Hepa E

Téma címkék:
2014.03.25. 18:08

Sziasztok!

Betekintettem a blogba, de úgy vettem észre, hogy itt mindenki Hepa C-vel küzd. Esetleg van-e valaki, akit Hepa E-vel kezelnek?

Számomra teljesen új ez az egész, 30 éve véradó vagyok, az utóbbi 2 évben fogászati műtét miatt nem adhattam vért, nagy valószínűséggel a továbbiakban már nem is adhatok.

A betegségemmel kapcsolaban annyi, hogy karácsony és újév között tele lett a testem kiütéssel, a bőrgyógyász megállapította, hogy valahol a szervezetemben góc van, közben vérképet is kértem a háziorvostól, ahol az enzimértékeim még megfelelő értékek nyolcszorosa volt, rá két hétre már tízszeres. Addig is a hasi UH-on kimutatták a májmegnagyobbodást.

A László Kórházban a Hepa E-t kimutatták, de még van valamilyen más pozitív értékem is, amelyet még vizsgálnak.

A kiütéseim elmúltak, de sem láz, sem levertség nem volt ezidő alatt, viszont a vizeletem és a székletem a leírtaknak “megfelelő” volt.

Szeretnék itt valakitől némi információt kapni, aki beteg, vagy beteg volt.

Köszönöm, hogy elolastátok: Hahooo

#17578 Hahooo hozzászólása: 2014.04.12. 11:35

 

Szia Dorina!

Velem, a Hepa E-s történettel kapcsolatosan, minden rendben, az már kitisztult a szervezemből. A munkahelyem volt nagy ribillió, miközben addigra – feltehetőleg – már kiment a szervezetemből. Mivel emberekkel foglalkozom, ezért kénytelen voltam elmondani a felettesemnek, aki nem igazán foglalkozott ezzel, de csak kellett valamit kezdeni, hiszen nap, mint nap, jönnek-mennek a dolgozók, bár nem cseppfertőzés útján terjed, de, mint tudjuk, az embernél nincs hülyébb.

Ami a nagyobb probléma, az, hogy feltehetőleg autoimmun hepám is van, s ez nagyon hat a szervezetemre. A méreg nem ürül a szervezetemből, kiütések jönnek a testemen, a vizeletem sötét sárga, és nagyon-nagyon fáradékony vagyok, valamint nincs étvágyam.

Van párom, de addig, amíg nem győződik meg az orvos a tuti betegségről, nem akar tudomást venni róla. Pedig vannak jelei, és néha észhez is tér, de nem mindig. A betegség nem fertőz, semmilyen formában, csak szétszedi a májat. A kezelés lényege: kemos gyógyszer, hónapokon keresztül, aztán majd meglátjuk. 5-10 év, és utána májátültetéssel tovább lehet élni. Ezek a mostani lehetőségek. Hetente egy-egy napot ki szoktam borulni, mert ez most nem én vagyok, s valószínűleg nem is leszek a régi önmagam. Nehéz. Ebből nem lehet meggyógyulni. Ezt kellene elfogadnom. Másképp kell étkezni, élni… És én ehhez már öreg vagyok ám, a megszokás nagy úr :(

Neked Hepa C-d van??? Annyira sajnálom. Tudok esetleg segíteni valamiben? (munkaügyes vagyok)

Kapsz kezelést? Hogy bírod?

Privát címem: mazlinka@citromail.hu

Köszönöm érdeklődésedet.

Hahooo

 

 

#17577 Dorina hozzászólása: 2014.04.07. 12:34

Hahó Hahooo!

 

Minden oké veled?

 

Dorina

#17576 Dorina hozzászólása: 2014.04.02. 09:22

Szia Hahooo!

Sorry, hogy csak most írok :( Hogy vagy? Jobban van a lelked? Megértem, hogy most nehéz lehet. Sajnos ha visszagondolok én is mást gondoltam erről a betegségről, mint ami mert nem sokat hallottam róla előtte. És mit mond az orvos, mit tudsz most tenni? Én még nem halottam ilyet, hogy autoimmun hepatitisz. Ez gyógyítható?

A munkahelyeden mi a helyzet? Ott hogy derült ki? Te mondtad el? Mi a foglalkozásod amúgy?

Nekem itt bent nem tudja senki. Amúgy is csak a szűk családi és baráti kör van beavatva.

Te egyedül élsz vagy a családoddal? Én egyedül, de példáúl a múlt hét elején nekem is volt egy sírósabb napom, fogtam a táskámat, hazamentem pár napra a szüleimhez és varázsütésre minden szuper lett. Szóval a lényeg, hogy támaszkodj a családra és a barátokra, csinálj sok programot és próbáld meg kizárni a mindennapjaidból a betegséget. Én így teszek és minden szuper :) A nehezebb napok pedig eltelnek és csak a cél lebeg a szemem előtt. Amúgy betegség nélkül is vannak az embernek rosszabb napjai. Nemigaz?!

Kitartást és írj mindenképp!

 

Dorina

#17575 Hahooo hozzászólása: 2014.03.28. 19:44

Sziasztok!

Új fejlemény. Most, hogy már túl vagyok a hepa E-n, nagy valószínűséggel autoimmun hepatitiszem van. Várjuk, hogy csökkenjenek az enzimértékeim, 1 hónap múlva újra kontrol. Ha javul, akkor nem, de ha nem javul, akkor biopsia :(.

A hepa e már – az irodalmi tapasztalatok alapján – távozott a szervezetemből, sem fizikailag, sem máshogy nincs semmi tünetem, illetve most ismét el kezdtem vakarózni. A szőrtüszők gyulladnak be, amely egyértelmű gócot jelent a testemben. Tegnap volt egy pici lelki borulásom (feltehetőleg a munkahelyi attrocitások miatt), de mára már jobban vagyok. Amúgy hajlamos vagyok a depresszióra. Most itt tartunk, várjuk az 1 hónapot.

#17574 Hahooo hozzászólása: 2014.03.27. 14:46

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, jelenleg – a tudomány mai álláspontja szerint – előbb-utóbb “magától” távozik a szervezetből a vírus. Kezelést, gyógyszert nem kapok (kaptam májvédőt, amit szerintem majd mindenki), és kéthetente nézik az enzimértékeimet. A gyulladás legelején 10x-es volt, mára már csak 5x-ös, tehát gyógyulok (remélem). Nekem, a leírt tüneteken kívül semmi más nem volt, jól érzem magamat. Állítólag fekáliával fertőződhettem meg, vagy nyers (???) vadhústól (a lexikonok szerint). Az alapvető higénés szabályokat duplán betartom, mert állatok élnek az otthonomban, még akkor is kezet mosok, ha nem kellene, szóval ez szerintem kizárva. Most a munkahelyemen van némi felfordulás, mert szerintük fertőző (még az orvosok sem tették le az esküt, hogy fertőző, csak azt mondják: fertőző lehet). A tünetek és a betegség megnevezése között 3 hónap telt el. Eddig – hála Istennek – senki nem beteg a környezetemben, a lappangási idő: 15-60 nap (amikor tombolt bennem a betegség: január-február). Szóval nem értem, mire a nagy bajság? Ti a munkahelyeteken bevallottátok a betegséget? Hogy kezelik ezt??

Tényleg így bánnak Veletek is? Vagy mélyen hallgattok erről? Az emberek ennyire sötétek?

Mi van akkor, ha valaki HIV pozitív? Azt kiközösítik? Nem ismerik a higénés szabályokat? Engem egyik orvos sem zavart haza, s nem mondták, hogy ne menjek közösségbe. Hogy van ez? Most lelki segítségre lenne szükségem, mert az emberek értetlenek! Ma megyek orvoshoz, igazolást kérni. Ti jártok dolgozni? 

#17573 istvan3 hozzászólása: 2014.03.26. 17:54

Szia István vagyok hepa c-vel kezeltek sikerült a kezelés sokan félnek de én ara biztatok mindenkit hogy meg éri kilehet birni csa mérlegelikel melyik éri meg jobban válaldel a kezelést ha akarod segitek hivj mert nem mindig vagyok gép közel 06307357106

#17572 Dorina hozzászólása: 2014.03.26. 15:00

Szia Hahooo!

Sajnos én nem tudok E-s betegről, de én itt még elég újoncnak számítok. Talán a többiek tudnak majd segíteni.

És akkor most veled mi újság? Kapsz te is kezelést? Vagy az E-nél mi a helyzet?

Szép délutánt :)

 

Dorina

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close