Segitseg keres

Téma címkék:
2014.03.14. 17:30

Sziasztok!

Elmesélném édesapám történetét. Rendszeres véradó volt mióta az eszét tudja, 1991-ben is vért akart volna adni, amikor is közölték vele, hogy többet nem adhat vért. Csak annyit mondtak még neki, hogy nincsen semmi baja, csak hogy többet nem adhat vért. Elmondása szerint 2006-ban derült ki hogy hepatitis c-je van. Az akkor elvégzet vizsgálat kimutatta, hogy 5.000.000 volt a vírus száma. A doktor a kezelést javasolta neki. Apum mikor megtudta, hogy milyen mellékhatásokkal járhat a kezelés, azt mondta hogy szó se lehet róla és nem vágott bele. Azóta se kezdte még el. Apumról azt kell tudni, hogy vegetáriánus (több mint 20 éve nem eszik húst),nem szed gyógyszereket és inkább a természet gyógyászatban keresi mindenre a megoldást(pl a betegségére is gombák, teák formájában). Abban bízik, hogy feltalálnak egy humánusabb megoldást, amivel nem kell félni az esetleges mellékhatásoktól. Viszont mi, mint családtagjai félünk nehogy a kezelés nélkül nagy baj legyen vele. Jelenleg 54 éves. 1 hónapja rá szánta magát és elment, vissza a dokihoz ahol vért vettek tőle, a máj értékei nem voltak apum állítása szerint magasabbak sokkal,mint a felső érték. Hívta később a doktornőt hogy milyen lett az eredménye, és hogy mennyi volt a vírus száma, erre azt a választ kapta, hogy a vírus számot nem nézték most meg, mert azt már egyszer nézték és csak akkor nézik ismét ha elkezdi a kezelést. Ez tényleg így van? csak akkor nézhetik meg ismételten? apu azért is szánta rá magát és kereste meg a dokit megint, mert már több mint egy hónapja fáj a torka, nehezen nyel, szerintetek lehet ez összefüggésbe a betegségével? azt mondta h elég bunkó volt vele a doktornő és nem merte tőle megkérdezni.

#17420 endrebandi hozzászólása: 2014.03.23. 16:24

Kedves “édesapáért” aggodó levéliró! Mindenképpen kezelést kell neki kapni- keressetek fel egy Hepatológiai Központot. A torok fájás lehet kis torok gyúladás is,de a nehéz nyelés lehet a nyelőcső viszereinek tágulata is. Ez, ha ez áll fent sürgős orvosi beavatkozást igényel- a máj már rosszul működik nagyon. De gyúladás is lehet csak,- orvosi kivizsgálás mindenképpen okvetlenül szükséges! Édesapádnak, jobbulást kivánval elköszön-endrebandi

#17419 Sopianae hozzászólása: 2014.03.21. 17:03

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat. Tolna megyében lakunk. Köszi a lehetőséget Klári, írok az email címedre :) remélem nem baj hogy tegeződve írtam :)) még annyi, hogy azért se akarta elkezdeni eddig a kezelést, mert eddig észrevehető jele a betegségnek nem volt, biciklizik, túrázik, nem fáradékony stb. viszont most ettől a reflux szerű dologtól ami nem akar elmúlni neki, hogy fáj a torka ha nyel, fél hogy összefüggésbe van a betegségével.

klmaan
#17418 klmaan hozzászólása: 2014.03.16. 10:56

Kedves Sopianae!

Szeretettel köszöntelek Téged, és általad Apukádat. Nekem mindig nagyon megható, ha a gyerek aggódik, kérdez  Szülei betegsége miatt, s érdekli, kutakodik a gyógyítás lehetőségéről. Jó Apukádnak, hogy ilyen felelőségteljes, szerető Gyermeke van!

Én szeretnék segíteni Nektek, de ahhoz sokkal több infó kellene, mint amit megírtál. Nem kell azonnal pánikba esni, vagyis: “nem eszik olyan forrón a kását!”!!! Különben, a kevesebb, vagy szinte semmi mellékhatást adó, INF nélküli kezelés itt van már a küszöb előtt. Amit írtál, hogy alig több a májenzim érték a felső határnál, az csak 1 érték. Írjál a magáncímemre, s megbeszéljük! Éppen most írtam le részletesen egy Sorstársnak, hogy milyen laborértékeket kell megnézni, összevetni? Az is érdekes, hogy hol lakik Édesapád? Várom jelentkezésedet.

Üdv szeretettel. Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

Betti1985
#17417 Betti1985 hozzászólása: 2014.03.16. 10:21

Kedves Sopianae!!

Tényleg ne halogassátok, próbáld rábeszélni Apukádat, hogy minél előbb vágjon bele, mert ezek nagyon alattomos kis vírusok, amíg nincs nagyobb baj, addig észrevétlenül tevékenykednek és teljesen tönkreteszik a májat. Egy fibroscan vizsgálatra, ha másra nem is beszéld őt rá, abból már látszik, hogy milyen állapotban van a mája. Ez egy teljesen fájdalommentes, ultrahangszerű vizsgálat. Aztán pedig ne halogassátok, sajnos alternetív gyógymód nincs rá, én is utánanéztem annó, de bele kell vágni, ez az egyetlen esély. Sok sikert Nektek!

#17416 Rozsa62 hozzászólása: 2014.03.16. 07:09

Szia Sopianae!Olvastam a történetet.Ez tényleg így ígaz,hogy vírusszámlálás csak akkor van.Kivizsgáláskor,mikor megállapítják hogy hepatitisC beteg,meg ha elkezdi a kezelést,de akkor még kell fibroscan vizsgálat is,amely kimutatja milyen károsodás van a májban.szerintem nem érdemes halogatni,oda kell figyelni,nehogy késő legyen.A vírus nagyon csunya munkát tud végezni.A májfunkcio érték nekem jo volt,most tartok a harmadik kezelésnél.Üdv:Rózsa62

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close