hepac

Téma címkék:
2014.02.21. 15:18

Sziasztok!

Én most találtam rátok, és segítségetekre lenne szükségem. Tavaly augusztusban diagnosztizálták nálam a C vírust. Azóta eltelt időben véreredmémyre vártam, illetve megcsináltattam a Fibroscant (F1). Most már minden eredmény megvan, és az orvos feltette a kérdést, vállalom e a kezelést. Elbizonytalanodtam. Nagyon ijesztő amit leírtok mellékhatásként, és úgy olvasom nem is mindenkinek használ. 60 éves vagyok, nem tudom mit tegyek!

Várom válaszaitokat, és szoritok mindenkinek!

 

#20203 keva hozzászólása: 2015.02.21. 19:52

Sziasztok Kedves Sorstársak!

Jelentem az utolsó szurimat szerdán adtam be, ez volt a kezelésem 48. hete. Kicsit fellélegeztem, majd a jövő héten vérvétel, egy hnap múlva megint, és augusztusban talán egy végleges.
Nagyon gratulálok Katihnak a sikeréhez, nagy öröm. Meg kell mondjam, hogy elég nehezen viseltem a kezelést, hullám hegyek völgyek voltak benne kiszámíthatatlanul, a fehérvérsejtszámom 1,5 -re ment le. Szégenkezve írom le ezeket a sorokat, hiszen ebben a csoportban HŐSÖK vannak, akik hármas kezelésen vannak túl.Minden elismerésem az övék.
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy a kettes kezeléssel is ki lehet gyógyulni ebből a betegségből? Vagy ezután jön a hármas.?
További jó vírusírtást kívánok mindenkinek, és sok erőt hozzá.
A segítségeteket pedig nagyon köszönöm ez volt a kapaszkodóm.

Köszönöm: Éva

nora51
#20204 nora51 hozzászólása: 2015.02.21. 23:54

Na hála Istennek, hogy 48-adszor is ledöfted magad már, kedves Keva! Nincs neked szégyenkeznivalód! Te a kettős kezelés hőse vagy, és aki fehérvérsejtszámban 1,5-ig megy le, az HŐS! Élve kibírtad és túl vagy rajta! Megszenvedtél. Hős vagy!
Most jön a válasz: az esetek 40-50 százalékában ki lehet gyógyulni kettőskezeléssel a hepából. Ez sok tényező függvénye. Ha eddig eljutottál, akkor már nagy az esélyed! Én eddig még mindhárom kezelésem 24.hetén stopszabály miatt le lettem állítva. A stop szabály akkor lép életbe, mikor valaki az adott időpontra nem éri el az elvárható eredményt, vírusdöglésileg. Ha te 48 héten át haladtál a vírusdöglesztéssel az előírt ütemben, akkor nagy valószínűséggel a 72.héten véglegesen gyógyult leszel. Sajna vannak néha kivételek, óriási pofáraesések,de lehetőleg ne a rosszabb eshetőséget rögzítsd az agyadban, hanem azt, hogy sikeres vagy!
Hidd el, büszke lehetsz magadra, mert a kettős kezelés sem piskóta. Amellett dolgozni egy idő múlva rémesen fárasztó, a hétvégék meg ………na, túl vagy rajta, örülj, vígadj, egyre jobban leszel, és örülni tudsz majd a hétvégéknek is!
Ugye azért majd írsz ide magadról néha?
Minden jót Neked!!!!!!!!
Szeretettel: nora51

#20208 keva hozzászólása: 2015.02.22. 15:31

Köszi Nóra! Legalább adtál az önbizalmamnak, már rég elvesztettem valahol.Természetesen megírom a PCR eredményét is , és tovább figyellek benneteket, és szorítok nektek.

Éva

#20207 katih hozzászólása: 2015.02.22. 14:39

Csatlakozom Nórához! Szuper, hogy végigcsináltad! Van akit a ketttes kezelés ugyanúgy megvisel, mint mást a hármas! A kérdésedre a válaszom is ugyanaz, mint Nóráé. Igen ki lehet kettessel is gyógyulni. Erre a legjobb példa a lányom!
De azért tényleg nem szabad addig teljesen bízni benne amíg meg nem lesz az augusztusi eredmény!

Egyébként köszönöm a gratulációdat! :)

katih

#20209 keva hozzászólása: 2015.02.22. 15:32

Én köszönök mindent neked is!!

Üdv Éva

museto
#20211 museto hozzászólása: 2015.02.22. 19:26

Szervusz kedves Keva!
Ne légy Te kishitű, mindegyikünk megharcolta a maga csatáit, nemkülönben Te is, ráadásul úgy néz ki, hogy már az első neki futásod sikerrel járt, amit nem mondhatunk el mindnyájan. Most következik majd a regenerálódás időszaka, ez sem lesz ám felhőtlen leányálom, hisz a szervezeted szinte visszaköveteli a régi “megszokott” mérgeket. Ennek jegyében továbbra is rád jön néha egy megmagyarázhatatlan fáradtság, szomjúság érzet, ízületi fájdalom és ezek csak nagyon lassan fognak elmúlni. Én már lassan 3 hónapja fejeztem be a hármas kezelés Boci változatát, de bizony a mai napig előjön néhány dolog, ami emlékeztet az elmúlt két év “kalandjaira”. A legmakacsabbnak a továbbra is aktív ízületi fájdalmak, ez nagyon tartósnak mutatkozik, és grátiszként szert tettem egy kisebb vesekőre némi homokkal vegyítve, hogy még véletlenül se legyen felhőtlen az örömöm. De végül is a célt elértük mindketten, megszabadultunk ezektől a fránya vírusoktól! Sikeres lábadozást kívánok, Museto

#20214 keva hozzászólása: 2015.02.23. 07:42

Kedves Museto!

Köszönöm soraidat, és tapasztalom is , hogy nem azonnal múlnak el a mellékhatások. Csak augusztusban derül ki, hogy vírusmentes vagyok e. Addig lesz egy jó nyaram, kiélvezem az uncsikkal, meg van egy kis kertem is, úgy hogy lesz tennivalóm. Úgy mint neked is.
Köszi a bíztatást, és az eddig erőt adó soraidat!

Üdvözlettel: Éva

7agi7
#20216 7agi7 hozzászólása: 2015.02.23. 14:40

Kedves Éva!
Igen, megerősítem, hogy a kettestől is meg lehet gyógyulni. Kisebb ugyan a gyógyulási arány, de nekem is van két ismerősöm is, akik ettől gyógyultak meg. És ha túl vagy a 48. héten, akkor nagyon jók az esélyeid. Üdv, Ági

nora51
#18491 nora51 hozzászólása: 2014.07.02. 22:37

Hát az az igazság, hogy feleslegesen kérdeztem ezt a genotípust tőled, mert most jut eszembe, hogy ezt nekem a hármaskezelés előtt csináltatta meg az orvosom . (vagyis erre is levettek vért, mikor vírust számláltak)
Ugyanis a hármaskezelésnek egyik kritériuma a G1 genotípusú vírus volt, más fajta vírussal “rendelkezők” a hármaskezelést nem kapják. Nekik a kettős is elég, mert pl.G3-mas vírust sokkal könnyebb irtani.
Persze, hát kettős kezelésnél nem nézik a genotípust, mert ott mindegy. Mindenki a kettőskezelést kapja, akit először kezelnek.
Te Pegasys-Copegust kapsz, vagy Pegintron-Rebetolt? Mindkét párosnak a hatóanyaga az interferon és a ribavirin. (Hármaskezelés esetén valamelyik kettőshöz hozzájön még a bocerevir hatóanyagú Victrelis, vagy a telaprevir hatóanyagú Incivo. Én ez utóbbit kaptam tavaly. )

Genotípusnak utánanézni úgy lehet, ha elmész egy maszek laborba, ahol sokezerért megcsinálják, beutaló nélkül, és hamar. Akárcsak a vírusszámlálást. Bp-en a PentaCore Laboratóriumban például. De feleseleges ezért pénzt kiadnod.

Inkább pihenj, igyál sok folyadékot, egyél sok gyümölcsöt, és bizakodj, mert a májad már mosolyog!:)
Csodálom, hogy nem kaptál a kezeléseddel kapcsolatos tájékoztató füzetet! Ha bármi kérdésed van, tedd fel itt bátran! Ha éjszaka nem tudsz aludni, azon segíteni kell. Kezelőorvosodnak panaszold el! Ő tudja, mit lehet erre felírni. Az alvás nagyon fontos, de még gyógynövényes készítményeket se használj saját “szakálladra”, mert az is megváltoztathatja a kezelés hatását..Ezeket az intelmeket a VIMOR-ban, hepatológusoktól hallottuk. (Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete) Rengeteg információt kapunk az előadások alkalmával.
Most befejezem, mert már annyit tudálékoskodtam…Lassan már lediplomázhatnék hepac-ből…
Szeretettel kíván sikeres vírusirtást: nora51

#18570 keva hozzászólása: 2014.07.16. 09:26

Szia Nóra!

Nálam már diplomás vagy, és nagyon rendes, hogy minden hülye kérdésemre választ adsz. Eddig az volt az elképzelésem, ha a víruszám lecsökken, akkor a kezelés időtartama is. Tegnap beszéltem a hepász dokival, és azt mondta, hogy a kezelés időtartama 72 hét, ő ezt preferálja. Hát én ettől megint padlót fogtam, nem is tudtam utána értelmes kérdést feltenni. Ezt én nagyon hosszú időnek tartom, úgy hogy a vírusszám 15 alatti, azt mondta ez gyakorlatilag nulla. Pegasys – copegust 2x 3-at kapok egyébként.

Köszönöm a segítségedet!
Üdv: Éva

museto
#18571 museto hozzászólása: 2014.07.16. 13:12

Szia Éva! Annyiban csatlakozom Nóra gondolataihoz, amint egyre szélesebb körben ismert lesz betegséged, többen is meg fognak keresni, ajánlva különböző csodaszereket a vírusok eltüntetésere. Legutóbb egy régi munkatársam lepett meg egy váratlan bejelentkezéssel mert már rég látott és tudja, hogy valami nyavalyával küzdök. Ezért is gondoltak rám a nejével, mert a hölgy egy kozmetikai szerként futtatott, de igazából egy átütő sikerű nanotechnológiával előállított gyógyszert forgalmaz, ami a ráktól a daganatokig, a vírusoktól a bacilusokig mindenre jó és meggyőződésük, hogy az én betegségemre ez lesz az üdvözítő megoldás. Hát gyertek – mondok- szívesen látlak benneteket, legalább beszélgetünk egy jót. Eljött az este, meg is jelentek, a hölgy hozta a „sárkányfű” árus táskát és az üdvözlő mondatokat követően már rá is tért portékája ajnározására. Én hallgattam egy darabig, de aztán az elemi udvariasság szabályait félretéve félbeszakítottam, és feltettem neki néhány kérdést, amiből kiderült, hogy nemhogy a HCV-vel kapcsolatban, de általában véve sem sok ismerete van a csodaszereivel „gyógyítható” betegségekről, viszont nagyon jól bebiflázta a forgalmazó cég által belé vert lózugokat. Mivel nem először találkoztam ilyen jellegű sárkányfű árusokkal, néhány ismérvet azért összefoglaltam mondandójukból, amikkel a célszemély lelkére igyekeznek hatni:
1. A világban az Ő és a szerükhöz hasonló „gyógyszereket” a gyógyszergyártó lobbi nem engedi piacra, mert a saját maguk által gyártott és több mint ezerszeres haszonnal forgalmazott gyógyszerek paca így veszélybe kerülne.
2. Az orvos lobbi a kapott juttatások miatt a gyógyszer gyártók kiszolgálója, így esély sincs arra, hogy ezek a csodaszerek szélesebb körben használatosak lehessenek.
3. Ahhoz, hogy egy készítmény megkapja a gyógyszer minősítést, 10-15 kutatási és bevezetési évre is szükség van viszont az Ő készítményük úgymond a természet ajándéka, csak le kell hajolni érte és már használható is, nincs benne semmi káros anyag és a hatását tekintve tele vannak sikertörténetekkel.
4. Igaz ugyan, hogy a készítmény nem a legolcsóbb kategória (25-50 ezer Ft a havi adag), de hatása az esetek 95% -ban biztos, és nagyon kicsi az esély, hogy az ember fia pont abba a kis százalékba essen, akire nem hat a dolog.
5. Hagyna itt katalógust és ha van kedvünk mi is csatlakozhatunk a szer terjesztéséhez, hogy együtt segítsünk a szenvedő betegeken (meg gazdagítsam a kapzsi megbízóidat nemde???!!!)

Na, szóval ennyit a „sárkányfű” árusokkal történt kalandomról. Ja, és a hab a tortán az volt azt kérte, higgyek neki, kezdjem el azonnal használni a szert, mert a most szedett mérgek hamarosan tönkre fogják tenni szervezetemet. Ennyi beszélgetés után sem jutott el a kisagyáig, hogy amiben én részesülök ez egy speciális drága kezelés mely az egyetlen esélyt adja számomra, hogy súlyosan károsodott májam megszabaduljon a vírusok béklyójából így esélyt kapva legalább a részleges gyógyulásra.
Hát vérteződj fel ilyenek ellen is, mert sok kókler akar hasznot húzni szerencsétlen betegek nehéz helyzetéből. Üdv, Museto

7agi7
#20217 7agi7 hozzászólása: 2015.02.23. 15:15

Ha minden tanácsot megfogadtam volna, ha minden készítményt kipróbáltam volna, amit a “jóakaróim” javasoltak, már a lakásunkat elárverezték volna. Elegem van az átmosott agyakból! Az emberi butaságnak és gátlástalanságnak tényleg nincs határa. Nem hiszek az orvosi piócában, sem a diófalevél kapszulában, és ügynökök hawaii utazását sem vagyok hajlandó finanszírozni. Új jelszó a családunkban: “A javasasszonyoktól ments meg Uram minket!”

nora51
#18484 nora51 hozzászólása: 2014.07.02. 07:38

Éva, vigyázz a kis unokákkal, mert a kisgyerekek valóságos baktériumfészkek, pláne ha közösségbe járnak. Te ebben az állapotodban nem vagy a bacik ellen felvértezve, minden baktériumot nagyobb eséllyel kaphatsz be (dacára az interferonnak, ami úgy tűnik, csak vírus ellen van kihegyezve) és nagyon-nagyon nem jó, ha netán hasmenéses-hányós gyermeket bíznak rád. Ha ilyesmit megkapsz, akkor a beszedett gyógyszer kirohan belőled és nem szívódik fel. Tekintsd most magad nagyon kényes állapotban lévő betegnek. Tudom, hogy szereted unokáidat, és a lelkedet símogatja, ha veled vannak, de a biológia csúnyán megtréfálhat. A strapáról, többlet-teherről nem is beszélve…Minél több alvásra, pihenésre van szükséged. Sajnos ezzel a kezelés nem alkalmas a gyermekmegőrzésre, gyermeknyaraltatásra, még akkor sem, ha az neked örömet okoz!!!!!! Nem veszélyeztethetsz egy több milliós kezelést…
Bocs, hogy őszinte voltam, de csak a jószándék vezérel. Most a te gyógyulásodhoz kell mindennek és mindenkinek alkalmazkodnia a családban.
Na ez a 18 hét meg nekem újdonság. Az én mindhárom kezelésemkor 12. és 24.héten volt vírusszámlálás. (Később nem, mert mindháromnál beállt a stop-szabály, sajnos…) A Pegintron-Rebetol és a Pegasys-Copegus ismertető füzeteiben is 12. és 24., majd sikeres kezelés esetén 48. heti PCR van. Végül a kezelés befejezésétől számított 24.héten is van egy kontroll. Ha az is negatív, akkor gyógyultnak leszel nyilvánítva.
Te nem kaptál a kezelőorvosodtól ismertető füzetet? Ja igaz is, milyen genotípusú vírusod van? Nekünk, a többségnek G1, de ha pl.G3 vagy, ami igen ritka Magyarországon, az sokkal könnyebb, így hamarabb irtható.
Nagyon vigyázz magadra! Szeretettel: nora51

#18488 keva hozzászólása: 2014.07.02. 15:52

Kedves Nóra!

Köszi, hogy aggódsz értem, de sajnos nem töltök az unokákkal sok időt, és hagy a családom pihenni is.
Sajnos tájékoztató füzetet nem kaptam, ezért vannak kérdéseim hozzátok. Azt sem tudom, hogy milyen genotípusu vagyok, hol tudok utánanézni?
Köszönöm a segítségedet, vigyázz magadra te is!

Üdv : Éva

#18481 keva hozzászólása: 2014.07.02. 05:32

Museto válasza meg teljesen elbizonytalanít, de őszinte és tényleg minden eshetőségre számítani kell.
Üdvözöllek titeket, köszönöm a gyors válaszokat megint, Sok sikertmindenkinek.

Éva

museto
#18483 museto hozzászólása: 2014.07.02. 05:55

Figyelj csak Éva!

Ha bevállaljuk a kezelést, van esélyünk a vírusmentességre, ami ugye előfeltétele májunk gyógyulási folyamatának. Ha elzárkóznánk ettől, akkor előbb-utóbb szétrágnák a májunkat a vírusok, tehát nincs min vacillálni. Én bizonyára évtizedekig “boldog tudatlan” vírus hordozó voltam, ezalatt az alattomos kis dögök rendesen szétrágták a májamat. Ha nem lett volna két éve egy rutin üzemorvosi vizsgálat, ahol szívritmus zavart diagnosztizáltak, majd ITP-t és ennek okán jött az a speciális vérvizsgálat, melynek végén kiderül, hogy HCV fertőzött vagyok, lehet, hogy a kezelések nélkül most sokkal rosszabb állapotban lennék, sőt… Távol áll tőlem, hogy elbizonytalanítsalak, inkább a hitet kívánom erősíteni benned, hogy szükség van a kezelésre ha még sokáig akarsz a meggyfán csüngeni, meg rakoncátlan unokáidat terelgetni (akárcsak én!). Na fel a fejjel, csapjunk a lovak közé! Üdv, Museto

#18487 keva hozzászólása: 2014.07.02. 15:44

Kedves Museto!

Természetesen a kezelést vállaltam, hiszen a gyógyulás záloga. Engem csak a tájékozatlanság zavar, illetve a kiszámíthatóság hiánya. Ezért is olvaslak benneteket, innen van sok információm. És mindig megdöbbenek, hogy milyen eltérő eredmények vannak, és mennyi kűzdelem. Tiszta szívemből kívánok neked mihamarabbi felépülést, hogy te is sokat legyél az unokáiddal.

Üdv: Éva

nora51
#18478 nora51 hozzászólása: 2014.07.01. 22:57

Kedves Éva! Gratulálok! Nagyszerű ez a 12.heti eredmény! Érdemes volt belevágnod. Vajon hogy bírod? Kérdésedre válaszolva: a legközelebbi vírusszámlálásod (PCR) a 24. héten lesz. Akkor ugrik a majom a vízbe. Vagyis akkor kell olyan eredményednek lenni, hogy nem kimutatható a vírus. Ha ilyen lesz, akkor tovább kezelnek még valószínű 24 hétig. Ha neadj’Isten van kimutatható vírus, akkor beüt a Stop-szabály és leállítják a kezelést. De a májad állapota ettől is javul, tehát nem hiába való egy nem végigcsinált kezelés sem… Ám most úgy tűnik, nagyon jól reagálsz a kezelésre, bizakodhatsz! Csak így tovább!
Szeretettel: nora51

#18480 keva hozzászólása: 2014.07.02. 05:30

Szia Kedves Nóra!

Örülök, hogy válaszoltál, de a lelkem egyik fele örül, a másik meg nem. Amikor elkezdtem a kezelést megkérdeztem a dokit, hogy mennyi a legrövidebb idő a kezelésben, azt mondta, 18 hét, vagy 24 hét. Én ezért azt gondoltam, hogy a 18. héten lesz még PCR. Mindegy végig kell csinálni.
Kérdésedre, hogy bírom, változóan, de fáradtan. Van amikor a meggyfán csüngök, van mikor három pici unokám két hétig nálam, és bírom. De ha nincs kihívás, akkor a legjobb barátom az ágy. Éjszaka nem tudok aludni, olyan a lábam mintha érszorítóval el lenne szorítva, süt ég stb. Fáradt vagyok ráz a hideg, vakarózom stb. Nem panaszkodom, főleg nektek akik már mindezt átéltétek, csak jó leírni valakinek.
Museto válasza, meg teljesen elbiz

museto
#18472 museto hozzászólása: 2014.07.01. 19:42

Szia Éva!

Ha kettes kezelést kapsz, akkor ez azt jelenti, hogy mehet tovább a kezelésed, mert az előírás szerinti 2 logaritmus csökkenés létrejött. Innentől kezdve csak a vérképed és májenzim értékeid függvénye a kezelés folytatása. Nekem a kettős kezelésemnél a 40. héten hirtelen drasztikusan megemelkedtek a májenzim értékeim, akkor jött egy rendkívüli PCR vizsgálat, ami az eredeti vírus számom tízszeresét eredményezte. Ekkor a 44. hétben leállították a kettős kezelésemet, mert valószínű létrejött minden kezelt rémálma, egy váratlan vírus mutáció. Ezután kérte meg kezelő orvosom az engedélyt a a 3-as kezelésre és immár a 21.szurin vagyok túl a Pegasys-Copegus-Victrelis kombinációval.

#18470 keva hozzászólása: 2014.07.01. 05:15

Sziasztok Sorstársak!

Most értesültem a 12. heti vírusszámlálás eredményéről, 15 alatti vírust mutattak ki. Most nem tudom mikor lesz következő vírusszámlálás, és meddig tart majd a kezelésem? Ha tudtok válaszoljatok, mert így nem tudom kezelni ezt a kérdést!
Köszönöm neketek ismét, és hasonló gyors írtást kívánok!!!

Éva

#17182 Dorina hozzászólása: 2014.03.26. 14:57

Szia Éva!

Voltál a kórházban? Mi volt? Mikor kezded a kezelést?

Én általánosságban szuperül vagyok. Eddig két olyan napom volt amikor sírdogáltam picit. Egyszer, az első szuri után voltam gyenge és volt egy kis lázam, de ezen kívül semmi extra. Vagyis a hasam fájdogál néha és a lábam, de az most vagy a gyógyszertől van vagy nem. De összességében tényleg szuperül vagyok. Jövök-megyek :)

Azt hogy meddig tart nekem nem tudták megmondani előre, azt mondta a doktornő ez attól függ ugye, hogy hogyan is reagál a szervezet. De az általános kezelés 48 hét ha jól tudom. De hallottam már rövidebbről és hosszabbról is.

Én holnap megyek 2. vérvételre. A 2 héttel ezelőtti eredményt is holnap kapom kézhez. Az elején 2 hetente kell járnom, aztán ez majd havi 1 látogatásra csökken.

Várom a beszámolódat és ne izgulj!

Üdv:

 

Dorina

#17181 keva hozzászólása: 2014.03.13. 10:38

Szia Dorina!

Szeretném tudni, hogy érzed magad, milyen gógyszert írtak fel neked, és hány hétig tart a kezelésed? Ja , és mikor kell visszamenned kontrolra?

Tudod én kedden megyek a receptért.

 

Üdv: Éva

 

 

#17180 Dorina hozzászólása: 2014.03.04. 11:28

Kedves Éva!

Szuper hír! Nagyon drukkolunk neked. Én kicsivel járok majd mindig előtted, mert most vagyok túl az első szurin, pénteken lesz a következő.

Ide tényleg írj bármikor, nekem is annyit segítenek a többiek, hogy néha azt sem tudom, hogyan köszöngessem :)

Kitartást!!!

Dorina

#17179 keva hozzászólása: 2014.03.04. 11:23

Sziasztok Kedves Betegtársaim!

Elfogadta a bizottság a kérelmemet, és március 18.-án kell mennem az orvoshoz, hogy felírja a gyógyszereket. Tehát elindul a kezelésem. Szeretném megköszönni ismét a támogatásotokat, sokan nagyot lendítettetek bizonytalanságomon, és bátorítottatok. Felvérteztem magam lelkileg, és ez a fontos ugye? Majd jelentkezem ismét ha tudom a további részleteket. Addig is jobbulást kívánok mindenkinek.

Üdvözlettel: Éva

ibaranyai1956
#17178 ibaranyai1956 hozzászólása: 2014.03.03. 18:36

Én nem haboznék! Az előttem szólókkal javarészt egyetértek, én 4 hét után vírusmentes lettem, a májfunkcióim évtizedek óta nem voltak ilyen jók, az egyéves kontrol után is maradt a virusmentesség. Én is fogytam 8 kilót, a vérképem alapján határeset volt a kezelés befejezése, de végig csináltam, a kezelés első heteitől eltekintve végig dolgoztam. Szóval ne hezitálj, vágjál bel!

Üdv, István

panni
#17177 panni hozzászólása: 2014.02.24. 17:09

SZIA ,NYUGODTAN KEZD EL MERT MAGATOL NEM GYOGYULSZ MEG .IGEN SOK A MELLEKHATAS DE KITARTAS.EN 2009-BEN KEZDTEM A KETTES INTERFERONNAL DE SAJNOS FELEV UTAN NEM LETTEM VIRUS MENTES AZ A KEZELES NEM VISELT ,MEG ES CSAK 10 KG FOGYTAM ES KICSIT HULLOT A HAJAM .SZINTEN 60 EVES.MOST 64 EVESEN A HARMAS KEZELEST KEZDTEM SZEPTEMBERBEN ,EZ JOBBAN MEGVISEL 21 KG FOGYTAM ES A HAJAM NAGYON HULLIK ,DE VAN EREDMENY MERT 8 MILLO VIRUSKAIM SZEPEN PUSZTULNAK AZ UTOLSO 16 VOLT ES REMELEM  A 24 HEZI VIRUSSZAMAIM 0 LESZ MAR VAROM AZ ORVOSOM TELEFONHIVASAT. .MIVEL F4 ES VAGYOK EZERT VEGIG KELL CSINALNOM A KEZELEST27 HET VAN MEG HATRA.ES NEM TUDOM MEDIG FOGYOK A HARAMAT LEVAGATTAM EGYESZ ROVIDRE ES A FESTEST IS ELHAGYTAM .BAR NAGYON GYENGE VAGYOK DE KIVANOM HOGY SZED OSSZE AZ ERODET ES KEZD EL A KEZELEST ,VARJUK A BESZAMOLODAT UDV .PANNI

#17176 Dorina hozzászólása: 2014.02.24. 12:15

Kedves Éva!

Én 28 éves vagyok, ma voltam a betanításon a klinikán. Már nálam vannak a gyógyszerek/injekciós tollak és pénteken indul a kezelés. Szintén F1 az erdményem. Megmondom őszintén, bennem fel sem merült a kezelés elutasítása. Persze a döntés a tiéd, én szurkolok és sok erőt kívánok! Írj majd, hogy hogyan döntöttél!

Üdvözlettel:

Dorina

 

#17175 galambos51 hozzászólása: 2014.02.24. 07:40

Kedves ungárjohanna!

Én Kaposvárra járok, illetve jártam kezelésre. Most már csak ellenőrzésre kell járnom, ugyanis a kezelésem befejeződött. Ez év jan. elején megkaptam írásban: ” tartós vírusmentességet ért el, a HCV-ből gyógyultnak tekinthető.” Ha valami kérdésed van, szívesen válaszolok rá, akár privátban is, ha gondolod, vagy a kérdésed nem publikus. /galambos51@freemail.hu/ Üdvözlettel: Galambosné

ungarjohanna
#17174 ungarjohanna hozzászólása: 2014.02.24. 06:52

Szia Keva! Most olvastam a történetedet.Üdv a klubba.Hajszálra igy volt nálam is.Az orvos tőlem várja eldötsem elkezdem e a kezelést.Minden esetre elkezdtem 2 hete csinálom.A közérzetem rohamosan romlik,egyre gyengébb vagyok,de ha nem kezdem el talán sokkal rosszabbul járok.Ezt senki nem tudja megmondani mindenki máskép reagál a kezelésre.Kezd el azt nem írom,hogy nyugodtan,de muszáj megadni magadnak ezt az esélyt.Ujra kérdezem,jár e valaki Kaposvárra kórházba? Üdv Johanna

#17173 keva hozzászólása: 2014.02.23. 11:12

Annyira aranyosak vagytok, hogy teljesen elérzékenyültem.Köszönöm a bátorításotokat, meg azt, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. Márciusban kell érdeklődnöm a bizottság hogy döntött, addig van időm rágódni.

Még egyszer köszönöm , Éva

#17172 edike1 hozzászólása: 2014.02.22. 17:43

Kedves Éva! Pont a te korodban diagnosztizálták nálam is a hepaC-t, a legnagyobb megdöbbenésemre, ugyanis 4 éves koromban kaptam a vérátömlesztést és azóta senki nem vette észre a leleteimen, pedig az utolsó 10 évben már látható volt, hogy nem stimmel valami. Szó mi szó, ugyanúgy éreztem mint te, bizonytalannak láttam az orvos álláspontját, nem is kényeztetett el a részletes tájékoztatóval, úgy néztem a neten utána mi is ez. Úgy döntöttem, hogy ennyi volt én ugyan nem megyek bele egy ilyen  hosszú kezelésbe, főleg a mellékhatásoktól rettegtem. El múlt egy év és a kontrollnál, (mert arra menni kellett) mindig elmondtam hogy nem vállalom.Egyszer aztán elküldött egy Fibroscan vizsgálatra ahol alig találtak épp májat nálam.Na akkor megijedtem és a férjem biztatására belevágtam.Nagyon bánom utólag hogy ráhúztam egy évet, mert 2 hónap múlva virusmentes lettem.A boldogságom határtalan volt, még az sem rontott ezen, hogy azért végig kellett  csinálnom az évet. Sajnos azonban félév után abba kellett hagyni a kezelést, mert annyira lecsökkent a vörösvérsejtem, hogy teljesen legyengültem. Így abbahagyatták ..Azóta eltelt 3 év, rendszeresen visszajárok kontrollra és mindenkit bíztatok menjen bele, mert másképp még esély sem marad a gyógyulásra. Most éppen az a problémám, hogy a regenerálódás következtében úgy megnőtt a májam térfogata, hogy alig talál helyet a testemben.De ezzel vidáman elvagyok.Most 65 éves leszek és jól vagyok. Azt viszont elmondanám, hogy sokat jelenthetett az is, hogy a férjem rendkívül odafigyelt, egyszer sem maradjon el a gyógyszer beszedése és az injekciót is szinte percre pontosan adta be nekem. Tehát végj bele, mert addig rombol a virus amíg így élhet! Üdv

#17171 katih hozzászólása: 2014.02.22. 12:57

Szia Éva!

Kérdezz rá egyenesen az orvosodra, hogy mi szól mellette és mi ellene. Mi csak általánosságban tudunk írni. A Te és mindenki esete egyedi, és az orvosod ismeri a legjobban az egyéb problémáidat is. De ha ajánlja, akkor biztos belevágnék. Ha bizonytalan, akkor pedig részletezze, és közösen beszéljétek át! Egyébként meg a mellékhatások erőssége is mindenkinél más. Van aki simán bírja, van aki egyáltalán nem.

Én személy szerint F1-el biztos, hogy a kísérlettől tartanék. Szóval: ORVOS!!!

katih

#17170 Dream1 hozzászólása: 2014.02.22. 12:02

Szia Eva, F1 eredmennyel en meggondolnam, hogy belevagjak -e ebbe a kezelesbe. Esetleg kerdezz ra az orvosodtol, hogy mint meg nem kezelt, azaz naiv beteg, reszt vehetnel-e az interferon mentes uj gyogyszerek klinikai vizsgalataban.

Fel a fejjel! :) Dream

#17169 keva hozzászólása: 2014.02.22. 05:56

Szia Katih!

Nagyon örülök, hogy válaszoltál, én nagyon közel állok ahhoz, hogy tolom a kezelést, mert az orvost is bizonytalannak láttam. Nem mondta ki hogy ne legyen kezelés, de azt sejtette velem. Ezért is a bizonytalanság. Na meg azér is, hogy ennyi szövődménye van a kezelésnek. És ebben a korban már vannak azért más problémák is. Még egyszer nagyon örülök a támogatásotoknak, és nagyon szorítok mindenkinek aki ezzel a nyavalyával kűzd!

Köszi Éva

 

#17168 katih hozzászólása: 2014.02.21. 18:51

Szia Keva!

Hát igen nem egy sétagalopp a kezelés, de az egyetlen esély a gyógyulásra. Ráadássul F1-el sokkal több esélyed van, mint az előrehaladottabb stádiumoknál. Kezelés nélkül pedig elindul a romlás.

Ha sikertelen is a kezelés annyit mindig elér, hogy javít a máj állapotán, és jó eséllyel kivédi a végzetes szövődményeket (májzsugor, rák).

Szóval nincs vesztenivalód, ha azorvosod is javasolja.

Mi pedig itt vagyunk és támogatunk amiben tudunk.

katih

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close