Ganglion – 3 hét alatt elmúlt!

Téma címkék:
2013.10.19. 19:40

Nekem a jobb csuklómon jelentkezett mindenféle fájdalom és kellemetlen mellékhatások nélkül ez a csontszerű Ganglion nevezetű kinővés. Valószínűleg sportolás (spinning, falmászás, fekvőtámaszozás) közben erőltethettem meg a csuklómat. A kinővés kemény volt és tapaintásra kör alakú. Mégis nyomkodásra olyan érzés volt, mintha ki lehetne pukkasztani. Internetről és ismerősöktől próbáltam információt szerezni, mert ha fájni nem is fájt esztétikailag nem volt túl szép látvány. Egy judós ismerősöm ajánlotta a maszírozást, kenegetést és pihentetés. Hát így is tettem. Elkezdtem kenegetni Diclac géllel és közben hosszas körkörös mozdulatokkal kissé nyomást gyakorolva a kinővésre masszírozgattam és rengeteget pihentettem. De tényleg (!!!) volt hogy kb. 1 héten át ajtót sem nyitottam azzal a kezemmel! Próbáltam óvni amennyire csak tudtam, és láss csodát egyik nap kb. 3 hét elteltével arra ébredtem, hogy 80%-ban egyik napról a másikra visszahúzodott! Aztán a maradék kis púpocska meg már maszírozás, kenegetés és pihentetés nélkül lassabban ugyan de teljesen magától felszívodott :)

Ezért mindenféleképpen ajánlanám másoknak is a fent említett módszert, csak kitartás kell hozzá és elszántság, hogy meg akarjunk tőle szabadulni!

Azóta ugyanúgy edzek tovább, amire viszont odafigyelek, hogy csuklómat kellő képpen bemelegítsen minden edzés előtt!! Remélem tudtam segíteni! Üdv;

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close