Mellrák utókezelés

Téma címkék:
2014.04.07. 18:44

Kedves Sorstársak!

Először is mindenkinek, aki most éli át a daganattal való küzdelmet, azt üzenem, hogy ne féljen! Igyekezzen pozitívan  gondolkodni, olvasson gyógyulásssal kapcsolatos könyveket, nézzen pozitív gondolkodásra tanító filmeket és tekintse magát egy hősnek. Mert mi, akik szembe szálltunk a rettegett betegséggel, igen is Hősök vagyunk! A küzdelem során pedig rájövünk, hogy ez a nyamvadt kis daganat könnyen legyőzhető, csak nem szabad félni tőle.

2011-ben diagnosztizálták nálam a melldaganatot. Összedőlt a világ, de csak egy hétre, míg meg nem találtam a megfelelő orvost, aki eltávolította a daganatot. Élni akartam! Műtét utáni szövettan szerint hormonpozitív volt a daganat ezért 6 db kemoterápiás kezelést kaptam és 5 évig kapom a hormonkezelést. Már csak 3 év!! Zitazónium tablettával és Zoladex injekcióval kezdődött a kezelés, egy éve a Zoladexet leváltottuk Lucrin injekcióra. Hála Istennek és a pozitív gondolkodásomnak jól vagyok, meggyógyultam. Ugyan még nem telt el az a bűvös 5 év, ami után az orvosok gyógyultnak nyílvánítanak, én már most gyógyultnak érzem magam.

Hiszem, hogy a betegségemet lelki okok és a stressz okozta, és az életmód váltás hozza meg az igazi gyógyulást. A műtét és a kemoterápia egy szükséges rossz dolog volt a gyógyulásom érdekében, amit azért vállaltam mert féltem! A hormonkezelést is azért folytatom mert néha még most is félek. Félek, hogy kiújul a daganat. De már egyre ritkábban félek, mióta ismerek néhány sorstársat, akiknek szintén hormonpozitív volt a daganatuk és mégsem szedik a hormongyógyszereket!!! És jól vannak! Nem a gyógyszer védi meg őket a daganattól, hanem a tudatuk, hogy Ők egészségesek.

Mostanában egyre többet tűnődök azon, hogy 5 év múlva mikor már nem kellene szednem a gyógyszert, akkor mi fog megvédeni attól, hogy a daganat kiújuljon??????

Én is szeretném abbahagyni a Zitazónium tabletta és a Lucrin injekció kúrát. De még szükségem van több megerősítésre. Akik ebben a “kúrában” részesülnek (részesültek), azok megértik miért akarom abbahagyni.

Ezért szeretném kérni, hogy jelentkezzenek azok a melldaganaton átesett sorstársak, akiknek  hormonpozitív volt a daganat és a kemoterápia vagy sugárkezelés után hormonterápiát javasoltak, amit

1.eleve elutasítottak és nem vállalták

2.elkezdték de abba hagyták még az 5 év lejárta előtt (általában az erős mellékhatások miatt)

Szeretném a segítségeteket kérni. Nagyon fontos ez számomra.

Előre is köszönöm mindenkinek aki történetével megerősíti elhatározásomat.

Mindenkinek a legjobbakat kívánom.

Üdvözlettel: Zita

#17748 Zita01 hozzászólása: 2014.05.09. 18:11

Szia Mónika!

Ha írni szeretnél nekem akkor leveledet a t.z.0308@citromail.hu címre kűldheted.

Nagyon várom.

Üdv: Zita

#17747 Bmonika3 hozzászólása: 2014.05.08. 13:59

Szia Zita!

Nagyon hasonló kettőnk esete. Privát írnék neked!

Szép napot!

üdv: Mónika

#17746 mellrak hozzászólása: 2014.04.08. 17:03

Szia Zita! Megadom az email szamom, irj Ram! :-) marko.ildiko@gmail.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close