Hepatitis c

Téma címkék:
2014.01.01. 14:51

Üdvözlök mindenkit!

Úgy gondoltam hogy én is leírom a történetemet,mióta megtudtam hogy hepatitis c vagyok azota az interneten kutakodtam utána hátha okosabb leszek és erre az oldalra bukantam.

Sokat gondolkodtam hogy megírjam vagy se.

Én születésemkor kaptam vért.

Én 35 éves vagyok és 2013.áprilisban derült ki a betegségem,vért vettek amiböl 8 hónap után kiderült hogy mennyi a virusszámom:151000 IU/ml és 1B genetipus,Krónikus C vírus Hepatitis igazolódott.

Még egyszer vért vettek mikor bekelet menjek az eredményért és a májenzim megint emelkedett egy kicsit.

20.-án kell mennem fibroscan vizsgálatra

A májenzimem már 20 éves korom óta magas volt GPT 71-73-38-25-37-45,a GOT 55-52-36-29-39-43 U/L,de a háziorvos nem mondott semmit hogy ki kellene vizsgáltatni magam.

Mikor az eredmények emelkedtek akkor mindig fáratnak éreztem magam,állva el tudtam volna aludni(az izületeim is fájnak egyszer-egyszer,de lehet hogy csak az idöváltozás miatt)

Egy kicsit izgulok hogy milyen lesz az eredmény,reménykedek benne hogy nem lesz róssz mivel én mindig diétáztam és tornáztam,de tudom hogy itt a vírus a legnagyobb ellenség a májnak.

Kivánok mindenkinek egészségben gazdag új esztendöt!

Lujza

#16498 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.03.28. 07:21

Sziasztok Lányok ,Sorstársak!! Dorina a lábfájás , izületi panaszok + görcsök szinte napi szinten voltak!!! Lujza az erős fejfájások és fejgörcsök , hányás hányinger ,kedvtelenség , erőtlenség , hajhullás sajnos mind- mind a kezelés mellékhatásai !! Hányingerre Cerukált kapott , fejfájásra Advil Ultra + állandóan borogatás a fejre !!! Lázas nem volt , csak erős hidegrázások = 3 takaró !!!Ezek most mind elmúltak!!! A kezelés abbahagyása után most volt a 3. vesegörcse a Lányomnak , a keddi napunkat a Megyei Kórház Sürgösségi Osztályán töltöttük!!! Vérvétel +Infuzió , este 6 ó bennt tartották utána hazajöhetett!!! Urólogus nem Látta: Mert sok a beteg az Ambulancián !!! Május 19.é-re kapott időpontot!!! 4 hete már voltunk ott!!! Amióta van az SBO azota másik osztály nem fogad!!!Most várunk , ha újra elöjön IRÁNY az URÓLOGIAI osztály és addig nem jövünk haza amig nem derítik ki , mi ez!!!!!!!!!!!!! Mindenkinek jobbulást és csodás napsütéses hétvégét kívánok:Anyuka

#16497 Dorina hozzászólása: 2014.03.24. 12:11

Szia Lujza!

 

Nagyon köszönöm :)

Remélem azóta már teljesen rendbe jöttél. Nekem a gyomros dolog még hullámzó és a lábaim is fájnak (de sajnos visszérre való hajlamom van genetikailag és eddig sem volt teljesen panaszmentes), de én ezt nem feltétlenül gondolom, hogy a kezeléstől lenne. Majd azért konzultálok a doktornővel.

Amúgy szuperül vagyok egy csodás héttel a hátam mögött, csak kár, hogy megint hétfő van… :)

 

Dorina

 

Lujza
#16496 Lujza hozzászólása: 2014.03.24. 09:37

Üdvözlök mindenkit.

Kedves Anyuka elég szomorú hogy a “barátok”  elfordultak a lányától,sajnos ilyen az emberiség.

Szoritok hogy gyógyuljon meg a lánya és legyen boldog.

Kedves Dorina neked egy kicsit megkésve kívánok boldog szülinapot.

Múlthéten engem is elkapot valami nyavalya (vagy a gyógyszertöl volt azt nem tudom) olyan erős fejfájásra ébredtem hogy azt hitem bele pusztulok (még hánytam is) végül injekció segített (már nem hányok és nem fáj a fejem,csak a gyomrom fáj ha eszek.)

További szép napot mindenkinek!

Üdv.Lujza

 

#16495 Dorina hozzászólása: 2014.03.20. 12:30

Kedves Anyuka (és a többiek)!

Örömmel olvasom, hogy jobban van a csajszi :) Azt már kevésbé, hogy a “barátok” így elfordultak tőle. Szegény, ezt biztosan nehezen dolgozta fel.

Én úgy tűnik sikeresen benyaltam egy kis gyomros vírust, de szerencsére nem vészes a dolog. Amúgy pedig a föld fölött járom 3 cm-rel. A boldogságom oka megmagyarázhatatlan, de kívánom, hogy mindenkit járjon át ez az érzés.

Holnap szuri nekem is és sok sorstársnak is. Előtte egy kis csajos programot tervezek, szombat estére pedig bulit, mert ugyebár csak meg kell ünnepelni, ha öregszik az ember és ez velem a héten történt ;) Emiatt is remélem (sőt tudom és erre koncentálok), hogy megint minden rendben lesz.

Élvezzük a tavaszt (lélekben együtt!)!

Üdv:

Dorina

#16494 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.03.20. 07:00

Kedves Lujza  ,Dorina és mindenki!!! Nem tüntünk el megvagyunk -elvagyunk !! BE szoktam nézni hozzátok elovasom a hozzászolásaitokat!!! Most hogy leállították a kezelést a Lányom  kezd visszatérni  Önmagához !! A viszketés elmulott a haja sem hullik már, az éjszakákat átalussza , szerintem sokat is alszik , de hát aludjon ha a szervezete úgy kívánja!! Itthon lakik velünk ,nincs Barátja ,a “Barátnöi” cserben hagyták amikor az 1 kezelésnél lerobbant !! Eltitkolni nem tudta ,hogy baj van mert elmaradtak a hétvégi bulik , kiruccanások :12 kg fogyott akkor!!Ez 2008-ban volt!! Le van százalékolva!! Most jól van , hizzott is , jó kedve visszatért és MI itt vagyunk neki !! Van még 1 nagylányom aki nem lakik már itthon .A lányom hetente válltotta a szurik helyét – has- comb , neki is mindig megmaradt körülötte a folt, de elmulik !! Kívánok nektek síkeres Vítusírtást, maradok veletek ,mert érdekel a gyogyúlásotokhoz vezető utatok!!!Üdv mindenkinek: Anyuka

Lujza
#16493 Lujza hozzászólása: 2014.03.19. 16:48

Szia Dorina!

Én a hasamba szúrok,akkor érzékenyebb ha megnyomul.Az első szúrit azt nem éreztem meg amikor be lett adva és egy picit vérzet,ez a második már érződött amikor a tű bement és több volt a vér is.

Majd írj magadról hogy mi a helyzett!

Kitartást szia Lujza

 

#16492 Dorina hozzászólása: 2014.03.19. 12:01

Szia Lujza!

Örülök, hogy jól ment a 2. szuri :)

Nekem is pirosas-kékes-züldes-lilás foltjaim vannak, melyek hol erőteljesebben, hol kevésbé látszanak, de oda se neki, ezt kibírjuk. Bár ha érzékeny, az kellemetlen lehet. Te hova szúrsz? Én combos vagyok…

Üdv:

 

Dorina

Lujza
#16491 Lujza hozzászólása: 2014.03.18. 08:54

Kedves Dorina,Reménykeltő  és Mindenki!

Én is túlestem a második szúrin,semmi mellékhatás nem volt,nem voltam lázas és nem fájt semmim.

Az első szúri helye 7×5 cm nagy piros folt lett a második szúri 5×3 cm piros folt és az már érzékeny.

További szép napot kívánok mindenkinek!

Üdv.Lujza

#16490 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.03.12. 07:49

Kedves Sorstársak!!A Lányomnak az orvosa az izületi fájdalmak és az influenza tünetekhez hasonlító mellékhatásai elviseléséhez a Coldrxet javasolta!!!! A Pirines gyógyszrekre már régóta allergiás /Algopirin például +ami olyanokat tartalmaz/// Nagyon sokat fájt a feje /borogatás/ Advil Ultra kapszulla !! A viszketésre a Naturlandos  Mosakodó- krém +Kenócs Ftorocortos -Burow !!!! Mindkettő Kőzgyogyra felíratható !!!!! Neki ez bevált nem vakarózott !!!!!!!!!!!Mindenkinek sikeres vírusírtást kívánok!!!!Anyuka

#16489 Dorina hozzászólása: 2014.03.10. 11:24

Kedves Reménykeltő!

Én is még csak a 2. szurinál járok. Az első hatását a történetemnél részletesen leírtam. Ez a hétvége zökkenőmentes volt. Talán picit fáradtabb voltam szombaton és néha émelygek, de semmi extra! Boldog és vidám vagyok. A munkámban nem korlátoz és nem is tudják a kollégák, sem a főnököm a dolgot.

Te majd megírod a történetedet?

Üdv:

 

Dorina

Lujza
#16488 Lujza hozzászólása: 2014.03.10. 10:00

http://www.youtube.com/watch?v=H1PkHpGgNOY

Jolly – Sírjon a hegedű

Nagyon szívbemarkoló, gyönyörű!!

Mindenkinek kitartást!!!!

 

Lujza
#16487 Lujza hozzászólása: 2014.03.10. 09:58

Kedves Reménykeltő!

Én még pénteken kezdtem el a ribavirin napi 5 szem és peginterferon heti egy szúrit,így nem tudok sok mindent leírni már nem érzek semmi mellékhatást.

Szombaton  a két lábamban a csont és a fejem fájt de a fájdalom volt-elmúlt és megint jött és megint múlt,

Ha lesz majd valami változás megírom!

Kellemes napot kívánok Mindenkinek!!!!

#16486 remenykelto hozzászólása: 2014.03.09. 14:54

Kedves Dorina és Lujza és Mindenki!

Hogy viselitek a mellékhatásokat? Mennyire korlátoz a mindennapi tevékenységekben (pl. munkavégzés)?

Kitartás, sikerülni fog!

Reménykeltő

Lujza
#16485 Lujza hozzászólása: 2014.03.09. 07:28

Szép napot mindenkinek!

Köszönöm a biztató szavakat!

Túl vagyok az első szúrin.

Amit eddig tapasztaltam:a két lábamban a csont és a fejem fájt de a fájdalom volt-elmúlt és megint jött és megint múlt.(egyébként szóktak a csontjaim fájni és a fejem is)

Mindig szomjas vagyok és ettől többet kell menjek wc-re,

Az injekció helyén a szúrásnál egy pici piros pötty és egy ötven forintos nagyságú halvány kék folt.

Az étványam jó és az izeket is érzem.

Szeretnélek benneteket megkérdezni hogy sokan írták hogy a gyógyszertöl keserű izeket éreznek,ez kb mikor jött elő?

További szép napot Lujza

klmaan
#16484 klmaan hozzászólása: 2014.03.07. 13:31

Szia Lujza!

Kitartást, minden jót !!!! Bátran kérdezzél, panaszkodjál! Csak tudunk segíteni! Van itt elég sok “öreg, kipróbált harcos”! Mellékhatás begyűjtésben “profi” vagyok-sajnos.

Kellemes napot, napokat, kevés mellékhatást kívánok Neked!!!!

Üdv szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#16483 Dorina hozzászólása: 2014.03.07. 10:35

Kedves Lujza!

Most olvastam a történetedet és látom, hogy ma kezdted a kezelést és este vár az 1. szuri. Ne izgulj, minden rendben lesz. Én 1 héttel vagyok előtted (ma adom be a 2.szurit), a történetemet és az első szuri hatását a nevemre kattintva tudod elolvasni.

Kitartást! És ne izgulj! MEGGYÓGYULUNK, ez nem is kérdés!!!

Szép napot :) És gondolj arra, hogy minden péntekkel egyre közelebb jutsz a célodhoz…még akkor is ha néha majd nehéznek tűnik! Én próbálok teljes mértékben erre koncentrálni… A család és barátok támogatása pedig sokat fog segíteni. TE vagy az erősebb nem a vírus!!!

Szeretettel:

 

Dorina

Lujza
#16482 Lujza hozzászólása: 2014.03.07. 09:04

Kedves Aggódó Anyuka!

Köszönöm a kérdésedett,a mai napon kezdem el tegnap vettek vért és ma reggel vettem be a 2 szem tablettát és este lesz az első szúri és mellé 3 szem tableta.

Az injekció nem bonyolult,de azért egy kicsit izgulok.

Reménykedek nagyon a gyógyulásban.Gondolom hogy kevés a vírusszám és a fibroscan se súlyos nagyobb az esélyem a gyógyulásra.

4 hét múlva derül ki hogy most mennyi a vírusszám,remélem nem szaporodtak egy év allat.(születésem óta bennem vannak ezek a rohadékok és a vérben másokhoz képest nem sok van ,csak azt nem tudom hogy akkor 20 évesen már miért volt magasabb a májenzimek)

Mindenkinek gyógyulás kívánok és további szép napot Lujza

#16481 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.03.06. 07:03

Kedves Lujza!! A lányom tórténetét leírtam “dióhéjban” ,Aggódó Anyuka új történeteknél olvsahatod!!! Szép napot :Üdv : Anyuka

#16480 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.03.06. 06:54

Kedves Lujza !! Nem írtál magadról mostanában!! Hogy vagy? Elkezdték a kezelést???Aggódó Anyuka

Lujza
#16479 Lujza hozzászólása: 2014.02.19. 09:52

Üdvözlök mindenkit.

Végre meg van az engedély két hét múlva kell mennem a klinikára és akkor mindent elmondanak.

Egy kicsit izgulok,hogy milyen lesz.

Sajnos ami csak lehet minden kijön rajtam amilyen járvány van,a náthától kezdve a hasmenésig.És egy kicsit félek hogy ezek után a mellékhatások is ki fognak jönni.

Vagy hülyeség ezen akodni?

Lesz ahogy lesz!Csak eredménye legyen.

Mindenkinek gyógyulást kivánok!

További szép napot Lujza

 

Lujza
#16478 Lujza hozzászólása: 2014.01.22. 08:46

Üdvözlök mindenkit!

Túlestem a fibroscan vizsgálaton.Eredmény:6,7 KPa=F1

Most már lehet várni az engedéjt.

Kedves Endreband,ahogy írtad  bátor leszek és nem essek kétségbe,elég volt a szomorkodásból.

Elégé meg voltam ilyedve hogy mi lesz,de ezt az oldalt olvasva bátorságot meritettem és sokat segitett a hozászólásotok.

Jóbbulást kívánok mindenkinek Lujza

 

klmaan
#16477 klmaan hozzászólása: 2014.01.09. 19:48

Szia Endrebandi!

Jó, hogy jelentkeztél, s örülök, hogy pozitíven látod a világot. Én is hívő ember vagyok, így nagyon egyetértek Veled. Ha Húgom hozzánk hasonlóan gondolkodna életről, halálról, Istenről, akkor most sokkal könnyebb lenne Neki, meg a családnak is. Úgy gondolom, hiszem, hogy minőségibb és teljesebb élete lenne a rák ellenére is. Sőt! Megkockáztatom, hogy akkor egészséges is lehetne! Mi vétlenek vagyunk a betegségünkben, de aki élvezeti szerekkel tesz az egészsége ellen, rendesen vétkezik az 5. parancs ellen.

A jó Isten áldjon és őrizzen Téged és minden  Sorstársat, akinek kedves ez a köszönés. Mindannyiunknak szép estét, majd jó éjt kivánok szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

#16476 endrebandi hozzászólása: 2014.01.09. 09:47

Kedves Lujza! Én 1992vagy1993- tól vagyok H. C. V.  positiv. Négy kezelés után is positiv vagyok. A hármas kezelésnél 9450000/ui, ml.-ről egy plussz egy hónapos kezelés után 500-ra lement a virusszámom. Négy hónap után, újra 1200, lett kezelést lekelett állitani mert eredménye nem lett volna/ szörnyű volt ez a négy hónap/ a mellékhatások miatt.Májenzimeim  úgy 30 körül mozognak. Fibroscan 14-es / 4. kategória eleje. JÓL vagyok 4 hónapja nincs kezelés. Az, hogy egy kezelés “eredménytelen” de a szervezetre igen jó hatással van azért.E zeket azért irtam le néked, hogy ne keseredjél el! Ja és 61 éves vagyok.A Legalont/140mg-os kapszulát életem végéig szednem kel, plusz heti kétszer E vitamint. Teljes alkohol tilalom!Én Hivő vagyok- a testi elmúlástól nem félek- ezért bátran élek. A földi életem csak egy álomás számomra- persze az ember szeretei melett akar azért minél tovább maradni.Új kevésbé megterhelő kezelések jönnek be az orvosi témábann, 80-90% gyógyulási arányokkal. Légy bátor, ne ess kétségbe, járj utánna minden új orvosi dolognak/ a természetgyógyászok csak a pénzedet viszik!-búcsuzom:endrebandi

Lujza
#16475 Lujza hozzászólása: 2014.01.07. 11:56

Hát ezek után nehéz még megszólalni is,rátok jár a rúd!

Kívánok sok-sok kitartást,és jó egészséget!

 

klmaan
#16474 klmaan hozzászólása: 2014.01.07. 11:27

Így legyen Lujza! Nagyon kívánom!

S mindenkinek adasson meg a nagyon nagy O!!!!

Általában és a gyakorlatban, szóban nem vagyok én “nagyszájú”, csak ebben a témában, a sok év alatt felhalmozott ismeret ad némi erőt, önbizalmat. Főleg, ha másokért kell szólnom. Az előbbi “elszállt” leveleimben leírtam, hogy a saját érdekemben és védelmemben azt találtam ki, hogy “kalákában” megyek a hepadr-hoz, Sorstárs-barátnőmmel együtt. Először azt hitte Zsu, hogy viccelek, de mikor megtapasztalta 10-en év után a teljesen más bánásmódot, nem győzött csodálkozni. Ahogy kijöttünk a rendelőből telefonálni kezdett, gyereknek, testvérnek áradozott, hogy mennyire más volt  a Dr-bácsink. Én reméltem, hogy más lesz a “hangulat” ezért is kezdeményeztem ezt a formát. Lassan megint aktuális lesz egy látogatást tenni a Dr-unknál.

Na! Szép napot Nektek! Az enyém izgalmas és fárasztó, meg a holnapi méginkább, a többi meg sokkal jobban az lesz. Holnap viszem a Húgomat a “kékgolyóba” és felvágják a nyakát, és reménykedhetünk, hogy ki is tudnak onnét vágni valamit, és nem zárják vissza ijedtükben a látványtól! Teljes gégeírtásról és teljes, nyaki nyiroklánc kiírtásról van szó. Én még abban sem vagyok biztos, hogy amikor a műtéti leírást elolvassa, és annak minden szövődményét felfogja, aláírja-e?

Ne legyen soha ilyen gondotok, még rokonnal kapcsolatban sem, mert ez a tragédia! Csütörtökön szólal meg utoljára a saját hangján. 56 éves. Iszonyat-nem?! Elnézést, hogy Rátok zúdítottam gondomat, de mostanában 24 órában jár Húgi a fejemben, meg a gyakorlatban is napi pár óra az Övé.

Üdv Nektek szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

Lujza
#16473 Lujza hozzászólása: 2014.01.07. 10:49

Szép napot mindenkinek!

Igaza van Gotailonak tényleg kéne nyitni egy önbizalom növelésében segítő irodát,mert én nagyon félénk vagyok és nem merek visszavágni(szóban) senkinek.

Köszönöm Klárinak a segitséget!

És reménykedem benne hogy én is a kezelés után azt írhatom hogy gyógyult!

klmaan
#16472 klmaan hozzászólása: 2014.01.07. 00:42

Szia Gyógyult!

Nagyon rendes Vagy, hogy jelentkeztél. Erről van szó! Gyógyult Sorstársunk nagyon sokat tett mindannyunkért-szerintem. Használjuk a történetét, s legyen erőnk megtartani a tartásunkat, méltóságunkat!

Üdv szeretettel. Klári

#16471 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2014.01.06. 19:46

Üdvözlök Mindenkit!

Talán többen ismeritek történetemet a “kiút a gödörből” pályázatból. Fogorvosomat határozatban 100 000 Ft bírsággal megtoldva tájékoztatta az akkor még működő Egészségbiztosítási Felügyelet arról, hogy el kell látnia a hcv fertőzött beteget is a körzetében. Úgy tudom ezt a hatáskört az ÁNTSZ vette át.

Üdv: a gyógyult

klmaan
#16470 klmaan hozzászólása: 2014.01.06. 00:49

Köszönöm Gutailo! Nekem is jobb kedvem lett. Menjünk, ha megoldható! Ez a 3. próbálkozásom, 2 elszállt. Talán, most!

Üdv és könnyű napokat Nektek! Szeretettel.Klári

 

#16469 gotailo hozzászólása: 2014.01.05. 16:43

Üdv! Esküszüm a Klárinak egy hepatitiszesek védelmében, és önbizalmának növelésében segítő irodát kellene nyitni. Nem irigylem akit helyrerak. Én már gondoltam, hogy mikor…-ban vagyok elhívom magammal ügyet intézni. És ez nem hízelgés volt, csak ténymegállapítás.Még a kedvem is jobb.

klmaan
#16468 klmaan hozzászólása: 2014.01.03. 15:26

Sziasztok!

Nem kell megmondani senkinek, sehol, ha nem akarod és lelkiismeretfúrdalásotok se legyen emiatt soha!!!! Pont Lujza esete adhat egy példát arra, hogy eddig nem is tudott a HCV-ről, tehát meg se tudta mondani. Akkor folyamatosan fertőzte a népet? Reméljük, hogy NEM!!! Azért nem, mert minden orvosra, eü. dolgozóra vonatkozik egy nagyon szigorú szabály, ami pont amiatt is van, hogy mindig lesznek olyanok, akik nem tudnak a fertőzöttségükröl, nem mondják meg, mert nem kell. Ha tovább megy a fertőzés, azt nem mi okozzuk, hanem a felelőtlen, szabályt be nem tartó eü. dolgozó. S egyébbként is! Csak a HCV van a világon, ami fertőz? Bennünket is meg lehet mással is fertőzni! Jól néznénk ki, ha 2014-ben azért kellene aggódni, hogy mit kaphatok el egy fogorvosnál, vagy sebészeten, ha bemegyek oda?

Lujza! Ha Tégedet a körzetis fogorvosod elküldött, és nem hajlandó OEP támogatottan kezelni, akkor nyugodtan jelentsed fel, és nagyon megüti a bokáját. Miért, eddig nem Ő látott el? Akkor mi volt? Nem mondtad neki, hogy ez nem “tegnap költözött beléd”. Különben, a fogorvosoknak elemi érdekük a maximális tisztaság-betartás, mert ha kiderül náluk valami hiba, netán Ők maguk fertőződnek meg, azonnal elveszítik a működési engedélyüket. Kérjél egy példányt a májgondozódban abból a könyvből, ami az ősszel jelent meg, Sorstársak élete, gyógyulása, küzdelme. Abban van egy történet, hogy miként nyert pert egy Sorstársunk a fogorvosával szemben, és mi lett a fogdr sorsa. Talán elég lesz, ha elolvastatod a fogorvosoddal, és ha van esze, bocsánatot kér, s még azt is megcsinálja Neked ingyen, amit nem kellene neki. Szerintem, azt a történetet mindenkinek praktikus lenne magával vinni az  orvoshoz főleg a fogorvoshoz, és talán pillanatok alatt rövidre lehetne zárni kellemetlen, és hosszadalmas ügyeket. Az biztos, hogy én soha nem fogok magamtól maszekhoz menni, mert az orvos megtagadja a HCV miatti kezelésemet. Jól néznénk ki! Ezzel magam igazolnám neki, meg másnak is, hogy én egy ” undorító alak” vagyok, akitől félni kell. Lujza! 20 éve tudok a HCV-ről, de egyszer volt szemét a dr. Persze, ez nem régen történt, és már tudtam válaszolni. Nem tudom, hogy a felfedezés utáni hónapokban mit szóltam volna? Biztosan, megrémültem volna-gondolom.Persze, akkor a “kutyát” sem érdekelte, mert az orvosok is annyira nem tudtak róla semmit, mint én. Már elmeséltem, de újból leírom, hogy én szültem, epeműtétem volt, meg csonttörés miatti műtétem, meg nőgyógyászati műtétem, és soha senki nem tudott róla, mert senki nem mondta, hogy ez baj, pedig rendesen jártam fél-egy évente a májgondozóba ellenörzésre. Mostanában van csak ráírva a leleteimre a HCV. Talán, amióta le lettem leszázalékolva.

A könyv címe: Kiút a gödörből: a gyógyulás lelkivilága. Kiadta a Májbetegekért Alapítvány és  megtalálható és kérhető ingyen minden centrumban. Jó és hasznos olvasást, mert tud adni sok reményt és sok tanulságot is a könyv-szerintem.

Na! Fel a fejjel és boldogabb, békés új évet Mindenkinek!!

Szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#16467 gotailo hozzászólása: 2014.01.03. 14:15

Itt vagyok. Annyi történt azóta, hogy a pszichiáternőm azt mondta, hogy a kezelőorvostól lehet kapni egy papírt, hogy műthető a megfelelő védőfelkészültség mellett. Aztán kell keresni valakit. Ezt az infót ma kaptam. Ha elmondod mi a bajod így jársz, ha nem lelkiismeretfurdalásod lesz.

Lujza
#16466 Lujza hozzászólása: 2014.01.03. 08:03

Sziasztok.

Én az elöttem lévöre reagálnék.

Én a fogorvosommal jártam úgy hogy azt mondta hogy nem kezel és más sem fog.

Úgy nézet rám és vigyorgot mintha az utcán szedtem volna össze a betegséget mire én mondtam hogy nem tehetek róla hogy vért kaptam.

Nagyon rósszul eset az a bánásmód és még vigyorgott is közben gunyosan,pedig neki az lett volna a dolga hogy felvegye a védööltözetét és kezelje a fogam,így mehetek máshóz és fizethetek.

Szerencsére leltem egy fogorvost akitöl megértést kaptam és kezelte a fogam.

Attól félek ha megyek nögyógyászhoz (hogy kivettesem a húrkot,ami jövö évben lesz esedékes )ott milyen reakcióval fogadnak!

További szép napot

#16465 gotailo hozzászólása: 2014.01.03. 06:08

Sziasztok! BUÉK! Elnézést, hogy nem közvetlen a témához szólok, inkább a nagyon rutinosokhoz, és elsősorban a pestiekhez. Akik ismerik a történetem azoknak nem újság, hogy szkeptikus vagyok. Mosz segítséget kérek. Sajnos van egy kalapácsujjam, hogy a legelejétől kezdjem. Emiatt rengeteg a bajom a cipőkkel, és a pedikűr elengedhetetlen. Sajnos 30-án sikeresen beleállt a szike a sarkamba. Ezer hajszálér. A bajom miatt magam után takarítottam. A sima orvosi ügyelet nem fogadott. Sebészet. Elláttak, és mondtam, hogy meg kellene azt az ujjamat műteni, mert nagyon sokat kínlódok. Válasz. HePA. c-VEL EZT NEM HISZEM HOGY BEVÁLLALJA VALAKI. Kiborultam, és segítséget várok, igaz ez? Tudtok egy sebészt aki megcsinál ilyet? Komolyan köpni nyelni nem tudtam,mint a mondás mondja.

#16464 akkorsemadomfel hozzászólása: 2014.01.02. 17:22

Kedves Lujza! Csatlakozom, hogy sajnos, de viszont tényleg sok megértéssel, szeretettel köszöntelek. Klári szinte mindent leírt, amit így induláskor lehet. Magam, amikor csatlakoztam olvastam és olvastam a történeteket, a hozzászólásokat, majd kérdeztem itt az oldalon és természetesen az orvosmtól. Nekem sokat segített, nem vagyok az a pánikolós, beképzelős fajta, inkább fel tudtam készülni a mellékhatásokra … Tiszta szívemből kívánom, hogy az eredményeid olyanok legyenek, amivel hamarosan a vírus mentes övezetbe kerülsz és ilyen figyelem mellett nagyon hosszú, boldog, aktív életet tudsz élni. Akkorsemadomfel-Anna

klmaan
#16463 klmaan hozzászólása: 2014.01.02. 13:45

Kedves Lujza!

Én is nagy szeretettel köszöntelek körünkben. Itt valóban sok megértést és segítséget kaphatsz, mert sok-sok tapasztalat halmozódott fel a Sorstársak által az évek során. S közben-közben Makara dr is benéz a VSZ-ba, s Ő is segíti a tájékozódásunkat. Van nekünk egyesületünk is, országos és több helyi is. Az országos a VIMOR, ami BP-en működik és negyed évente szervez nagyon jó és hasznos találkozókat. Most ünnepeltük a 10 éves évfordulónkat. A legközelebbi találkozóról majd itt is kapsz infót.

Azt szeretném kérdezni, hogy kaptál-e tájékoztatást arról, hogy Neked jár anyagi kártérítés, mivel vérrel fertőztek meg. Valamint tudod-e, hogy ezt a leleted kézhezvételétől 1 éven belül adhatod be. Tehát, már indíthatod is, ha még nem kezdted el! Van olyan, hogy adnak egy összeget, de olyant is tudok, hogy életjáradékot kap a beteg. S ez nem függ attól, hogy közben negatívvá válsz, amit nagyon kívánok Neked! A sok Betegtárs  és a sok eset ismeretében  szeretnélek megnyugtatni, hogy nagy esélyed van a teljes gyógyulásra, mert az a virusszám, amit írtál nagyon kevés, és bizzunk abban, hogy a Fibroscan is kicsi számot mutat majd! Meg különben is jobb ha reménykedve állunk a gyógyuláshoz, igaz? Az jó, ha bizol az orvosban, de azért kell a tájékozódás, és az infó gyűjtés, ezért is hasznos lehet, hogy itt Vagy közöttünk. A kezelésben a mellékhatások elviselése, csökkentése okoz gondot betegnek, orvosnak egyaránt, mert sok féle, és annyi mélységű, ahányan vagyunk. Erre nincs protokoll, így nehéz egyértelmű gyógyírt adni rájuk. Ebben tudunk mi nagyon segíteni egymásnak, mert sok esetben az orvosok is többnyire infó nélküliek, főleg a ritkábban megjelenő mellékhatás terén. Magamról itt nem írok. Olvassál bele a történetembe, de nagyon ne réműljél meg! Én egy “mutogatni való példánya” vagyok a mellékhatások begyűjtésének, de a tapasztalatot a tudást, amit általa szereztem mindenkinek átadom, hogy nekik, nektek könnyebb legyen.

Nagyon szívesen levelezek Veled és válaszolok minden kérdésedre magánban is. Van olyan ügyvéd, aki már sok HCV-s ügyet vitt sikerre, ha kell a neve megírom.

Üdv szeretettel és a lehetőségekhez viszonyítva BÚÉK!!!! Klári-klmáan (dolgozznet@gmail.com)

Lujza
#16462 Lujza hozzászólása: 2014.01.02. 07:48

Kedves Aggodó Anyuka!

Olvastam a történetét és elég szomorú hogy az ember a saját gyerekét látja szenvedni.

Egy szülönek az a legnagyobb fájdalom.

Nekem is van és ö hála istenek nem hepatitises.

Én Debrecenbe mentem,mert azt mondták hogy Magyarországon az a legjobb májcentrum.

Járnak Budapeströl is le és találkoztam több megyéböl való szemályel is .

Azt mondták hogy sok a beteg azért kell olyan sokat várni a vírusszámra.

De már csak elkezdödik a kezelés,csak a fibroscan vizsgálatott kell megvárni,ha jó az eredmény akkor kapom a szúrit és egy gyógyszert.

Kívánok önnöknek mielöbbi gyógyulást Lujza

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close