Szia Nóra 51

Téma címkék:
2014.03.05. 03:18

Amint  olvasgatok itt, elég régiek a történetek . sokan írnak mellékhatásokról, hát, ami nekem problémát okoz, a keserű szájíz . mit lehet ezzel kezdeni ? akármit eszem, monden keserű . kedves Nóra, tudsz valami jó tanácsot adni ?

szia

nora51
#17291 nora51 hozzászólása: 2014.03.10. 15:57

Kedves egrifenyek1!

A te történeted teljes terjedelmében elszállhatott a világűrbe, mert nevedre kattintva hiába teszem tűvé a Várószoba összes zegét-zugát, nem találom!

Te most történet gyanánt írtad meg a kérdésed, Szia Nóra51 címmel. De ez nem a történeted, amiből megtudhatnánk, mi is történt veled eddig. Így hát ha van időd, itt a lap teteje irányában jobbra van egy kis piros felirat: Új történet . Arra kattintva írd meg újra, mi is a te történeted!

A nyári program ötlete nem rossz, csak elég nehezen kivitelezhető. Itt sokan hétközben dolgoznak, hétvégén belövik magukat, és örülnek, ha ledőlhetnek …(Bár úgy látom, az ifjúság elég jól bírja a gyűrődést)  Még az is egy nagy kihívás, hogy a májbetegek világnapján a budapesti rendezvényre el tudjanak jutni a betegtársak az ország különböző pontjairól…

No majd meglátjuk!

Jó vírusgyilkolást neked! Várjuk a történetedet!

nora51

#17290 egrifenyek1 hozzászólása: 2014.03.10. 13:35

Szia kedves Nóra 51, és a többiek !

Olyan jó veletek beszélgetni, ez egyy fél gyógyúlás, hogy a sorstársak öszzetartanak, és elmondják egymás problémáját , a net segítségével . Amúgy, leírtam már itt a történetem , teljes terjedelmében, regisztrációm után, azzal kezdtem a bemutatkozást .  Valószínű, az újj történetek között kell keresni A véleményeteket szeretném kikérni : mit szólnátok ahhoz, hogy a nyár folyamán , szerveznénk egyy kis kirándúlást , mint sorstársak, kocsival , egyy szép helyre, ahol nyugdtan tudnánk beszélgetni, esetleg van nyársaló hely , és kólázgatni ? szerintem, megoldható, hozzáállás kérdése . Akinek van kocsija, felvenné, azt akinek nincs 2-3 kocsival, vagy amenyyire igény van . Felénnk is vannak ijen helyek, : Pl Bélapátfalva . Mit  szóltok az ötlethez ? Egyszerűen azért, mert a bajban öszzetartonak az emberek, és más élőben, és más itt . Sziasztok .

panni
#17289 panni hozzászólása: 2014.03.06. 22:29

SAJNOS EZ NALAM IS VAN EN SOK SZENSAVMENTES VIZET ISZOM, EMIATT AZ ETELEK SEM ESNEK JOL CSAK MUSZALYBOL ESZEM HOGY A GYOGYSZERT BE TUDJAM VENNI.ES MEG RADASUL A PROTKOMMAL IS SZENVEDEK MIVVEL 22 KG FOGYTAM SZEPTEMBER OTA .ADIG MIG A KEZELES TART NINCS ERTELME UJAT CSINALTATNI ,DE MEGOLDOM AZERT HOGY VALAMIT EGYEK ,A HUST NEM KIVANOM IGY LEVEST ES FOZELEK JON SZAMITASBA,ES KOMPOTOKAT JOGYHURTOT ,BANANT ESZEM FEL A FEJJEL ,KITARTAST UDV PANNI

nora51
#17288 nora51 hozzászólása: 2014.03.05. 15:42

Kedves egrifenyek 1! Jó lenne, ha megírnád a történeted, mert azt se tudjuk, éppen mivel kezelnek, kettőskezeléssel vagy hármassal. Ha hármaskombinációval,akkor óhatatlanul bejön a pocsék szájíz, erre főleg a bocisok panaszkodnak (bocinak hívjuk a boceprevirt,azaz gyári nevén a Victrelist.)  Én telás voltam (telaprevir=Incivo), de nekem is keserű volt a hideg kaja és a kenyér. A főtt étel sokkal elviselhetőbb volt. Az édesség volt a legjobb.

Persze ettől aztán az embernek majdnem kifordul a szájából az étel, amit szívesebben enne, attól is szinte hamar megundorodik  — az én egyéni élményeim alapján………..Ez ellen nincs mit tenni. De amikor épp nem eszel, akkor mindig legyen a kezed ügyében, zsebedben Tic-Tac cukor, abból gyümölcsös változatok is vannak.  És mindig legyen mit kortyolgatni:  gyümölcsszörpből készült itóka, gyümölcslé, citromos tea, vagy ami a legegyszerűbb: citromos víz. Folyadékot úgyis rengeteget kell inni. A síma víz nekem nem volt jó a rossz szájíz ellen, ezért naponta egyszer legyártottam 2-3 liter teát, amit cukorral vagy mézzel és citromlével ízesítettem. (Kevés forróvízzel erős teakivonatot csináltam, és azt eresztettem fel sok hideg vagy meleg vízzel.Így egyszerűbb.)

De volt, hogy csak limonádét csináltam síma vízből, vagy buborékosból, ahogy épp gusztusom volt. Ezeket kortyolgattam egész nap, hogy ellensúlyozzam valahogy a pocsék szájízt.

Mást nem tud az ember csinálni. Mondom, azért ettem több édes ételt (szokásomtól eltérően) mert ott nem zavart annyira a keserű szájíz. (Mákostészta, gyrsfagyasztott szilvásgombóc, diós tészta,grízestészta porcukorral és baracklekvárral, gyorsfagy.derelye, nudli, fánk, somlói galuska, gyümölcsleves, kompótok, madártej,palacsinta, sütik, stb…)Sajna a rossz szájíz ellen gyógyszer nincs, meg kell szokni…És még örüljünk, ha ez a legfőbb mellékhatás……….

Remélem, más kellemetlenség nem lesz, ez is épp elég. Minden jót neked:

nora51

#17287 endrebandi hozzászólása: 2014.03.05. 08:47

Kedves Egrifények levéliró-igaz én endrebandi vagyok, de tanácsom az örülj a jónak- vérképed ha jó, van étvágyad, birod a többi gyűrődést. Ezt vedd úgy, hogy ez van. Én is küszködtem vele,de ettem amit a párom főzött, kérdeztejó a kaja “HÁT PERSZE,DE KESERŰ” ez igy rendben is volt- én sajnos már “kiszálltam a buliból”. Élj vele együtt csak ezt tudom tanácsolni- és GYÓGYULJ MEG!-endrebandi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close