Tudok segíteni?

2014.03.12. 14:21

Sziasztok!

Egy 39 éves férfi vagyok, egészen fiatal korom óta küzdök valamilyen összetett személyiségzavarral, depressziós, szorongós, pánikos, paranoiás tünetekre szedtem gyógyszereket. Az állapotom folyamatosan romlott, egészen addig, amíg teljesen elvesztettem a kontrollt az életem felett.

Ekkor léptem be egy terápiás csoportba. Kezdetben nem sok reményt fűztem ahhoz, hogy valaha jobban fogom érezni magam, nem a hit vezetett, egyszerűen nem volt más választásom.

Azóta majdnem 2 év telt el, és az állapotom jelentősen javult. Ugyan konkrét diagnózist sosem kaptam, így utólag én azt gondolom, hogy a borderline-osok tünetei eléggé összepasszolnak azokkal az állapotokkal, amiket én átéltem. Az is lehet, hogy nem az… de idővel rájön az ember, hogy a diagnózisnak a beteg szempontjából nincs túl nagy jelentősége, az inkább csak az orvosoknak támpont.

Időközben az is világossá vált számomra, hogy az is javítana a hangulatomon, ha továbbadhatnám azokat a tapasztalatokat és módszereket, amik nekem segítettek a változásban. Magyarul segítene nekem, ha hasonló problémákkal küzdő embereknek segítenék.

Nem vagyok szakember, nem fogom tudni megmondani, ki mitől lenne jobban. Én pontosan tudom, hogy ez nem működik. Amit tenni tudok, az az, hogy ha bárki megírja nekem valamilyen problémáját, és nekem is volt hasonló élményem, akkor elmondom, mit és hogyan tettem a megoldás érdekében. Nem biztos, hogy neked működni fog, de eszedbe juthat róla valami, segíthet kifejleszteni a saját módszered.

 

Üdv,

Sam

#21214 napsugar1999 hozzászólása: 2015.07.10. 14:00

Szia!
Én egy 41 éves nő vagyok és valami “családi átok” folytán jönnek vissza olyan tünetek, amelyeken személy szerint a Teremtő segített. Tapasztalatból mondom, hogy orvosok csak rontani tudnak a helyzeten!!! Több éve furcsa utakon vezet a Teremtő, de nem értem még mindig, hogy mit akar közölni az életemmel.

Nagyon keresem az Élethivatásomat, de apácának nem vettek fel, mert úgymond “túlkoros” vagyok hozzá. Jelenleg most valahol nagyon mélyen az az érzésem, hogy valamilyen missziós, jótékonykodó munkakörre “kellene” alkalmassá válnom… csak még mindig nem készült el Életem Hivatalos Forgatókönyve. De reményeim szerint lassan-lassan íródik. Aztán ki tudja…

#17396 SamBell hozzászólása: 2014.03.28. 09:58

Én már eredetileg is megadtam a mail címemet, de valamiért kivették a szövegemből. reméljük, itt meghagyják: overtheline@freemail.hu

Írj nyugodtan!

Sam

#17395 kisokos hozzászólása: 2014.03.28. 09:43

Szia Sam

Én szívesen leírnék egy két dolgot magamról,  régóta küszködök elég súlyos problémákkal. Nem tudom, hogy csak itt tudok írni vagy esetleg van más módja is?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close