November 23-án VIMOR rendezvény

Téma címkék:
2013.11.10. 13:41

Sziasztok, gondoltam kiteszem, mert így a helyszínt és a programot is látjátok:

M E G H Í V Ó
Ezúton tisztelettel meghívjuk a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete következő rendezvényére.

Dátum: 2013. november 23. 10.00 óra

Helyszín: Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika tanterem

Cím: 1088. Budapest, Szentkirályi u. 46. „A” épület földszint

Előadók:

Prof. Dr. Hunyadi Béla: Kiknek nyújtanak segítséget a jelenleg rendelkezésre álló új hepatitis C elleni szerek?
Mi a realitás Magyarországon az elkövetkezendő években

Dr.Csupor Dezső: Gyógynövények alkalmazása májbetegségekben

Szeretettel várjuk ez évi utolsó rendezvényünkre

dr. Werling Klára VIMOR Elnöke és a VIMOR Elnöksége

 

Hetvenes
#15387 Hetvenes hozzászólása: 2013.11.20. 19:14

Kedves Sorstársak!
Egy a hármas kezelésem során összeszedett és most tisztázódó szövődményről írok történetemnél (Reményfutam Boceprevirrel) , nézzétek meg ha érdekel.
Üdvözlettel:   Hetvenes

nora51
#15386 nora51 hozzászólása: 2013.11.15. 12:29

Gotailo,ez egy betegfórum, és nem írhatunk állandóan sikerekről és gyógyulásról, és szuperjó tapasztalatokról, hisz az életünkben bőségesen van egészségügyi panasz, kudarcélmény, rossz tapasztalat. Tehát ne az legyen a szempont, h. mennyire negatív hatással van az írásod a többiek hangulatára. Itt mindenki keményen küzd a bajával, a gyógyulásáért, az egészségüggyel. Jó, ha kiírjuk magunkból a keserűséget is!

Lehet, hogy más háziorvoshoz kéne átiratkoznod? Szabad orvosválasztás van!

Arra nagyon vigyázz, hogy a vérnyomáscsökkentőidet rendszeresen szedd be. Vannak emberek, akik ha magasat mérnek, akkor gyorsan beveszik a gyógyszert, egyébként hanyagolják. Ez semmit nem ér.Remélem, Te nem ilyen alkalmi gyógyszerszedő vagy.

RES NITROGÉN-VIZSGÁLATOT KELL CSINÁLTATNI. Nekem ezt akkor csinálták, mikor felfedezték a magas vérnyomásomat. Ez a vesével kapcsolatos vizsgálat, amit vérvétel útján végeznek.Vagy vizeletből? Már nem emléxem pontosan.

Az én háziorvosom azért rendes, mert addig nem nyugszik, amíg minden lehetséges okát ki nem vizsgáltatja egy tünetnek. Elküld laborba, ide-oda, hogy a valódi okot kikutassa.Ez lehet, hogy babrás, de elviselem, mert tudom, hogy értem történik.Megjegyzem, nem hálapénzért csinálja, ugyanis tőlem életében még nem látott ilyet,  egyszerűen lelkiismeretes!

Úgy látom, Te is szeretnéd tudni, hogy nincs-e szervi, vagy más oka a hypertóniádnak. Nem hiszel a pszichés okokban. Hát a helyedben én felvetném a háziorvosnak, hogy csináltasson olyan vizsgálatokat, ami kizárja a szervi vagy egyéb okot.. Hisz a vesével kapcs. kis elváltozások is okozhatják., vagy fronrérzékenység, érelmeszesedés, stb.

Sajna ma már nem kell feltétlenül mindenbe beletörődni, amit az orvos mond, a betegnek ki kell harcolni a betegsége okának kivizsgálását.

Üdv: nora51

#15385 gotailo hozzászólása: 2013.11.15. 07:16

Az ilyen gamma értékekre az én orvosom azt mondja, hogy rendben van minden.Semmit nem  foglalkozik vele a továbbiakban. A magasvérnyomást én sem akarom ráfogni a vírusra, csak keresem a megoldást, és kapaszkodok mindenbe. Egyedül vagyok bezárkózva, és mérek 210-et. Bekapom a Sanaxot, és a csökkentőt, de nem ez a megoldás, ez tünetkezelés. mindenképp megjövök 23-ára, és kidumáljuk a tapasztalatokat. Őszintén mondom nem nagyon merek olyant írni, amivel más hangulatára negatív hatással vagyok. Éppen  elég evvel együttélni, küzdeni. Az orvosok elkeserítőek. Ugyanúgy elvégezték azt az x év egyetemet, mint annyian, csak egy nyelvészen, vagy egy  közgazdászon nem az életed múlik. Az én tapasztalataimmat jobb, ha bent tartom, és reménykedem, hogy változik.

nora51
#15384 nora51 hozzászólása: 2013.11.15. 01:19

Kedves Gotailo, a gammaértékeim a következők: GOT:32,  GPT: 22, GGT:67

Ezek 100 fölött voltak a kezelés előtt. A GPT normális, a másik kettő magasabb, mint kéne, de még kezelés alatt vagyok, változhat.

A magas vérnyomást többféle dolog is okozhatja. Például a frontérzékenység. Barátnőm nemrég óta frontérzékeny, és történetesen a hidegfronttól megy fel rémesen a vérnyomása. A vérnyomás-gyógyszerei mellé még Frontint is felír neki az orvosa.

Okozhatja a vesevezetéknek valami kis szűkülete, ha jól emlékszem, ilyet is hallottam már. Apámnál a stressz nyomta föl 200 fölé.Egész életében.(Végül 79 évesen halt meg, egy vacak influenza miatt.)

Hogy hepatitis okozná, ezt még nem hallottam. Nem lehet, hogy frontérzékeny lettél?

A pásztortáska-tea vérnyomást normalizál. A másik a fehér fagyöngy, ami leviszi a vérnyomást. Ezek keverékét ihatnád naponta. Gyógynövényboltban kaphatók.Csinálsz 1 litert és iszogatod mindennap. Lehet ízesíteni. Próbáld ki.

Az esetleges érelmeszesedés is okozhat magas vérnyomást. Sok fokhagymás pirítós- kenyeret kell enni, mert biztos tudod, hogy a fokhagyma érfal-tisztító.

Utána kéne olvasnod még a neten, hogy milyen növények vérnyomáscsökkentők. Ezek keverékéből kell elkészíteni a teát. Állítólag legalább 3 féle gyógynövényből kell teát készíteni, mert akkor hatásosabb.

Az én öröklött hypertóniám mostanság megfeledkezett magáról, mert mióta kezelnek,(június), azóta normális, így nem szedek most rá gyógyszert. /Amlipin,Coviogal/A teakeverék és a fokhagyma legyen mindennapi gyógyítód! Ha zavar, hogy fokhagymaszagod lesz, lehet venni fokhagymakapszulát, ami nem illatozik. Csak hát az drágább.

23-án találkozó!

Üdv: nora51

 

 

#15383 gotailo hozzászólása: 2013.11.13. 08:34

Érdekelne, hogy a májfunkciótok milyen? a Gammaértékek? Én már ott tartok, hogy lehet vírussal együttélni, de 210-es vérnyomással nem. Semmire nem jutnak velem. Minden gyógyszerhez két hét alatt lehet hozzásokni, addigra pont megdöglesz. Egy év alatt ez a hetedik nekifutás, és mindig lelkiekkel magyarázzák, pedig én úgy érzem, hogy fáj a múlt, de elég jól kezelem már. Eredmény semmi. Ez nem erre az oldalra tartozik, de valamitől felborult a 120-/80 ról eljutottam a 212/112 ra, életveszélyes. Én már ezt is erre fogom, pedig lehet, hogy semmi köze a két betegségnek. Ott leszek.

#15382 katih hozzászólása: 2013.11.12. 19:29

Na azért alakulsz már. Nekem 4 héttel ezelőtt 100 volt. Holnap megyek újra, akkor megkapom a 2 héttel ezelőttit. (De az orvosom mindig megnézi, és jelezne ha gond lenne). Lehet, hogy a 12 hetes eredményem is meglesz, bár a 8 hetes tempója után nem nagyon bízok benne. :)

katih

nora51
#15381 nora51 hozzászólása: 2013.11.12. 19:14

Sziasztok! Gotailo, örülünk, hogy jössz! Ha egy kis cédulára ráírod, hogy Gotailo és rátűzöd a kebledre, ahogy mi is kitűzzük a nevünket, akkor megismerjük egymást, és ez nagyon muris jelenet, mert mindenki örül mindenkinek. Előny, ha kicsit előbb érünk oda, mint 10 óra.Regisztrálni most nem szükséges.

Katih, kösz a kérdést, jelenleg 108 a hemoglobinom,ami még nem normális, de már elég jó ahhoz, hogy napi egy Copegust (ribavirin) beszedhessek. 123 lenne a minimum. A kezelés előtt 164 volt! Nyáron 73-ig züllöttem le,abból kapaszkodok most fel.

Igen , sohse tudhatja az ember előre, milyen lesz a szombatja. Lehet katasztrofális, és lehet egész elviselhetően vicik-vacak is.

Örülnék nagyon, ha találkoznánk 23-án.

Szeretettel: nora51

 

 

#15380 katih hozzászólása: 2013.11.12. 18:50

Sziasztok!

Nóra: Pegintront szúrok. (Pegintron, rebetol, Victrelis a combo). Nincs összehasonlítási alapom, mert az előző kezelésem is azzal volt. Nekem is kb 4-5 óra amíg beindul. Nem igazán merek még csúsztatni. De bízom benne, hogy menni fog. Az elmúlt időszakban nem “vagánykodtam”, úgyhogy bízok. És tényleg kb 5-10 percre lakom. :)  Csak nem merem elkiabálni, mert azt azért megtanultam, hogy sose lehet tudni, egyik pillanatról a másikra is jöhet bármi. :)

Hogy áll a hemoglobinod?

Gotailo: gyere nyugodtam! A szülinapra is csak az ebéd és a kiadvány miatt kellett regisztrálni. Ez most a szokásos lesz. Jelenléti ív lesz, de nincs előregisztráció. Várunk!

Messziről jössz?

anamary
#15379 anamary hozzászólása: 2013.11.12. 09:24

Szia gotailo! Szerintem nem kell regisztrálni,csak gyere nyugodtan! Várunk szeretettel: anamary

#15378 gotailo hozzászólása: 2013.11.12. 08:21

Kedves Mindenki!

Ez ugye szombat, és elmennék. Kell előtte regisztrálni, vagy csak oda kell menni? Segítsetek, mert én elvileg csak emiatt jönnék vissza Pestre. Köszönöm előre is.

nora51
#15377 nora51 hozzászólása: 2013.11.11. 23:39

Kedves Katih, jó hogy kitetted a meghívót! Egyébként én is péntek este szúrok, de elhatároztam, hogy most majd elcsúsztatom szombat reggelre, mielőtt indulok a VIMOR-rendezvényre. Tapasztalataim szerint kb. 5 órával később roggyanok meg, addigra már otthon leszek. Mit lősz be, Pegintront, vagy Pegasyst? Én az utóbbit. Nekem a Pegintron volt durvább, mikor az első kettőskezelésem volt, még 2009-ben. A másodiknál Pegasys-Copegus volt a menü, most Pegasys-Incivo-Copegus. (Hogy én túl vagyok az Incivo-n, ezt naponta megünneplem. Céklalével.)

Kedves Anamary! Csakhogy jelentkezel! Hiába kérdezgettünk Téged aggódva  Musetoval, nem válaszoltál, hogy hogy vagy, hol tart az ügyed. Na, remélem majd találkozunk 23-án. Addig is vigyázz magadra és egyél máriatövismag-készítményt. Elfelejtettem, mit ajánlott egyszer klmáan Klári, hogy kapszulát szedjen az ember, vagy inkább az eredeti máriatövismag-olajat?  Gyógynövényboltban kapható az olaj.

Klári, melyik a hatásosabb? Egyszer régen írtál erről.

Szeretettel a találkozás reményében: nora51

#15376 katih hozzászólása: 2013.11.11. 19:34

Szia Annamary!

Jövök, ha bírok. Tudod én péntek este szúrok, így a szombat a legrosszabb napom. De szerencsére közel lakom, így remélem ott leszek. A csönd az szerintem a Museto kilépését megelőző dolgokból fakad. Jól tönkrement a közösség, de remélem a VIMOR új lendületet ad majd.

üdv

katih

anamary
#15375 anamary hozzászólása: 2013.11.11. 18:32

Szia Katih! Köszönöm,hogy kitetted a meghívót.  Én még nem kaptam. Remélem ott leszel és találkozunk,persze a többiekkel is! Nem tudom mi ez a nagy hallgatás itt a kubban? mindenki meggyógyult,vagy olyan rosszul van a kezeléstől hogy nincs is kedeve még írni sem!  Üdv mindenkinek:  anamary

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close