méhnyakrák után – újabb daganat?

Téma címkék:
2014.01.29. 11:02

Sziasztok. A kislányom 2012 juliusában született, aztán 2013.májusában orvos mentem hasi fájdalommal. A vizsgálatokon kiderült, hogy méhnyakrákom van. Először csak sugárkezelést irtak ki, majd menet közben közölték velem, hogy kemot is kell hogy kapjak.Olyan kegyetlen rosszullétek gyötörtek, senkinek nem kivánom.Ezzel még nem is volt vége a dolognak,Pestre küldtek tovább belsö sugárkezelésre,ahol közölték velem,hogy állitólag nem vagyok müthetö,a daganatot zsugoritani kell,nagyon rossz volt. Mikor ez is véget azt mondta az orvos, várjak 3 hónapot a kezelés befejeztével, majd menjek kontroll vizsgálatra,természetesen hamarabb kellett mennem mivel a 3 hónapot nem birtam kivárni a fájdalmak miatt. Most ott tart a dolog, hogy kórházba kerültem végtag dagadással,majd dignosztizálták,hogy szinte mindkét vesém leállt. Rögtön kaptam egy vese katétert és 4 napos bentlétem alatt rengeteg fájdalomcsillapítót. Ahogy kijöttem a kórházból elmentem az orvoshoz aki mütött volna ha lehetett volna, ismét megvizsgált,kis citologiát vett,majd azt mondta imádkozzunk negativ legyen az erdmény, ha az lesz, altatásban csinál egy nagy citologiát, és ha az is negativ akkor lehet megnyugodni,mert akkor biztos nincs élö daganat szövet. Ha pozitiv akkor baj van, mivel a daganat olyan rossz helyen van, mint a vese medence,a vastag bél,illetve nyomja a hugyholyagot és mint kiderült ezért nem jó megoldás a mütét. De ha pozitiv az eredmény nincs más lehetöség csak a mütét,ha erre kerül a sor,sajnos 2 a hasamból kilogó csővel kell élnem. Nagyon elkeseritö,most az a remény maradt, hogy negativ lesz a citologia.
Ha átélt hasonlót valaki kérem irjon! Köszönöm!

#16808 tothico hozzászólása: 2014.02.06. 07:46

Szia, én 2011-ben lettem méhnyakrákos, szintén a kislányom születése után, akkor 30 évesen. Indítottam egy alapítványt a Mályvavirág Alapítványt, pont azért, hogy legyen több segítségünk! Nagyon szívesen segítünk bármiben, ha gondolod keress fel toth.ico@malyvavirag.hu

Nagyon sok erőt, hitet és kitartást kívánok Neked, és várom a jelentkezésedet, ha te is úgy gondolod….

Szeretettel,

Icó

#16807 Gabci hozzászólása: 2014.02.05. 07:51

Szia! Én hasonlóképpen jártam. 2011. decemberében született 2. gyermekem. 2013 tavaszán vérzészavarok jelentkeztek nálam, de mivel még szoptattam a gyermekem mindenki megnyugtatott,hogy ez csak hormonzavar miatt van. Azért én júliusban felkerestem a nőgyógyászt aki rákszűrést végzett. Az eredmény P2B lett azaz negatív valami laphám gyulladással. Erre kaptam kúpot szeptemberben mivel ekkor   küldte ki az értesítőt,hogy kezelés kell. Mondtam neki, hogy a vérzéseim egyre intenzívebbek és már egy csomó vért vesztettem,szóval ha negatív lett a citológia akkor nem e miómám van? Megnézett ultrahanggal semmit nem talált (bár a petefészkemet sem találta), azt mondta meg kell majd ismételni a rákszűrést. Hát ezek után már nem hozzá mentem, hanem a régi orvosom magánrendelésére, és hát ő már a vizsgálat és kenetvétel után beküldött méhkaparásra. Annak az eredménye rossz lett, ezért az onkológiai bizottság döntésére vártam, hogy hogyan tovább. Mivel 37 éves vagyok a konizáció mellett döntöttek, de a kisműtét során már nem tudták elvégezni, csak próbametszést csináltak, mert már addigra kialakult a rák. Másnap reggel közölték, hogy készüljek, mert nagy műtétre előjegyeznek,csak előtte még el kell mennem CT-re. Már felkészültem a műtétre, amikor közölték, hogy a CT alapján nagy kockázatú lenne a műtét ezért gyorsan menjek az Uzsokiba sugárkezelésre. A kezelés 1 hónappal később kezdődött el és kiegészítették nekem is heti 1 kemoval. A kezelésem még tart,mert hogy ez 6 hét, és majd utána meglátják, hogy még hány sugár kell. Kemo már elvileg nem lesz utána. Áttétem nincsen, de a méhem körüli zsírszövetet is beszövi a daganat, ezért nem tudják,hogy ép szövetig kockázat nélkül teljesen ki tudnák e vágni. Te teljesen felépültél ebből műtét nélkül? Milyen mellékhatásai lettek? Meddig tartott még a kezelés a 6 hetes alapkezelés után?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close