alvászavar és ideges láb gyermeknél

2014.01.19. 16:14

Van egy 10 éves kisfiam kb. 3 hónapja elkezdett rosszul aludni és arra panaszkodni, hogy ideg van a lábába de csak elalvás előtt jellemő ez a dolog. amikor megszületett nagyon rossz alvó gyermek volt 2 éves korában ideggyógyászhoz vittek ő az mondta hogy van egy kis alvászavar majd kinövi.El is maradt ez a doloog 5 éves korára végigaludta nyugodtan az éjszakát,. Most vgy három hünapja elkezdett megint rosszul aludni nehezen akar elaludni lefeküdni arra panaszkodik, hogy ideg van a lábába rugdos a levegőbe nem akar lefeküdni csak nehezen minden külső zaj zavarja. Nagynehezen sikerül elaludni de csak úgy ha érzi a közelségemet  vagy fofog vagy simogatom.Elalvás után van olyan, hogy többször összerántja a lábát, testét az ideg.Többször felébred éjjel,de hamar viszaalszil. Korán ébres de egész nap jó az általános állapota az iskolában nem tapasztalt még  a tanárnéni rajta fáradtságot. Sőt egy héten kétszer fociedzésre is jár. Akkor enyhébb ez a lábideges dolog kevesebbet mondja de ezt mindig csakm elalvás előtt.Van amikor sír, hogy álmos és nem tud aludni.Ezzel kapcsolatban szertnék vmi tájékoztatást kérni,vagy segítséget,hogy hová forduljak mit csináljak.

Tisztelettel és hálás köszönettel Vladár Béláné szülő   Várom minnél hamarabbi tanácsát.

 

 

 

 

EN-ek
#19244 EN-ek hozzászólása: 2014.10.01. 06:45

Nos a Igasság ezúttalis büdös lesz, de éppojan 1xű! és N lehet mekkerülni! őszinte leszek, mint mindig…

ÉN mint – Átok alatt sokat senyvedett veterán – abs n csodálkoz ezen! (se) Nakko figyejj. +mondom ÉN neked mitől van!

N fogjátokki találni, igenigen: ez IS a mai agyonmérgezett, haldokló, uccsókat rugdosó, xarrá stresszelt, súújosan Lb*ott Virágtól! bizonyám!:P uú, ah a sok más idegbeteg kortünet is. Csak néz kia szegény mber a fejéből, s Ldobjaa gyát!:O

LÁSS n csak nézz minta stobák! –> mki televan tikkal, ideggörccsel; hemzsegneka depisek, bodrik, skizók, auteisták, downosok, agyhallottak, adhd-k, hüjegyeekek, zombik, gyilkosok + méga tökömtuggya… (bocs HA kimaratt vki:) 1edül normális (=egésséges) mberszabásút N találni mamá sehol!!:@

Namármostakkor szted ezekután 1 kis pitiáner RLS?? ugyammá!;) Uccsó Időkben a má igazán sóra se érdemes…

nora51
#19243 nora51 hozzászólása: 2014.09.30. 23:04

Én neurológiai vizsgálatra kérnék beutalót! Ha egy gyerek lábát, testét ideges rángás rántja össze többször is elalvás előtt/ után, ott valami oknak kell lenni.
Esetleg pszichológus véleményét is lehetne kérni.
Heti kétszeri focizás a tornaórákon kívül, az már valami!

perlaedit
#19239 perlaedit hozzászólása: 2014.09.30. 20:36

Kedves Babby! Lehetséges, hogy fiad nem fárad ki fizikailag, és ezért nem tud aludni!
Próbáljatok valamilyen sporttal lefoglalni, vagy otthon valamilyen eszközzel mozogjon, pl. az ugrálókötelezés gyerekkoromban bevált!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close