HCV

Téma címkék:
2014.02.16. 05:39

Sziasztok ! Marosvásárhelyről irok , nem én hanem a férjem beteg, véletlenül fedezték fel a fertőzést 2011 ben,  megkapta az első kezelést, 48 hét heti 1x Pegazis, napi 3×2 Copegus, a kezelés befejezése után 3 hónappal eltünt a virus, de 6 hónap után kiújjult–sajnos, sőt a máj még jobban károsodott F 3 ból F4  be ment…most adtuk be az iratokat a második kezelésre , nem tudjuk hogyn lesz, elvagyunk keseredve…tanácsokat szeretnék kapni, milyen alternativ gyógyitás létezik ? és van e más gyógyszer a leirtakon kivül ?     köszönöm a lehetőséget…mindenkinek gyógyulást kivánunk !

klmaan
#17100 klmaan hozzászólása: 2014.02.25. 17:51

Szia Cukor!

Ha a 2 hagyományos megy támogatottan, akkor havi 1 000 000 Ft , azaz egymillió! Nem tévesztettem el a 0-t! Egy városombeli Sorstárs, s a családja nem birta kivárni, amig OEP támogatott lesz, és a családja “összedobta” a pénzt. Hála Isten, hogy vannak szeretetben, önzetlenségben rendben lévő családok, s még az anyagi is ott van. Sajnos, a többség családnak nincs lehetősége ilyen segítségre.  De! Jön az INF nélküli, s minden virus szalad majd előle!

Ebben a reményben kivánok Nektek szép estét! Üdv. Klári (dolgozznet@gmail.com)

#17099 cukor hozzászólása: 2014.02.25. 15:10

Köszi szépen a választ ! nagyon kedvesek vagytok, most már értem mi a 3 as kezelés, erről nem hallottam, lehet még nálunk nem adják, vajon nem lehetne megvenni ? szabadon kapható ? ha jól értettem, a két új gyógyszer közül valamelyiket kell használni és ha a Teleprevirt , akkor 3 hónapig kell,az elején ,plusz a ribavirin és interferon…megkérdezem a kezelőorvost.. hogyan lehetne beszerezni…itt a ribavirin és interferon havi 6 ezer lej, azaz 400 ezer forint…..még nem irtatok arról, hogy mennyire szabad megváltozzon a vizelet szine ?   szép estét és minden jót kivánunk !

#17098 KatiNemeth hozzászólása: 2014.02.25. 13:23

Szia Cukor! Üdvözöllek én is a körünkben.                                                                                       Ha van kérdésed még a hármas kezeléssel kapcsolatban ,szivesen válaszolok, benne vagyok és a  37.hétnél tartok.Bár Klári sok mindent leírt  és elég érthetően  úgyhogy  nembiztos hogy merült fel újjabb kérdés benned,de ha mégis  mint “FELHASZNÁLÓT” szeretnél  kérdezni szivesen válaszolok. Üdv :KatiNemeth

klmaan
#17097 klmaan hozzászólása: 2014.02.25. 08:02

Szia Cukor!

Itt válaszolok a 3-as kezeléssel kapcsolatos kérdésedre, mert ez a Te oldalad, s akkor könnyebben, bármikor visszanézheted.

Kérdezed, mi az a 3-as kezelés? A régi, 2-es kombinációhoz, amikor volt interferon injekció és ribavirin gyógyszer jött hozzá egy 3. ami un. proteázgátló. Igy lett a kettesből hármas. Ez a 3. gyógyszer nagyon megnöveli a gyógyulási esélyt. Kettő fajta van belőle. Egyiket, a boceprevirt együtt használja a “szerencsés” végig a kezelés alatt, pontosítva, egy hónap után lép be, s végig van a 3. A másikat, a teleprevirt az elején kell 3 hónapig enni/használni a másik kettővel együtt, majd folytatódik a kezelés a régi kettővel. Nagyon drága ez a 3.  gyógyszer, ezért nagyon sokat harcoltunk, hogy az OEP befogadja, fizesse. Most már itt mindenki, akinek volt előző sikertelen kezelése ezt megkaphatja. Drága, sok és kemény mellékhatásokkal jár, de lényegesebben hatásosabb, mint az előző. Aki “első bálos”, ők itt is a 2-el kezdenek. Itt kétszer ugyanazt már “elvileg” nem adják. A 3-as kezelésre várólista van, de gyakorlatilag mindenki hozzájut már, akinek szükséges.

Remélem, tudtam válaszolni, s érteni is lehet.

Nálatok ezek szerint újra adják azt, amit már kapott valaki? Mi volt, amit használt a Párod először?

Üdv szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

 

 

nora51
#17096 nora51 hozzászólása: 2014.02.17. 17:01

Alternatív kezelése a Hepatitis C-nek , mint említettem, nincs. A világ összes méze és propolisza sem fogja kiirtani ezeket a vírusokat, de az immunrendszert erősíteni valóban kell, erre nagyon jó, amit írtál. Énnekem nagyon bevált a patikai bíborkasvirág csepp (Echinacea), a legnagyobb influenzajárvány idején sem kaptam el a betegséget, pedig a növendékeim fele beteg volt, rám tüsszögött. Tehát biztos erősíti az immunrendszert….mint annyi minden más is, gyümölcs-zöldség, se szeri se száma a természetes immunerősítőknek!

Úgylátszik nálatok valami más számítási rendszer alapján írják a leletet. Nálunk kPa 12 felett van az F4.  Ha jók a májenzim-értékek, az nagyon jó, a vírusszám se sok. A második kezelés nyilván megint interferon-ribavirin lesz, lehet, hogy ezúttal Pegintron-Rebetol.

Addig is erőstsétek az immunrendszerét, és se alkohol, se cigi, se egyéb mérgek ne rontsák a máj állapotát!!!! Ez fontos!

Minden jót kíván: nora51

#17095 cukor hozzászólása: 2014.02.17. 15:36

Nagyon szépen köszönöm köszönjük a meleg fogadtatást , jól esik tudni hogy törődést és szeretet kap az ember hasonló sorstársaktól…millió köszönet !  Itt nálunk Erdélyben nem hallottam 3 as kezelésről, sajnos, nincs magyar állampolgárságunk még, habár szüleink után megkaphatnánk, de mostanában más elfoglaltság van…Itt a Fibrotest papiron nem látok Kpa -t nem tudom milehet ? a  májenzimek nem túl magasak, a virusszám sem magas 2 600 …de sajnos 0, 76  F4 a májkárosodás ami elkaserit, a kezelés előtt F3 0, 65 volt…Alternativ kezeléssel kapcsolatbn hallottam egy  olyan méhtermékes készitményt , ami erősiti az imnunrendszert, propolisz, pollen , pempő és akácméz keverék…Most még jól érzi magát a férjem, jár munkába mert még a nyugdijig van 1 év, 62 éves most…még jelentkezem  szép napot és gyógyulást kivánunk kedves mindenki !!

nora51
#17094 nora51 hozzászólása: 2014.02.17. 01:11

Kedves Cukor!

Sajnos NINCS ALTERNATIV GYÓGYMÓD!!! Egy társunk a mágneses rezonancia-készülékre esküszik, mondván: kevesebb lett tőle a vírusa. De az a helyzet, hogy klinikailag kipróbált, bebizonyított módszer nincs. Próbálkozni persze lehet, ha az ember dúsgazdag, és hinni akar. Egyedül a máriatövismag, ill. az abból készült kapszulák rendelkeznek orvos által is ajánlott májtámogató tulajdonsággal, de a szervezetünkből azok se tudják kiirtani a vírust!  Nem szabad bedőlni ilyen-olyan csodaszereknek, mert ezek nemhogy nem irtják a vírust, hanem még árthatnak is!!! Manapság túl sok a gyógyító, aki a hiszékeny emberekből gazdagodik meg.  Tisztelet a kivételnek. De még senki nem irtotta ki a hepatitis C vírust! Erre még nem volt példa!

A férjed által kapott szereken kívül itt Magyarországon boceprevirrel (Victrelis) vagy telaprevirrel (Incivo) kezelik azokat, akiknél a kettőskezelés (interferon+ribavirin) hatástalan volt, mint párod esetében is. Ilyen esetben egyszerre kezelnek a három szerrel. Ám ez olyan drága, hogy nálunk várólistán várakoznak rá a betegek egy prioritási index alapján.

Ha magyar állampolgárságotok is van, akkor -gondolom-  már csak be kell valami magyarországi ismerősötökhöz jelentkezni, és akkor a területileg illetékes hepatológiai szakrendeléshez fordulni. De lehet, hogy betegbiztosítást is itt kéne fizetni, ahhoz, hogy gyógykezelést kapjtok?  Ez a gyanúm! Ugyanis ez a hármaskezelés tizenmillió forintba kerül erősen, és ezt a magyar állam Országos Egészségügyi Pénztára fizeti ki a beteg helyett!  Érdeklődjetek ez ügyben! Mert úgy tudom, a hármaskezelés nálatok még nincs finanszírozva. Vagy már igen?

Kívánok mielőbbi gyógyulási lehetőséget! Üdvözlettel:

nora51

klmaan
#17093 klmaan hozzászólása: 2014.02.16. 22:31

Kedves Cukor és Társad!

Nagy szeretettel köszöntelek a közösségünkben Benneteket! Ahogy Anamary írja, a történetekből sok minden kiolvasható, de 1 éve itt a 3-as kezelés jár mindenkinek, aki a kettőstől nem gyógyult meg. Azt nem tudom, hogy ez Nálatok miként van, de a neten meg lehet nézni, hogy hozzá tudtok-e jutni a 3-hoz? Ha Makara dr úr olvassa történetedet, talán válaszol Neked. Jövő szombaton lesz VIMOR, akkor majd igyekszünk infóhoz jutni. Magyarországon sok küzdelem után engedélyezték, s adták meg a pénzt az új gyógyszerre, ami a régi 2 mellett egy újabbal bővülve hatásosabb. Körünkből is többen lettek negatívak. Az F/4 nem jól hangzik, de elég nagy azon belül a skála. A Kpa mekkora? Nagyon nem mindegy, hogy “tizen…” vagy magasabb! 75 a vége. Van közöttünk Kárpátaljai Sorstárs is, igaz, hogy nagyon régen jelentkezett. Nagyon örülök különösen is annak, hogy a Nagymagyarország területéről is igy együtt lehetünk, s a bajban összefogunk!

Érezzétek jól Magatokat körünkben, és találjatok Barátokat a Sorstársak között! Remélem és kívánom, hogy kérdéseitekre is jöjjenek a válaszok! Az biztos, hogy itt értő és halló fülekre találtok, mert Sorstársak vagyunk.

Nagyon szívesen levelezek, beszélgetek magánban is Veletek!

A lehetőséghez képest jó egészséget kivánok Nektek, szeretettel. Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

anamary
#17092 anamary hozzászólása: 2014.02.16. 20:51

Kedves cukor! Szeretettel üdvözöllek köreinkben. Ha beleolvasol írásainkba sok mindent tudhatsz meg a kezeléssel kapcsolatban. Nem tudom mennyire vagy jártas a  történetek olvasásában,de ha a beírások feletti névre kattintassz elolvashatod bár melyikünk történetét. Ha kérdésed van kérdezz bátran,amiben tudunk tanácsot adunk kérdésedre. Szeretettel üdvözöllek: anamary

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close