Egyre rosszabb…

2014.02.10. 21:27

Az eddigi alvászavart, váltakozó, hullámzó hangulatot, depressziót és hallucinációt most egy újabb remek dologgal sikerült kiegészítenem. Anorexia nervosa. Nem-akarok-enni. Se a testem, se az agyam nem akar enni, mert minden undorító, és az ismerőseim is észre vették már, hogy betegnek nézek ki. Nagyon betegnek. Én egy szép lány vagyok gyárilag, miért kell most úgy kinéznem, mint egy….mint akire ránézel és sajnálod. Én erőltetem az evést, de nagyon nehéz, ha meg nem, akkor szédelgek, gyenge vagyok és csúnya. Muszáj ennem, különben az ágyról nem tudok fölkelni. Van-e a bipolaritás vonzáskörzetében olyan betegség, amit még nem nyaltam be, de van rá esély??? Én csak normális szeretnék lenni…

#17030 Abigail hozzászólása: 2014.03.12. 23:14

Köszönöm a biztatást, azt hiszem, lassan, de biztosan gyógyulgatok! Megtaláltuk az okot is, ami tényleg pszichés eredetű. Bűntudat az ok, amit nem tudom, mikor fogok tudni végre feldolgozni és elfelejteni. De hogy is lehetne elfelejteni, ami éppen most tudatosult az emberben? Büntetem magam és végig ezt tettem tudat alatt, sokan hiszik azt, hogy az anorexia a szépségideálok hajszolása miatt alakul ki, de nagyon nem és ezt most már én is belátom. És ez nagyon, de nagyon hosszú gyógyulás lesz és tényleg sokkal többről szól, mint a vékonyság. Bárcsak időben láttam volna, mibe is keveredek! Elszántan kapaszkodok felfelé és köszönöm, hogy ezt itt megoszthatom!!

#17029 Sistercrazy hozzászólása: 2014.03.11. 20:16

Szia Abigail!

Az anorexia legalját én is megjártam. Utólag nem is értem, hogy hogy “süllyedhettem” odáig. Az biztos, hogy ez egy undorító és nagyon alattomos betegség és akármilyen nehéz is, be kell látnod, hogy sokkal többre vagy méltóbb annál, minthogy egy ilyen szörnyeteg diktáljon Neked.

Tudom, hogy nehét, de küldd el a fenébe. Az már nagyon jó, hogy akarsz enni és hogy normálisan szeretnél élni. De az is igaz, hogy az anorexia vagy a nem evés valami sokkal többről szól, mint a diéta vagy a vékonyság. Szóval, ha meg akarsz gyógyulni, akkor elengedhetetlen, hogy a dolog pszichés része is kezelve legyen.

Kérj segítsget, hidd el, hogy akik szeretnek, azok a legjobbat akarják Neked és abban is biztos vagyok, hogy ha meg akarsz gyógyulni, akkor meg is fogsz!

Nem megy egyről a kettőre, ne légy szigorú magaddal. Minden, a jó irányba megtett lépés egy győzelem.

Kitartás és ha kell, szívesen segítek.

Üdv,

Sistercrazy

#17028 barbara22 hozzászólása: 2014.03.06. 17:45

Sziasztok,

Én Barbara vagyok és anorexiás. Ismerem ezt az érzést. Ugyan ez, tök jó adottságokkal indultam, szép vagyok, okos és tehetséges és mégis hatalmába kerített ez a betegség.

Én úgy játszottam az étellel, hogy nagyon szigorú étrendet állítottam magamnak, amit tartottam. Ilyenkor is keveset ettem és nem is volt finom. Őrület. Pedig nem szándékosan csináltam. Lefogytam. 38 kg volt a legalja. Az nagyon kevés. :(

Boldogtalan voltam, vékony és semmi energiám nem volt. Nem tudtam másokkal együtt enni…

Viszont 3,5 évvel ezelőtt rátaláltam az OA (Overeaters Anonymous) csoportra és megváltoztatta az életem. A mai napig járok és az életem megváltozott. Most 48-49 kg vagyok. Edzek, egészséges ételeket eszem, (táplálkozási szakértő állította össze, mert én magamnak nem tudtam) és a Program segítségével elkezdtem változni. Újra megyek társaságba, nem vállalok be minden munkát, figyelek az étkezési időre és, hogy megfelelő mennyiségben, nyugodtan egyek.

Az étel nem uralja többé az életem és végre az lehetek aki lenni szeretnék.

Rájöttem, hogy sokszor volt megfelelési kényszerem, mindenkinek kedveskedtem, de magammal nem foglalkoztam. Ezek mind-mindt a betegség tünetei voltak.

Heti három találkozó van már Budapesten:

Csütörtök19:00-20:00 Bálint ház (1065 Budapest, Révay utca 16.)
Péntek20:00-21:00 I. ker Csap utca 2. (Máltai szeretetszolgálat)

Vasárnap

16:30-17:30 Nap kör alapítvány (1082 Budapest, Nap utca 25.)

Hátha másoknak is segít.

Köszönöm, hogy megoszthattam.

Barbara

Gyógyuló anorexiás

Egyéb info: http://www.oa.org

#17027 sosi-robi hozzászólása: 2014.02.25. 07:52

Csupan ledobbentett az “Egyre rosszabb “kezdetu iras.Nem csak hasonlo cipoben jarok,hanem ahogy leirtad teljesen megegyezik az en allapotommal.A helyzet az,hogy ma mar nem csak szerto csaladom aggodik hanem en magam is.Soha nem volt gondom a sulyommal,most pedig rendkivuli modon lesovanyodtam.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close