7 ;6,3 ;       Vörösvértest  4,0 ; 3,8 ; 3,9 ; 3,8 ;
Hemoglobin  124 ; 114 ; 123 ; 117 ;     Trombocita  342 ; 248 ; 269 ; 259 ;

Eddig elég jól viselem a kezelést,szédülök kicsit(főleg mozgások után),fáradt vagyok (egyre fáradtabb),a fejem forró és fáj főleg délelőtt.A szúrás helyén bőrpír pár napig.
Fémes íz a számban , étkezések utáni has-puffadás.Mindez még némi önuralommal  elviselhető. Remélem sokkal rosszabb nem lesz.  Nekem szerencsére már a 70 évemmel nem kell dolgoznom , így talán könnyebb.

Rengeteg vizet iszom (napi 3 liter),a gyógyszerszedés időpontját szigorúan tartom és a zsiradékos ételkiséretet is. Sok gyümölcsöt eszem. Időnként cékla stb leveket iszom. Igyekszem sokat mozogni , sétálni ,(futni?). Ennyit tehetek a mellékhatások csökkentéséért.

Jelenleg legnagyobb gondom  a sok zsiradékos étel fogyasztása . Anno még békében (a kez. előtt)  vagy 20 éven át ebéd után már  csak gyümölcsöt fogyasztottam . Ehhez képest most  fél 8-kor reggeli , fél 3-as ebéd és még este , fél 10-kor is enni valami zsírosat. Híztam másfél kilót a 63-ra , így nadrágom nincs. Este egyre nehezebben veszem rá magam az evésre.
Egyetlen jó hír , hogy Ferenci professzor úr szerint a Ribavirinnél (Rebetol) nem fontos tartani a 12 órát két bevétel között , így megoldható a reggeli és esti Bocival együtt.  Nagyszerű , ezzel egy esti étkezés kihagyható ! Nekem nagyon sokat jelent !

Én egyébként villamosmérnök vagyok , de igyekszem mindenbe beleásni magam ami komolyabban érint.   Különösebben soha nem sportoltam , de örökké ugró-futó ember voltam.Télen úszni jártunk , nyáron túrázni alkalomszerűen.   És igyekeztünk egészségesen táplálkozni.

Kb 10 éve vettünk két kerékpárt és a környéken (Balaton part) , majd messzebb kerekeztünk nejemmel. 6 éve komoly  elméleti és gyakorlati felkészülés után Kaliforniában megmásztuk a Grand Kanyont (12 km előre, 1200 m le , 1200 m fel , 12 km vissza) és több nemzeti park vízeséseit. 5 éve megkerültük bicajjal a Balatont. Majd ahogy a májam a 25 év alatt egyre fogyott (F3), egyre kevesebbre tellett energiából. Tavaly és idén 0 kilométeres a bringa.  Most a kezelés alatt heti 2-3-szor  4-5 km-es sétát teszek , persze a csökkent aktivitással.

Talán még idejében jött ez a Boci és ha nem is a régi módon , de szerényebben még mozoghatunk vagy 10 évet.  Hiszen létezni nem érdemes , csak ha élhet az ember.

A puffadás erősödött a héten , megpróbálom a dr Makara főorvos úr által javasolt gyógyszertári vény nélküli    Neo-Pandur-t.
A szájhigiénia területén egész arzenált vetettem be a Boci második leggyakoribb mellékhatása ellen , így szerencsére a számmal még semmi bajom.
Elég sokat kell pihennem , így a ház körül nejem nem sok hasznomat veszi.

Ha személyesebb vagy részletesebb leírással segíthetek valakinek , nyugodtan kérdezzetek , hiszen ezt a helyet pont erre használjuk.

Sajnos technikai problémák miatt elég körülményesen tudok ezekre a lapokra beírni ,
de a VSZ szakemberei dolgoznak a problémán.

Eredményes kezelést kívánok mindannyiotoknak !
Üdvözlettel:
                      Hetvenes

nora51
#14776 nora51 hozzászólása: 2013.11.22. 23:34

Kedves Hetvenes! Hát ez eléggé megdöbbentő történet.  Érthető, hogyha  kardiológiai vizsgálatra csak december végére kaptál időpontot, más segítséget keresel. Még ilyet, hogy a szív bakteriális fertőzése, még nem hallottam, de ettől még lehet, hogy igaz. Én egy kicsit szkeptikus vagyok a természetgyógyászokkal szemben. Rengeteg a sarlatán. Remélem, a te embered nem az. Mindenesetre nézz körül nála, ki van-e téve a falra a végzettségéről szóló bizonyítvány, és működési engedély. Ezt nem azért írom, hogy elvegyem a reményed, hanem hogy ne járj pórul.

Én az olyan természetgyógyászokban hiszek, akiknek orvosi diplomájuk is van. A lányom nagyon jól járt egy ilyen doktornővel, évek óta fennálló baját gyógyította ki, gyógyszer nélkül.

Az viszont érdekes, hogy hepatitis c-t még senki nem irtott ki bizonyítottan alternatív gyógymóddal. Bár ezen tudnának segíteni!!!!!!!!

Kívánok Neked gyógyulást maradék mellékhatásaidból. Egyél szőlőcukrot, mert az a szív tápláléka!

Pár óra múlva VIMOR-program!

Addig is minden jót Neked és a szívednek!

nora51

 

 

Hetvenes
#14775 Hetvenes hozzászólása: 2013.11.20. 20:08

Kedves Sorstásak!
Egy tapasztalatot mesélek el a mellékhatások és szövődmények témaköréből.
Már a 3-as kezelés alatt (ami ugye csak 12 hetes volt) jelentkeztek vérnyomás és pulzus ingadozások , időnként rövid időre felszaladt a 120-as vérnyomásom 150-re , a pulzus 100-ra , majd egy óra múlva visszaállt. A kezelés leállítása után már néha szívproblémák is jelentkeztek (néhány perces szívtáji szorítás hátfájással vagy a felkar fájdalmával). Két hete jutottam el a háziorvoshoz aki kardiológiai vizsgálatra utalt , itt december végére kaptam időpontot.

Ma jutottam el bevált természetgyógyászomhoz (ott is időpont) , panaszaimról semmit sem említettem csak azt hogy 1 hónapja lett megszakítva interferon kezelésem és szeretném tudni mi maradt a mellékhatásokból.
A szokásos vizsgálata (ami során imádkozik és a szentek segítségét kéri) elején mondta hogy szívproblémát lát, majd rátér később. Ezután részletesen végigvizsgélta az egyes szervek állapotát (csak szóban , a szentek segítségével).  Azt mondja 3 fertőzésem (mérgezésem) van: a vírus , a gyógyszer maradék , és egy baktérium ami igen erős.  A szívhez érve mondja hogy az izom , az idegek , az erek baktérium okozta gyulladásban vannak.  A megfelelő kúrával kigyógyítja őket , mire legközelebb megyek (január végén) már nagyjából rendben leszek. Mindezt úgy állapította meg rólam , hogy nem mondtam a panaszokat. Ezután végignézte a többi szervet , majd elmondta a javasolt kúrát (természetes anyagokkal).

Hazafelé azon gondolkoztam hogy mi köze lehetett ennek a 3-as kezeléshez és (remélem) megtaláltam az összefüggést. Elmondták , leírták hogy a kezelés alatt vírus fertőzéstől nem kell tartanunk , hiszen vírusölőket szedünk. A bakteriális fertőzésektől viszont óvakodni kell , mert a kezeléstől (vérkép romlástól) legyengült immunrendszerrel könnyen fertőződünk.        Valahogy így szedhettem össze ezt a bakteriális fertőzést ami a szívemre ment.
Ha a háziorvosra és kardiológusra hagyatkozom valószínűleg a tüneteket egy halom gyógyszerrel kezelnék ami a májnak ártalmas és talán a gyulladás okát sem találnák , esetleg addigra nagyon súlyos lenne.

Valahol itt tartok és remélem január végére több sikerről számolhatok be mint a 3-as kezelésnél. Ajánlom figyelmetekbe ezt a történetet , hogy esetleges gondjaitok során ezt a lehetőséget , esetleg más hasonlóképpen keletkezőt is vegyétek figyelembe.

Szép napokat kívánok mindenkinek:  Hetvenes

nora51
#14774 nora51 hozzászólása: 2013.11.18. 22:35

Kedves Hetvenes, régi jó barát! Örülök, hogy ismét jelentkeztél. Gyere csak a VIMOR-előadásra és ne veszítsd a reményt, hisz jelenleg is rengeteg korszerűbb, hatásosabb és mellékhatás-szegényebb szeren kísérleteznek. Van mire várni.

Én most a 24.heti vírusszámlálásra “készülök”, mely dec. 10-én lesz. Akkor dől el, hogy folytatjuk-e, vagy sem. A telaprevirből már összeszedtem magam, egyre virgoncabb vagyok, csak a hajam hullása figyelmeztet arra, hogy még (kettős)kezelés alatt állok.

Szeretettel várunk szombaton: nora51

klmaan
#14773 klmaan hozzászólása: 2013.11.18. 17:21

Szia Hetvenes!

Üdv Mindenkinek!

Jó, hogy kifelé mész a mellélhatásokból. Hála Istennek, nem rossz a májad állapota, így nem szenvedsz a mellékhatásoktól, s hamarosan itt lesz az INF nélküli kezelés! Arra kell számítani, hogy az majd segít! Akkor majd szombaton  találkozunk VIMOR-on, de ott most nem sok idő lesz a magán beszélgetésre, mert ez egy “sima” VIMOR lesz. Mi innét, az itteni májegyesületünkkel megyünk busszal, vagy 30-an. Évek óta terveztünk már egy közös VIMOR-os napot. Sokkal hasznosabb lett volna a VILÁGNAP-ra vagy a 10 éves szülinapra felutazni, de így alakult. Délután szinházba megyünk, aztán haza. A forgalom teljesen átlagos most itt. Tudod, aki kezelés alatt van, és már a sokadik hónapban, annak már nincs kedve, vagy ereje. Aki meg befejezte, és halad kifelé a mellékhatásokból, és előre néz, ami jónak is mondható. Aki meg semmit nem kap, s a mája sem csinál nagy galibát, mit írjon? Arra tud válaszolni, amit más beír, mint Te most. Ezért, jó, hogy írtál! Én jelenleg a lelet-gyűjtésben vagyok, ha hívnak a bizottságba, akkor legyen mit produkálnom.

Akkor, szombaton!

Üdv szeretettel: Klári

Hetvenes
#14772 Hetvenes hozzászólása: 2013.11.18. 16:10

Kedves  “Hallgatók” !

Én ugyan csak passzív olvasóvá váltam , változatlanul érdekel a küzdők sorsa , ami úgy tűnik manapság a belső ügyetek lett.     Titok övezi eredményeiteket , gondjaitokat .  Az újonnan belépő tapasztalatlanok pedig tévelyegjenek saját gondjaikkal ?   Ha nem olvashatnak az itteni eseményekről , nem is gondolhatják hogy érdemes ide belépni.

Ímmár másfél hónapja szabadultam az interferontól , de azért nem olyan könnyű a válás. Néhány dolog még mindig kísért , esetleg marad is. Most ezek után járok.
Fizikailag lassan már elérem a tavaszi állapotomat , mentálisan sokkal lassabb a dolog.

Szombaton természetesen megyek a VIMOR-ra , az előadás is és a társaság is érdekel. Sajnos utána még rohannom kell nagybeteg nővéremet látogatni és még aznap egészben haza is kell jutnom. Nyilván nyugdíjashoz illően autóbusszal.

Szeretettel üdvözlök mindenkit :   Hetvenes

#14771 panzer1 hozzászólása: 2013.10.05. 21:06

Kedves Hetvenes!Fejbekólintott a rossz hír,ismerem ezt az érzést.Mégis azt kell mondanom neked,hogy sikeres leszel.Előbb,mint gondolnád!Úgy ismertelek meg téged,hogy közösségi ember vagy.Egészen biztos vagyok benne,hogy továbbra is benézel közénk.Az pedig nem tavasszal lesz.Én itt foglak várni téged is,bármikor írsz is.Tudnod kell,hogy nem vagy egyedül.Itt megértenek téged.Másfél évre saccolom,hogy megjönnek az új gyógyszerek,mert ez egy írdatlan nagy üzlet.A Nóra berongyol a tévébe és utána gyűlünk a minisztérium előtt.Fel a fejjel és ha van kedved is,írd ki magadból.

Az orvosodtól kérdezd meg,hogy a gyógyikat szedjed-e továbbra is,nehogy mutáns vírusok jöjjenek létre(remélem okosat mondtam).panzer

nora51
#14770 nora51 hozzászólása: 2013.10.05. 20:41

Kedves Ötvenes! Már régebben is írtam, hogy egyáltalán nem gondolna az ember téged hetvenesnek, tehát ezt az Ötvenes megszólítást most nem vígaszképp írom. Tudom, mi az, amikor az ember hónapokig bevállal mindent, mellékhatást, rossz közérzetet, szabályosan áldozatot vállal testileg-lelkileg azért, hogy a vírusok kiirtása végre sikeres és tartós legyen. Két ízben én is átéltem ezt, aztán mint az éji bogár, ki nekimegy a falnak,nagyot koppantam és elhallgattam.  Egy darabig az ember néz ki a fejéből, és azt gondolja: én egy lúzer vagyok, tök hiába szenvedtem, most nincs tovább. Pedig igazán lehetett volna szerencsém is, de úgylátszik mindig mások gyógyulnak meg és mások nyerik a lottó ötöst, soha nem én. Úgylátszik ez van megírva. Bevallom így utólag, én nem hittem, hogy a mostani, harmadik kezelésem sikeres lehet…De bevállaltam, mert ha be se vállalom, akkor önmagam lúzere vagyok, és minek élek egyáltalán… Még mindig van bennem kételkedés, aminek valós alapja van, de már optimistább vagyok két negatív eredmény után. Mivel most sajnos van esélyem “elrontani” ezt a szép eredményt, nagyon erős biztonságérzetet ad az új, még hatásosabb és mellékhatástalanabb gyógyszerek közeledése, amire Te is vársz. Én azt mondom, bármilyen nehéz most a kudarcot feldolgozni, vigyázó szemeidet vesd a 90-95 % gyógyulási esélyt ígérő még korszerűbb, közeledő gyógyszerekre, és nyugodjon meg a lelked!!! Hamarosan újra teljesen a régi leszel, és biciklizve, kirándulva, aktívan élheted újra a hetveneseket teljesen meghazudtoló életedet. Én, ha végig negatív maradván kigyógyulnék, akkor is Veletek maradok itt a fórumon, mert mindegyikőtök sorsát a szívemen és a májamon viselem. De még az is benne van a pakliban, hogy együtt várjuk majd az új gyógyszereket…Kérlek, nézz be továbbra is közénk! És remélem, már jobb a kedved. Minden csoda és minden kudarc 3 napig tart, aztán lépünk tovább.

Szeretettel: nora51

klmaan
#14769 klmaan hozzászólása: 2013.10.05. 10:31

Szia Hetvenes!

Persze, hogy benézel! Ez nem a 3-as kezeltek közössége csak, hanem a HCV-s betegeké, s teljesen mindegy, hogy 0-s lett valaki vagy nem! Sőt! Aki nem lett, annak méginkább kell a közösség ereje, barátsága és a biztatás. Kell a jövőről való beszélgetés, az új hírek megosztása-szerintem. Szóval! Fel a fejjel, itt vagyunk: együtt egymásért, s ez nem csak egy volt úttörő jelmondat! Emlékeztek?

Nagyon kellemes és szép napot Mindenkinek!

Üdv szeretettel: Klári

Hetvenes
#14768 Hetvenes hozzászólása: 2013.10.05. 06:30

Kedves Klári és Museto !

Köszönöm részvétetek . Az ember agya most még pörög , fél évig  mindent ennek érdekében vetett be . Azután igyekszik menekülni , távolodni a témától . Kigondolni hogy most mit és merre ? Talán tavasszal tudok ezekről elgondolkozni .  Azért néha ha lesz kedvem benézek hozzátok.

Kívánok mindannyiotoknak gyógyulást , addig pedig kitartást :   Hetvenes

klmaan
#14767 klmaan hozzászólása: 2013.10.04. 19:26

Szia Hetvenes!

Mást itt sem tudok írni, mint amit a privátban is írtam, hogy nyugi és lelki béke!!!! A te eredményed ott van, ahol még türelemmel és nyugalommal lehet várni a következő, sokkal jobb gyógyszert. Ami nálad van, azt használjad el, szerintem is, és erősödjél, rehabilitálódj! Meglátod, hogy egy fél év múlva csináltatott Fibroscan eredményed nem lesz rosszabb, sőt, jobb is lehet! Itt a VSZ-ban is vannak ilyen esetek, és nem a negatívak között. Az Informed Honlapon is olvastam több ilyent, pedig nem régi dolog ez a Fibroscan. Aztán már itt lesz egy-kettőre az INF nélküli! Mit írtam Neked?! Van még 30 éved itt e FÖLDÖN!

Na! Fel a fejjel és elő az optimista világnézeteddel, a sportos aktív élettel! Pár hét és olyan leszel, mint régen! Nem a kezelés előtti, hanem a több évvel előtti! Hónapokig gyógyult, pihent a májad, így annak lesz hatása, meglássd!!!

Szeretettel kívánom, hogy érezzed jól Magadat a “bőrödben”, s egyszer legyél egy nagy 0 tulajdonosa!!!

Üdv Neked és Mindenkinek: Klári-Klmáan ( dolgozznet@gmail.com

 

 

museto
#14766 museto hozzászólása: 2013.10.04. 18:12

Szia Hetvenes!

Ez nem a legjobb hír, de ne aggódj, már töltik az újabb nagyágyúkat. Ha amúgy sem szenvedsz nagyon a mellékhatásoktól, szerintem már csak a májad védelmében is kapd be a maradék bogyókat, hogy a májad valamennyire védve legyen ameddig lehet. Az F3 szerintem megmarad Nálad, látod esetemben is ahogy a vírusok gyöngültek, egyre kevésbé piszkálták a májam és a gyulladás lecsökkent, viszon a cirrozis sajnos megmarad és ez így is marad, illetve fokozatosan romlik. A Te F3-as értéked még csak kezdődő fibrózisra utal, ahonnan még van visszaút. A “Tájkép csata után…” c. történetem alatt több hivatkozást is találsz a témával kapcsolatban, ide gyűjtöttem ezeket a nem mindíg szívderítő ámde nagyon is valós cikkeket, mert nem mindenki lelkesedik a problémák egyenes, sokszor naturális ábrázolásáért. Ezeket a cikkeket főleg a magam ismereteinek fejlesztésére gyűjögetem, de azért tettem a saját történetem alá, hogy minden érdeklődő hozzáférhessen.

Museto

Hetvenes
#14765 Hetvenes hozzászólása: 2013.10.04. 17:34

STOP ! !

Kedves mindenki : Nekem megszólalt a harang. A 12. heti PCR   70 000   ?  ?
Így ez a fajta nincs tovább . A remény elszállt.
Talán igaz lehet , hogy annak van hatása aminek mellékhatása is van ? Akkor az erősebben szenvedőknek nagyobb az esélye . . .
Még van 3 heti  INF és Riba , gondolkozom hogy felhasználjam-e , vagy kezdjem a megtisztulást.   A kezelőorvosom decemberre igér egy kontrolt (labor+UH) és várjak majd csak lesz valami . (Az F3-ból  egy szép  F4 ?)

Kívánom hogy több sikerrel járjatok , elviselhető mellékhatásokkal és szövődménymentesen .

Hetvenes

klmaan
#14764 klmaan hozzászólása: 2013.10.02. 21:37

Szia Hetvenes!

Írtam Neked valahol, hogy megvan a könyv, de nem tudom, hová küldeni? Tudod, a magánomat, ha kell, akkor kérek valami elérhetőséget.

Üdv: Klári

#14763 panzer1 hozzászólása: 2013.10.02. 20:55

Kedves Hetvenes!A cirrózis 11.7-nél kezdődik,így az F3.-s státuszod a D kezelési pályának felel meg.Gondolom a 8.-heti PCR a hatásosságot már mutatja.A Bocinál a 12-24-36 hét,míg a Telánál a 4-12-24 hét PCR.-ei döntenek.panzer

Hetvenes
#14762 Hetvenes hozzászólása: 2013.10.02. 20:03

Köszi Pancer1 !

Ez a gyógyszergyári protokoll kicsit mást mutat. Itt nem írogatják a logaritmust.
Ezek szerint (talán a D csoportba tartozom) a 8. héten nincs stop , a 12.héten stop ha a PCR>100 IU/ml , 24. és 36. héten stop ha vírus detektálható .
Hát majd pénteken kiugrik a kisnyúl a bokorból.
Köszi mégegyszer :   Hetvenes

#14761 katih hozzászólása: 2013.10.02. 18:55

Sajnálom, hogy így sikerült a regisztráció. :( Pedig igyekeztem….

Köszönöm a drukkolást! Hogy vagyokra írok a saját történetemnél. “Elkezdtem…”

Hetvenes
#14760 Hetvenes hozzászólása: 2013.10.02. 06:46

Kedves Pancer1 !

Köszi a segítséget , érthetetlen miért ilyen formában írják le.
A doktornő 2 nullát modott , de az 5300-hoz is sok a 60000.
Csak nagyon meglepett , mert 4 hét után tudtam meg.
Most már gurul a kocka , pénteken talán megáll. 
Neked szerencsére nem kellett számolgatnod , elsőre átment.

Üdvözlettel : Hetvenes

Hetvenes
#14759 Hetvenes hozzászólása: 2013.10.02. 06:40

Kedves Katih !

Nem írsz arról , hogy viseled a kezelést. Vannak-e gondjaid , vagy fáklyásmenet?
Drukkolunk az első akadály leküzdéséhez , ami nem is egyszerű . Ahogy pancer1 írja , elképsztő picire kell esnie a 8 hét alatt (amiből a Boci csak 4 hét).

Nagy nyüzsi volt a regisztrációnál , így nem csak könyvet , ebégjegyet sem kaptam (ezt később megoldották).Talán Klárinak sikerül keríteni.

Üdvözlettel : Hetvenes

#14758 panzer1 hozzászólása: 2013.10.01. 21:48

Kedves Hetvenes!

 

A 3-log 10 

3 nagyságrendi változást(csökkenést)jelent azaz a vírusszámnak az ezredére kell esnie 3 hónap alatt(pl:ha a vírusszám 1 millió,akkor 1.000-re vagy az alá kell csökkennie).

Esetedben az 538.000 vírusszámnak 538 db.-nak kell lennie vagy kevesebbnek.panzer

 

#14757 panzer1 hozzászólása: 2013.10.01. 21:25

Kedves Katih!Én nagyon drukkolok neked!Mindenképpen írd meg akár jó,akár nem.panzer

#14756 katih hozzászólása: 2013.10.01. 16:48

Szia Hetvenes!

Ott voltál a Vimor szülinapon. Hogyhogy nem kaptál kiadványt? A VIMOR tagok és az előre regisztráltak mind kaptak, de a rendezvény végén még lehetett a maradékból a többieknek is kapni.

Egyébként szívemből szóltál a tájékoztató ügyében.

Én holnap megyek a 8 hetes kontrollra. Drukkoljatok!!!!

katih

klmaan
#14755 klmaan hozzászólása: 2013.10.01. 08:04

Szia Hetvenes!

A tájékoztatási rovatra szerintem is szükség lenne!Amit tudok, megteszek érte.

A 60 000 lehet, hogy határ, vagy ez nem jó kifejezés? Talán, nem sok, de remélni kell a legjobbat!

A könyvről azt beszéltük, hogy mész ellenőrzésre, s ha ott nem tudnak adni Neked, akkor megpróbálok itt szerezni. Na! Akkor most megpróbálom. Nem tudom, hogy mennyit kaptak, s kiosztották-e már? Jelentkezem az eredménnyel.

Üdv Neked és Mindenkinek! Klári-Klmáan

Hetvenes
#14754 Hetvenes hozzászólása: 2013.10.01. 04:27

Kedves Klári !

Mivel aludni úgysem tudok.Próbálok mással foglalkozni.

Légyszives a VSZ szerkesztőivel együtt kicsit javítani a honlap kezelhetőségén.
Kellene a fejlécen egy a lap szerkezetére , használatára utaló cím . Ez alatt le lehetne írni hogy mi a “történet” , mi a “hozzászólás” és az értesítések jelentősége , hogyan célszerű használni . Mit érdemes leírni , miket érdemes elolvasni. Hogyan találhatja meg a hozzászólók történetét. Miért érdemes mások történetéhez hozzászólni .A történet alján lévő “minden történet” utalással nem az összes közösség kellene hogy megjelenjen , hanem a saját aktuális közösségem minden története , mégpedig az utolsó bejegyzések sorrendjében.

Arra kell gondolni , hogy a tanácstalan világban támaszt kereső betegek nagy része nem a számítógépet pörgető fiatal rétegből adódik. Többnyire a PC-t alapfokon kezelő , vagy az idősebb korosztály használja ezt a lapot. (A Hepatitis közösségben biztosan.)
Lehet hogy a tegnap bejegyzett “Én történetem” írója is ilyen problémákkal küzd , és bár már a lapon van , fogalma sincs hogy találhatná meg a válaszolók történeteit.

MÁS ! Az orvosi rendelőkben is fel kellene hívni valahogy a betegek figyelmét erre a lehetőségre. Nem beszélve az aszisztensek , orvosok tájékoztatásáról (oktatásáról?).
Csak a VIMOR lehetőségén , érdekein belül maradva : Az én szakorvosomnál az aszisztens hallott már erről , de nem olvasta és nem is ajánlja fel a betegeknek , az orvos most tőlem hallott először erről. Persze a “Kiút…” sincs meg nekik (“Klárika igérte , de nem küldte”).

No ennyit erről . Egyébként 60 000 volt a 8. hetí. A kettest 300 000-nél hagytuk abba , akkor Judit doktornőm szerint az én vírustörzsem kevésbé érzékeny az INF-ra.

Most látom 2 órája szülöm ezt az irományt , lassan fel lehet kelni.
Szeretettel :   Hetvenes

klmaan
#14753 klmaan hozzászólása: 2013.09.30. 15:29

Szia Hetvenes!

Most komolyan kérdezed, hogy mennyi az annyi? 580 000-ről indultál? S mennyi lett a 8. hétre? Tényleg érdekes a meghatározásuk. Miért nem tudják azt mondani, hogy “ezred részére csökkenjen”? Gondolom, valami magyarázat van erre, de azt nem írták oda a protokollba.

Na! Akkor miként állsz most ezzel?

Üdv: Klári

Hetvenes
#14752 Hetvenes hozzászólása: 2013.09.30. 15:10

Szia  Klári !

Szoríthatok a PCR eredményig , mert rezeg a léc.
Most mondja a kez.orvosom , hogy a 8. heti PCR több volt a megengedettnél , de határközeli ezért folytatták a 12. hétig , ez a PCR úgyis eldönti.
Ahogy leírják a protokollban a min. csökkenés mértékét ( 3-log10 ) az 538 000-ből , azt egy mérnök ismerősöm sem tudta megfejteni , matematikus barátom nincs.
Péntek délutánra igérik az eredményt , majd meglátjuk.

Szorongó üdvözlettel :   Hetvenes

klmaan
#14751 klmaan hozzászólása: 2013.09.30. 14:55

Szia Hetvenes!

Jó az ötleted, javaslatod! Köszi!

Másképpen, mi újság Veled? Kezelés, mellékhatás, viziten mi volt, stb.

Üdv. Klári

Hetvenes
#14750 Hetvenes hozzászólása: 2013.09.30. 14:34

Szia Én-ek !
Légyszi töröld a szakmai értekezésünk bejegyzéseit . Profil-idegen , s így zavarhatja a kezelés iránt érdeklődőket .
Köszönöm :    Hetvenes

museto
#14749 museto hozzászólása: 2013.09.29. 20:58

Huh! Köszi ÉN-ek, gyönyörű és ijesztő. Máj helyreállítással esetleg nem foglalkoznak (kipucolni a “hibás” particiókat (majd nő helyette másik))?! Musa

EN-ek
#14748 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 20:09

Tessék, leltem nektek 1 nagyon érdekes kis előadást a vinyók lelkivilágáról! >>

museto
#14747 museto hozzászólása: 2013.09.29. 20:04

Hát nem tudom, most egyenlőre jegelem a témát, hátha beugrik valami megoldás (vagy megnyerem az 5-öst, elég a mostani is).

EN-ek
#14746 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 16:22

És ez még csak a elektronika volt… Akk még n is beszéltünk a mechanikus hibákról! (a vinyók nagyobbik része abba pusztul bele)

EN-ek
#14745 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 16:10

LEHET h sikerül (véletlenül kifog 1 télleg uo. panelt, télleg uo. fw-el), DE ez szerencsejáték kategória!

Pl. csak annyi hadd mondjak, h mindegyiket gyárilag és egyedileg kalibrálják, a saját BS táblájával 1ütt, amit a saját fw-ében tárol. HA most ráakasztasz 1 másikat amibe minden adat tök máshol van – a többit már képzeld L magad… (ez n monitor, se nyomtató:)

Mindezeket maga a cégtulaj mesélte más szakmai fortéjokkal 1ütt, abs. +bízhacc benne.

EN-ek
#14744 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 15:37

HAHA! azt te csak hiszed! (ez a 1ik biztos módja vinyó végleges tönkretételének!! )

Ugyanis +súgom, h még a “azonos” tipusok SE azonosak távolról SE! (mijjó verzió, alverzió, sw rev, öregisten + mittomén)

Hibás vinyót házilag barkácsolni sz. TILOS!!! (legalábbis HA még a életbe télleg kell róla valami )

EN-ek
#14743 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 15:23

Ez a ódal viszont (nagyon okosan:) n tárol képeket, ezért n is tudod FELrakni! ERRE azért akad pl. 1 +oldás… >>

(szemben szegény Musakoma döglött vinyójával;)

EN-ek
#14742 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 15:11

Hihhi! (röhhög, mert LEGszebb öröma KÁRüröm;)

Hát akk ezt te YAOL +sziwtad hallod… sajn erre NINCS (yo) 5letem. Az 1etlen leheccséges módozat 1 profi adatmentő cég, DE ugye a Trombita Rt. n 2 fillérért dolgozik (bár ők legalább igazi vérprofik a témában! nemzetközi szinten is) Amit ők n tudnak KImenteni, azt n is nagyon lehet…

Sóval HA télleg fontosak azoka adatok, akk egy 100-ast érdemes (ill. muszáj:) lesz RÁperkálnod imho, főleg h más lehetőséged ú sincs!

Azután pd a jövőben sújosan +fogadod a tanácsomat, h itt is ú van, minta egésségnél: a +előzés sokkal ócsóbb & 1ccerűbb, minta gyógyitgatás! (és bészerzel min. 1 minőségi backup vinyót:)

- – -

Koha tavasszal a ÉN marhaöreg 1/2éves! HDD is beszart, anyáztam is (itt is) eleget Adatvesztés – tuttommal – N történt (csak a rengeteg +meló és maczera)  1ébként is nekem van backup!

museto
#14741 museto hozzászólása: 2013.09.29. 14:44

Nekem Chronom van. Mi a bajod vele? Mit tegyek helyette? Fire Foxot? A bajom az, hogy pár hónapja az eredeti vinyóm kilehelte a lelkét és az összes cuccom, ami 95óta keletkezett elment a lecsóba, ill. nem férek hozzá. Próbáltam adatmentést csináltatni róla, de kb több 100.ezer Ft. lenne. Ennyi pénzem erre nincs momentán, de jó lenne hozzáférni a cuccokhoz, mert családi, hivatalos, meg az orvosi dolgaim is bennrekedtek a dobozban. Van valami ötleted, hogy lehetne legalább egy részét kipiszkálni a holmiknak a vihyóról? Musa

EN-ek
#14740 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 14:05

A 70s kolléga sosincs itthon… (n tom mijen házigazda a ijen??:) DE lehet h csak épp gyakorojja a képFELtöltést…?

EN-ek
#14739 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 13:46

aha. YO az… (szegény mber lassan főz! )

A böngésződ meg Chrome mi? idea rozsdás bökőt!

museto
#14738 museto hozzászólása: 2013.09.29. 13:44

Az enyém XP, de Hetvenes komáét nem tudom.

EN-ek
#14737 EN-ek hozzászólása: 2013.09.29. 13:14

OK. Pántlikás yobb reggelt a népnek! (HAVAN itt vki:)

Mijen oprenccered is van néked? (XP / 7 / 8 / hüjevagyok n tudom)

museto
#14736 museto hozzászólása: 2013.09.29. 08:38

Oh, kerálság! Ki kéne rakni képernyővédőnek! Musa

EN-ek
#14735 EN-ek hozzászólása: 2013.09.28. 20:47

Télleg, Musa koma te láttad már a új (cs. super) atomórámat a Megakiráj oldimon?? (ana/digi) Akinek pontyosidő kell, mosmár N kell a rádiót néznie h fütyül-e!

EN-ek
#14734 EN-ek hozzászólása: 2013.09.28. 20:40

Ejj már… lassan még 1 tsaj is LEhagy titeket hihhi!

70: az úgy N is fog menni… mégis h a bánatba akarsz 1 local filet FELrakni anetre??? (a Bes. Pistabá’ erre azt kérdezné, h “Noooormális??” )

 

Na sóval a +oldás menete pl. a következő:

1. FELrakod a saját cuccodat a saját szerveredre (ah ÉN), majd a saját kezeddel BEilleszted

2. (alt. móccer): 1 már fentlévő kép címét rakod be…

 

Hót 1xű, minta ágyban fingás!

museto
#14733 museto hozzászólása: 2013.09.28. 20:25

Ez a beszúrás nekem sem jött eddig össze, mindíg trükközök, addig csűröm csavarom a dolgokat, míg Word dokuhoz nem jutok és azt be tudom illeszteni. Azzal a fás ikonos táblázathoz én is is kevés vagyok, mint a medvesajtban a brummogás.

EN-ek
#14732 EN-ek hozzászólása: 2013.09.28. 18:56

SingSing? tsak n oda kivánkozol?? (annyira n yo hej…;)

1xű: képet úgy lehet FELvarázsolni, h itt felül a Kép gomb (zöldfa) segítségével!

Hetvenes
#14731 Hetvenes hozzászólása: 2013.09.28. 18:48

A magam részéről örülök , hogy itt megy a nyüzsi . Így könnyebb követni.

Én-ek légyszi segíts abban , hogyan tehetek fel egy jpg képet , ami a vinyón hentereg.
Valahol egy SingSing-es képet láttam tőled.

Üdv.:  Hetvenes

museto
#14730 museto hozzászólása: 2013.09.28. 18:34

Szépjóestét és fagymentes hajnalt Mindenkinek!

Akit érdekel a szuri életrajza és hatásmechanizmusa, az alábbi hivatkozás cikkéből sokmindent megtudhat.

(Hetvenes, mit szólsz, milyen népszerű melegedő hellyé vált a történeted?!)

Museto

http://ketrec.uw.hu/pegintron.pdf

#14729 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2013.09.28. 18:32

Üdvözlök Mindenkit!

Klmáan nem tűntem el jól vagyok napi szinten olvasom az oldalt, amihez tudok ahhoz hozzászólok mint azt tegnap is tettem.

Üdv: a gyógyult

EN-ek
#14728 EN-ek hozzászólása: 2013.09.28. 17:55

HŐHA! Űrsten, St. szalmazsák! KI aza Lvetemült, aki manapság még IE-t használ?? (kb. 10 éve utoljára, azóta semejik verzióját; és remekül Lvagyok nélküle!:) Jelenleg a népek nagy része Chrom-ot (sajn nagyon jön FELfelé, és n azért mert annyira YO!), a maradék konzervatívok pedig rókát használnak – köztük yomagam is.

Lehet h n a leggyorsabb – kit érdekel, DE az tuti h a legflexibilisebb (és a “legnormálisabb” = LEGjobban használható) browser a mai napig!

OK, látom visszarakták a főoldalra…

Hetvenes
#14727 Hetvenes hozzászólása: 2013.09.28. 15:20

Üdv. mindenkinek!

Végre egyenesből jelentkezhetek !  !  !

Szia ÉN-ek! Köszönöm segítő szándékodat. Egyenlőre megoldottam a problémát.
Az Internet Explorer 10-esemmel beírt dolgokat nem tudja fogadni a VSZ szervere ,azt írták még dolgoznak rajta. Most ideiglenesre (bár nem szeretem) felraktam a Chrome böngészőt is , ezzel rendben működik a dolog.

Kedves Gyógyult!   Köszönöm a biztatást , a javulás reményében bízva vágtam bele a 3-asba , ezért éri meg küzdeni.  Döntő a jövő héten.

Kedves Nora51! Remélem komolyan gondoltad a száj eszközök bevetését . Kérdezz , ha a tipus , beszerzés , alkalmazás , stb kérdéseknél elakadnál.
Az interferon tudtommal vírusirtó , így a baktériumokra nincs hatása. Ezért kell vigyázni a bakteriális fertőzések ellen. Nálam azonnal jelez a prosztata gyulladás , hogy melegebben kell öltöznöm.

Szép hétvégét kívánva :     Hetvenes

 

EN-ek
#14726 EN-ek hozzászólása: 2013.09.28. 12:39

K. nora51! a kérdésedben már benne van a válasz IS: Azért n v tőle yol, sőt kimondottan szarul, mert ezek amiket te szedel, mind mesterséges szerek! (majdnem azt írtam h szarok…)

kémiailag lehet h ua, mint a “igazi”, de n biológiailag! (a szervezetet N lehet becsapni! ) – Röviden. (hosszabban most n mennék bele, elég bonyolult és soxor hihetetlen dolgok ezek)

- – -

Na ideje reggelizni 1 kicsit, aztán KImászok a kertbe; hiszen vy FAsza nyári idő kerekedett hirtelen!

EN-ek
#14725 EN-ek hozzászólása: 2013.09.28. 12:16

A bor (Unicum, 1éb gyógynövényes tinctúrák, gyógyitalok) N ua, minta tiszta C2H5OH !! Ezt már Treben asszony is LEírta párszor (tőlem függetlenül) anno… Ezek valódi gyógyszerek, amiben a szesz csak quasi mint “átlényegült” vivőnyag ill. tartósítószer funkcionál! – ezt musz volt idevésnem, a sok marhaság miatt ami ezzel kaccs mfelé kering.

(Persze a borocskával IS seggrészegre lehet vedelnie magát a mbernek, HA nincs agya; dea ijen + is érdemli a sorsát, és magára vessen ofkorz )

 

Ami a ezüstöt illeti… Évezredek óta tudott h csíraölő, antibaci hatása van! (küls/bels) Ezüst kupában pl. n romlik + a víz, és sokáig friss marad. DE belsőleg azé óvatosság légyen: a ezüstöcske – a icipicinél nagyobb adagban – eléggé mérgező is ám! DE pl. igen hasznos, a csapból mai napság fojó mocskos szennyvizet ezüstpohárból inni (pár p. “pihentetés” után, h a büdös klór is KImenjen belőle a bánatba) ÉN pl. ú szoktam, h belerakok a pohár ajjára 1 frissen sikált ezüst 200-ast (van belőle pár kiló) – az is jó…

nora51
#14724 nora51 hozzászólása: 2013.09.28. 12:06

Szia Engram! Az interferon egy olyan fehérje, ami mindnyájunk szervezetében van, és az immunrendszer fontos része. Tehát ő a saját katonánk, a betolakodó ellenséggel szemben. Ezt mesterséges interferonnal, szuri alakjában megsokszorozzuk, mikor belőjük magunkat. Vagyis a saját védekezőképességünket fokozzuk.

Eztán már csak azt nem értem, hogy beinterferonozva miért kaptam a kezelés alatt nem is egyszer olyan hólyaggyulladást, hogy 39,5 lázam lett? Miért kaphatott andist-István beinterferonozva hasnyálmiriggyulladást, ami nagyon súlyos betegség? Ezek ellen nem véd meg az interferon? ÉRTI A FENE!!!!!

Hajrá forralt bor, de csak vörösborból!!!

nora51

museto
#14723 museto hozzászólása: 2013.09.28. 12:05

Sziasztok!

Nem, még nem stoppoltak meg, van még két szurim, meg a bogyók. Voltam egy csomó vizsgálaton, hétfőn megint megyek a dokihoz, még nem tudom, a bizotsság mikor engedélyezi a 3-as kezelésem indítását. Most lógok a levegőben. Az interferon az immunrendszer működését befolyásolja, ezért hat ránk eltérő módon, mert mindegyikünk immunrendszere más és más hatékonysággal működik alapban. Van erről egy jó cikkem, este felteszem.

Museto

nora51
#14722 nora51 hozzászólása: 2013.09.28. 11:52

Kedves Hetvenes, ezentúl, ha megengeded, Ötvenesnek foglak szólítani! Igazán nem ilyennek képzeli az ember a hetveneseket, mint amilyen te vagy! Ami Musetot illeti, ő egész áldott nap sportol, valamit mindig megjavít a ház körül, ha kell, a kútba is lemászik, és láss csodát, utána még fel is tud mászni, kertészkedik, vadászik (meztelencsigákra), süt, főz, gyümölcsöt aszal, unokákkal játszik hétvégén, mikor éppen belőtte magát, szóval neki ez a sportja. A röhej az, hogy  teljesen olyan, mint én vagyok, mikor engem nem kezelnek, ő pedig kezelés közben ilyen.  Itt kell megjegyeznem   (F3 vagyok) a következőket: bevallom, nekem életemben soha nem volt semmilyen panaszom a májamra, se fáradékonyságra, pedig 35. éve, a második szülés utáni transzfúziótól fertőződtem. Állandóan nyüzsögtem ezerrel, és az tett ill. tesz totál beteggé és tehetetlenné, amikor kezelnek. Szerencsés vagyok hát, de közben azon csodálkozom, hogy nem a betegség és a sokmilliónyi vírus tett tönkre, hanem a kezelések. Minden kezeléstől kaptam egy-két maradandó emléket, vagyis olyan mellékhatást, ami nem múlik el. Ezért kicsit berzenkedem, ilyen gondolatokkal: hát kellett ez nekem? olyan szépen, békésen elvoltam a vírusaimmal, észre se vettem, hogy csendben, illedelmesen csócsálják a májam, a májam meg nem szólt egy büdös szót se, hogy SOS! Elvoltunk gond nélkül, és ez már a harmadik kezelés, ami földbe döngöl úgy, hogy nem ismerek magamra se külsőleg, se belsőleg. Viszont megigérem Mindnyájatoknak, hogy ha most másodszor is nulla lesz az eredményem, egy árva megveszekedett nyavalygó, rinyáló, panaszkodó szót nem fogtok tőlem hallani!!! Akkor elmondhatom, hogy a telaprevir olyan szer, mint a légkalapács, mely lesújt rám és a vírusokra, de szerencsére azok megdöglenek, én meg mégis élve maradok. Szerencsére a viszketegségmár csak néha jön rám, a napi lázam már 38 alá ment, szám ugyan még a tályogok miatt egyelőre elég pocsék,és közérzetem, erőnlétem jobb. Ma 13.napja fejeztem be a telaprevirt, ribavirint még mindig nem szedhetek, csak a szuri van. A vérszegénység még mindig oly mértékű, hogy erre nem lehet ribavirint szedni. Na most nekiülök mosogatni, így be is fejezem, mindenkinek szép és rosszulléttől mentes hétvégét kívánok.Szeretettel:

nora51

 

#14721 Engram hozzászólása: 2013.09.28. 11:31

Szervusztok!

Museto! Most akkor nem állították le a kezelésed??? Mintha azt olvastam volna, hogy vinned kell az utolsó kontrollra a maradék gyógyszereidet? Vagy csak képzelődöm? Nem lepődnék meg!

Az alkoholos témához hozzászólva, csak annyit, hogy szerintem sem szabad egy cseppet sem inni, mert ahogy Kata is írta, nem a májat bántja, inkább a vírusoknak segít a szaporodásban! Fura egy szerzetek ezek ugye? Még a piát is csípik!

Ennek ellenére én tényleg szoktam télen forralt bort inni!!! :)) De nagyon kifőzöm, tehát egy csepp alkohol sem marad benne. Azt egyből megérezném! Felmelegít és nagyon jól esik a hidegben. Az a vörös cucc meg biztosan valami hasznosat is tartalmaz.

Na megyek én is ki a napra, ha már ilyen szép idő van!

Ja még Hetvenes! Én sem érzem mostanában a szuri hatását. Ugyan olyan napom a mostani is mint a többi. Reméljük ettől függetlenül működik és öli a vírusokat. Bár most hirtelen nem is tudom az interferonnak mi a szerepe, mert a ribancvirin az gyilkolja őket azt tudom.

További szép hétvégét nektek!

museto
#14720 museto hozzászólása: 2013.09.28. 07:34

Óh Hetvenes!

Hát így ismersz Te engem, a nagykésen kívül mással menigen tudnak megbántani! Asztán az is lehet, hogy amit a sportról írtam, az csak a lustaságom megideologizálása…. Az alkohol tilalmat egyébként valóban komolyan kell venni szerintem is, mert a gyógyszerek hatását nagyon tudja módosítani. Még az előbbire utalva, szerintem az, hogy a test és a lélek egyensúlyát (ez is a gyógyulás egyik alapfeltétele) ki milyen módon tudja megteremteni, egyéntől függ. Ha Neked ehhez az intenzívebb  sport, a hosszas kirándulások kellenek, akkor ezt kell tenni. Nekem pedig az általam leírt ténykedések teremtik meg ezt az állapotot. Lényeg az, hogy mindketten így érezzük jól magunkat saját bőrünkben. Persze nem mondom, hogy nem netszenek a szép tájak, az érdekes helyek, de számomra ezek elérése nem cél, ha az élet ad rá lehetőséget élek vele, de ilyen dolgok miatt egy fillért nem vonok meg magamtól meg a családomtól. Bár így sincsenek milliíós bank betéteink, de nem esünk kétségbe a mostani betegségem miatt sem, mert eddigi életvitelünk is olyan volt, amiben mindg volt tartalék a nehézségek áthidalásának idöszakára. No ennyi a moralizálásból elég, végre kisütött a nap, egyenlőre még nem csapott fejbe a szuri, addig kimegyek megkeresem a lukat a kerítésen, mert napok óta bejár a telekre egy kutya és hajkurássza a macskáimat, meg megeszi a kajájukat, összeugrálja a még kint levő vetemémyeket. a franc az ilyen felelőtlen állattartókba. Tudom ki a gazda, szegény mint a templom egere, de 8 kutyája van, mert “szereti” az állatokat….csak nem gondozni meg etetni. Na látod Hetvenes, ilyen embereket sem tudok hova tenni.

Museto

Hetvenes
#14719 Hetvenes hozzászólása: 2013.09.28. 07:11

Sziasztok éjszakai baglyok!

Mint tudjátok én nem írogathatok kapásból.  A szurit én egyáltalán nem érzem ,csak a 2-3 napos folt jelzi a találatot.

Museto nagyon sajnálom ha megbántottalak , vagy a mozgást túl hangsúlyoztam. Azért fontos a rendszeres fél-egy órás terhelés , mert kicsit feléleszti a szervezetet , szív-tüdő-keringés-többi szervek-gyógyszer eloszlás , stb.     A fibroscen eredmény csodálatos , ez látszik abban is , milyen jól érzed magad a bőrődben.

A napi pohár bort viccnek szántam (a kezelés alatt semmit , 1 gr-ot sem iszom) , sajnos lemaradt a kép amin valaki egy literes pohárból szopogatja a vőrősbort.

Üdv. mindenkinek :     Hetvenes

klmaan
#14718 klmaan hozzászólása: 2013.09.27. 21:12

Köszi Museto a kedves szavakat! Jót nevettem, ami ritkán fordul elő velem, mert magában nem vigyorog az ember-gyereke.

Nyugi! Kimegy belőled előbb, vagy utóbb, de biztosan kimegy a HCV!!!!! S akkor a májad szépen regenerálódik!!!! Minden adva van hozzá: kitartásod, akaratod, egészséges életmódod, mozgás, dolgos-munkás-tenni vágyó igyekezeted, szép otthonod, szerető családi háttér, biztos anyagi háttér. Mi kell még? Van fogalmad, hogy az utolsó három TÉTEL milyen nagy áldás?

Mi itt jól elvagyunk egymással Hetvenesnél vendégségben, Ő meg nem szól hozzánk. Hogy vagy Hetvenes Sorstárs? Mit csinálsz? Csak nem szúris napod van és nyomod az ágyat? Én nagyon tudtam nyomni a másnapokon. Jujj! Még mindig rémálom!

Jó, békés és szép éjt Mindenkinek! Üdv: Klári

museto
#14717 museto hozzászólása: 2013.09.27. 20:37

Jaj, Te sofőrlány, most már magyarázkodhatsz! Az én 50 kPa-as februári májam szeptemberre 29-es lett, mit gondolsz, hány hordó sert kellet ehhez megszlapálnom? Ne fárszd magad, úgy sem találod el, lényeg az, hogy még a SILEGON kapszulától is el lettem tíltva, egyedül a májvédő teát iszom, mint élvezeti szert, meg a jó kénes vízünkből készült szódát. A Fibros doki véleménye szerint az első méréskor még a májam tele volt vírussal, ez volt az indikációja egy un. hamis pozítív mérésnek, ami a tényleges szöveti átalakulásnál rosszabb értéket jelzett. A gyulladás lelohadásával a máj a valóshoz közeli állapotot mutatja, de ez még mindíg nem az igazi, mert sajna a vírusok továbbra is rágják a májat. Ezért lenne veszélyes számomra a stoppolás mert akkor nagy valószínűséggel újra támadásba lendülnének a “harcosok” és ha újra nekiesnek a májamnak, akkor előbb-utóbb tényleg elérem az 50-e értéket. A máj már csak ilyen, nagyon igyekszik helytállni, regenerálódni, de bizonyos határon túl ez saját pusztulását is okozhatja (cirrozis, dekompenzált cirrozis). Akkor meg már nincs sok dobás, hacsak nem sikerül szert tenni egy új májra.

Museto

.

klmaan
#14716 klmaan hozzászólása: 2013.09.27. 19:34

Sziasztok!

Na! Remélem, hogy senki nem gondolja, hogy folyamatosan sört vedelek? Az a tipus vagyok, aki még arra a “bizonyos” helyre is autóval jár, tehát eléggé be van határolva ez az élvezet! A város szélén lakom. Másrészt, van alk.mentes is! Meg különben is, a 3 % alk. tartalom, az nem alkohol. A bor alk. szempontjából azért más! A lényeg, hogy javul a májam kötőszövetedése.

Szép estét!!! Üdv. Klári

museto
#14715 museto hozzászólása: 2013.09.27. 19:09

Helló Mindenkinek!

Na látod Klári lehet, hogy Te meg hízlalod a vírusaidat! Látjátok a kezelésünk, gyógyulásunk, életvitelünk, életmódunk anyi féle, ahányan vagyunk! Kinek ez jön be, kinek az. Nekem pl. sok évtizedes munka után az itthonlét, meg hogy azt csinálok amit akarok (!), nem ugráltat senki, élvezem a családi ház nyújtotta örömöket, olyanokkal foglalkozhatom, amről eddig csak ábrándoztam (barkácsolás, kertészkedés, aszalás, befőzés stb). Az un. sporttal kapcsolatban alapban fenntartásaim vannak – ne kövezzetek meg – öncélú lefárasztásnak tartom, én ha állapototom engedi, végzek olyan változatos testmozgásokat, amik minden izomcsoportomat megmozgatják, közben meg nem szenvedek, örülök ténykedésem eredményének. Anyagilag sohsem voltunk elengedve túlságosan, néha kijutottam Szlovákiába, vagy a cégtől valahova és ennyi. Igaz, a gyerekeket kitanítattuk, segítettünk az otthonteremtésben és a mai napig biztos hátteret jelentünk számukra. Most végre kissé lazábban élhetnénk, de hát előbukkantak a vírusok és a GPS újratervezést végez. Hát ettől változatos az élet, tovább túrázunk, még ha a hátizsákba kenyér helyett átmenetileg kő került is.

Museto

nora51
#14714 nora51 hozzászólása: 2013.09.27. 18:52

Na, a napi 1 pohár vörösbort nekem is állandóan ajánlgatják, mondván: több haszna lenne, mint kára.Jókislány vagyok, évek óta egy kanál vörösbor sem volt a számban,se más alcohol. Szorgosan eszegetem a kékszőlőt magostul, héjastul, néha áfonyát, nyáron sok feketeszedret. Arra is gondoltam, h. mi lenne, ha forraltbort csinálnék, kipárologtatnám belőle az alkoholt, és a sok hasznos finom egyéb dolog (pl. rezveratrol) meg remélhetőleg benne maradna. Nekünk a vörösborban az egyéb lenne nagyon nagyon hasznos, nem az alkohol.

Kedves Hetvenes, köszi a szájbéli jó tanácsokat, meg fogom fogadni!

Kedves Gyógyult, nagyon jól esik nekünk, hogy jelentkeztél! Örülünk, hogy jól vagy és éled az életedet, egészségesen és sportosan! Ez erőt ad nekünk is…

Érdekesség: képzeljétek, barátnőm összehozott HCV-s szomszédnőjével, ki szerencsétlen előzményei miatt az interferonnélküli kezelésre vár. Orvosa a következőt javallta neki: amíg bejön az ifnélküli Magyarországra, addig szedjen máriatövist és Ezüstkolloidot.!Na erre varrjatok gombot. Arról hallottam már, hogy “mindent öl”, de hogy HCV-t irtana azt kétlem….Vagy ez most ennek az orvosnak az egyéni ötlete? Még az is lehet, h. tényleg irtja a HCV-t is? No ezt nem azért osztottam meg veletek, hogy most mindenki szaladjon ezüstkolloidért, csak ilyen történet is van….Érdekes.Hepatológusa ajánlotta ezt neki, mert szegény nő nagyon ideges, nem akarja ölbetett kézzel várni a majdan jövő ifnélküli kezelést, Egyébként F3mas.

Mindenkinek kellemes gyógyulást vagy várakozást: nora51

#14713 katih hozzászólása: 2013.09.27. 18:37

Szia Hetvenes!

Nekünk (lányom is C-s volt, csak neki sikerült a 2s kezelés) azt mondta a kezelőorvosunk a kis mennyiségű alkoholra, hogy nem tudni miért, de az a tapasztalat, hogy nem a májkárosítás miatt nem lehet Cvel picit inni, hanem mert szaporodik tőle a vírus.

Esetleg kérdezz utána!

üdv

 

katih

klmaan
#14712 klmaan hozzászólása: 2013.09.27. 18:27

Szia Gyógyult!

Üdv Mindenkinek!

Jaj, de örülök, hogy itt vagy, és írsz nekünk! Mi újság Veled, és körülötted? Látod, nagyon zajlik a 3-as kezelteknél az élet! Én várok tűrelmesen a jobb soromra, az INF nélkülire. Teljesen nyugodt vagyok, és hiszem, hogy van időm! Hetvenes Sorstárs 1 pohár vörösborban hisz, én a B vitaminkomplex miatt inkább a sörben, de lehet, hogy a 2 kombinációja a jó “kezelés”!Talán olvastad, hogy egyre jobb a Fibroscan eredményem a saját gyógymódomnak köszönhetően. S ezek szerint az is ígaz, hogy a virusszám nagysága nem érdekes, így már a 14 millás számom sem izgat. Na! Tiszta optimista lettem.

Nekem semmi gondom a kapcsolódással, és értesítésekkel.

Minden jót Neked és a Többieknek is!Üdv szeretettel: Klári-klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#14711 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2013.09.27. 17:55

Üdvözlök Mindenkit!

A technikai nehézségek nálam is jelen vannak, több nap késéssel jelennek meg az új történetek és hozzászólások.

Kedves Hetvenes!

Saját tapasztalat szerint F3 májjal (biopsziám volt kb. ez van nekem is) még sok mindent lehet csinálni. Nem döntök rekordokat, de napi szinten 20-25 km-t kerékpározok, nyáron a badacsonyi hegyen jártam gyalogtúrán, de a fizikailag nehezebb dolgokhoz kicsit több idő kell.

Kitartást a kezeléshez.

Üdvözlettel: a gyógyult

museto
#14710 museto hozzászólása: 2013.09.27. 17:30

Szervusz kedves Hetvenes!

Majd írok, de most szuri előtt vagyok (30. jubileumi!). A technika jellegű gondodat nyugodtan írd le ÉN-ek komának, kívülről késsé hobókosnak mutatja magát, de a szíve arany (csak súgom, meg ne hallja(!), ha tud, biztosan segít valamilyen praktikus tanáccsal.

A vérkép paramétereim ugyan az alsó határ közelében mozognak, néha alá mennek, de még kezelhetők. A májenzimek (ASAT; ALAT) 3-4 szerese tartósan a referenca értéknek, meg a trombocita van messze a referencia érték alatt. Ebben több dolog is ludas, van egy csontvelőből eredő (a kelleténél több zsírjellegű test a velő állományban) vérképzési probléma, trombocitopénia, amit folsav és medrol szteroid kúrával próbáltak korrigálni, de csak addig hatott, amig kaptam, nem hozott tartós eredményt. Miután kiderült a HCV elsődleges lett ennek kezelése, és a főbűnös a máj és annak állapota, amint utóbb kiderült. Ezen kell túllenni, utána jöhet a többi.

Museto

EN-ek
#14709 EN-ek hozzászólása: 2013.09.27. 16:21

Üdv neked 70′s, & pálinkás szép yoStét + minden!

Láccik is h okos mber a Te házias orvosod, küldöm neki méjenszántó üdvözletemet! (kiv. R. szab)

Lmondanád h mikis azok a “technikai nehézségek” ami miatt épp gondod van? ÉN itt n látok semmi különöset a oldallall kapcs. Döcög rendesen mint mindig…

klmaan
#14708 klmaan hozzászólása: 2013.09.27. 16:20

Szia Kedves Hetvenes!

Örülök, hogy jelentkeztél!

Nem értem, a technikai gondod okát? Én nem értek a számítógéphez, az informatikához meg végképpen nem, de szerintem a gépeddel lehet valami gond. Én hetek óta okostel.ről  levelezek, netezek. Ide belépnem sem kell, mert elég volt, hogy egyszer kitegyem a “pipát”, s azonnal írhatom a hozzászólást, ha a saját levelezésemből nyítom ki, az éppen aktuális linken keresztül a VSZ honlapot, mint most is. Ha jelentkezel, akkor majd beszélünk erről is.

Teljesen egyetértek gondolataiddal, amit a közösség adta erőröl, segítségről írsz. Ezért is van most ez itt nekünk, hogy akinek fontos a sorstárs-kapcsolat, éljen vele! Nekem is jól jött volna, anno! Persze, az egészséges életmóddal kapcsolatban írtottakban is igazad van, s az a nagyon jó, hogy Te így is élsz! Nyugodtan lehetne a jeligéd valami ilyesmi: “csak papíron hetvenes”, “hatvanasnak látszó”, stb. Persze, ezért is kaphattad meg a 3-t, mert “jól tartod magad”.

Remélem, hogy jót mutat majd  PCR, és csinálhatod még egy darabig a kezelést! Ha nem, akkor is van remény, mert itt vannak a küszöbön a még hatásosabb és mellékhatás mentes újdonságok. Gondolom, hogy más is hozzám hasonlóan megerősödött reménnyel gondol a jövő HCV-és életre, gyógyításra, gyógyulásra szombat óta.

Na! Ezzel a  pozitiv hangulattal kivánok Mindenkinek kellemes, nyugis hétvégét, gyógyulást!!!

Üdv Neked Hetvenes! Szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

Hetvenes
#14707 Hetvenes hozzászólása: 2013.09.27. 15:49

            Sziasztok !

Engedjétek meg , hogy a technikai nehézségek miatt itt egyszerre reagáljak az elmúlt napok megjegyzéseire .    Jelenleg a saját gépemen látom az e-mail-eket , és a VSZ különféle hozzászólásait. A saját gondolatom itt beírom a szövegszerkesztőbe , ezt Pen-drive-on átviszem az öreg és lassú notbookra , ott kikeresem az aktuális helyet majd beillesztem az adott helyre. Ez így nagyon nehézkes , de a VSZ szakemberei igérik a hiba kijavítását .

Ismét csak köszönni tudom a biztatásokat , segítő hozzászólásokat.   Jól esik a kis mosoly amit könnyed stílusotokkal csaltok a nehezen elviselhető események köré.
Jó volt a szombati előadás főleg utána a személyes találkozás sorstársakkal. Sajnálom hogy nem tudtatok eljönni .

Történeteiket olvasgatva (gondolatban összekötve a személyeket) azt látjuk , hogy a kezelések során valahol valamennyire mindenkit elérnek ugyanazok a gondok (előbb vagy utóbb ; gyengébben vagy erősebben). Ezért nagyon örvendetes hogy tapasztalatainkkal terelgethetjük egymást , illetve gondjainkra megértő választ kaphatunk.   Hiszen bár orvosainktól , a VIMOR-tól , környezetünktől sok segítséget kapunk , a legtöbbet mi tehetjük saját magunkért és egymásért is . Elgondolni is rossz , hogy sok rosszabb helyzetben lévő információtól elzárt betegtársunk , milyen kiszolgáltatottan és tanácstalanul éli meg ezeket a helyzeteket. Gondolok itt saját 11 évvel ezelőtti sikertelen 2-es kezelésemre is.

Többször belegondolok egy-egy problémátokba , fogalmaznám a véleményem , de csak elméletben , mert mire írásra kerülne már nem aktuális.

Hétfőn leveszik a 12. heti PCR anyagát , remélem eredményt is kapok 1-2 hét alatt és végre kiderül hogy kihordhatom-e a Bocit  még 9 hónapig.

Kedves Museto , Pancer1 ! A Trombi problémátok egyedül ilyen siralmas , vagy a vérkép többi összetevője is?  Mit tesztek a javítása érdekében? Bizonyos hogy a hemoglobin és vörösvértestszám emeléshez jót tesz a folsav (én 3x 3mg-ot szedek) , frissen centrifugált nyers cékla + zeller (+ízesíteni répa+kis gyömbér) leve (én másnaponként 1,5 dl-t iszom hígítva) , a napi ½ kg gyümölcs , stb. És a rendszeres mozgás ! Nem a ház körüli , konyhai , stb mozgás ,hanem hosszabb 4-5 km-es séta 2 naponként. Nálatok a betegebb máj miatt ez nehezebb lehet , de amennyit bír az ember azt kell rendszeresen tenni (ha esik , ha fúj). Output ügyben már rend van?

Kedves Nora51 ! Neked a szájjal kapcsolatban javasolnám: Philips Sonicare elektromos fogkefét használok Parodontax fogkrémmel. Ez a fogkefe rendkívül finoman rezegve tisztítja a fogat , kiméli az ínyt. Nem dörzsölni kell csak lassan vezetni a szájban. (Nem a forgófejes tipus). Éppen csak hozzáér a fogakhoz , állítólag baktériumölő hatása van. Előtte pedig Panasonic szájzuhannyal kicsapatom a fogak közül az üledéket.

Kedves Klmáan ! Köszönöm hogy hozzámszegődtél , segítettél. Öröm volt a találkozás. Keresni foglak amint időm , energiám , hangulatom engedi.

Kedves Ungárjohanna! Látom nora51 volt szives részletesen eligazítani , elindítani. Hatalmas érték ez a segítség , amit csak itt kaphatsz meg. A továbbiak már rajtad és vírusaidon múlnak. Bátran vedd igénybe kis közösségünket , ha szükségét érzed.

Kedves Miértis ! Miért is nem írtam le már akkor amikor beszéltünk. Remélem azóta már nem is aktuális. A Boci mellékhatásai annyira nem súlyosak , hogy előle a depibe kellene menekülni. Hangulathullámzások nyilván vannak. Az élet megy körülöttünk (nem egy elzárt szanatóriumban élünk) , családi és más külső hatások érnek bennünket , ezeket türelemmel kell lereagálni. Nem csak sértődékenyek , de sértők is vagyunk . Persze épp a türelmünk közelít olykor a határokhoz.    Nehéz , de csinálni kell , hiszen a célt a győzelmet bármi áron el kell érni.

Mindenesetre fogadjátok meg háziorvosom javaslatát : Igyatok naponta egy pohár  bort !


Kitartást kívánva mindenkinek:
                                                          Hetvenes

ungarjohanna
#14706 ungarjohanna hozzászólása: 2013.09.26. 05:09

Kedves hetvenes! nagyon sok szerencsét a gyógyulásodhoz,ügyes vagy csak igy tovább!!

klmaan
#14705 klmaan hozzászólása: 2013.09.24. 22:25

Üdv Neked Kedves Hetvenes!!!

Nagyon örülök, és nagy szeretettel köszöntelek újból közöttünk! Úgy is, mint saját oldallal rendelkező klubtag. Nagyon jó volt a szombat, a beszélgetés, az ismerkedés. Kivánom, hogy továbbra is ilyen jól viseld a kezelést, és legyél mielőbb NEGATÍV!!!

Bármikor nyugodtan kérdezzél, panaszkodjál vagy mesélj, ha olyanod van, magánban is, meg itt is!!!

Jó éjt Neked és a Többieknek is! Szeretettel. Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

nora51
#14704 nora51 hozzászólása: 2013.09.24. 21:33

Kedves Hetvenes! Olyan klassz életet éltek,éltetek, öröm olvasni. Csak azt tudom mondani, hogy igen, majd újra bicikliztek, kirándultok, tekintsd ezt most átmeneti pihenőidőnek. Ha véget ér majd a kezelés, 2-3 hónap alatt újra a régi leszel, meglásd!  Tudom, mert én két kettős kezelést csináltam régebben , de mindig maradt 2000valahány vírusom, ezért stop szabály lett a vége, /Egyébként én is F3 vagyok/  A kezelések befejezése után két hónappal már mentem 20 km-s túrára az erdőbe, és nagyon jól esett! Sohse hittem volna, hogy az ember a lepusztult állapotából így fel tud támadni.

Minden jót Neked ehhez a nem éppen leányálom-kezeléshez. Mindenki máshogy reagál, ezért ne ijesszen meg, ha itt rémséges panaszokat olvasol.

Gyógyulást kíván szeretettel: nora 51

#14703 panzer1 hozzászólása: 2013.09.24. 18:39

Kedves Hetvenes!Ennyi Trombija az egész fórumnak nincs.Egy Trombikészítő bajnok vagy.A felét kölcsön adhatnád nekem….1.-én visszaadnám.panzer

museto
#14702 museto hozzászólása: 2013.09.24. 17:18

Szervusz Hetvenes! Áthoztam a történeted alá hozzzászólásomat.

Ezt a szép, tartalmas, kalandos életet ne engedd, hogy tönkre tegyék ezek a fránya vírusok, én is műszaki ember vagyok, keresem mindíg a dolgok miértjét, mitől működnek, mitől nem. Ez a bajban spontán kialakult sorsközösség számomra is meglepő, ahogy működk, ebben a fura új világban – úgy gondolom – ritkaság számba megy. Nyugodtan olvasgasd történeteinket, hozzászólásainkat, és idővel apránként megismersz bennünket, de ahogy olvasom, a lényeget már kiszűrted rólunk. A paramétereid szerintem a körülményekhez képest nagyon jók, a trombocita számodat kifejezetten irigylem!

Az összejövetelen általában a nicknév felírásával egy kitűzőt teszünk magunkra és ez alapján pillanatok alatt felismerjük egymást, csoportosulunk kisebb-nagyobb “majomszigetet” alkotva. Nagyon izgalmasak ezek a találkozások, elhozhatod a nejed is, az enyém is és még néhányunk párja, hozzátartozója is el szokott jönni, mindenkivel öröm a találkozás!

Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close