Egy uj csodaszer? – Makara Doktor úrnak

Téma címkék:
2014.04.04. 19:18

Tisztelt Makara doktor ur!

Nagyon szepen koszonjuk h fogadott minket egy picurkat meg nyugtattak a szavai de igazan akkor lennenk jol ha a virus egyaltalan nem lenne mar.

De azert allandoan kutakodunk erdeklodunk es egy nemetorszagi ismerosunk mondta h naluk megjelent egy uj “csodaszer’” a Sovaldi.tudna e valami informaciokat adni a gyogyszerrol?elore is koszonom.

Nagyon sok erot es egeszseget kivanok.

Jo volt egy ilyen segitokesz orvossal talakozni sokan peldat vehetnenek onrol.

Tisztelettel F.

 

#17731 Makara_dr hozzászólása: 2014.04.07. 09:11

Kedves Füzike,

A Sovaldi európai törzskönyvet kapott, de a magyar támogatási rendszerbe való befogadása még hosszú időt vehet igénybe. Ezt is interferon + ribavirin mellett kell adni a törzskönyv szerint. A törzskönyvezés során elvégzett vizsgálatok eredményei kiválóak, bár előrehaladott májbetegség mellett ezzel is “csak” 80%-os a gyógyulás. A kúraköltség jóval 10 millió forint fölé várható, így nem egyszerű az OEP helyzete…

Fontos az, hogy minden beteg járjon gondozásra, így a kezelőorvos megítélheti a betegség stádiumát, felmérheti a szövődmények veszélyeit és megadhatja a jelenleg elérhető legjobb kezelést. A kezelőorvossal kell mindig megbeszélni, hogy szabad-e várni, vagy lehetőség van-e olyan kezelésre, mely jó eséllyel gyógyuláshoz vezet.

Tisztelettel

Makara dr.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close