hepac

Téma címkék:
2014.03.21. 06:00

Szia Mindenkinek!

Szerdán megyek a kórházba, betanításra hogyan adjak szurit magamnak címmel. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy reggel megyek – este jövök, vagy bennt kell aludni? Még egy kérdés. Szerintetek kocsival megyek, haza tudok majd jönni egyedül?

Dorina téged szeretnélek megkérdezni, hogy érzed magad, hiszen te kicsivel előttem jársz.

Mindenkinek jobbulást, és gyors hepaírtást kívánok!

Éva

 

#21725 katih hozzászólása: 2015.10.05. 19:51

Sziasztok!

A héten nem vagyok otthon és netem se nagyon van, így most csak tőmondatokban írok.
Szombatom volt a VIMOR nagyrendezvénye. Nagyon érdekes volt. Ott volt az ELPA az európai májbeteg szervezet elnöke is. Előadást tartott a szervezet munkájáról. A VIMOR is tagja a szervezetnek. Azt mondta, hogy Magyarország nagyon jó helyzetben van. Kevés helyen érhetők el ennyire a gyógyszerek! A szervezet céljai azonosak a mienkkel és sok hasznos anyagot készítettek eddig. Ezután Ferenczy professzor beszélt a saját életéről.. Ő az egyik legelismertebb prof a HCV területén.Ő maga is beteg volt, HCV, tumor, májátültetés, ismét a vírus. Most már gyógyult. Ez is nagyon érdekes volt. Majd a VIMOR munkája lett bemutatva, ismertetésre került egy kutatás eredménye, majd a zalaegerszegi és szekszárdi egyesület mutatkozott be. A klubról is szó volt.

Meg tudom erősíteni azt, hogy novemberben kezdődnek a kezelések. Jelenleg az F4 stádiumúak kerülnek sorra. A várólistára sorra kerülnek fel a betegek, de a felvitelük hatalmas adminisztrációt és rengeteg időt igényel a kezelőorvosuktól.

katih

#21782 timea22 hozzászólása: 2015.10.12. 11:23

Szia Katih!
Anyunak F4-es a fibroscan eredmenye. es meg nem kapott eddig kezelest. Most varunk az interferon mentesre. Nem kaphatja az elozo fajta kezelest mert fel tudeje van es szives. Epe kove is van, dietazik. nem mutik mert alacsony a trombocyta szama. En mar nagyon varoom ezt az uj gyogyszert es nagyon bizok benne. Remenykedjunk…………..

Timi

#21722 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2015.10.05. 08:53

Elnézéseteket kell kérnem nem csak Évát bíztatom, hanem mindenkit ,hanem Kedves timea 22 !!! Türelemmel kell lenni és várni azt a napot amikor fennt lessz a Várólista !!! timea 22 eggyütt érzek veled , nagyon nehéz évek állnak mögöttünk 1999-óta tudunk a Hepa C -röl !!Az is nehéz amikor 1 Anyuka aggódik a Lányáért és az is amikor a Lánya aggódik az Anyukájáért !!! Csak bíztatni tudok mindenkit : A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA !! Nem szabad feladni !! Kitartást mindenkinek : Anyuka

#21721 Aggodo_Anyuka hozzászólása: 2015.10.05. 08:36

Kedves Sorstársak !!! Nem tüntünk el és nem gyógyúlt meg a Lányom !!! A harmadik kezelés 18 hetébem stoppszabály miatt leállították a kezelést , azóta várunk az IFN kezelésre !!Kedves Éva legyetek türelemmel mert elöbb-utobb mindenki sorra kerül !! A Várólista még nem állt össze ( Én legalábbis úgy tudom ), Sorszáma már van a Lányomnak , csak azt nem tudjuk , hogy hol tartanak az Engedélyek kiadásánál !!!! Okt 17 ,-én megint lessz találkozó a Megyei Kórházban ahol működik 1 Clubb Eggyütt a Rosszmájuság ellen a nevünk !! Dr Werling Klára Adjunktusnő lessz a vendég !! Talán akkor már tőbbet tudunk arrol a fránya Várólistáról ,amire oly sokan vártok !!! Kedves Hetvenes beírhatod a lányom táblázatába , hogy a Júliusban mért Fibroscán eredménye nagyon sokat javult :8,2 KPA és F2 !! 2012-ben 21,1 KPA ésF4 volt !!!Ezek szerint valamit csak segített a bocis kezelés a májának !!! Különben jól van és türelmesen (türelmetlenül ) várjuk az engedélyt !!! Mindenkinek szép napot kívánok : Anyuka

#21704 keva hozzászólása: 2015.10.02. 15:50

Sziasztok Kedves Sorstársak!

Sajnos ma kaptam a rossz hírt, kezelésem utáni vírusszámlálás eredménye pozitív. Jövő héten kell mennem vérvételre, akkor fogok többet megtudni arról, hogy most mi következik. Még a feldolgozás fázisában járok, kicsit lesújtva érzem magam.
Üdvözlök mindenkit:

Éva

museto
#21706 museto hozzászólása: 2015.10.02. 22:34

Kedves Keva! Nézd a jó oldalát, most már van esélyed a hatékonyabb és mellékhatásoktól mentes új kezelésre. Te is tudod, hogy a 3-as kezelések mindegyike mennyi gondot okozott mindannyiunknak, ettől Te már biztosan megszabadultál. Fiatal vagy még, nálunk biztosan jobban bírod a gyűrődést és lelkileg is stabilabb vagy ennél fogva. Májad azért kapott egy kis megkönnyebbülést, majd a következő kezelés után véglegesen rendbe fog jönni. Egyébként egy korábbi értekezésünkben taglaltuk, hogy sajnos nem mindenkinél irtódnak ki a vírusok teljesen, még ha a vér PCR eredmény arra is utal. A szervezetben bárhol előfordulhatnak elszigetelt vírusok, amik számukra kedvező körülmények (pl. immunrendszer váratlan legyengülése) kialakulása esetén aktivizálódhatnak, ha nem még mutálódhatnak is. A teljes győzelemben – épp ezért – soha nem lehetünk biztosak, ezért kell figyelnünk magunkra a kezelés befejezte után is. Kitartás! Museto

#21712 keva hozzászólása: 2015.10.03. 18:39

Kedves Museto!
Először is gratulálok a legifjabb unokádhoz, jó egészséget kívánok az egész családnak, neked is.
Biztosan sok örömöd lesz bennük.
- Nézem a jó oldalát a dolgoknak, ahogy írod, és tudom sokan közöttünk nagyon megszenvedtek a gyógyulásért. Tudom, hogy a 3-as kezelés elmarad nálam, majd többet a jövő héten tudok, ha beszéltem a dokival. Volt egy szép nyaram, készültem is rá, sok időt töltöttem az unokáimmal, és jól éreztem magam. Viszonylag sokat tudtam tevékenykedni. Azt nem tudom miből gondolod, hogy fiatal vagyok, 62 évemet taposom, bár igaz minden relatív.
Köszönöm mindig megnyugtató soraidat, üdvözlettel: Éva

museto
#21714 museto hozzászólása: 2015.10.03. 18:49

Én csak magamból indultam ki, én is a 62. évemet taposom, de egyáltalán nem érzem magam öregnek se így, se úgy…. Van még vagy 30 szép évünk minimum, a többi grátisz lesz, főleg ha egészségben megérjük, melyhez hasonló jókat kívánok Neked is. tudod, nem csak a húszéveseké a világ!
https://www.youtube.com/watch?v=_lGfr8ACxgY

nora51
#21710 nora51 hozzászólása: 2015.10.03. 17:32

Kedves Keva, tudom, mit érzel. Én két kettőskezelés és egy hármaskezelés hajótöröttje vagyok. De már hozzászoktam. Azzal tudlak vígasztalni, amivel magamat is: novembertől kezdődik az interferonmentes kezelés. Ebben van minden reményünk, igen hatásos, és igazán nincs különösebb mellékhatása. Várólista van. A hármaskezelés következhetne neked, de megúsztad! Már nincs többé. Helyette interferonmentes kezelés lesz. Orvosod majd felvesz a várólistára. Addig meg nyugi!!!!!!!!!!!!!!!!! Meg fogsz gyógyulni!!!!!!
Szeretettel: nora51

#21713 keva hozzászólása: 2015.10.03. 18:47

Köszönöm Nóra soraidat, tudom nem vagyok egyedül más is járt már így. Infmentes kezelésről is tudok, a várólista lesz érdekes. Valahogy agyilag tiltakoztam mindig a hármaskezelés ellen, a dokinak sem hagytam, hogy beszéljen róla. Gondoltam, majd ha odaérünk akkor foglalkozok vele. Azon csodálkozom, hogy te még mindig nem jutottál előrébb, és nem kezdték el a kezelésed.
Remélem hamarosan sorra kerülsz, szorítok neked.

Ha jól értesültem, akkor tényleg nagyi lettél? Ha igen akkor NAGY NAGY GRATULA, meglátod ez egy csodálatos dolog, hat unokám van.
Köszönöm hogy mindig erőt adsz nekem.
Szeretettel Éva

nora51
#21715 nora51 hozzászólása: 2015.10.03. 23:10

Igen kedves Keva, jól értesültél! Mindenről, sőt még az unokámról is! A pofazacskós tömzsi kislányka babáról, aki Musetoék kicsinyével egy napon született. Ez tényleg csodálatos dolog, pszichoterápiával ér fel! És fiatalít!
Azért nem kezdték el a kezelésem, mert vannak nálam sokkal rászorulóbb társaim. Ők soronkívül kapták meg a szert, egyedi méltányosság alapján. Én ilyet nem is kérvényeztem, mert nem olyan sürgős nekem, mint nekik. És már jó páran meg is gyógyultak, hála Istennek és a gyogyónak. Én, ha minden jól megy, 2016 decemberében kerülök sorra, így kalkulál orvosom. (Mert csak 31 pontom van…de ennek én örülök. Remélem, drámaian nem romlik el az állapotom addig.)
Tuti hogy a májad állapota javult ettől a kezeléstől, én is ez okból tudom kihúzni a sorrakerülésig. Minden jót, most főleg nyugalmat neked, és sok örömöt neked is az unokáidban! A gratulát köszönöm, vééééégre valami csodálatosan jó dolog történt velem!
Szeretettel: nora51

#21719 timea22 hozzászólása: 2015.10.04. 23:37

Kedves Sorstarsak!

Nekem Anyukam a Hepatitisz c virussal fertozott . Julius 3.an az orvos bizottsag dontese alapjan felkerult a varolistara, hogy majd megkapja ezt az uj interferon mentes kezelest, azt mondtak kb 2 honap a varakozas de mostmar 3. honapja varunk.
Valakinek van otlete hogy kb mennyi lehet a varakozasi ido? vagy hogy mit tegyunk? erdemes felhivni a Laszlo korhazat informacioert?

Meg valami ……Onnok hallottak errol a COD TEA es BOD cseppekrol? Anyu gyakran fullad ….nem tudom hogy ez mitol lehet? tanacstalan vagyok es nagyon aggodom!

Megkoszonok minden tanacsot!

Timea

#21726 katih hozzászólása: 2015.10.05. 19:57

szia Timi!

minden hónap utolsó napjaiban van bizottsági ülés, akkor lehet nézni a frissen felkerülteket. Novemberben fognak kezdődni az interferonmente kezelések. Anyukád kapott már kezelést? Milyen a fibroscan stádiuma? Ettől sok minden múlik.

A kérdezett szerekről sokat nem tudok, de bár vírusellenesként hirdetik nem lehet meggyógyulni tőle! Kezelés mellett meg tilos mást szedni a kezelőorvos tudta nélkül, mert vagy toxikus lesz a gyógyszerhatás tőle, vagy hatástalan.
Szóval vele beszéljetek.

katih

Hetvenes
#19142 Hetvenes hozzászólása: 2014.09.19. 16:45

. . . .Kedves Keva !
Örömmel olvastam beszámolódat a negatív eredményről. Mivel itt elég küzdelmes a gyógyulás , így minden sorstársunk sikere mindenkinek örömet hoz. Ha eddig eljutottál már nagyobb az esélyed a végleges gyógyulásra.
A Várószoba Hepatitis közösségében készítettünk egy táblázatot a “Mennyire eredményes a kezelés C vírusaink ellen” történet alatt. Ebben összefoglaltuk ismert betegtársaink kezelési eredményeit , ami biztatás és tanulság lehet a kezelések előtt álló és jelenleg szenvedő társainknak.
Ezt a mostani eredményt beírom és kérlek továbbra is tájékoztass a rész eredményekről , ezzel is járulj hozzá kezdeményezésünk sikeréhez.
Érdemes megnézni a táblázatot. A történetet megtalálod az első két szó keresőbe írásával.
Közreműködésed előre is köszönöm : Hetvenes

#19132 keva hozzászólása: 2014.09.18. 10:05

Sziasztok Kedves Sorstársak!

Nem tudom hova tüntetek erről az oldalról, de megírom hátha valaki még látja, hogy a 24. heti PCR eredménye negatív: Juhéjj
Már le sem merem írni nektek, hogy még mindig azt nem tudom meddig fog tartani a kezelés, és a dokitól sajnos még mindig nem sikerült megtudnom a genotipust. Egyébként most viszonylag jól vagyok, volt már rosszabb is. Remélem ti is.
Üdv: Éva

museto
#19133 museto hozzászólása: 2014.09.18. 10:40

Szia Éva!

Itt vagyunk, csak sajnos-hál’Istennek jópár betegtársunknak lejárt a kezelése, s többnyire sikerrel. Egyébként Hetvenes indított egy táblázatot a “Mennyire eredményes a kezelés C vírusaink ellen” c. történet alatt, ha pár sorban leírod neki a rád vonatkozó adatokat, akkor Ő be fogja írni a táblázatába. Én meg gyártottam egy részletesebb táblázatot, ami diagramot is rajzol és ebben ha beírjuk a kezelésünk során jellemző adatokat, akkor láthatókká a betegség során változó értékek. Ez viszont nem annyira nyilvános, de már több gyógytársnak is segítettem elkészíteni. Amennyiben érdekel a dolog, és elküldöd email címedet a ritaakos@freemail.hu címemre, akkor elküldök Neked egy üres formulát meg egy kitöltöttet az én adataimmal és abból láthatod, mely értékek voltak számomra figyelemre méltóak. De ha nincs kedved vele vacakolni, akkor ha elküldöd nekem adataidat, én beszerkesztem azokat a táblázatba. Üdv, Museto

#19140 keva hozzászólása: 2014.09.19. 08:30

Kedves Museto!

Megkaptam a táblázatot, lehet hogy igénybe veszem a segítségedet, most hétvégén nem lesz rá időm, de a jövő héten neki látok!

Üdv Éva

ungarjohanna
#19134 ungarjohanna hozzászólása: 2014.09.18. 19:22

Szia Éva!
Örömmel olvasom a kiváló negatív eredményedet!!!!!! Te a kettes kezeléssel érted ezt el?
üdv Johanna

#19138 keva hozzászólása: 2014.09.19. 08:24

Szia Johanna!

Én most a kettes kezelést kapom, és csak gondolom,(mert ebben a betegségben semmi sem biztos) hogy alacsony vírusszámmal indultam (49 ezer), és talán ezért sikerült. Azért is gondolkodtam rajta, hogy belevágjak e a kezelésbe, mert 60 éves vagyok, és tudod a sok mellékhatás miatt. De ez a csoport lendített át a vaciláláson. Remélem te nálad is így lesz, hamarosan.
Üdv: Éva

#19135 katih hozzászólása: 2014.09.18. 20:27

Szia Keva!

Gratulálok az eredményedhez!!!!

Nem kérdezted az orvost, hogy meddig tart?

Rendes körülmények között a 2es kezelés, ha nem lép életbe a STOP szabály (vérkép, vagy nem megfelelő vírusszám miatt) 48 hétig tart. Előfordulhat 72 hét (ha a 12. héten még nem 0, de kellően csökkent a vírusszám – de lehet, hogy ez most, hogy van 3as kezelés már nincs- ) és 24 hét (ha kicsi az induló vírusszámod). Mivel még tart a kezelésed és a 24. héten is folytatódott és most az eredmény ismeretében sem állították le szerintem a 48 hét a legvalószínűbb.
2es kezelésnél nem néznek genotípust, mert nincs rá szükség és drága. Ha szükség lenne a 3as kezelésre később (reméljük nem), akkor fogják csak megnézni!

üdv

katih

#19139 keva hozzászólása: 2014.09.19. 08:28

Szia Katih!

Kérdeztem a dokit, de ő azt mondta 72 hét, és a múltkor kezdett beszélni a 3-as kezelésről is, és sajnos ezt nem nagyon értem, mikor kell a hármas is, és miért 72 hét. Most a 26. hétnél járok és olyan soknak tűnik. A genotipust végül is megtaláltam a vírusszám mellett elrejtve 1b.
Köszönöm a segítségedet, eddig is sokat jelentett.

Üdv: Éva

ungarjohanna
#17541 ungarjohanna hozzászólása: 2014.05.29. 13:21

Kedves Éva!A hidegrázás és a többi kíséret ismerős egy idő után ez alább hagy,de jön helyette más.Aludj amennyit csak tudsz addig sem kinoznak a mellék hatások. A friss gyümölcsökkel nagyon gondosan bánj,jól moss meg mindent,mert eddig amit észre sem vett a szervezeted arra most rögtön reagál és szájsebbel dijaz.

Üdv Johanna

#17540 keva hozzászólása: 2014.05.29. 06:37

Sziasztok sorstársak!

Szeretném megkérdezni, hogy van e valakinek hasonló tünete mint nekem.

Sajnos nem tudok aludni, mert este beveszem a gyógyszert, utána jön egy kis hidegrázás, ez után pedig úgy érzem, mintha érszorítóval lennék elkötve, süt kezem lábam, dobálom magam úgy éjjel 2-ig. Reggel 6-kor meg felébredek, nagyon fáradtan.

Tapasztaltatok ilyesmit?

Remélem ti jól viselitek, és hatékonyan írtjátok.

Puszi Mindenkinek: Éva

#17539 keva hozzászólása: 2014.04.26. 07:49

Kedves Johanna!

Nagyon nagyon szorítok neked, hogy sikerüljön kitartanod, remélem a rendezvényen erőt merítessz, és sikerülni fog!!!

Üdv: Éva

ungarjohanna
#17538 ungarjohanna hozzászólása: 2014.04.25. 17:10

Köszönöm kedves Nóra az utba igazítást.Valaki jön még Kaposvárról?

Üdv Johanna

nora51
#17537 nora51 hozzászólása: 2014.04.25. 16:13

Kedves Johanna! A Népligeti buszállomásnál lemész az M 3.-mas metróba, és az Újpest felé menő irányba elmész a Corvin negyedig. (Üllői út-József körút kereszteződése). Azaz 3 megállót mész. (Nagyvárad tér, Klinikák, Corvin negyed). Az Üllői úton gyalog haladj az Iparművészeti Múzeummal szemben lévő oldalon a Kálvin tér irányába. Látsz majd jobbra olyan mellékutcát, hogy Mária utca, de szemrebbenés nélkül menj tovább, és a következő mellékutca jobbra a Szentkirályi utca. Ezen rögtön be is fordulsz, és jobbkéz felől az első kertajtón belépsz a 2.Belklinika (Szentkirályi u. 46) kertjébe, majd balra elindulsz az A épület felé. Bemész, és a magasföldszinten, szemben ott az előadóterem, ahol a VIMOR program lesz.

Üdv: nora51

ungarjohanna
#17536 ungarjohanna hozzászólása: 2014.04.25. 05:15

Sziasztok!

Elmegyek a Vimor-ra ha bele szakadok akkor is.Muszáj,hogy találkozzam sorstársakkal,talán abból is merítek erőt.Valaki írja meg,hogy jutok el a Népligeti buszpályaudvarról a rendezvényre.

üdvözlet Johanna

#17535 Dorina hozzászólása: 2014.04.24. 14:00

Sziasztok!

Szia Éva! Igen a héten voltam eredményért, nemsokára megírom a történetemhez a híreket.

Johanna! 05.24-én 10:00 óra a VIMOR legközelebbi időpontja.

Írok nemsokára!

Üdv és kitartást mindenkinek!!!

 

Dorina

 

#17534 KatiNemeth hozzászólása: 2014.04.24. 13:59

Kedves Johanna!                                                                                                                             Kívánom neked ,hogy végig tudd zongorázni a kezelést.mert megéri!Tudom ,néha az ember elveszíti a türelmét és úgy gondolja feladom, de tudd ezzel ígyvagyunk mi is .Nekem még 3hetem van a kezelés végéig,de azt tudom mondani ,hogy összeszorított fogakkal igaz de,megéri végig  kitartani, .Kívánom neked hogy sikeres legyen a kezelésed, szorítunk  a sikeredért.  Üdv;Kati

klmaan
#17533 klmaan hozzászólása: 2014.04.24. 13:39

Sziasztok!

Hanni! Nagyon tudom, hogy mit érzel. Ha ez nem sikerülne, akkor majd jön az INF nélküli, ne busúlj!  Nem kell ilyent csinálni újból. Persze, most is vigyázzál arra, hogy “ne kerüljön többe a leves, mint a hús”, vagyis, ne szedjél össze maradandó mellékhatásokat, hiszen ma már nagy reményt adhatnak az új gyógyszerek, amelyek itt kopogtatnak már az ajtón, s szinte mellékhatás nélküliek, és hatásosabbak is a mostaninál.

Jövő kedden lesz VIMOR elnökségi. Majd megirom, hogy mi volt a lényeg, s mikor lesz találkozó.

Üdv Mindenkinek szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

ungarjohanna
#17532 ungarjohanna hozzászólása: 2014.04.24. 12:36

Szia Klári!

Tudom mindenre van ellen szer.De én még sem tudok belenyugodni,hogy lassan már alig állok a lábamon,kiderül mégis hogy hiába való ez a nyüglődés ugyn ott tartok majdnem ahol elkezdtem.De az bgiztos,ha ez a kezelés nem sikerül még egy ilyen mellék hatásos kúrát végig nem csinálok az biztos.Már írni sem tudok rendesen,ahhoz sincs kedvem,hogy kijavítsam a betühibákat. Üdvözlök mindenkit a várószobába.

Johanna (VIMOR találkozó mikor  lesz legközelebb)

klmaan
#17531 klmaan hozzászólása: 2014.04.24. 09:32

Szia Johanna!

Sziasztok Többiek!

Úgy nézzed Hanni ezeket a napokat, heteket, hogy ez CSAK ÁTMENET, “valamit, valamiért” történet, s talán akkor könnyebb átvészelni. A szádra vegyél BIOTENE gélt. Egyik VIMOR-on is osztottak. Segíti a nyálképzést, megakadályozza a kevesebb nyál okozta fertőzést. Kellemes íze van. Valamint, természetes összetételű fogkrémet használj! Kiskereskedelemben egyedül az Elmex ilyen! Ha érdekel még más természetes, magánban megírom. A viszketés az valóban kellemetlen, de erre is van szer. Nálunk a gondozóban is javasoltak, de én nem azt használtam. Talán azért, mert nagyon száraz is lett a bőröm, s azonnal elmentem a bőrgyógyászatra, s kaptam gyógyszappan-krémet, meg kenőcsöt. Ne használj semmi bolti “flancos”,  mesterséges szinezetű, illatosított fürdőszert. Különben sem egészséges azokat használni senkinek, nekünk májbetegnek meg végképpen nem,  hiszen a legnagyobb szervünk a bőrünk, amin felszívódik a sok méreg. A másik javaslat még, hogy nem szabad sokat meleg vizben ücsörögni, inkább langyos vizben egy gyors zuhanyt venni. Nagyon jó: lanolinos baba szappan, krém. Ha tudtam segíteni, örülök.

Szép napokat Mindenkinek!

Üdv: Klári (dolgozznet@gmail.com)

ungarjohanna
#17530 ungarjohanna hozzászólása: 2014.04.24. 05:30

Sziasztok! A 11.hét-nél járok.A kezekő orvosom írt fel altatót,de én aludni tudok mindig,hisz az is a bajom.Napról napra gyengébb vagyok,valahol állandóan viszketek a szám sebes időnként.Nagyon nehezen viselem a kezelést.Valószínü az is a baj,hogy ezelőtt mondjuk 4 hónappal még semmi bajom nem volt,most meg annak örülök,hogy van olyan nap ami könnyebben eltelik.

Mindenkinek gyógyulást kívánok Johanna

#17529 keva hozzászólása: 2014.04.24. 05:08

Szia Dorina!

Hogy vagy? Rég nem írtál. Úgy emlékszem, hogy vírusszámlálásod volt, hogy alakult?

Én meg vagyok , az ötödik szurin túl, hol jobban, hol rosszabbul viselem.

Szorítok mindenkinek, írjál!

Üdv: Éva

 

#17528 Dorina hozzászólása: 2014.04.08. 07:52

Szia Éva!

 

A depi ellen a nagy séták, a pozitív gondolatok és a társaság mindíg segít :) Ezt tudom javasolni neked. A láz ellen pedig biztosan mondott valamit az orvos.

Én a héten a 7. szurit adom majd be. Szerencsére olykor egy kis hangulatingadozáson kívül nincs nagy probléma azt leszámítva, hogy jó ideje sajnos hasmenéssel kűzdök. Most vizsgálják, hogy esetleg nem okozott-e valamilyen allergiát a kezelés. De én bízom benn, hogy a sajnos alapból meglévő gyulladásos gyomorbetegségem került egy rövid aktívabb szakaszba. De általában minden oké és mosolyogva próbálok kelni és feküdni. Ez a legfontosabb!!!! A többi pedig húsvét után kiderül. Majd megírom a történetemhez az eredményeket.

Kitartást + gyors és hatékony vírusírtást kívánok!

 

Dorina

#17527 keva hozzászólása: 2014.04.07. 12:59

Szia Dorina!

Gondoltam rád sokat, te hogy bírod a kezelést, de biztosan jól, hisz egy optimista fiatal lány vagy.

Viszonylag én is bírom, a lelkem az nincs jól, kerülget a depi. Párszor belázasodtam és kb. ennyi, de még csak szerdán a harmadik szurit fogom kapni.

Köszi hogy érdeklődsz, remélem a többiek is bírják, szoritok mindenkinek. Írjál:

Üdv: Éva

 

#17526 Dorina hozzászólása: 2014.04.07. 12:36

Szia Keva!

 

Hogy vagy? Hogy bírod a kezelést? Minden rendben veled?

Üdv:

 

Dorina

#17525 keva hozzászólása: 2014.03.27. 13:03

Szia Mindenkinek!

Most jöttem a kórházból, sajnos bennt kellett maradni (szerintem értelmetlenül).

Szerdán beadtam az első szurit magamnak Pegasys + Copegus ribavirin.

Hőemelkedésem volt az első nap, de szerintem még nincs más tünetem. Remélem ti jól vagytok, és köszönöm ismét a támogatásotokat.

Üdv: Éva

Lujza
#17524 Lujza hozzászólása: 2014.03.26. 11:35

Kedves Éva!

Nekem a genotípus a vírusszám mellet van írva RNS:151000 IU/ml,1B genotípus.

Minden Ambuláns kezelőlapra rá van írva.

Önnek mennyi a vírusszáma?

Üdv.Lujza

ungarjohanna
#17523 ungarjohanna hozzászólása: 2014.03.24. 18:56

Sziasztok!

Olvastam,hogy valahol meg lehet nézni a labor eredményeket.Ha valaki tudja pontosan írja meg nekem,mert a kezelő orvos nem nagyon nyilatkozik.Gondolom őneki már unalmas,de nekünk sajnos még nem.Február 11-én kezdtem a 2-es kezelést a 4.szuri után lettem először rosszul,azóta napról napra kevesebbet birok,de reménykedem abban,hogy hamar a végére érek.

Várom beszámolóitokat sziasztok.üdv Johanna

#17522 katih hozzászólása: 2014.03.24. 14:21

Szia, nemcsak ez a 2 van hanem sok. Alapból a 2es kezeléshez nem nézik a genotípust, mert drága a vizsgálat. A 3as kezelés engedélyezéséhez viszont szükséges, mivel ez a kezelési ód (3as) csak az 1es genotípusnál eredményes. Ezért, ha Te 2st kapsz most, akkor ne keresd a leleteden.

katih

#17521 keva hozzászólása: 2014.03.24. 14:08

Sziasztok!

Köszi megint a bátorításokat, rám fér. Dorina örülök, hogy jól vagy, és jól fogod fel a dolgokat. Valószinű, hogy szerdán fogom magam szúrni, de ezt majd megírom. Tudom fontos a hozzáállás is. Most megint felmerült bennem egy kérdés, olvastam, hogy 3-as és 1-es genotípusa van a vírusnak. Ezt melyik leletből lehet kiolvasni?

Köszönöm a tanácsokat megfogadom ígérem.

Jó vírusírtást kívánok mindenkinek!

Üdv: Éva

#17520 Dorina hozzászólása: 2014.03.24. 11:26

Kedves Keva!

 

Nekem a betanítás nagyon gyorsan ment, egyik reggel beszaladtam a kórházba, egy töltetlen készülékkel megmutatták mi lesz a dolgom, megkaptam a gyógyszereket ls már mentem is dolgozni. De van olyan is tudtommal, aki ott adja be megának az első szurit. Szerintem is érdemes rákérdezned, de bent maradni nem hiszem, hogy kellene… Az én állandó kísérőm apukám, akivel minden kórházi látogatásnál jól szórakozunk, fogadásokat kötünk, hogy hányadiknak hívnak be, mikor jön a doktornő és satöbbi…ezt csak azért mondom, mert szerintem az nagyon jó, ha van veled valaki. Én kevésbé izgulok és ha bármi van, van ott velem valaki. A doktornő is azt mondta csak rajtam áll, hogy beviszek-e magammal valakit akár a rendelőbe is…

Köszönöm jól vagyok, az első szuri volt, ami kicsit megviselt. Egy hete a gyomrom rendetlenkedik és fájnak a lábaim, de hogy bármelyiknek is köze lenne a kezeléshez azt nem tudom eldönteni. De jövök megyek, szinte mindig van programom munka utánra is. A nagynéném javaslatára nem aggódom szúráskor és a gyógyszerek bevételekor, hogy jajj most mi lesz, arra gondolok, hogy vitamint szedek, ami csak a hasznomra lehet. Bízom abban, hogy a pozitív hozzáállás sokat segít. Érzem magamon, ha picit elengedem magamat rögtön tudom magamat gyengének érezni.

 

Ne aggódj, minden rendben lesz!!! Melyik lesz a szúrós napod?

Én a héten megyek a 2. vérvételre és a következő havi adag gyógyszerért és szuriért.

 

Szép hetet és kitartást! Mindenképp számolj majd be a fejleményekről!

 

Dorina

#17519 KatiNemeth hozzászólása: 2014.03.24. 10:34

Szia Éva!                                                                                                                                 Nem kell befeküdni a betanításnál,azt nálunk a soron következő  orvosi vizsgálat alkalmával ,a kezelést megkezdés és gyógyszer kiírás alkalmával történt.Semmi extrára ne gondolj és ne izgulj,csak egy üres toll szerű   alkalmatosságot kapsz azon megmutatják,hogy állítsd be és hogyan add be magadnak.Nem “Élesben” megy, tehát haza tudsz menni,de  tényleg jó ha betud veled menni valaki hozzátartozód.Gondolom a kettes kezelést kapod.Ne aggódj ,kibírható! Üdv  Kati

#17518 keva hozzászólása: 2014.03.24. 10:29

Köszi ismét a segítségeteket!

Jó csapat vagytok!

Üdv Éva

klmaan
#17517 klmaan hozzászólása: 2014.03.24. 09:34

Szia É va!

Üdv közöttünk. Én Katih-hoz csatlakozom. Egy telefont megér, hogy ne legyen legalább ez izgalom forrása. Nálunk eddig egy ideig bent kellett maradni, de már 6 éve volt az utolsó kezelésem.

Minden jót Neked!

Üdv szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

#17516 endrebandi hozzászólása: 2014.03.23. 16:12

Kedves Éva! Régi “motoros” vagyok-e témában, nem kell befeküdnöd, ha egészséges vagy csakis akkor kezdheted el a kezelést. A szuri beadása szinte semmi ügyességet csak kis figyelmet kiván. Ha csak 2-es kezelést kapsz kevesebb a mellékhatás, de a virusmentesség esélye is kisebb. Hármas kezelés már “húzósabb”, de elviselhető. Úgy álj a kezeléshez, hogy MEG GYÓGYÚLOK! Sok sikert kivánok, sorstársad- endrebandi

#17515 katih hozzászólása: 2014.03.22. 18:34

Szia Éva!

Én úgy tapasztalom itt a fórumon leírtak alapján, hogy ez mindig egyedi. Van akit bennt tartanak 1 éjszakára, van akit pár órára, és van aki úgy van, mint Lujza. Ez valószínűleg orvostól és a beteg állapotától, kórelőzményétől stb is függ. Javaslom, ha van rá módod telefonon megkérdezni mire számíthatsz. Bár ha éjjelre is bennt tartanának akkor szerintem szóltak volna, hogy így készülj. Autó ügyben: általában az injekció beadása után 3-5 órával jelentkeznek a tünetek. Azért, ha meg tudod oldani jó ha nem egyedül mész a betanítás a családtagok közül is jó lehet valakinek. Már azért is, mert más ha Te mondod el és más ha hallják.

Ne izgulj, minden sima lesz!

 

üdv

 

katih

Lujza
#17514 Lujza hozzászólása: 2014.03.22. 17:44

Szia Éva!

Én amikor elsőnek mentem a betanitásra(3 hete volt) nem kellet bent maradni,mivel egy üres tollat adtak és azzal kellet tanulni.Az orvos elmondta hogy milyen mellékhatásra számithatók ,vettek vért a virusszámláláshóz és jöhetem is haza(50 km.-re lakok a kórháztól)..Péntek este adtam be magamnak az elsőt és szerencsére semmi gond nem volt.

A harmadik szúrin vagyok túl.

Szia Lujza.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close