Hogy kell elindulni?

Téma címkék:
2013.11.28. 18:08

Üdvözlök minden kedves embert, aki olvas. Elsősorban segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akiknek már van tapasztalata. Én sajnos még ott tartok, hogy nem tudom, rákos vagyok-e, vagy sem, mert hiába könyörgök közelebbi időpontért, két hónap múlva fognak csak megnézni a mammográfián. Én viszont az egyik agresszív, gyors lefolyású mellrák, a gyulladásos emlődaganat tüneteit produkálom, aminek a legrosszabb a prognózisa. Semmit se tudok a mellrákról, csak amit az utóbbi napokban olvastam a neten. Ott pedig azt olvastam, hogy ennek gyorsan áttétje lehet a tüdőre.

Mindenhol a mielőbbi felismerést, és a gyors beavatkozást hangsúlyozzák, de közben nem lehet időpontot kapni nemhogy szűrésre, de a már kialakult panaszokkal kivizsgálásra sem. Ráadásul ezt a fajtát a mammográfia ki sem mutatja, szóval az is hiábavaló lesz. Közben fájdalmaim vannak, gyulladásom, egyre határozottabb keményedést érzek a mellemben, szinte napról napra; és semmi kezelést nem kapok, még egy jótanácsot sem, hogy hova fordulhatnék. Egy Isten háta mögötti kis zsákfaluban élek, ahová egy héten kétszer jön egy 100 éves orvos, aki semmit sem tud, de még kevesebbet akar tenni, és távol vagyok mindentől, ami egy városinak elérhető (magánorvosok, kórház stb). Pénzem sincs, nincs állásom, csak közmunkán vagyok, nem tudok 50-100 ezer Ft-os borítékokat csúsztatni ide-oda, hogy előrébb jussak, de még 10 ezrest sem. Halvány fogalmam sincs, hová kell menni ezzel kivizsgálásra? Melyik városba tudok menni, Debrecenben, Nyíregyházán vajon fogadnak? (Ezeket a városokat tudom elérni egy napon belül oda-vissza.) Mit kell tennem, hogy minél előbb kivizsgáljanak? A félelem rosszabb, mint a fájdalom. 37 elmúltam, nincs gyerekem, de nem akarom itthagyni a szüleimet a bánatban, magukra hagyni a befogadott állataimat. Ha másért nem, hát miattuk muszáj tennem valamit. Valaki meg tudja mondani, hogy mit?

 

#15772 toyota1023 hozzászólása: 2013.12.02. 22:48

tisztel hölgyem! a saját esetünket mondom el ,hogy legyen ereje önnek !!!     .A feleségemnek 9cm a daganata  ,!!!    tudom mit  írok le önnek  !! .és köszönet az égnek gyógyul szépen, lassan .tudja ön ,hogy a cékla leve ,és a búza fű lé  és a sárga barack magja  max napi 10 szem , a legnagyobb ellensége a daganatnak.! ha többet szeretne tudni ,hogy mi mit  és hogyan csináljuk írjon a címemre  toyota1023@freemail.hu  és ne adja fell egy percre sem . tudom mit jelent mellrákosnak lenni ,  minden jót kívánok  . egy férj.

#15771 Lena2 hozzászólása: 2013.12.02. 20:34

Köszönöm a segítő hozzászólásokat! Még nem tudtam felhívni Debrecent, ami közelebb van Pestnél, és azt írták a neten, az ország legjobb mellklinikája. Ilyenkor is bebizonyosodik, hogy szegény emberre nem vár semmi jó, mert telefonálni sem tudok, az utiköltség is fejtörést okoz. Néha nem is akarom tudni, hogy beteg vagyok-e, úgysem tudok kezelésre járni, megfizetni az “igazi” ellátást. Nem merek hinni abban, hogy olyan ritka kincsre találok, mint egy saját fizetése fejében jól ellátó orvos. Boríték nélkül időpontot se adnak, ez már bebizonyosodott, nemcsak az én esetemben. De köszönöm a biztatásokat, mindenképp megpróbálom Debrecent, hátha hamarabb kapnék ott időpontot kivizsgálásra. Még azt nem tudom, ha mammográfiára megyek (oda szól a beutalóm), és elmondom a panaszokat, csinálnak-e automatice biopsziát, vagy újra rónom kell egy kört beutalóért, stb?

#15770 Vali1 hozzászólása: 2013.12.02. 14:21

Kedves Léna!

Ha nem sikerül Debrecen,írjál Nekem és elintézem Pesten Neked a vizsgálatot SOS!

1 ember az OOI-ből

 

#15769 Iduska hozzászólása: 2013.12.01. 21:46

Szia!Léna!hát sajnos a mammográfiára nekem is 8-hónap múlva kaptam idő pontot,nagy nehez elintézték elöbb,mert nekem is gyorsan növő daganatom volt.Majd 6-hónapra rá jutottam mindenhova el.Ne aggódj,azért 1-2 hónap alatt nem nagyon múlik,azért nem sietnek vele.Nekem is fájt nagyon az a mellem amibe a csomó volt,pedig mindig azt mondták,hogy nem fáj a rosszindulatú daganat.Nekem 6-cm es volt.sajna eltávolították a mellem,de legalább nem voltam áttétes.Az meg,hogy szegény vagy nincs köze,ahhoz,hogy ellásanak,mert a rákos betegeket elvileg ingyen látják el.Én is szegény vagyok,25.000-ből éldegélek a fiammal ketten,nekem sincs munka helyem.De ha hiszed ha nem,az én dokim,egy tünemény volt,és szívvel lélekkel elvégezte a dolgát rendesen,és még kedves is volt velem,állandóan,pedig egy forintot nem tudtam adni neki.De ha mai nap megyek hozzá,úgyan olyan szeretettel fogad,mintha adtam volna neki pénzt.Remélem te is kifogod az ilyen nagyszerű orvost,aki veled is kedves lesz!Gyógyulást Kívánok neked!Amúgy engem júniusba műtőttek!

#15768 Angelheart hozzászólása: 2013.11.29. 08:37

Kedves Léna!

Debrecenben Dr Bacskó Györgyöt tudom ajánlani NEked, a női klinika főorvosát.Nagyon kedves ember és ha bemész a klinikára, biztosan segít Neked. Esetleg, ha megkeresel privátban, megadom a telefonszámát is. A blogomon pedig találsz néhány jótanácsot, tapasztalatot. http://www.pinkangelheart.blogger.hu (az email címem is megtalálod ott.)Gyógyulást kívánok NEked!Semmiképp ne hagyd magad lerázni!

#15767 Lena2 hozzászólása: 2013.11.28. 19:22

Köszönöm szépen, Elza! Holnap első dolgom lesz felhívni!

#15766 elza hozzászólása: 2013.11.28. 18:59

Szia  Léna!  Debrecenben a Kossuth utca 52-56  szám alatt van az  Emlőcentrum. Hivd  föl őket  holnap  telefonon  , mondd el a problémád és  ők  rövid időn belül fogadni  fognak.Ott tájékoztatnak  hogy  kell -e beutaló,mert  én ugy tudom  hogy  kell. A telefonszámuk: 06-52-419-949.  Mindenképp vedd fel velük  a kapcsolatot. Minden jót kivánok Neked!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close