A kezdetek…

Téma címkék:
2014.01.30. 13:32

Sziasztok!

Dorina vagyok, 27 éves és Hepatitis C-s.

A történetem dióhéjban:

Batátokkal hallottunk az Anonym AIDS szűrésről és én a nagy bátor el is mentem még 2013 nyarán. (Igazából semmi komoly indokom nem volt rá, de ha van lehetőség miért ne, az ember sosem tudhatja…nemigaz?!) Ott az orvos, aki vette a vért szóbahozta, hogy szűrnek Hepatits C-t is és bár azt nem ingyen, de ha gondolom 4.000 Ft-ért azt is megnézetik. Mivel szóba hozta már nem tudtam nemet mondani (mindig is féltem az ilyen betegségektől), készpénz is volt nálam kivételesen úgyhogy beleegyeztem és kifizettem. Az eredményt e-mail-en keresztül vártam, de nem jött. Először azt hittem, hogy az ünnepek miatt csúszik a dolog, de végül kiderült, hogy nem. Kaptam egy értesítőt, hogy fáradjak be személyesen. Amikor közölte az orvos csak sírtam és sírtam, de megnyugtatott, hogy ez még nem is biztos, más vírus is bezavarhat, ezért adott egy beutalót a SOTE II-re.

Megkaptam az időpontot, túl vagyok több vérvételen és a végső eredményen is, ami 100%-osan igazolta a vírus meglétét. A Fibroscan vizsgálatot is elvégezték.

Jövő csütörtökön (02.06.) megyek a kórházba, akkor tudom meg, hogy megkaphatom-e a kettős kezelést. A doktornőm nagyon kedves és azt mondta ne aggódjak, lesz kezelés biztosan és nagyon jók az esélyek :)

Sokatok történetét elolvastam már. Voltak jók és rosszak is egyaránt, de bennem él az elszántság és hiszem, hogy meggyógyulok! Főleg olyan szerető és szuper család és barátok segítségével akik mellettem állnak és mindenben támogatnak.

És igen, van bennem félsz, de azt gondolom, hogy jöjjön aminek jönnie kell én kitartó és elszánt leszek!

A leginkább a tűtől félek…már a látványától is szédülök, a vérvételt is általában fekve csinálják. És a gondolat, hogy magamba szúrom…háááát még kicsit hihetetlen, de ha ezt dobta a gép hát legyen :)

A kérdés pedig, hogy honnan kaptam valószínűleg örökre titok marad. De talán jobb is így… (teoválás/piercing nincs, vérátömlesztést nem kaptam…)

Örülök, hogy megtaláltalak benneteket, mert azt gondolom plusz támaszt tudunk nyújtani egymásnak!

Mindenkinek kitartást és gyors gyógyulást kívánok! Várjuk együtt a 0-ás eredményeket!

Majd jelentkezem, hogy hogyan alakultam :)

Szép napot mindenkinek!

 

Dorina

#18407 Dorina hozzászólása: 2014.06.24. 09:26

Kedves Museto!

Sajnos most így alakult, de valamiért biztosan így kellett történnie. Remélem hamar újra harcba szállhatok, mert hosszú távon azért bizonytalanságot sem szeretnék magam körül.
Kitartást kívánok neked, biztosan sikerrel jársz majd!
Mindenképpen jelentkezem, ha lesz újabb hírem és várom a te eredményeidet is!

Szép napot!

Dorina

#18646 KatiNemeth hozzászólása: 2014.08.03. 14:52

Szia Dorina! Régen olvastam felőled.Remélem jól vagy ,és szépen telik a nyarad.Minden jót kívánva szeretettel üdvözöllek KatihNemeth

museto
#18995 museto hozzászólása: 2014.09.02. 13:50

Szia Dorina!

Remélem jól vagy, egyébként boldog névnapot, ha történik Veled valami, okvetlen írj! Üdv, Museto

nora51
#18998 nora51 hozzászólása: 2014.09.02. 22:43

Dorina, nagyon örültem, hogy találkoztunk a klubban! Jól nézel ki, mosolygós vagy, bulizni mész, így kell ezt csinálni! Lám, szóban kellett megtudnom, mi is történt a kezeléseddel, mert akkoriban nem kaptam értesítést, és teljesen eltűnt a te oldalad…Igen-igen sajnálom, mert azt hittem, a fiatalok megnyerik a csatát…Hát elsőre nem jött össze ugyan, de az a jó, hogy csak F1 vagy, no meg van időd, a gyógyszeripar meg elképesztően fejlődik, nagy léptekkel.
Nem tudom, tudsz e valamit Bettiről… Remélem, sikerről számol be, ha még emlékszik ránk….
Igen, a szüleidnek biztos rosszabb, mint neked. De megvígasztalhatja őket, hogy nincs vész, van idő meggyógyulni, és lesz mivel meggyógyulni.
Szeretettel:
nora51

museto
#18357 museto hozzászólása: 2014.06.19. 20:33

Szervusz Dorina!

Régóta olvasom a VSZ tagok sorsát is és szomorúan olvasom sorsod ezen kedvezőtlen fordulatát. Az F1-es máj még nem tragédia, viszont azt jelenti, hogy elkezdődött egy kedvezőtlen folyamat, amire oda kell figyelni. Amíg a vírusok garázdálkodnak Benned, addig nincs biztonságban a májad, tehát ahogy lesz lehetőséged, csak vesd alá magad egy ismételt vírus irtásnak, én azt javaslom. Nekem is volt STOP szabályom, az előző 2-es kombit így fejeztem be. Most a 3-as Boci “figura” 19,hetét nyomatom, nálam is folyton rezeg a léc, vérképem folyamatosan romlik, hetek óta fogyok, trombocitám szökdösnek. Mindezek ellenére még folytathatom a kúrát, de közeleg az igazság órája, a 24. heti vírus PCR ismét határkő lesz. Olvashatod, van aki már sikerrel bevégezte a kúrát, van akit már a 3-asban is megstoppoltak, de nem adjuk fel, várjuk az újabb lehetőségeket. Te fiatal vagy, nagyobb sikerrel tudsz az újrázásnak nekiállni. Kitartás, fog ez menni! Museto

#18350 Dorina hozzászólása: 2014.06.19. 11:14

Sziasztok!

Ígértem, hogy jelentkezem, miután megkapom az eredményeket. Sajnos nem a protokoll által elvárt mértékben változott a vírusszámom, így érvénybe lépett az azonnali STOP szabály. Sajnos így alakult. Pityeregtem, de tudom, nem szabad elkeseredni, mert van még más lehetőség is, dehát az ember néha elengedheti magát, ha ilyen hírt kap, nemigaz?!
Őszintén szólva az is bánt, hogy milyen rossz lehet most a szüleimnek…mert ugye ezt szülőként is nehéz lehet végigélni. Persze, tartják magukat, de biztosan sokat izgulnak miattam. Nade ezzel nem szeretnélek untatni titeket.
Mivel a májam F1 így nem valószínű, hogy pikk-pakk megkapom az új kezelést, de jönnek az újak is és azért remélem mihamarabb felvehetem újra a kesztyűt és harcolhatok!!!
Addig viszont élvezem a péntek estéket, végre eljárok aznap is bulizni, táncolni és kikapcsolódni :) A nyaraláson sem kell izgulnom, hogy foltos lesz a combom a szurik helyétől és talán még napozhatok is, de ezt azért majd megbeszélem a doktornővel. Nagyon kedves volt, biztatott és azt mondta rendben lesz a dolog csak most egy kicsit várakoznom kell türelemmel.
Várakozni nehéz, de most megpróbálom elfelejteni a kezelést, a betegséget és erőt gyűjtök, hogy erős legyek, ha eljön az idő a megmérettetésre!!!

Remélem ti jól vagytok! Jelentkezem majd ám, hogy mi van velem és olvasom is majd, hogy ti hogyan alakultok :)

Szép nyarat nektek!

Puszi:

Dorina

#16913 Dorina hozzászólása: 2014.05.23. 09:41

Rendben, kiteszem a nevem :)

Akkor holnap és köszönöm a szurkolást!

 

Dorina

nora51
#16912 nora51 hozzászólása: 2014.05.22. 23:41

Halihó, akkor találkozunk szombaton! Tűzz ki egy cédulát magadra, írd rá hogy Dorína. Én meg a nora51-et. Így szoktuk. Különben elmegyünk egymás mellett!  Én most kicsit szőkés vagyok, nem sötétbarna, mint itt a kis képen.

Drukkolok neked nagyon!

Szeretettel: nora51

#16911 Dorina hozzászólása: 2014.05.22. 14:07

Sziasztok!

Gyors jelentés: Kedden levették a 12. heti vért és leküldték Fehérvárra…06.19-én eredmény!

Amúgy azt leszámítva, hogy tombol az allergiám, jól vagyok. Szerintem megyek szombaton (ne lepődjetek meg, ha valaki végigköhögi esetleg az előadást…) VIMORRA.

Remélem ti is mindannyian jól vagytok :) !!!

 

Dorina

Lujza
#16910 Lujza hozzászólása: 2014.05.18. 10:21

Szia Dorina!

Igen én is pénteken szúrok.

Jó hogy pozitivan állsz a dologhoz.

Szia

 

#16909 Dorina hozzászólása: 2014.05.16. 12:52

Szia Lujza!

Gyula történeténél olvastam, hogy te is jól viseled a dolgot :) Nagyon örülök és tök jó, hogy ennyire lecsökkent a vírusszámod.

Én 328.000-rel kezdtem és a 4. héten 209.000 ezer volt. Én azért bízom a lassú víz partot mosban és remélem tovább csökkentek nagy mértékben mostanra. Kedden vizsgálat vagyis júni közepén eredmény. Mindenképpen megírom :)

Kitartást nekünk! Te is ma szúrsz?

Dorina

Lujza
#16908 Lujza hozzászólása: 2014.05.16. 12:13

Szia Dorina!

Érdeklödnék hogy mennyi volt a vírusszámod mikor elkezted a szúrit és a 4.heti vírusszám mennyi lett?

A 12.heti vírusszámlálásra 0 vírusszámokat kívánok neked és gyógyulást!

Szia Lujza

Betti1985
#16907 Betti1985 hozzászólása: 2014.04.25. 11:25

Sziasztok!

Ma voltam ismét kontrollon, semmi extra, vérvétel, újabb adag szuri felírása, aztán majd hétfőn kell visszatelefonálnom, hogy jó-e a vérképem :) szóval jöhet a mai adag :)

Egyébként köszi, már jól vagyok, remélem ennyivel le is tudtam :) egy ideig legalábbis, ez az elmúlt egy hónap egy kicsit sok volt… de hát túl vagyunk rajta :)

Szép hétvégét Nektek, jó vírusüldözést, és egy dkg mellékhatást sem kívánok :)

#16906 KatiNemeth hozzászólása: 2014.04.25. 10:58

Sziasztok Betti,Dorina ,és a többiek!                                                                                                Olvasom, hogy milyen mellékhatások érnek benneteket. Sajnos ez így van és el kell fogadnunk.Egy cél a fontos hogy kitisztuljunk a nyavalyásoktól.Nagyon nehéz, tudom  de nézzétek a jó oldalát.Persze most minden elér,ami máskor meg sem kottyan, most azt is nehezen viseljük. Pihenjetek sokat,mert az is segíthet ha a szervezetedet nem terheled erósen, vagy kevésbé mint egyébként.  Kitartás, és melékhatások nélküli heteket kívánok . Szeretettel üdvözöllek Kati

#16905 Dorina hozzászólása: 2014.04.25. 09:49

Betti! Az elején nehéz de idővel jobb lesz… Én is bízom a javulásban :) De olvastam, hogy te sem vagy a toppon mostanában, betaláltak a betegségek/mellékhatások rendesen. Remélem mostmár azért jobban vagy!

Köszi gyógyult :)

 

Dorina

#16904 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2014.04.24. 18:41

Szia Dorina!

Kezelésemkor idejére kaptam orvosi igazolást arról, hogy az injekciót kezelésem céljából tartom magamnál. Nem repültem de szerintem ott is el kell fogadni.

Üdv: a gyógyult

Betti1985
#16903 Betti1985 hozzászólása: 2014.04.24. 16:24

Köszi Dorina, megvagyok, nem egyszerű, de muszáj előre nézni…

Örülök, hogy túl vagy ezen is, remélhetőleg a továbbiakban már semmi komoly mellékhatás nem hátráltat…. Minden jót Neked! Puszi

#16902 Dorina hozzászólása: 2014.04.24. 14:18

Sziasztok!

 

Már igen rég jelentkeztem… Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek. :)

Betti! Nagyon sajnálom a kutyusodat :( Olyan kis édes volt, láttam a képeit… Sosem gondoltam, hogy lehet kutyát így szeretni, de amióta a hugomnak is van kutyusa megértem és átérzem ezt a kötődést.

Én kedden reggel a kórházban kezdtem apuval. Már nagyon vártuk az erdményeket. A gluténallergia tesztem szerencsére negatív lett, aminek nagyon örültünk, viszont a tünetek még megvannak, így fel kell vennem a gasztroenterológusommal a kapcsolatot. Ezt meg is tettem, 7-én megyek konzultációra.

A vírusszámom… 328ezerrel kezdtem és a 4. heti eredményem 209ezer. Ez a doktornő szerint jó, bár jobb is lehetett volna. De azt mondta ne keseredjek el, ebből még bármi lehet és ne felejtsem el, hogy minden nappal csak jobb lesz és javulok!!! Apukám is ugyanezt mondta rögtön ahogy kijöttünk. Ő a folyamatos és nem pedig a hirtelen javulásban hisz. Örülök, hogy ilyen szüleim, testvérem és barátaim vannak, akik támogatnak mindenben. Szerintem ez is közrejátszik abban, hogy ilyen jól viselem a gyomros dolgokat és a néhai sírásaimat leszámítva. A vérképem meglepően tökéletes még mindíg, úgyhogy ez is jó hír. Bízom benne, hogy a 4. hétre ha csökkent 100ezret, akkor a 12-re csökkenhet még annyit, hogy el is fogy :) Vettek újabb vért, vizeletet, megkaptam a tollakat (végre túlvagyok a fecskendőkön…az utolsót alig bírtam beadni) és május 20-án megyek a 12. heti vírusszámlálásra.

Ezenkívül minden rendben, fogytam 5 kg-ot (amihez azért gondolom a hasmenésnek is köze van), de végre elhagyhattam a glutén és laktózmentes diétát! :)

 

Egy kérdés: Repült már esetleg valaki úgy, hogy vinnie kellett magával a tűjét is? Tapasztalatok???

 

Velem röviden ennyi! Ti hogy vagytok?

 

Kitartást és szép napokat, nemsokára hétvégét mindenkinek :)

 

Dorina

#16901 Dorina hozzászólása: 2014.03.28. 10:10

Sziasztok!

 

Köszi a bíztató szavakat :) Pár óra és ezen is túl leszek és pár hét múlva újra jön a már megszokott tollacska. Vagy még a végén tényleg megszeretem ezt a verziót (bár kétlem a nagy tűfóbiám miatt) :).

Igen, már most néznek vírusszámot. Ezekszerint ahogy Klári írja azért mert én naív beteg vagyok.

Remélem ti jól vagytok, mert arról nem írtatok most.

Tényleg, Distvánról rég hallottunk….Mi van veled?

Szép hétvégét mindenkinek!

 

Dorina

klmaan
#16900 klmaan hozzászólása: 2014.03.28. 00:15

Szia Nóra!

Jéé! Előkerültél! Ez jó!

Sziasztok!

A “mi időnkben” is így volt a virusszámlálás, de nem nekünk! A többször “élvezkedőket” nem nézték a 4. héten, mert az is nagy eredmény, ha a 12. vagy a 24. hétre lesz virusmentes. Újakat/naivakat, akik elsőre kapnak pegiláltat mindig ilyen proto.. szerint ellenőrizték.

Továbbra is ilyen ügyesen, pozitíven Lányok!

Üdv Mindenkinek! Klári

nora51
#16899 nora51 hozzászólása: 2014.03.27. 23:46

Sziasztok, jányok! Szegény Betti, remélem, a randa mandulagyulladás már kiment belőled! Sajnálom, hogy ezt bekaptad. Ilyenkor olyan pipa vagyok, hogy az a bánatos interferon miért nem véd meg bennünket ilyen nyavalyák ellen? Hisz ő a védekezés nagymestere úgy általában, immunrendszerünk főszereplője. Ilyenkor a saját interferontermelésünket jól feldobja a szuri, a többszörösére. És akkor ilyen súlyos betegséget kap az ember….Én hólyggyulladást kaptam négyszer a legutóbbi kezelésem időtartama alatt. Számomra ez érthetetlen.

Kedves Dorina! Én is rühellem a tűt, már a látványától is borzadok.De meg kell mondanom, rém kellemesen csalódtam benne az első és második kezelésemkor. (Akkor még nem ilyen tollal döfködtük magunkat.)  Kb. 1 centi rövid volt a tű, nagyon vékonyka,és irtó könnyen becsusszant a húsba, és egyáltalán nem volt kellemetlen.Ne sokat cicózz vele. Megvárod, míg a fertőtlenítő rászárad a bőrödre, majd megfogod a fecskendőt, s zsupsz belököd. Ha sokat tökölsz, vagy lassan nyomod be, az rosszabb. Hirtelen és határozottan kell. Meglátod, milyen egyszerű.

Sajnálom, hogy ilyen hiba csúszott a számításba.Ezentúl mindig szólnod kéne a dokinak, hogy tollat írjon fel.

Még segítséged is lesz holnap! Nagyon jó. Majd írd meg, mit tapasztaltál!

Ami a vírusszámlálást illeti, hát ez furcsa. Kettőskezelésnél (interferon-ribavirin) először a 12.héten, majd a 24.héten mérték nekünk. Hogy-hogy Dorina neked a 4.héten számolnak először? Még ilyet…

Betti, biztos, hogy csak a 24.hétnél néznek neked először vírusszámot? Furcsállom.

Jó pénteki döfködést nektek!  Distvan, jól vagy?

Szeretettel: nora51

 

Betti1985
#16898 Betti1985 hozzászólása: 2014.03.27. 15:01

Szia Csajszi! :)

Örülök, hogy minden eredményed rendben van és folytathatod tovább a kezelést, és nanááááá hogy minden okés lesz és elmenekülnek a kis rohadékok jó messzire :)

Hát tényleg eléggé bosszantó lehetett ez a tűs dolog, én is bepánikolnék ha holnap a másik fajtát írná fel a doki, de az a lényeg, hogy lesz segítség, aztán lehet, hogy a végén annyira megszereted, hogy ezt kéred majd ;)

Neked már néznek is vírusszámot? Hát az tök jó, én most ettől kezdek készen lenni kicsit, hogy adom, adom, adom, adom és adom, és majd csak fél év után néznek először vírusszámot, aminek 3 hónap az eredménye, tehát majdnemhogy végigadom a 48 szurit mire tudni fogom, hogy volt-e egyáltalán értelme…. :( engem meg ez dühít mostanában kicsit…. de hát ez van…. csináljuk és úgyis mi győzünk. :)

Kitartás, holnapra jó bökölődést és zéró mellékhatást a hétvégére! :) Puszi

#16897 Dorina hozzászólása: 2014.03.27. 14:53

Sziasztok!

Gondoltam bejelentkezem :) Ma voltam a második vérvételen és a második adag gyógyszerért.

A vérképem teljesen tökéletes, így maradtunk a 2*3 szem gyógyszernél. Ma levettek jó sok vért (általános vérkép+lisztérzékenység+vírusszámlálás) és húsvét után, április 22-én tudom meg az eredményt. Nagyon bizakodóak vagyunk a doktornővel együtt, hiszen a kezdő vírusszámom is igen alacsony volt, bár tudom, hogy nem ezen múlik feltétlenül. De akkor is sikerülni fog és kész :)

Viszont képzeljétek, kiderült, hogy a rendszerben a nevem mellé nem a tollas dolog lett beregisztrálva, hanem a fecskendő, így most azt kaptam. Én aki utálja a tűt és különben is a tollakkal már olyan jóban voltam. Emiatt reggel tiszta görcsben voltam, de végül egy kedves rokonokon keresztül sikerült elintéznem, hogy holnap este 10-kor (mert én akkor szúrok) egy kedves egészségügyi dolgozó segítsen a beadásban. Szuper, pedig már a szurin nem is stresszeltem soha. Következőleg már tollat kapok azt ígérték, dehát az is 4 péntek. Nade nem szenvedek, megvan a segítség. Már most hálás vagyok a nővérnek/nővéreknek akik segítenek!

Nos ez van! Tudom ez nem is olyan nagy probléma, de ma nekem ez volt a mumus :(

Ti hogy vagytok?

Üdv:

 

Dorina

#16896 gotailo hozzászólása: 2014.03.16. 06:37

Szervusztok Társak! Ismételten családi tragédia, és egyéb komoly bajok vontak ki közületek. Olvasni azért még volt türelmem. Örülök, hogy ennyire feldob benneteket a tavasz beköszöntése. Én tudom, hogy minden szervezet más, de a személlyes tapasztalatom alapján kifejezetten állítom, hogy kezeelés ideje alatt nagyon vigyázzatok a napocska sugaraival. Csak finoman.

Betti1985
#16895 Betti1985 hozzászólása: 2014.03.12. 17:28

Na akkor ha már ennyire nagy az érdeklődés…. ha majd mindenki meggyógyult, akkor összehozunk egy ilyen túrát. 1 éve van rá Mindenkinek :) Ezt közöljétek a dögökkel is :)

anamary
#16894 anamary hozzászólása: 2014.03.12. 17:03

Szevasztok! Ha bevesztek a csapatba én is szívesen csatlakoznék. De nem igazán bírnám a ti tempótokat. Talán majd egyszer,ha még akkor is benne lesztek! Örülök,hogy aránylag jól viselitek a kezeléseket. Csak így tovább és gyorsan gyógyuljatok meg! Drukkolok nektek,mást nem is tudok tenni értetek! Puszi:anamary

#16893 KatiNemeth hozzászólása: 2014.03.12. 13:35

Sziasztok Társaim!      Olvasom a hozzászólásokban ,hogy milyen jól vagytok .Ennek szívből örülök.Itt a tavaszi idö szerintem ez is segít a felvidulásban.Régen , mikor még nem kaptam a kezeléseket én is túráztam, 15.-20 km-t volt hogy 30 -at is, és az tényleg nagyon klassz. Mi több ! Jelentem én ma ablakot pucoltam!!! Olyan öröm töltött el a szép ablak láttán, hogy tényleg fél gyógyulás .                                                                  Nóra!Megyek én is a VIVIÓE-be(Virgonc vírusírtók Egyesületébe)Na persze csak képletesen,.Nagyon eredeti poén, jót nevettem rajta.  Motorral nem lehet?                              Betti ,Dorina és a többiek.!. Ti még fiatalok vagytok,és  ahogy Klári is mondta biztosan könnyebben viselitek a a kezelést, kívánom  a továbbiakban is  a könnyed elviselést és a szép tavaszi hangulatot.        üdv.Kati Nemeth

 

#16892 Dorina hozzászólása: 2014.03.10. 17:56

Én semmi jónak nem vagyok az elrontója, bár ezek a túrák engem teljesen ép mivoltomban is kidöntenének :) :) :) :) Én csak a visszafogottabb kirándulók közé sorolnám magamat…

De bízom benne, hogy a pozitív hozzáállás is segít!

Betti1985
#16891 Betti1985 hozzászólása: 2014.03.10. 17:21

Ez egy teljesen jó felvetés Nóra :) én ma egy 30-ason vagyok túl, és nagyon nagyon élveztem :)

nora51
#16890 nora51 hozzászólása: 2014.03.10. 15:41

Na hála Istennek, öröm olvasni az ilyen jelentéseket. Szívből kívánom, hogy továbbra se legyen kellemetlenségetek.  Lassanként megalakíthatjuk a Virgonc Vírusirtók Országos Egyesületét. Hétvégenként kirándulás, pénteki esti tábortűznél közös belövés, majd másnap 20 km-es túra után táncest.  Végül mindenki hazakarikázik a bringáján.

Hát nem jó ötlet? Itt a tavasz! Szép hetet mindenkinek!!!

nora51

#16889 Dorina hozzászólása: 2014.03.10. 11:18

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés: Jól vagyok, a 2. szuri nem viselt meg :) Ok, picit fáradtabb voltam és pár napja néha émelygek, de semmi különösebb és ez maximálisan elviselhető, úgyhogy szuper minden :)

Csütörtökön megyek az első kontrollra.

Remélem ti is jól vagtok!!!

Dorina

#16888 Dorina hozzászólása: 2014.03.06. 11:52

Köszönöm a bátorító szavakat kedves Aggódó Anyuka! Olvastam a történetet, köszi, hogy megírtad. Írtam ott hozzászólást.

Dorina

#16887 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.03.05. 07:17

Kedves Dorina ! Kedves Sorstársak !! A történetünket megírtam az Aggódó Anyuka címen !!! Mindenkinek vírusírtó szép napot kívánunk :::Aggódó Anyuka

#16886 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.03.05. 06:26

Kedves Dorina !! Nem tüntünk el , mindig olvasom a hozzásolásokat , Én is úgy látom , hogy sikerült 1 közzösségi oldalt / sajnos itt / összehoznod !! A Lányom is a Pegasys – Copegus kombinációt kapta az 1 + 2 kezelésnél is!!! A szeretetcsomagban minden tájékoztazó benne volt!!! Kívánom neked , hogy jól viseld a kezelés mellékhatásait,Ha teheted pihenj sokat!!! Vigyázz magadra!!! Aggódó Anyuka

,

#16885 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2014.03.04. 15:54

Sziasztok!

A szeretetcsomagból megőriztem az Útitárs és Útikalauz című tájékoztatókat kettő együtt kb 100-120 oldal, ha valakinek szüksége van rá pdf formátumban szívesen elküldöm.

Üdvözlettel: a gyógyult (gyogyult.hcvs@gmail.com)

 

#16884 Dorina hozzászólása: 2014.03.04. 14:42

Szia Katih :)

A pegasys-copegus kombót kapom…

Dorina

#16883 katih hozzászólása: 2014.03.04. 12:17

Szia Dorina!

Melyik gyógyszerpárost kapod? Pegintron-rebetol vagy pegasys-copegus? Szerintem ez utóbbi lehet, mert az előző esetén biztos, hogy nagy a kezdőcsomag. :)

 

katih

#16882 Dorina hozzászólása: 2014.03.04. 11:48

Kedves István!

Köszönöm a támogató és bátorító szavakat :) Igen, nagyon jó érzés, hogy így drukkolunk egymásért és nagyjából képben vagyunk, hogy ki hol tart és hogy is érzi magát. Jó lesz ez a naptár, mert így tényleg jobban látom az idő múlását. Tegnap nem is voltam otthon így ma este kettőt is pipálhatok :) És a kezelés befejezése óta te teljesen jól vagy? Olyan mint a kezelés előtt csak vírusmentesen?

 

Klári…Az az igazság, hogy nem akartam feltünően bámulni senkit és meg is voltam illetődve ha őszinte akarok lenni. A végére pedig már nem voltam jól azért rohantam el. Kezdőcsomagot (ha annak lehet nevezni) kaptam, de többet vártam tőle. Egy kis hűtőtáska+1 jégaku+1 fertőtlenítő spray. 1 tájékoztatót kaptam még a legelején a kezelésről és a gyógyszerekről. DVD, naptár és társai nem voltak. De nem gond mert boldog vagyok ezzel a kis home-made naptárral :)

 

Szép hetet nektek!

 

Dorina

klmaan
#16881 klmaan hozzászólása: 2014.03.04. 00:27

Szia Dorina!

Nagyon sajnálom, hogy nem szólítottalak meg. Amikor elmentem a széksorok előtt, s Rád néztem, éreztem, hogy talán Te vagy! Aztán nem forgolódtál, nem láttam a “kereső” magatartást rajtad, így elbizonytalanodtam. Mögötted ültem a 2. széken, s mellém ült egy elnökségi Sorstárs.Hát! Sajálom, hogy nem beszélgettünk. Annak viszont örülök, hogy egész jól indult a kezelés! Jó ötlet a “centivágás”, de Te nem kaptál egy kezdőcsomagot, amiben van naptár? Mi kaptunk, egy komoly induló csomagot, amiben volt útmutató könyv a kezeltnek, külőn ismertető könyv a családnak, nagy naptár, heti beosztású/adagoló gyógyszeres doboz, DVD, stb. Talán elfogyott a “munició”?

Szép napokat Mindenkinek!

Dorina! Hajrá!

Üdv szeretettel.Klári

 

 

ibaranyai1956
#16880 ibaranyai1956 hozzászólása: 2014.03.03. 18:44

Szia Dorina!

Úgy látom egy komplett közösségi oldalt sikerült összehoznod. mindenki aki olvasta a történetedet neked drukkol, ez azért nem semmi. Örülök, hogy személyesen is megtapasztaltad, amit eddig írtunk, nem olyan nagy ügy ez az injekciókérdés. Ami a naptárat illeti nem rossz ötlet, én a Pegintron “szeretet csomagban” talált naptárat használtam. eleinte ijesztő volt, hogy mennyi van még hátra, de ahogy múltak a napok és csökkentek a súlyosabb mellékhatások, úgy világosodott az alagút vége. Nekem is voltak rosszabb napjaim, de inkább csak a kezelés félideje körül. Férfiasan bevallom, ha nem is látványosan, de éjszakánként nekem is legördült egy-egy könnycsepp. Nincs ezen mit szégyelni, sajnos a depresszió (lehet hogy csak önsajnálat) hajlam is része a kezelés mellékhatásainak. Szóval továbbra is ilyen bátran, és akkor nem lesz semmi gond! Üdv, István

#16879 Dorina hozzászólása: 2014.03.03. 09:58

Sziasztok!

Szerencsére azóta is teljesen jól vagyok. A szombati rosszúllétre már csak a kis kékeszöld folt emlékeztet a combomon.

Tegnap a szekrényem belsejébe színes papírokból készítettem egy naptrat, ahol pipálni tudom a napok múlását és számolni az eltelt péntekeket, melyeket külön kis strasszkövekkel raktam ki. Így kicsit giccsesen hangozhat, de nem az és olyan jó volt látni, hogy OK, akkor itt kezdődik és itt lesz vége és igenis végigcsinálom és kűzdök.

Katih emlékszem rád persze :) Nekem tetszik az ötlet és ki is töltöttem a kérdőívet. Én a másik oldalon ültem pár sorral feljebb nálad.

Nóra…én amúgy is pityergősebb vagyok az átlagnál, bár pont most pár éve erősítettem meg magamat, hogy azért mindenen mégse bőgjek. De ha ki kell jönnie hát legyen!

Köszönöm a szurkolást még1szer és beszélünk mindenképpen :)

Szép hetet mindenkinek!

 

Dorina

nora51
#16878 nora51 hozzászólása: 2014.03.03. 00:32

Kedves Dorina,beszámolódból a régi magamra ismerek!  Mikor ismeretlen fájdalmak lepik meg az embert, és időnként sírdogálni kezd… Hát igen, ez bizony nem te vagy, hanem a szerek mellékhatása. Néha tényleg nem tudom, miért kellett sírnom, mert a filmeknél akár jó volt a vége, akár rossz, mindenképp sírnom kellett, ezt még mondjuk meg lehet magyarázni (érzékenyebb az ember ilyenkor)  de tényleg egy csomószor nem is tudom, miért pityeregtem. Csak. Ezek az un.hangulat-ingadozások minden kezeléskor előjöttek. Szegény madarak, hogy fázhatnak ilyenkor….puff, már bőgtem is. Hej, mikor nagymamám 7 éves koromban nekem adta a szép új radírját, én meg másnap elvesztettem….újabb bőgés. Ha anyukám most látna, biztos átölelne….újabb bőgés.Milyen lehangoló idő van….újabb bőgés.

Szóval nem leptél meg! Fő, hogy már helyrejöttél a kezdeti meglepetésekből.

Kellemes hetet kívánok Neked , és gratulálok! Átestél a tű-keresztségen!  :)))

nora51

Betti1985
#16877 Betti1985 hozzászólása: 2014.03.02. 15:03

Végre hírek!

Örülök, hogy viszonylagosan jól viselted! Fel a fejjel Csajszi, fog ez menni, és már csak idő kérdése, hogy az egész egy rossz emlék legyen :)

Pusszantás itt is :)

nora51
#16876 nora51 hozzászólása: 2014.03.02. 11:11

Na hála Istennek, hogy túl vagy rajta, Dorina! Este majd bővebben reagálok! Szép vasárnapot!

Szeretettel: Nóra

#16875 katih hozzászólása: 2014.03.02. 10:54

Szia Dorina!

Nagyot alakítottál, nagyon bátor voltál! :) Bezzeg én a délelőtti virgonckodás után, teljesen leamortizálódtam délutánra. Láz stb. persze én a 3ast nyűvöm és már a 30.-t adtam be ennek keretében (összesen pedig a 102.-t), tehát lestrapáltabb is vagyok. Sajnos nem tudlak beazonosítani, de én is ott voltam. (Én beszéltem a klubról.)  Ma már tényleg pihenj, mert holnap meló! :)  Jó, hogy este adtad be, mert kb 4-5 óra múlva kezdődik a legvacakabb rész, és így azt átaludtad. Esetleg egy picit adhatod hamarabb is pont ezért, ha nincs péntek esti programod. Én a legtöbbször 6 és 8 között adom be. De ez egyéni.

katih

#16874 KatiNemeth hozzászólása: 2014.03.02. 10:45

Szia  Dorina!                                                                                                                                     Örülök  hogy olvashattam rólad.Tényleg vigyázz a programok szervezésénél, mindíg tudni kell , hogy ha jól is vagy , ez akár fél óra múlva is megváltozhat..Ha mégis mész valahova, legyen mód arra ,hogy tudjál egy keveset pihenni, és lehet ahogy jött elis múlik az egész. Nekem is volt olyan ,elmentünk vásárolni a sógónőmmel, de fél óra múlva ki ültem a kocsiba  mert nem tudtam állni olyan gyengeség fogott el.Mire haza értem újra jobban lettem, sajnos ez kiszámíthatatlan.                                                            Azért nagyon jó hogy már jobban érzed magad, a lázak meg majd később nem lesznek oly intenzívek , esetleg  hőemelkedés csak. Vigyázz magadra,  üdvözöllek  KatiNemeth

 

#16873 Dorina hozzászólása: 2014.03.02. 10:29

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak most adok életjelet magamról, de a tegnapi nap hosszú és igen kimerítő volt.

Péntek este 10-kor izgatottan beadtam az injekciót és anyukámmal együtt nagyon örültünk, hogy milyen jól ment. Utána még beszélgettünk, olvasgattunk és fél12 körül elaludtam és reggelig fel sem ébredtem. Kicsit fájt a fejem (de az mostanában sajnos amúgy is szokott ettől az érdekez időjárástól), de ettől függetlenül tök jól voltam, pattogtam mint egy gumilabda. Ezért is döntöttem úgy, elmegyek a VIMOR gyűlésre (fekete ruhában voltam szürke sállal és ha az előadók szemszögéből nézzük, akkor a a bal oldalon ültem talán a negyedik sor legbelső székén. Az előadások végeztével azonnal hazaindultam, bocsánat, hogy nem kerestelek meg titeket, majd legközelebb!). Igenám, de kb. 12 óra felé éreztem, hogy fáj a derekem, sehogy sem esik jól ülni és fáradt vagyok. De azt hittem azért mert kemények voltak a székek. Hát sajnos nem. Már alig vártam, hogy vége legyen, és el is indultam haza. Az utat végigsítam, hogy miért azt nem tudom megfogalmazni. Azthiszem most realizálódott bennem ez az egész dolog. Mire hazaértem apukám várt mert izgult hogy vagyok. Szerencsére pont most romlott el a kádnál lévő csap, így elmentünk az OBI-ba. Az autóban sem volt túl kényelmes ülni és vásárlás közben is vonszoltam kicsit magam (vicces lehettem kívülről). Örültem mikor hazaértünk. Szereltünk én sírtam megint picit, beszélgettünk és apu elment. Délutánra fokozódott a derék, fenék és combfájdalmam a fejfájással együtt és sajnos kicsit el is engedtem magamat, elkezdtem szenvedni. Pihentem, de elindult felfelé a hőm (37,8-nál megállt szerencsére). Estére volt egy lebeszélt programom a belvárosban, de le akartam mondani. De végül a szüleim sokat győzködtek, hogy legyek erős, ne engedjem el magamat és végül egy kis pihenés után elszántam magam és elindultam. És habár nem voltam a helyzet magaslatán és csak 1 órát maradtam hazafelé már jobban is lettem és sikerült hamar el is aludnom. Éjszaka egyszer keltem fel (minden fájdalom elmúlt addigra) és akkor volt egy kis hányingerem, ami reggelre is megmaradt, de gyáltalán nem volt vészes. Mára minden elmúlt, mintha nem is lett volna.

Nos, így alakult az én első szurim utáni lassan 1,5 nap.

Ettől függetlenül bízom a gyógyulásban mert tudom, hogy hatásos lesz csak kicsit ijesztő volt a dolog ha őszinte akarok lenni.

Ma már csak itthon pihengetek, főzök, mosok, olvasok és filmeket nézek. A mai nap csak az enyém :)

Köszönöm, hogy ennyien gondoltatok rám :) Biztosan emiatt vagyok most már jól :)

Veletek minden rendben?

Szép vasárnapot!

Dorina

#16872 KatiNemeth hozzászólása: 2014.03.02. 10:10

Szia Dorina!                                                                                                                                     Hogy ment az első alkalommal? Hogyérzed magad?    Üdv:KatiNemeth

 

klmaan
#16871 klmaan hozzászólása: 2014.03.01. 20:08

Szia Dorina! Sziasztok Sorstársak!

Most jutottam a levelekhez, s én is izgalommal nyitottam ki, hogy mi lehet Veled? Nézegettem a fiatalokat délelőtt, hogy ki lehet közöttük a mi Dorinánk? Hogy vagy? Nagyon izgulunk Érted, s várjuk jelentkezésedet.

Jó volt találkozni az ismerősökkel!

Jó pihenést Mindenkinek, Dorina, Neked kötelező is!

Üdv szeretettel. Klári

 

 

 

klmaan
#16870 klmaan hozzászólása: 2014.03.01. 20:08

Szia Dorina! Sziasztok Sorstársak!

Most jutottam a levelekhez, s én is izgalommal nyitottam ki, hogy mi lehet Veled? Nézegettem a fiatalokat délelőtt, hogy ki lehet közöttük a mi Dorinánk? Hogy vagy? Nagyon izgulunk Érted, s várjuk jelentkezésedet.

Jó volt találkozni az ismerősökkel!

Jó pihenést Mindenkinek, Dorina, Neked kötelező is!

Üdv szeretettel. Klári

 

 

 

#16869 katih hozzászólása: 2014.03.01. 19:11

Igen, Dorina én is nagyon sokat gondoltam Rád ma is és tegnap is. Folyamatosan lesem írsz-e! Vigyázz magadra és jelentkezz!

katih

Betti1985
#16868 Betti1985 hozzászólása: 2014.03.01. 19:10

Csatlakozom én is Nórához!! Jelentkezz minél előbb, ha van rá mód és lehetőség!!

Kitartás!!!!

nora51
#16867 nora51 hozzászólása: 2014.03.01. 19:07

Szia Dorina! Most érkeztem meg Egerből, és az első itthoni gondolatom te voltál: vajon hogy vagy?   Jajjj de nagyon nagy csend van körülötted…..Hogy sikerült a belövés, és milyen a mai napod???Vajon voltál-e a Vimoron, vagy otthon fexel lekókadva? Aggódom, mert nagyon csendben vagy…Majd ha van már erőd és kedved, írd meg, mi a helyzet!!!!!!! Remélem, nem vagy nagyon rosszul…

Szeretettel és aggódással: nora51

anamary
#16866 anamary hozzászólása: 2014.02.27. 21:46

Kedves  “ibaranyi56″ Ne haragudj,hogy itt írok neked.Légyszíves ha lehet küld már el az elérhetőségedet,mert sajnos nem találom a telefonomban. Az enyémet megtalálod a nevem alatt. Előre is köszönöm: anamary

 

#16865 katih hozzászólása: 2014.02.27. 20:42

Az injekció beadása az függ a gyógyszertől (gyár) miatt is. Más a pegintron, a pegasis.

A pegintron beadását megnézheted itt : http://chepatitis.blogspot.hu/search/label/sz%C3%BAr%C3%A1s

Ez ugyan 2009es, de én most is ezt kapom és ezt tanították be most is.

#16864 katih hozzászólása: 2014.02.27. 20:28

Szia Dorina!

 

Kicsit sűrű voltam az elmúlt héten és netközelben sem voltam. De sokat gondoltam Rád, hogy most lesz az első szurid és a VIMOR!

Szerintem maradj otthon! Én egy 72 hetes kezelésen vagyok túl és most a 3st csinálom. Holnap szúrom a 30.-t. Mondhatni, hogy a 2 legrosszabb számom ra a két első szuri volt! Egyébként még most is úgy vagyok – pedig dolgozom – hogy szombaton, vasárnap csak fetrengés. Amikor úgy gondolom minden OK és próbálok elmenni valahova, mindig beüt a bosszú is. Szóval első alkalom, ne gyere!

Szívesen válaszolok minden kérdésedre stb….

ibaranyai1956
#16863 ibaranyai1956 hozzászólása: 2014.02.27. 20:01

Szia Dorina!

Én ugyan nem vagyok olyan “Öreg róka” mint az előttem szólók, de egy rövid 24 hetes kezelés tapasztalata van már mögöttem. Először én is idegenkedtem az injekció beadásától. A László kórházban egy nagyon szimpatikus és határozott nővér segített át a nehézségken és tanított meg a helyes használatára. Innen kezdve egy ún vetésforgót használtam négy hetes ciklusokban. Jobb comb, bal comb, has jobb oldala,baloldala, majd kezdtem elölről. Ezzel nem terheltem egy területet sokáig az injekciókkal. Hát ez az egyik nagy tapasztalat. Ami a mellékhatásokat illeti, nekem az első után négy órán belül 39 fokos lázam lett, rázott a hideg mint a fene, eszembe sem jutott, hogy bárhova elkívánkoznék. Ez szerencsére nem tartott túl sokáig, kb két hétvégém ment rá. Utána a lázam már nem érte el a 38 fokot, csak egyre gyengébb lettem. Ez a vérképem romlása miatt történt, de ezt talán a történetemből is kiderül. Egyébként az első néhány hét kivételével végig dolgoztam a kezelést, bár csak “félgőzzel”. Szóval én a szerencsésebb fickók közé tartozom, mert alacsony vírusszám után négy hét múlva “0″-s lettem. Ez így is maradt, és így a kezelés sikeresnek mondható. Jövő januárban kontrol, és remélem szintén negatív eredménnyel zárul. Én sajnos nem tudok a VIMOR-ra elmenni, édesanyámat ápoljuk itthon és ez 24órás szolgálat. Sok sikert és kitartást a kezelés alatt. Drukkolok a többi sorstárs gyógyulásáért is. Üdvözlettel, István

#16862 KatiNemeth hozzászólása: 2014.02.27. 13:26

Sziasztok  Mindenki.!                                                                                                                           Szerintem az új tollas megoldásnál nem kell  összefogni a bőrt ,mert mint mondtátok tű nélkül adod be az anyagot.Nekem viszont van tű a toll végében  igaz nem olyan mint a kettesnél volt az injekció,de egy 1,5 cm -es tü van. Valószínű a tájékoztatóban ez nincs  feltüntetve. És itt van a különbség szerintem,mert nem egyformák a tollak.Itt olvastam ,hogy valakinek nincs is tű a toll végén. Gondolom ezeknél nem kell a bőrt összefogni csak rányomni a megtisztított területre és az magától benyomja a cuccot.Nekem , ha beállítom a mennyiséget, akkor be kell nyomni a tűbeszúrás után  azt a gombot ami a végén van és addig tolni amig  végig nem ér a gomb.Gondolom ezért nem mondták Dorinának  hogy fogja össze a bőrét.                            Dorina ! Lehet  hogy eltudsz menni a vimorra , főleg ha közel laksz .Eleinte nem olyan vészesek a mellékhatások,  én is elmentem mikor egy hónapja kaptam a kezelést tavaly júniusban.100 km -ről vonattal.De ha nem érzed jól magad tényleg nem érdemes elindulni. Sikeres , és nyugodt hétvégét mindenkinek.                                               Üdv.KatiNemeth

#16861 Dorina hozzászólása: 2014.02.27. 13:08

Kedves Nóra!

Nagyon köszönöm a gyors és megnyugtató válaszokat :)

Talán igazad van és pihizek otthon. A családi találkozó jól hangzik! Én imádom a nagy összejöveteleket :) Érezd jól magad!!!

Nagy izgalom még nincs (most)…szerintem holnap azért kattogni fogok picit. Inkább a kíváncsiság mint az izgalom/félelem az ami hajt.

Üdvözöl:

 

Dorina

klmaan
#16860 klmaan hozzászólása: 2014.02.27. 13:07

Sziasztok!

Én megyek, s várlak, ha birsz jönni!

Mint írtam, én nagyon lázas lettem, de ahogy elmúlt, nem volt még semmi bajom. Jött aztán később más! Emlékszem, éppen másnap reggel 8-ra volt időpontom az ortopédiára, így nem kellett itthonról mennem, de ahogyan emlékszem, egészen jól birtam még. Persze, Te tudod, és érzed, mit birsz. Az szól talán a találkozó mellett, hogy a személyes kapcsolat talán Neked lenne segítség a továbbiakra nézve. Ki tudja, miként leszel 3 hónap múlva! Csak negyed évente van VIMOR. Add be délután, vagy minél előbb, ahogyan tudod! Ez nem 3-as kezelés, amikor fontos az órák egyeztetése! Ha előbb adod, akkor előbb leszel túl az első izgalmon. Én a helyedben most első alkalommal mindenképpen nappal adnám be, mert ha jön valami váratlan, ( Ne adj Isten!), az ne álmodban érjen! Ezért van nálunk az szokásban, hogy az elsőt a kórházban kapjuk, nappal és várjuk a hatást. Ha nincs semmi, mehet “világgá” is az áldozat.

Na! “Most légy okos Domonkos”!

A beszúrás meg jön magától, ezen ne aggódj!

Én nagyon szeretnélek megismerni!

Üdv Mindenkinek és nagyon szép napot Nektek!

Szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

nora51
#16859 nora51 hozzászólása: 2014.02.27. 11:59

Kedves Dorina,

én sohse csíptem össze semmit, hanem belenyomtam a tollat a felsőcombba,mint egy párnába és hüvelykujjal benyomtam a toll másik végét, a gombot, de határozottan!  Kattanás. És a gomb úgy marad, benyomódva! tehát felesleges is lenyomva tartani, nem lényeges, de ott is maradhat a hüvelykujjad, tökmindegy. 10-ig számolj,addig bemegy a cucc. kész. Én utána is odafertőtlenítettem még. Meglátod, semmi bonyodalom.

(Volt, hogy nem nyomtam be elég határozottan a gombot. Kattannia kell!  Ha végül látod, hogy pirossá vált a kis ablak, akkor tuti siker, benned van a cucc.

Én a használt tollakat a kontrollra menéskor a labornál minden hónapban bedobtam a vöröskereszttel ellátott szemetesbe, odadobják a “veszélyes hulladékot. Ha ilyet nem látsz a laborotoknál, zacskóban add át a laborosnak vérvétel alkalmával.

Szombaton sajna nem lehetek ott, Egerben leszek. (családi találkozó)  Lehet, hogy ki kéne ezt neked most hagyni, inkább otthon pihizzél. Majd úgyis megtudjuk a többiektől, mi volt az előadás lényege.

Minden jót, ne izgulj!

nora51

#16858 Dorina hozzászólása: 2014.02.27. 11:12

Annyira vártam már ezt a VIMOR gyűlést…de most izgulok, hogy sikerül-e eljutnom, hiszen holnap reggel kezdem a bogyók szedését este pedig ünnepélyesen beadom az első szurit. Ha jól alszom és reggel sem vagyok kókadt akkor mindenképpen ott leszek. Van valaki, aki biztosan ott lesz:

Lenne 1-2 kérdésem, ami felmerült:

1. Írjátok ezt a bőr összecsípéses dolgot… Az a furcsa, hogy nekem a betanításon ezt nem mondták, de a tájékoztatóban ez van írva. Most akkor mivan??? És különben is, ha összecsípem és rányomom a tollat nem csúszik ki?

2. Talán ez a legfontosabb! Szintén a betanítás és a tájékoztató közötti különbség. Úgy mondták, hogy toll a lábra rátesz, lenyom és a tetején a gomb megynyom és lenyomva is tartom 10 mp-ig. Ehhez képest a tájékoztató azt írja, hogy amint megnyomtam a tetejét azonnal el is kell engedni, nem kell végig lenyomva tartani, amíg bemegy az interferon. Segítsetek légyszi! Most akkor hogy van ez?

3. A használt tollakat ti hol tároljátok? Jól tudom, hogy azokat vissza kell vinni? Nem mindha ezt bárki mondta volna csak olvastam egy lány blogjában…

 

Bocsi, hogy lebombázlak titeket, de közeledik a pillanat :)

Köszi előre is a segítséget :)

Dorina

klmaan
#16857 klmaan hozzászólása: 2014.02.25. 11:20

Sziasztok!

Szombaton VIMOR lesz!

2014.03.01-én, de. 10 órakor a szokott helyen.

BP. Szentkirályi u. 46. SOTE II. Belklinika.

Bárki jöhet!!!

Részletek az “aktuális” rovatban.

Üdv szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

nora51
#16856 nora51 hozzászólása: 2014.02.24. 20:11

De hát én a combomon pl. össze se tudom csípni, mert kiugrik az ujjam közül! Most kipróbáltam.  Lehet, hogy a sok túrázástól és szobabiciklizéstől?

Na mindegy. Gyógyuljatok ezerrel, semmin ne parázzatok, parázzanak a rohadt gengszter vírusok, a fene essen beléjük!

#16855 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.02.24. 20:09

Szia Dorina Írtam priviben, majd még jelentkezem!! Nóra köszönöm a segitségedet !!!! Mindenkinek sikeres vírusírtást és Szép estét kivánunk :Aggodó Anyuka

Betti1985
#16854 Betti1985 hozzászólása: 2014.02.24. 20:02

Sziasztok!

Hát ez jó, hogy mi mondunk Neked újat Nóra :) pedig tényleg így tanították be nekem is, összecsíped és úgy szúrsz :) 88???? Te jó atya ég…. :( minden elismerésem!

Azért az túlzás, hogy élvezem, de tényleg egy idióta voltam, hogy így paráztam tőle :) utólag persze már nagy a szám :)

De nem lesz itt gond! Gyógyulunk ezerrel :)

nora51
#16853 nora51 hozzászólása: 2014.02.24. 19:52

Szia Dorina, itt köszönöm meg privi soraidat, most azonban átváltok a közösségi írásra.Gyerekek, szégyellem bevallani, hogy bár eddig három – lestoppolt- kezelésem volt, (összesen 88-szor szúrtam le magam), gőzöm nincs, mi az, hogy a bőrt össze kell csípni a szuri előtt! Én ilyet sohse csináltam! Akár hasba, akár felsőcombba adtam, van ott annyi párna, amibe az alig egy centis tű tövig bemegy. Ezt a belövőszerkezetet meg csak rányomtam a combomra, és katt! Pedig kifejezetten nem vagyok kövér, inkább jóhúsban vagyok. Na mindegy, most már fene megette, szóval nem csíptem én össze semmit…

Szerintem mindenkinél máshogy van ez a has-comb kérdés: nekem a hasamon gyulladt be a bőr, és nagyon érzékeny lett, sebes.  Attól kezdve már mindig felsőcombba adtam, soha többé nem volt gondom vele. Gondolom, pasiknak és soványaknak jobb hasba adni.

No mindegy, Dorina, majd rájössz te is, melyik a jobb, hamarosan úgy fogod lődözgetni magad, hogy még élvezed is a sikert, mint Betti!

Beszámolódat majd ezen az oldalon várjuk mindnyájan!

Szeretettel: nora51

Betti1985
#16852 Betti1985 hozzászólása: 2014.02.24. 18:49

Szia Dorina! :)

Hát óriási, hogy ilyen jó kedvvel állsz neki, nagyon jót nevettem és holnap én is fogok egy kölyökpezsgőt venni, majd pénteken kinyitom és koccintok az egészségünkre! :)

Szóval HARC-ra fel :) belevaló kis csaj vagy, úgyhogy szerintem gond egy szál se :) Majd írj ám, hogy hogy vagy és hogy bírkóztál meg az első szurival. :)

Minden jót Neked! Majd beszélünk úgyis :)

klmaan
#16851 klmaan hozzászólása: 2014.02.24. 17:33

Szia Dorina!

Nagyon tetszik a lelkes és reményteli hozzáállásod! Csak így tovább!!! Gondolom, volt már szó arról, hogy hová, kihez jársz kezelésre. Én is kipróbáltam a lehetséges helyeket a szúrásra, de szerintem a comb a legkeményebb, izmosabb, így ott van leginkább esély a begyulladásra. Azonkívűl, azt ott nem is lehet olyan jól összefogni, mint a hasbőrét. Aztán volt előttem egy rossz példa, hogy a farmertől begyulladt úgy az egyik Sorstárs combja, hogy hetekig kezelték a bőrgyógyászaton. A hason meg nem feszül, s nem dörzsölődik úgy a ruha. Na! Persze, majd kipróbálod valószínű Te is az összes lehetőséget, aztán meglátod, hogy mi Neked a legjobb. Egyik Lányom 12 éves kora óta cukorbeteg, nyomja magába az inzulint, de Ő is mindig hasba. Te dolgozol? Ha igen, akkor ne tervezzél az első hétvégére semmit, csak a pihenést, lustizást, még akkor is, ha jól vagy. Kell az erőgyűjtés, mert remélhetőleg 1 éves lesz a kezelésed!

Na! Szép estét Neked és a Többieknek is!

Üdv szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

#16850 Dorina hozzászólása: 2014.02.24. 14:53

Sziasztok!

Ma reggel voltam bent a kórházban és megkaptam az első 1 havi bogyó és szuri adagomat. Az a belövő szerkezet nagyon durva :) Én sokkal kisebbre számítottam. A belövéstől nem félek, de ahogy kinéz…hááát a vírusok már remélem ettől frászt kapnak ;) Pénteken lesz a nagy napom, úgyhogy hétvégén jelentkezem. A doktornőm a comb felső részébe javasolta a beadást.

Most mondanám, hogy pezsgőt bontok, hogy eljutottam idáig és kezdődjön a buli, de persze nem mondok ilyet :) Vagyis de, beszerzek egy gyerekpezsgőt!!!

Én felszészültem, 3…2…1…HARC!

Ti hogy vagytok?

Szép hetet mindenkinek :)

 

Dorina

#16849 Dorina hozzászólása: 2014.02.19. 10:07

Kedves KatiNemeth!

Köszönöm a bemutatkozást :) Úgy látom apukámmal vagy egyidős.

A 3 hónapot már biztosan fél lábbal kibírod!!! Nagyon drukkolok érted és remélem győztes csatát vívsz ez alkalommal.

Igen, sajnos a baj nem jár egyedül -szokták mondani- de örülök, hogy túl vagy azon is.

A betanításra apukám kísér hétfőn, pénteken pedig anyukám alszik majd nálam, hogy ne legyek egyedül első alkalommal. Megmondom őszintén, hogy a félelmek és a kétségek amik eddig motoszkáltak bennem teljesen elmúltak mióta megkaptam az engedélyt.

A hétvégén farsangi buliba megyek és remélem a nyári kerti partykat sem kell majd mellőznöm, mert jól leszek!

Jelentkezem és írj te is, hogy hogy alakul a herc :)

Szép napot kíván: Dorina

#16848 KatiNemeth hozzászólása: 2014.02.19. 09:45

Szia Dorina!                                                                                                                           Kérdésedre egypár sort írnékmagamról.58 éves vagyok .2011-ben derült ki a betegségem, kaptam egy kettes kezelést amit ,eredménytelenség miatt stoppoltak.Nagyon kétségbe voltam esve,de volt egy beteg társam akivel  tartottuk a kapcsolatot  Ő tartotta bennem a lelket,(Neki sikerült a kettes kezelés ) Mikor elkezdtem  2013 júniusában a hármas kezelést,akkor találtam ezt a fórumot.Na itt aztán nagyon kedvesen fogadtak, sok sok okosságot olvashattam a kezelés elviselésében  sokat,segítettek. Már két nullás eredményem van és  még három hónap a kezelés végéig,de nehogy unalmas legyen a dolog  januárban még egy sürgőssé vált nőgyógyászati mütét is befigyelt  (Extrabónus kiséretében).Csak azért mennyit bír ki az ember lánya.A lényeg ,hogy túl vagyok rajta (kibírtam)ést most nem dolgozom itthon lábadozom.                                                                                                                          Dorina ne aggódj a szuri végett, nem olyan vészes ,elsőre persze megijed az ember ,de  az  után meglátod  kibírható.A lényeg nem szabad  pánikolni ,látod mindenki azt mondja,nem olyan ördöngösség.Gondolk rád a  hétvégén  és majd olvasom ,hogy ment a dolog. Üdvözöllek :KatiNemeth

#16847 Dorina hozzászólása: 2014.02.19. 09:08

Köszi nektek és jelentkezem, hogy hogyan alakulok! Nóra, köszönöm az elérhetőségedet, nemsokára írok privátban.

Dorina

Betti1985
#16846 Betti1985 hozzászólása: 2014.02.19. 05:26

Szia Dorina!!

Én is drukkolok nagyon, ne izgulj, nem lesz gond a beadással, gyerekjáték!

MInden jót Neked, kitartás! :)

nora51
#16845 nora51 hozzászólása: 2014.02.18. 23:01

Kedves Dorina! Jelentkezz az e-mail címemen: norajako@gmail.com      és megírom neked Aggódó Anyukáék címét. Nagyon örülnének, ha felvennéd velük a kapcsolatot.

Drukkolok neked jövő pénteken!  Meglátod, menni fog!

nora51

#16844 Dorina hozzászólása: 2014.02.18. 12:39

Sziasztok!

Kedves KatiNemeth, köszönöm a köszöntést, nagyon kedves tőled! Jövő7en kezdem a kezelést, ami remélem sikeres lesz :) És persze azt is szívből remélem, hogy te jól vagy! Rólam majd biztosan olvashatsz itt, mert tervezek beszámolókat írni.

Szia kedves Aggódó Anyuka! Nagyon sajnálom, hogy leállították a kezelést :( És mit mond most a kezelő orvosa a lányodnak? Ez már 3as kezelés volt? Én 24-én megyek betanításra és az első szuri 28-án péntek este lesz esedékes. Ebben a napban állapodtunk meg a doktornőmmel. A történeteteket még mindig nem találom, de szívesen írnék nektek. Tudom ez nem sokat segít, de bízzatok és bíztasd a lányodat a további hősies kűzdelemre! Én nagyon drukkolok nektek és remélem nemsokára együtt örömködhetünk!

Kitartást mindenkinek!

Dorina

Nóra51, meg tudod adni nekem Aggódó Anyukáék e-mail elérhetőségét?

klmaan
#16843 klmaan hozzászólása: 2014.02.11. 20:08

Sziasztok!

Köszi Kati az üdvözlést. A mai napom eléggé a VSZ körében telt. Vagy telefonoztam, vagy a magánon írtam, vagy itt. Nagyon jó ez! Meg az is, hogy Makara dr is velünk van, s ha kell, ad tanácsot, ötletet. Ez megnyugtató, s talán azt is jelenti, hogy többségében rendben van amiket írunk egymásnak. Remélem! Persze, többségünk elég rendesen megjárta már a “hadak útját”, ugye Nóra és Anamary?!

Na! Akkor szép estét, jó éjt! Üdv. Klári

#16842 KatiNemeth hozzászólása: 2014.02.11. 15:41

Szia Dorina !                                                                                                                          Én is szeretnélek köszönteni a Fórumon!  Itt tényleg nagyon sokat adnak az emberek egymásnak ,mint lelkierőt ,mint tanácsot.Sokat  kaptam én is  a fórumozó társaktól.Ezúton is szeretném üdvözölni őket. klámaán Klárit ,Annamaryt, Musetót, Nóra51,és bocsi attól akit  nem neveztem meg.Én nem sokat szoktam írni  mert nem vagyok a szavak embere,de mindíg elolvasom a kommenteket ,ezzel is résztveszek      ( bár passzívan )a fórumozók és saját  kapcsolatom fenntartásában. Bízom a sikeres  kezelésedben,  kitartást kívánok.  Üdv.Kati Nemeth

#16841 Dorina hozzászólása: 2014.02.11. 09:40

Sziasztok!

Klári, tényleg már nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan alakulok majd…

Csak Betti hozzászólását tudom megerősíteni. Én is sokmindent olvastam, amitől azért kivert a frász, de végül megtaláltam ezt az oldalt és sok erőt jelent már most, így a kezdetek alatt is. Szuper dolognak tartom, hogy van ez a lehetőség és őszintén szólva már a VIMOR gyűlést is nagyon várom :)

Dorina

klmaan
#16840 klmaan hozzászólása: 2014.02.10. 21:35

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy örülsz Betty! Reméljük a legjobbakat, hogy simán túljutsz a kezelésen és kevés segítség kell. Persze a lelki támogatás, a sorstársi együttérzés tudom, hogy mindig jól jön, s nagyon jó tudni, érezni azt, hogy értve vagyok.

Jó éjt Nektek! Üdv szeretettel. Klári

 

nora51
#16839 nora51 hozzászólása: 2014.02.10. 20:54

De hol vannak még azok a babérok, amin ülhetünk? Bizony addig még sok tapasztalatot kicserélhetünk!

Betti1985
#16838 Betti1985 hozzászólása: 2014.02.10. 16:45

Hát ahogy mindennek, ennek a nagy modern világnak is megvannak az előnyei és a hátrányai is. Tényleg nagyon jó sorstársakkal beszélgetni, olvasni a tapasztalataitokat és okulni belőlük, de ugyanakkor a neten tényleg nagyon sok hülyeséget lehet olvasni erről a betegségről. Én személy szerint nagyon örülök, hogy Rátok találtam, és megoszthatom Veletek az élményeimet, érzéseimet, paráimat, miegymás :) tényleg nagyon sokat segít!!!

klmaan
#16837 klmaan hozzászólása: 2014.02.10. 11:04

Szia Dorina!

Gondolom, hogy ennyi tanács, bíztatás és saját élmény megosztása után már nagyon kiváncsi vagy arra, hogy Te miként viseled majd, milyen lesz az első napod, meg majd a többi? Azt látom, hogy inkább már a kíváncsiság dominál Nálad, nem a félelem és izgalom, s ez nagyon-nagyon jó! Bele sem tudok gondolni, hogy mit éreznél, ha nem lenne net, VSZ? A mi “ídőnkben” még nem volt egyik sem, tehát nem tudtunk olvasni olyan szavakat a HCV-ről, hogy “néma gyilkos”, meg “májmoly”, meg pár évzized után meghalhatunk májrákban vagy májelégtelenségben. Sőt! Mivel teljesen új kór volt, az orvosok sem tudták, miként fog működni ez a virus, tehát előre sem tudtak vetíteni semmit, ilyen szörnyű szavakat nem hallottunk. Mire mindkét fél okosodott, addigra túl lettünk ez első kezeléseken, s észrevettük, hogy “túléltük”, és kitapasztaltunk egy halom mellékhatás-kezelést, amit jobban tudunk talán, mint az orvos. (sok esetben), mert Ő nem csinált magán INF kezelést. A lényeg, hogy az első, szinte kétségbeesett leveleket olvasva nagyon jó érzés tapasztalni, miként fordul át a hangulat bizakodássá, pozitívvé, mint Te, Betty és István esetében is. Ez erőt ad nekünk “öreg rókáknak” is, hogy kell egy ilyen közösség, ahol valóban a segítés, a másiknak szúrkolás, a jóindulat vezérel mindenkit, azokat különösen, akik a régiségük miatt akár már régen ülhetnének a babéraikon, de tapasztalva az újak ilyen pozitív hangulatjavulását, mint amit  Ti is mutattok, kell a megszólalásunk. S meg is szólalunk, és a továbbiakban is maximálisan, szakmailag és emberileg is korrektűl fog működni ez a klub, ahol csak a segítésről, barátságról, szeretetről szól az élet!!

Továbbra is szeretettel ajánlom fel a magán emailemet/telefonszámomat is beszélgetésre, egyéni tapasztalatcserére.

Szép napot Neked/Nektek! Üdv: Klári (dolgozznet@gmail.com)

Betti1985
#16836 Betti1985 hozzászólása: 2014.02.07. 14:35

Csak így tovább :)

#16835 Dorina hozzászólása: 2014.02.07. 09:26

Sziasztok!

Tegnap reggel megvolt a várva várt konzultáció. Bekerültem a programba, kaphatom a kettős kezelést! :) :) :)

A doktornő megrendelte a gyógyszert nekem. 24-én megyek a betanításra és átvenni a “harci eszközöket”. És a megbeszéltek szerint 28-án pénteken este lesz az első szuri.

Nos én itt tartok jelenleg…

Jelentkezem mindenképpen!

Addig is kitartást és gyógyulást kívánok mindenkinek!

 

Dorina

#16834 gotailo hozzászólása: 2014.02.05. 12:58

Egyetértek! csak a Dorina 27 éves, és ha ő kapott, átömlesztést, vagy valami komolyabbat, ott a mama és megmondja. Amennyiben 93 előtti a dolog arra emlékszik a szülő, és tudja mi lehetett. 93 után meg elvileg nem lehet, vagy mégis? Reméljük, hogy nem. Javulást szeretettel .

nora51
#16833 nora51 hozzászólása: 2014.02.04. 18:15

1993 óta szűrik véradásnál a véreket hepa C-re, addig símán lehetett véradás-vérkapás útján fertőződni. Én is így kaptam, és utána adtam is vért, ki tudja hány embert fertőztem meg… Csak HIV-re, szifiliszre szűrtek, mittudomén még mire,de hepa C-re nem.

Anno a pedikűrös nemegyszer megvérezte a lábamat. Kérdés, hogyan tud ő sterilezni, hogy a következő vendéget ne fertőzze meg azzal az eszközzel. (Mióta megtudtam hogy hepás vagyok, nem járok pedikűröshöz, nehogy ártsak valakinek….Inkább magam küzdök a benőtt körmömmel…)

Aki tetkót csináltat, piercinget rakat magába, ott is megvan a valószínűsége a fertőzésnek, ugyanezen okból. Egyik lányom békát tetováltatott a vádlijára.Rosszul voltam a gondolattól, hogy vajon megfertőzték-e. Szerencsére nem. Mivel ilyet csak pénzért lehet kivizsgáltatni, elment önkéntes véradásra, hogy ingyen megtudja.( Ha fertőzött valaki, visszahívják levélben és közlik vele. (Én is így tudtam meg .)

Ez állítólag csak vérrel, vérkészítménnyel, véres eszközzel terjed.  (Ondó,, nyál, stb.nem terjeszti, a hepa B esetében viszont igen.)

Sok-sok esetben sohse derül ki, mi okozta.

Valóban a gyógyulásra kell koncentrálni, előre nézni. Ehhez kivánok mindenkinek sok lelki erőt.

Gotailo, én tudom, hogy a legtöbb lelkierőre közülünk Neked van szükséged! Kívánok hát neked minél többet…

Szeretettel: nora51

 

 

#16832 Dorina hozzászólása: 2014.02.04. 08:44

Kedves Gotalio!

Megmondom őszintén, hogy talán jobb is, hogy nem tudom honnan van a dolog. Én nem hibáztatok senkit és nem bántam meg semmit ami az eddigi 27 évemben történt velem. A következő 60-80 évre pedig sok a tervem, úgyhogy nem kesergek, kűzdök! Nektek is kitartást és gyógyulást!

Dorina

#16831 gotailo hozzászólása: 2014.02.04. 05:48

Kedves Dorina! Én nagyon ritkán írok, mert az én írásaim ártanak betegtársaimnak. Azt gondolom   ha éltél együtt valakivel akinek volt, én most is állítom hogy elkapható. Orvosilag még a nemi utat kizárják, de az én esetemben is rezeg a léc, és megy a terelés, de semmi érthető magyarázatot nem tud senki adni arra, hogy nekem és a páromnak is 50 évesen kiderült, hogy ez a baja.Ami még elképzelhető, hogy régebben rossz fertőtlenítésnél egészségügyi intézményben is elkapható volt, de ezt Neked soha  nem fogják bismerni. Képzeld el milyen perek lennének, hisz Te még csak 27 vagy, hát elvileg akkor Te már alig kaphattad meg a rendszerváltozás után. Születésnél? 3 évesen Anyukád tudna róla. Nálunk már nehezebb lett volna kideríteni, mert nem volt kitől megkérdezni, sajnos a szüleink már nem éltek. Nekem mondta azt is egy szerintem komoly valaki, hogy elég a vér, és a másikon egy nyílt seb. Ezt is cáfolták, de én  elhiszem. legyél erős. Itt segítő társak vannak.

#16830 Dorina hozzászólása: 2014.02.03. 14:37

Kedves Endrebandi! :)

Köszönöm a bátorító szavakat!!! Én is próbálok nagyon pozitívan hozzáállni a dolgokhoz és bízom abban is, hogy akik eddig még nem jártak sikerrel (mint ahogyan sajnos te sem) velem együtt győzik majd le a gonosz kis bagázst!

Dorina

 

#16829 endrebandi hozzászólása: 2014.02.03. 14:01

Kedves Dorina! Ne félj, én 20 éve hordozom a “virusaim/C” 4 kezelésen túl vagyok, és mégsem keseredem el,positiv maradtam! A tü meg olyan icike- picike ha jól csináltam abszolult nem érezhető semmi fájdalom. Te fiatal vagy szinte biztos már az első kezelés után negativ leszel. Kivánok jó gyógyulást és sok bátorságot!-endrebandi

#16828 Dorina hozzászólása: 2014.02.03. 13:58

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak most de kiélveztem a kezelés előtti utolsó hétvégét és próbáltam nem erre gondolni, így ezért nem is léptem fel. Remélem jó hétvége van mindenki háta mögött! Nekem a vérnyomásom ugrándozott néha felfelé, de gondolom az időjárás és a tudat alatti izgalom teszi. Alig várom a csütörtököt!!!

Gyógyult :), nagy erőt ad amikor az ember sikeres történetekről hall, így köszönöm, hogy írtál! És a mail címedet is…amennyiben bármi felmerül, lehet, hogy írok.

Nóra :), Igen, elhiszem! Örülök, hogy már ilyen tollszerű ez a cucc és nem egy óriási szuri ;) A VIMOR gyűlésen mindenképpen ott leszek, már alig várom. Jól sejtem, hogy valamikor tavasszal kerül rá sor?

Klári :), Próbálok mindig kedves lenni és vidám, örülök, ha ezt sugárzom az írásaimmal! A VIMOR elnökségi beszámolót majd várom és szorgalmasan elolvasom. Ezekszerint te tagja vagy?

István :), Köszi a bíztatást és gratulálok a sikereidhez…remélem követem a példádat!

Katih :), Örülök, hogy a lányod sikerrel vette az akadályt, neked pedig drukkolok! Hogy haladsz, hol tartasz a 3assal?

 

klmaan
#16827 klmaan hozzászólása: 2014.02.03. 08:15

Ok Anamary! Megtennéd, hogy a történet alá átírnád?

Köszi.üdv.Klári

anamary
#16826 anamary hozzászólása: 2014.02.03. 08:07

Szia! Engem még mindig a védőoltás ára foglalkoztat. Ha tudsz légyszíves kérdezz már rá! Köszönöm! Szeretettel:anamary

klmaan
#16825 klmaan hozzászólása: 2014.02.02. 22:43

Sziasztok!

Itt is megemlítem, mivel a napokban volt forgalom itt is, ha megírjátok  kérdéseiteket, ötleteiteket, javaslataitokat a VIMOR-hoz, akkor hétfőn viszem magammal az elnökségire. Csak bátran!

Majd beszámolok!

Jó éjt! Üdv szeretettel.Klári dolgozznet@gmail.com

#16824 katih hozzászólása: 2014.02.01. 12:28

Szia Dorina!

Én is megerősítem a korábbiakat. Nekem ugyan nem sikerült a 2s kezelés, így most a 3st nyomom, de a lányom 2009ben fejezte be és azóta is negatív, tehát gyógyult. Ő 20 éves volt akkor! Szóval jó az esélyed! :)

katih

 

ibaranyai1956
#16823 ibaranyai1956 hozzászólása: 2014.02.01. 11:10

Kedves Dorina!

Biztatásként, én tavaly májusban fejeztem be a 2.es kezelést, “HCV nem detektálható” lelettel. Azóta eltelt 6 hónap és a kontrol vizsgálat is ugyan ezt az eredményt hozta.  Szóval van esély a gyógyulásra a kettes kezeléssel is, csak végig kell csinálni., Az injekcióknak én sem örültem, de az első néhány alkalom után már egy rutinművelet. Nem kell szeretni, de hatásos. Szóval kitartás.

Üdvözlettel,

István

klmaan
#16822 klmaan hozzászólása: 2014.02.01. 01:05

Szia Gyógyult!

Valóban jó hallani felőled! Jól vagy? Minden OK?

Dorina! Már előre örülök a találkozásnak! Nagyon kedves és vidám/életvidám egy Teremtésnek képzellek el. Ez nagyon jól jön Neked a gyógyuláshoz! Hétfőn megyek VIMOR elnökségire, majd beszámolok.

Itt is kivánok Mindenkinek nagyon szép hétvégét, de még előtte jó éjt, szép álmokat!!!!

Üdv szeretettel. Klári-Klmáan dolgozznet@gmail.com

nora51
#16821 nora51 hozzászólása: 2014.02.01. 00:43

Szia Gyógyult, de rendes tőled, hogy meglátogatsz minket itt! Jó érzés nekünk egy gyógyult ember társasága! Tudod, az reményt ad.

Dorina, remélem a  Betti hepatitis B-s oldalán már meggyőződhettél arról, hogy a szuri megy, mint a karikacsapás, és elhiszed, hogy neked is sikerélmény lesz a belövés! Egyébként én is a SOTE II. Bel-re járok, már 5-ik éve.

Majd ha lesz VIMOR-rendezvény, remélem, találkozunk! Ott lesz a Szentkirályi u.-ban, az A épületben, amelyiben a labor van. Jó lenne, ha jönnél!

Szeretettel: nora51

#16820 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2014.01.31. 19:36

Szia Dorina!

A tűtől és a magam szúrásától én is féltem, de meg akartam gyógyulni, csak lelkileg rossz így rövid idő után megszoktam és rutinból csináltam. 2007-2008 ban 2-es kombinációval kezeltek, azóta vírusmentes vagyok. Mellékhatások viszonylag enyhék voltak, így végig dolgozni tudtam.

Üdvözlettel: a gyógyult (gyogyult.hcvs@gmail.com)

 

#16819 Dorina hozzászólása: 2014.01.31. 18:33

Kedves Aggódó anyuka!

Sajnos a nevedre kattintva csak 1 történet jelenik meg nekem és az nem az első bemutatkozód, mert úgy kezdődik, hogy már régen nem írtál, úgyhogy az gondolom nem az. Vajon miért nem látom?

Pesten ma szépen sütött a nap…holnap babalátogatóba megyek és madártejet főzünk majd! Nektek is pihenéssel teli 7végét kívánok!

 

Dorina

#16818 Dorina hozzászólása: 2014.01.31. 18:27

Sajnos a Fibroscan papírom a doktornőnél van… Emlékem szerint F1, de a többi adatra nem emlékszem. Gondolom jövő7en visszakapom és akkor a konzultáción történtekkel együtt beszámolok róla.

Jár még valaki a SOTE II-re rajtam kívül?

#16817 Dorina hozzászólása: 2014.01.31. 18:26

Kedves Anamary!

Köszönöm! Igen, olvastam szinte már valamennyi történetet. Te most éppen kezelés alatt vagy?

 

Kedvez Lez53!

Drukkolok neked és remélem jól viseled. Majd jelentkezem, hogy nálam mi lett a folytatás…

Szép hétvégét nektek!

#16816 Dorina hozzászólása: 2014.01.31. 18:21

Klári!

Igen, tudom, hogy te vagy az alapító (ezúton is köszönöm!) és gyakorlati segítség is jól jöhet, úgyhogy csak bátran :)

Biztos vagyok benne, hogy a kitartásod meghozza a gyümölcsét!

Szuper, alig várom az első VIMOR napomat!

Szép estét kívánok neked!

 

Dorina

lez53
#16815 lez53 hozzászólása: 2014.01.31. 17:45

Kedves Dorina! Igen, még egy peginterferon alfa+ribavirin kombinációs kezelés 9. hetében járok, ami ha minden jól megy, akkor 48 hétig fog tartani, a gyógyulási esély 50%. De hinni kell benne, az sokat segít! Gyógyulást kívánok neked kedves Dorina!

 

anamary
#16814 anamary hozzászólása: 2014.01.31. 17:33

Kedves Dorina! Én is szeretettel köszöntelek itt a várószobában! Természetesen nagyon sajnálom,hogy “köztünk” vagy. Én is évek óta tag vagyok itt. Ha rákantintasz a nevemre,természetesen elolvashatod az én történetemet is. Még az elérhetőségemet is megtalálod,ha netán beszélgetni szeretnél valamiről.Nagyon szívesen segítek,amiben tudok.Itt egy  nagyon jó megértő és segítőkész sorstársakkal tudod megosztani a problémáidat.  Szeretettel üdvözöl: anamary

#16813 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2014.01.31. 13:47

Kedves Dorina!A hozzászolásom felett megtalálod,hogy ” hepatitis” Kattins rá és olvashatod a mi történetűnket! Szép napot neked ! Nálunk Tolna Megyében süt a nap , de nagyon hideg van! Üdv : Aggodó Anyuka

klmaan
#16812 klmaan hozzászólása: 2014.01.31. 13:34

Szia Dorina!

Örülök, hogy örülsz a gyors és sok üzenetnek és reagálásnak. Ezért van ez a közösség, hogy segítsük, biztassuk egymást, ahogy tudjuk. Talán, még annyit, hogy 4 éve én indítottam el, s így felelősséget is érzek, hogy jól menjenek itt a dolgok, és senki ne érezze magát magányosnak. Ezt közben-közben megemlítem, azért is, hogy legyen egy kis magyarázat arra, hogy miért írok “gyakorlati” tanácsokat is az oldal használatával kapcsolatban. Eleinte talán bonyolultnak tünhet, de ha megszoktuk, akkor jó, és használható, és visszakereshetők is a régi beírások. Ebben is szívesen segítek Neked is és másoknak is. Azért is gondoltam ezt is most megírni, mert hála Isten, mostanában sokan találtak ránk, több új Sorstárs csatlakozott a Közösségünkhöz.

Magamról most itt nem tölteném az időt. Sok történetem van itt a VSZ-en. Van mögöttem 3 sikertelen kezelés, meg egy C/T genetikai vizsgálat, ami igazolta, hogy csak 50 százalékra vagyok “vevő” az INF-re, tehát, nem is kellett volna kisérletezni velem. Na! Majd hamarosan itt lesz az INF nélküli, s minden meggyógyulunk majd! Nekem most az autoimmun gondok okoznak izgalmat inkább.

A VIMOR- ba csak jönni kell, s majd ott kitöltöd a jel.lapot, ha akarod. Senkit se ellenőrizünk le a programra érkezéskor. Évi tagdíj 2 ezer Ft. Ha tag vagy, akkor közvetlenül kapsz értesítést, s esetleg más kedvességet is.

Várom további jelentkezésedet, akár, magánban is!

Üdv szeretettel. Klári-Klmáan dolgozznet@gmail.com

#16811 Dorina hozzászólása: 2014.01.31. 11:27

Sziasztok!

Kedves Klári, köszönöm a bíztató szavakat és a gyors hozzászólást! Nem is hittem volna, hogy tényleg ilyen gyors reakciók érkeznek majd. Igen, a mamám szegény cukorbeteg volt, így láttam már olyan szerkentyűt és bár attól is a frász kerülgett, azért jobban hanzgik, mint egy nagy tű :) Eredményt este írok majd ide hozzászólásban, mert nincsenek nálam a papírjaim. A VIMOR mindenkéépen érdekel. Jól tudom, hogy regisztrálnom kell magamat? És te éppen hol tartasz? Kezelés alatt vagy “pihenőn”?

Kedves Aggódó anyuka! Próbáltam megkeresni a történeteteket, de sajnos nem találtam. Annyit sikerült megtudnom amíg kutakodtam, hogy a 32 éves lányod fertőzött a vírussal. Tudom bután hangzik, de “örülök”, hogy találtam hozzám hasonló korú beteget is. Bár ne hallottunk volna soha egymásról…de ha már így alakult, akkor gyógyuljunk együtt :)

Kedves Lez53! Remélem tényleg megkaphatom a kezelést és őszintén megmondom, bennem fel sem merült, hogy nem vállalnám!!! Te még kezelés alatt? Vagy már gyógyultan?

Köszönöm nektek előre is a támogatást! Jelentkezem este az eredményekkel! Szép hétvégét!

lez53
#16810 lez53 hozzászólása: 2014.01.31. 04:33

Kedves Dorina! Fel a fejjel! Vállald a kezelést és vigyázz magadra, sok gyógyult eset is

történik, a lényeg pozitívan állj hozzá! Üdvözlettel! Lez53

klmaan
#16809 klmaan hozzászólása: 2014.01.30. 16:33

Üdv Dorina! Üdv kedves új Sorstárs!

Nagy-nagy szeretettel köszöntelek itt körünkben, a klubban! Jó helyre jöttél, mert itt értő emberekre, Sorstársakra találtál. Többen közöttünk, mint én is “örek, tapasztalt rókák” vagyunk már, 1-2-3 INF kezeléssel a hátunk mögött. S ami a lényeg ebből és jó lehet Neked, hogy hatalmas tapasztalat van itt. Csak kérdezzél, panaszkodjál bátran, s mindig lesz valaki aki éppen átélte, megoldotta azt a mellékhatást, vagy más HCV okozta más gondot. Előre nem kell velük foglalkozni, mert fiatal szervezet lévén, akár el is kerülhetnek Téged! Reméljük a legjobbakat!!! A szúri meg nem fáj, mert olyan, mint egy toll. Láttál már cukorbeteg Peg-jét? Az a része a dolognak, semmi, majd meglátod! Írod, hogy voltál már Fibroscan-on. Milyen lett az eredményed? F/? kpa:? Remélhetőleg nem rossz, mert akkor az enzim értékek is jeleztek volna már. Hipp-hopp, s O-ás leszel! 20 éves HCV múlttal azt mondom, hogy soha ne legyen más bajod, betegséged! Ebből ki lehet gyógyulni! S ha ez a mostani nem sikerülne, akkor hamarosan itt vannak az új gyógyszerek, amelyek már majdnem 100% hatásfokúak. S Te még olyan fiatal Vagy!

Gyere el majd az egyesületbe! Országos egyesületünk a VIMOR negyedévente jön össze a SOTE II-es Belklinika épületében, szombati napon, délelőtt. Itt is megtalálhatod és olvashatod majd a programot. A meghívót mindig feltesszük. Nagyon jó előadások segítenek bennünket a tájékozódásban, valamint egymással is van lehetőségünk találkozni, ismerkedni.

Kedves Dorina! Magánban is nagyon szívesen segítek, válaszolok kérdéseidre. Ne maradjon benned semmi kétség, kérdés!

Várjuk jelentkezésedet, a híreket Tőled!

Üdv szeretettel: Klári-Klmáan dolgozznet@gmail.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close