Fiatalon a mellrák ellen

2013.11.26. 17:19

Sziasztok!

 

Pár információt szeretnék magamról megosztani mielőtt elolvassátok a történetemet: 32 éves vagyok, hajadon és gyermektelen, mellrákos. :(

1 1/2 hónappal ezelőtt menstruáció alatt felfedeztem egy csomót a bal mellemben, nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget, mert azt hittem csak a mensi miatt duzzadt be egy mirigy, de 3 hete még mindig ott volt, akkor már eléggé felzaklatott! Felhívtam a háziorvost és kértem beutalót a mammográfiára. Viszonylag elég hamar kaptam időpontot a kerületi SZTK-ba (1 hét). Ultrahang és mammográfiai vizsgálaton túlestem, de szükségesnek érezték, hogy másnap mintát vegyenek belőle, ugyanis a csomó nem kicsi (2cm) és nem puha. Túlestem ezen a vizsgálaton is (annyira nem volt kellemetlen számomra) pöttyet megsürgették az eredményt a koromból és a csomó nagysága miatt! Ezt az eredményt tegnap kaptam meg, sajnos rosszindulatú a daganat, de ebből is állítólag egy gyengébb változata van Nekem. Ma voltam a bizottság előtt és még további vizsgálatra lesz szükség: hasi – mellkasi ultrahang illetve egy újabb minta vétel lesz vastagabb tűvel, hogy 100%ig beigazolódjon, hogy rosszindulatú!

Itt állok kismillió kérdéssel, félek ettől a bizonytalan helyzettől is, nem volt a családomban sem ilyen jellegű betegség, nem tudom mi vár rám és hogyan tovább, de egyet tudok most, nem adom fel! Ezért is csatlakoztam hozzátok, illetve szeretnék indítani egy blogot ahol megosztom a tapasztalataimat illetve az érzéseimet, hogy sorstársaim erőt merítsenek belőle és akik hasonlóan nem tudnak semmit erről a betegségről hátha a blogból tudom majd nekik pár kérdésre választ adni.

Fiatal vagyok és erős, előttem az élet és tudom, hogy a következő fél év rettenetesen fájdalmas és nehéz lesz, de akkor is legyőzőm a rákot, mert élni akarok, terveim vannak és nem utolsósorban szeretnék még szülni!!!

#15720 evelyn hozzászólása: 2014.01.07. 11:31

SZIA NEHARAGUDJ HOGY ZAVARLAK NEKEM IS MELLRÁKOT DIAGNOSZTIZÁLTAK DEC 20 ÁN MEGMÜTÖTTEK VÁROM A SZÖVETTANI EREDMÉNYT ELKEZTEM SZEDNI A VARGA FÉLE GYOGY GOMBÁT NAGYON DRÁGA DE AZ EGÉZSÉGEM FONTOS BIZAKODOM ÉS A SZAVAID ERÖT ADNAK.MARGÓ

 

#15719 Bori hozzászólása: 2013.12.09. 11:56

Szia,

hasonló az esetem nekem is, de nekem levették a mellem, kaptam 6 kemót, 28 sugarat, de már jóóóól vagyok!!!! Én az elejétől kezdve nagyon pozitívan álltam a betegséghez, márcsak azért is mert van egy csodás 18 éves lányom!!!

Hidd el, a pozitív hozzáállás már fél gyógyulás!!!!!! A következő fél év nem lesz kellemes, deTÚL leszel rajta és meg fogsz gyógyulni, mert időben észrevették!!!!!!!

Látogasd meg a blogomat, ahol a saját tapasztalataimat osztom meg sorstársakkal, hátha tudok segíteni!

http://www.a-mellrak.blogspot.hu

Írjál bármikor, ha szükséged van támogatásra: halombori@gmail.com

Drukkolok ezerrel!!!!!!! Vigyázz magadra és csak pozitívan!!!!!!

 

 

 

#15718 Angelheart hozzászólása: 2013.11.29. 08:41

Szia!

Én is ugyanebben a cipőben jártam, de már JÓL VAGYOK!

A blogomban találsz sok hasznos dolgot, és elérhetőséget is, ha szeretnél kérdezni.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Neked!

http://www.pinkangelheart.blogger.hu

#15717 Iduska hozzászólása: 2013.11.28. 22:46

Szia!Azt tudom tanácsolni,igyál nagyon sok citromot,vagy limonádéba,vagy naturba,vagy ahogy szereted,de citromfürdőt is vehetsz.Én a fürdő vízembe szoktam rakni,meg iszom is.A citrom a rák ellensége,a legjobb a rákra.Utána nézhetsz.Azt tudom még mondani,volt ismerősöm aki kapott kemot,és könnyen átvészelte,semmi nagy baja nem volt tőle,még csak le sem fogyott.Azt mondta még amikor kapta a kemót,akkor is vitt magával be csipszet,édességet,és evett,mert az a leg fontosabb,hogy egyél.A szervezeted ettől marad erős,ha tudsz enni.de nem feltétlenűl kell kemót kapnod.Nekem sem kellett,pedig azt mondta az orvos ilyen daganatot még nem látot,valami új fajta.,és elég nagy volt.Remélem evvel nálam is vége a betegségnek,tudom nem könnyű,de mindig van esély a gyógyulásra.Mondom keress rá ,hogy a citrom legyőzi a rákot!és olvasd el.Leirja,hogy 10.000-szer eősebb,mint a kemó terápia.Remélem ez segít.!

#15716 E-lany hozzászólása: 2013.11.28. 19:13

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtatok.

Iduska, Neked külön köszönöm, hogy leírtad! Sajnos én még nem tudom milyen kezelés vár rám, de azt igen, hogy nekem csak kiveszik. Én is elég életvidám vagyok, és szinte csak aznap borultam ki mikor megtudtam az eredményt! Műtöttek már párszor, igaz azok úgymond rutin műtétek voltak, attól az egytől nem félek csak a következménytől, hogy esetleg kemot kapok vagy áttétes… de reménykedek, hogy ebből a betegségből egy gyengébb fajtát sikerült kapnom.

#15715 Iduska hozzászólása: 2013.11.27. 17:46

Szia!Nem is szabad feladnod,és nem szabad rögtön a legrosszabbra gondolnod.Engem júniusba műtöttek mellrákkal,volt egy 6-cm es daganatom,elég nagy volt.Sajna rossz indulatú volt,nekem le kellett vágni a mellemet.nem biztos,hogy neked levágják,mert vannak akinek ki tudják szedni a daganatot.Hát én is el voltam keseredve az elején,de a korházba elég kis punnyadt szoba társaim voltak.Akkor,én lettem a móka mester,nevettettem a szoba társaim egész nap,hogy életet vigyek beléjük.Pedig nekik nem volt levágva,csak műtötték őket.nem volt olyan nagyon rossz se a műtét,én még aznap szerettem volna műtét után mászkálni,de nem engedtek.Elég izgága nő vagyok.nem hagytam el magam,és aki ismer,meg se mondja,hogy ilyen betegségbe szenvedek,mert nem látják rajta.Maradj vidám te is.A kemót megusztam,mert amit műtét után mintát levettek,az jó lett.Csak sugár kezelést kaptam 28-at.de a kemot amúgy se válaltam volna el,mert avval többet ártanak.Sajna az egy méreg,ami öli a szervezetet.Szóval,most gyógyszert szedek,5-évig,meg havonta egyszer inekciót kapok.a műtétem hege,még néha fájdogál,de nem vészes.Lassan várom a helyre állító műtétem,ami nem kis műtét,mert kétszer kell befeküdni a korházba,és legalább 6-órás a műtét,de az a leg kevesebb.azért írom neked ezt le,hogy lássad,nem fájdalmas ez a betegség,ha életvidám maradsz,és nem a betegségeddel foglalkozol.mindig mond magadnak,hogy egészséges vagy,és az is leszel.Nem szabad a rosszra gondolni.Sok sorstársaink vannak,ebbe a betegségbe,és mindenki kibírta,ezt a ronda betegséget.Szülni ettől még fogsz tudni.remélem segített ez a levél,amit írtam,és látod,hogy vidáman is fel lehet fogni.Vigyázz magadra!Sok sikert!

#24715 Tavaszi12 hozzászólása: 2017.03.16. 14:29

Szia Iduska!
Milyen gyógyszert kellet szedned öt évig? És azóta, hogy vagy?
Üdv: Tavaszi12 (remélem még elolvasod).

#15714 aniko-bogi-csabi hozzászólása: 2013.11.27. 16:40

Szia segitek neked, irjál nekem a geyerani@gmail.com e-mail cimre. Várom, irjál minél előbb !!!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close