Milyen szemelyisegzavarra utalnak az alabbi tunetek?

2014.04.03. 09:38

 

Sziasztok,szeretnek segitseget kerni, hogy merre induljak. Milyen szemelyisegzavarra utalhatnak az alabbi tunetek?Hangulatingadozas, irritabilitas, depresszio, falasi rohamok, idonkenti extrem merteku alkoholfogyasztas, szakitastol valo allando retteges,ilyenkor ongyilkossaggal valo fenyegetozes,disszocialodas a valosagtol, onpusztitasra valo kesztetes. Memoriazavarok. Koncentracios zavarok. Allando retteges, hogy a munkatarsak kibeszelnek, nem szeretnek, valamit terveznek ellenem. Idonkenti ongyilkossagi gondolatok. Hosszutavu eletcel teljes hianya, karriertervek es munkahelyek allando, szeszelyes es otletszeru valtoztatgatasa. Munkahelyi teljesitmeny es munkabiras kituno, intelligens, okos, gyors, megbizhato, de csak rovid tavon. Zero tolerancia fonokseggel, barmifele kotottseggel (pl alberleti szerzodes, telefon szerzodes, bankhitel stb) szemben. Csaladtagokkal pillanatszeru kapcsolatmegszakitas, evekkel kesobb kapcsolat ujrafelvetele. Rendkivul impulziv, robbanekony termeszet, kiallhatatlansag, askalodas, manipulativ hajlamok, hipo es hiperszexualis idoszakok szelsoseges valtakozasa,, szexualis orientacio idoszakos valtoztatasa. Parkapcsolatok kaotikusak, dramaval terheltek. Elszabotalas parkapcsolatok, illetve egy jo munkahely eseten. Konvencionalis eletvitel teljes szivbol valo gyulolete es megvetese, ugyanakkor szabalykoveto, erosen torvenytisztelo magatartas.Vasarlasi kenyszer, fobias felelem konkret dolgoktol, pl pok, zuhanyzo, lift stb. Gyerekkorban evekig tarto sulyos fizikai es psziches bantalmazas. Mi bajom lehet? 33N

#17691 jazmina hozzászólása: 2014.06.07. 16:50

Szia! Elolvastam a bejegyzésed, szívesen ismerkednék veled, a címem: veg.viktoria@gmail.com

#17690 medvecukor hozzászólása: 2014.05.13. 21:52

+1: keress szakembert.

nem csak azért, hogy kiderüljön, de legalábbis jobban körvonalazódjon, mi ez. hanem hogy elkezdhessétek a helyzet javítását. önismeretet, helyzetfelismerést, önkontrollt fejleszteni, megküzdési, stresszkezelési stratégiákat szükség szerint megváltoztatni, érzelmeket jobban megismerni és megtanulni kézben tartani, stb… ezek a kulcsai mindennek.

perlaedit
#17689 perlaedit hozzászólása: 2014.05.03. 19:21

Szia Stellabuci! Olvasom, volt problémád az életben, az idegeidet kell erősíteni vitaminokkal! A baracmag, szőlőmag is igen jótékony erre, vagy kivonatait is lehet kapni!

Az életmegoldásokat zeneterápiával is oldhatod! Ajánlanék egy közösséget, de olvasd el egy volt politikus történetét, akár fel is veheted vele a kapcsolatot, szívesen segít mindenkinek! Én egyébként kaposvári vagyok! Üdv: Edit  http://www.molnarrobert.hu

EN-ek
#17688 EN-ek hozzászólása: 2014.04.08. 16:39

BEEEzonyő! még HA n is csacsoga FÁKhoz (ált. n xoktak visszabeszélni) akk is  nagyon HAsznos, mer pl. kajak FELtöltenek engemet energyvel!  Most (még) nadon szép a tájkép, virágban és zöldben borultaka növényzetek, a egész kert; sőt mára nagy ráDiófa is szépen kezd kicsírázni!  (csaka kib* kulacsokra vigyázni!!):

#17687 muveszbeteg hozzászólása: 2014.04.08. 13:59

Ha ennyire nem vagy jól, akkor változtass az életeden!! jó neked hogy látot magad egy éles torzatlan tükörből..erdőben beszélj a fákkal. pacsii

#17686 Gledi hozzászólása: 2014.04.07. 08:48

Szia! Valószínűleg jó csoportba írtál, amit elmondtál magadról elég borderline-os dolog, de keveredik szorongásos panaszokkal is, de ezt ne vedd készpénznek, egy olyan pszichológustól várj diagnózist/felvilágosítást, aki látott és aki felvett Veled teszteket. A borderline sz.z. kialakulásához hozzájárul nagy mértékben a bántalmazás. Én mindenképp azt ajánlanám Neked, hogy keress fel egy pszichológust, és így, ahogy ide is leírtad mondd el neki a panaszaidat, tudni fogja, hogy ért-e hozzá, vagy nem, ilyen esetben egy normális pszichológus továbbküld olyan emberhez, akiben bízik és ért is az ilyen zavarokhoz. Van egy ilyen oldal, ajánlom figyelmedbe, hátha segít: http://pszichologuskereso.hu/  Minden jót kívánok!

G

#17685 Schwantzkopf hozzászólása: 2014.04.07. 07:23

Szegény ÉN-ek gyomortartalmát ingerled, némber. Nm minden csaj bukik a kolbászra, van, aki a szóját szereti, megjegyzem, az is utalhat személyiségzavarra, m estembe’.

EN-ek
#17684 EN-ek hozzászólása: 2014.04.06. 16:55

Yah. legfejebb -madár  Ihhen Lbaszott prosecturás képeket n rakjámá ide HAlehet, mer Lmeggy a maradék életundorom!  IS (yokisssunák + 1ebek jö7nek mind menny-be;)

#17683 stellababuci hozzászólása: 2014.04.05. 20:16

egyikunk sem pali

#17682 Schwantzkopf hozzászólása: 2014.04.05. 19:58

hát akkor gyakja, egész-seggére, remélem, a fél seggét is legyíkja, mint a KANDIDÁBA’. Ja, meg legyen boldog a hentelt hassal, egy pali csak azt akarja, egy ocsmány nőfélét, aki előszeretettel halódik. Sok boldogságot hozzá.

#17681 stellababuci hozzászólása: 2014.04.05. 19:19

az altalam linkelt kepnel durvabban nez ki a keze akirol irtam. Mar elfogyott rola a hus, most a hasat gyakja.

#17680 Schwantzkopf hozzászólása: 2014.04.05. 19:16

Találtál áramütésés képet? Qrvára hasonlatos, az enyém s hasonló volt. Bár vágtam, tehát megvóna a diagnonsense, mármint nálad, borderline, világos. A 33, a korod vagy a mellméreted? Ne mondd, hogy nőből vagy, drága, aszittem, te vagy ama dögös Stella Marina, a helyes kis PhD-s tanárnénim, akivel együtt éltem rég. Ha mondjuk te volna ama dög jó némberi állat, szólj, elégülésre, Schwantzi-Andi

EN-ek
#17679 EN-ek hozzászólása: 2014.04.05. 14:53

HA úgyis tod h MI abajod, mé’ kérded h  MI abajod? v csak azt azeretnéd h ÉN is yóváHAGGYam aztat  Na üsse kavitch, sztem is vammi ijesmi… vaccsak 1xűen TELE vana virt. tököd má mindennel! (amit n is csodálok) – ÉN is tudnék mesélni 

#17678 stellababuci hozzászólása: 2014.04.05. 09:41

koszonom a valaszt. Nem hiszem hogy a depresszio szimplan onmagaban letezik, szerintem mindig valami komplexebb sztori resze. A viselkedesi problemaimat nagyjabol tudom menedzselni, igaz eleg nehezen, de a hangulati resze viszont nagyon problemas. Ha hasonlo tuneteid vannak, benned nem merult fel sosem valamifele szemelyisegzavar, pl borderline vagy bipolaris vagy valami  osszetettebb dolog, mint a szimpla visszatero depresszio?

#17677 sami hozzászólása: 2014.04.04. 15:58

Szia.

Szinte már fel is állítottál magadnak egy diagnózist. Szimplán valamilyen depresszióval küzdesz, véleményem szerint. Én személy szerint rekurrens depresszióval küzdök már jó ideje, és a tünetek amiket felsoroltál szinte mind jelentkeztek/jelentkeznek nálam is. Azt javasolnám hogy a kiallhatatlanságra kellene megoldást keresni első sorban, bár nem tudom mennyire súlyosak az alvászavaraid, feltéve ha erre gondolsz, de akkor sokkal könnyebb lenne, mert valószínüleg megszünne a koncentráció zavar és a memória kiesés,és biztosan valamivel nyugodtabb is lennél, könnyebben kezelnéd a hétköznapjaidat. De természetesen én nem vagyok orvos, javasolnám hogy menj el egy pszihiáterhez, ő meg mondja, úgy is hogy mi lehet a probléma, és ha szükséges, bár valószínüleg az, akkor ír fel gyógyszert is. Vásárlási kényszer, túlzott alkohol fogyasztás és a falási rohamok szerintem csak azért vannak, hogy valamiben örömödet leld és le add a feszültséget. A többi probléma gondolom abból adódik, hogy félsz hogy nem vagy fontos, úgy érezheted hogy az egész világ ellened van, ezért lehetnek a zűrős problémák másokkal és a drámák, szóval mindenképp javasolnám hogy fordulj szakemberhez, nem mondom hogy megoldás, az sem ha gyógyszerekkel tömnek, de talán segít elindulni egy jobb úton. :)

További kitartást!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close