Száraz bőr is velejárója a Hepatitis C kezelésnek?

Téma címkék:
2013.10.05. 11:10

Sziasztok Sorstársak!

Valamikor régebben már regisztráltam, de a kezeléstől úgy érzem, agyilag zokni lettem. Most vettem erőt magamon, hogy kérjek  új jelszót.

Szóval IV-es fibroscannal, egy sikertelen 2-es kombinációs kezeléssel májusban én is bekerültem az új kezeltek körébe. Most 2×2 Rebetolt, és 3×4 Victrelist szedek. Egyre nehezebben találok helyet a heti szuriknak, mert több hétig is tenyérnyi piros folt marad.

A kezelés előtt Johnson babaolajat használtam , most vettem egy illatanyag mentes testápolót, de ez se tünteti el azt a smirgli tapintást úgy a kézfejemen, mint a homlokomon.

 

#14929 KatiNemeth hozzászólása: 2013.10.08. 19:08

Szia saniitas!                                                                                                                         Sajnálattal látom ,hogy milyen hírt kaptál,és átérzem a rémületet mert én is mikor megtudtam a kettesnél ,hogy stoppoltak,egy világ omlott össze bennem.Miért pont én,miért nem sikerült mikor mindent betartottam,? Ráadásul nekem nem is volt sok a vírusszámom a kezdetekkor mert “csak 372000.és szinte biztos voltam benne hogy Ó hát ez biztosan kimegy belőlem. hát nem. Forgott velem a világ.Ráadásul akkor született a kis unokám,nem tudtam hogy kezeljem a dolgot. De hidd el  majd könnyebb lesz egy pár nap múlva.Ne felejtsd itt a következő újjabb kezelés  ami biztos segít,Addig is töltsd  a gyógyszermentes napokat kellemesen,és vigyázz Magadra.Gyüjts erőt a következő bevetésre.Üdv KatiNémeth

klmaan
#14928 klmaan hozzászólása: 2013.10.08. 11:15

Jaj Saniitas!

Én csak azért írtam, hogy a több tucat magánlevélben vannak olyanok, akiket nem tudok beazonosítani, mert nem tudom a jeligéjüket. Nem kell itt semmi tovább gondolást csinálni! Nagyon kellemetlen lehet az olyan szitú, mint amiről írsz. Teljesen igazad van, hogy akkor mutatkozott meg az igazi értéke a “barátnak”! Sajnos, nagy kárt tud okozni a sajtó és más médiák. Nagyon sokszor fogalmaznak kétértelműen, nagyítják vagy ferdítik a valóságot, a továbbfertőzés eshetőségét. Az még a nagyobb baj, ha orvos szájából hangzik el rémisztő, féligazságot tartalmazó mondat. Egyszer telefonáltam is Bp-re egy orvosnak, hogy “tudja már, hogy orvos létére, mit beszél?”

Szép további napot Neked és Mindenkinek!!!

Üdv szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#14927 saniiitas hozzászólása: 2013.10.08. 09:54

Szia Klmáan! Nekem úgy a baráti körben, mint akár a közvetlen rokonságban is akad jópár ember, akinek nem kötöttem az orrára ezt a betegségem. Tudod, épp nem is olyan régen ért egy nagy csalódás: elmondtam valakinek, akit közelállónak éreztem, hogy mi minden van már mögöttem, és hogy még mi minden vár még. De sajnos nem úgy fogadta a hírt, ahogy ez elvárható lett volna… Talán csak most ismertem meg igazándiból, hogy milyen önző alak is ő?

A VIMOR-on egymás közt vagyunk, ott én se bújok a nick mögé, de a nyilvános szereplés nem az én asztalom.

klmaan
#14926 klmaan hozzászólása: 2013.10.08. 09:38

Szia Saniitas!

Na de jó, hogy tudod látni a jót ebben a helyzetben! Persze, gondolom egyébként is igy  működsz, s ez jó dolog. Kérlek írjál megint a magánra, s válaszolok. Sokszor van olyan, hogy a magán levélben csak a valódi nevét írja meg a Sorstárs, s ha azonnal nem jut eszembe rákérdezni az itt használatosra, akkor nem tudom összekapcsolni. Mióta kiálltunk arccal, névvel tüntetni, Nóra a TV-ben is és fényképpel van jelen itt, meg többen teszünk kitüzőt VIMOR-on, már nincs akkora jelentősége a jeligének-igy látom én. Na! Jól eltértem  témától. Szóval, élvezzed a könnyebb napokat s a háztartási munkákat! Látjátok, hogy miknek lehet örülni?!

Várom soraidat s remélhetően találkozunk a köv. VIMOR-on.

Üdv szeretettel. Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#14925 saniiitas hozzászólása: 2013.10.08. 09:38

Szia KatiNémeth! Mire erőt vettem magamon, hogy írjak, addigra a sors közbeszólt: Így, hogy már nincs megkötve a kezem, elővettem a hűtőből egy régebbi Aloe-s kézkrémet, azzal tettem tegnap este egy kísérletet.

Ami még érdekes lehet, hogy az első kezelésnél a fejtetőn kopaszodtam, most mindkét halántékom felcsúszott. Szóval egyelőre nem mehetnék fodrász modellnek… – idáig se tettem-

#14924 saniiitas hozzászólása: 2013.10.08. 08:47

Szia Klmáan! Én magam se gondoltam volna, hogy már 1 nap gyógyszermentesen mennyit javít az életminőségemen. Épp most “ünnepeltem meg”, összesöpörtem a konyhában. :-D Most első nekifutásra ez elég is volt, talán majd később még fel is mosok? :-p

A férjem, mikor szembesült a kezelés végét jelentő eredménnyel, úgy fogalmazott, hogy közel 40 évünk alatt ilyen állapotban még nem látott, pedig átestem már műtéten. Eredetileg 3 hónap múlva lett volna kontroll, de a vérszegénység miatt hamarabbra lettem visszarendelve.

Sajnos nem tudtam elmenni az októberi VIMOR talira, de ami itt elérhető anyag, azt már nem 1x átolvastam.

Tudod, az első csalódáson már túl vagyok, és olyan fel se merül bennem, hogy “miért pont én” avagy “nekem miért nem sikerült?”

Ha jól emlékszem, a gmail-emből ismerős a címed. Sajnos az én laptopom a legváratlanabb pillanatokban önállósítja magát, és amit addig írtam, minden elszáll. Most épp a nagy gépet bitorlom, így tudok írni.

klmaan
#14923 klmaan hozzászólása: 2013.10.07. 18:57

Szia Saniitas!

Nagyon sajnállak, ha most el vagy keseredve, de azt lássad meg ebben, hogy ilyen sokat csökkent a virusaid száma, és addig is pihent a májad. Olvassad el a a cikket, ami a legújabb kezelésekről szól, itt a VSZ-ben. A “Legfrissebb cikkek betegségekről” rovatban. Mindjárt itt az INF nélküli! Addig meg pihenjed ki a mellékhatásokat, élvezzed a napi örömöket, és ne adjad fejed a búnak!

Üdvözöl Téged szeretettel egy 3x sikertelen kezelt, aki még el sem kezdhette a 3-t, az előzményekben begyűjtött és maradandó sok mellékhatás miatt.

Jó éjt Neked és Mindenkinek: Klári-Klmáan ( Ha van kedved, akkor magánban is: dolgozznet@gmail.com)

#14922 saniiitas hozzászólása: 2013.10.07. 16:18

Szia Engram! A dr.nő elővette a kezelési kisokost, ahol fehéren-feketén le van írva, hogy amennyiben a 12-ik hétre nem lesz 0, vagy 100 alá nem csökken, úgy belép a STOP szabály. Igen, olvastam az októberi VIMOR gyúlés anyagát az újabb, Interferon-mentes kezelés tervéről. A dr.nő azt is mondta, hogy amennyiben lesz valami gyógyszerkisérlet, amibe beleillek, meg lehet próbálni.

#14921 Engram hozzászólása: 2013.10.07. 15:56

Szervusz Saniiitas!

Ó, de sajnálom! A fenébe! :((

Itt talán nem is a darabszámmal van a probléma, hiszen az a 200 annyira kevés, inkább az lehet a baj, hogy négy hét alatt semmit nem csökkent.

De ne keseredj el, hiszen hamarosan itt az interferon nélküli, szerintem az hoz majd nagyon sok betegtársunknak igazi megváltást.

Fel a fejjel, sincs veszve semmi.

Üdv. Engram

#14920 saniiitas hozzászólása: 2013.10.07. 13:15

Sziasztok!

Ma d.e voltam a dr.nőmnél. Sajnos számomra be is fejeződött a kezelés, mert szemben a 8-ik heti 204 db-bal, a 12-ik hétre 222 lett, ami miatt életbe lépett a STOP szabály!

Ami tegnap még kiküszöbölendő problémát jelentett, mára okafogyottá vált. :-(

#14919 KatiNemeth hozzászólása: 2013.10.06. 15:57

Szia Saniitas!                                                                                                                        Én is a hármas kezelést kapom ,csak én júniusban kedtem.Nekem is  a száraz bőröm, főleg a kezemen és a lábamon.Soksor már alig tudok fogni mert az újhegyem mindenhol kireped,a sarkam úgyszintén.Mondták a kezelés kezdetekor ,hogy zsírosalapú krémet használjunk,de sajnos nem minden jó,ha találsz egy alkalmasat,légyszives írj mert sokat segítenél vele.Már vettem teafaolajos sarokpuhítót, és olívaolajos és sheavajas testápolót,talán majd ez segít,próbáld ki,hátha Neked is beválik. Üdv Kati.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close