mikor az alváshiány tönkreteszi az életünket…

Téma címkék:
2014.04.08. 11:38

Sziasztok szeretném megosztani az én történetemet olyan embereknek akik ha nem is ugyanabban de talán megértő emereket találok itt. Vagy is megértőbbeket mint az orvosok.

 

Évekell ezelőtt kezdődött az “esetem” annyit tudni kell, imádtam és tudtam aludni.  Sok stressz ért, rengeteg csalódás az életben,egyedül  egy gyermekkel, nem sorolnám de az elmúlt 6 évem magam volt a pokol,

szóval elért az alvászavar, előszőr csak 3 -ig aludtam és felvoltam reggelig, vagy 2 óránként felébredtem,

most már ott tartok hogy nem alszom éjszaka és nagyon ingerült vagyok,fáradt és mint egy zombi.

kaptam trittcolt,(nem biztos hogy jól írtam) aztán próbálkoztam a xanax sr? vagy mi volt a neve. a tritticoltól hánytam és szédelegetm, kipróbáltam mindent amit csak lehet a patikában kapni,nem segít, eset már rettegekek hogy nem alszom.kimerült vagyok, fáradt teljesen fáradt és még sem alszom. Nagyon hiányzik egy jó kiadós alvás sajnos nincs emlékképem arról mikor aludtam végig egy teljes éjszakát át.

 

Kifogatam eddig olyan pszihologusoka akiket jobb elkerülni,az egyik roszabb mint a másik kaptam frontint és rexentint egy jó dolgot nem olvastam még róluk, és amit hiányoltam a segítőkészséget az orvosnál,

annyit tudni rólam én nagyon ritkán kérek segítséget de ha már kérek nagy baj van…én most kértem..és teljes közönyt kaptam..nagyon megbántott ..nem is kértem több időpontot.

 

szóval én azért írtam le történetem,hogy ha valaki tud tanácsokat szivesen elfogadok. a kritikából elég volt

és az alváshiányból is.ha pedig megértő embereket találok itt az nagyon jó.

már elegem van a nem alvásból, sajnos eljutottam oda hogy az öngyilkosság mint gondolat természetes lett amit régen nem fogadtam el. ezért is nagy szükségem lenne segítségre mert egyedül nem megy ..de ezek az “orvosok” nem is orvosok.

 

köszönöm hogy elolvastad és minden tanácsot szivesen veszek.

 

 

#18368 Sheela hozzászólása: 2014.06.20. 19:33

Szia!
Lehet, kissé kései, de inkább most, mint soha:
Amit leírtál, az a stressz által kiváltott alvászavar, melynek kiemelt tünete az elalvás zavara, valamint a rendszerint hajnali 2 és 4közötti ébredés.
Írod, hogy gyógyszereket kaptál, az viszont pszichológus nem lehetett, csak pszichiáter szakorvos, aki igen, csak így tud segíteni, mert ezt tolták az agyába tizenX éven keresztül.
A páromnak a StressEraser használt az az elalvásban, de sokat nyomhat a latba az autogén tréning, a relaxáció, és a jóga is.
Vegyi anyagokkal a stresszt kezelni lehetetlen, max a tüneteket lehet elmaszkolni. Attól, h lezsibbasztanak, az alvásod még nem lesz megfelelő.
Hajrá!

#18432 nikialvas hozzászólása: 2014.06.26. 13:28

Mindenkinek köszönöm a segítséget, sajnos ritkán jutok ide, de látom hogy vannak akik tényleg segíteni szeretnének!

Javult az alvásom igaz nem tökéletes de javult, és a titok nagyon egyszerű, nem kellenek a gyógyszerek
egy elhatározás hogy megváltoztatom az életem és az életvitelem, egészséges ételek és futás, igen kissé megcsépelt de úgy voltam vele hogy elég a gyógyszerekből az önsajnálatból és az “orvosokból” a kezembe vettem az irányítást és jobb rozsos ételek, olíva olaj édesség minimális és még nem is hiányzik.

szóval haladok, igaz még felébredek de abban a pillanatban vissza is alszom, és csak 1 szer ébredtem fel.

köszönöm mindenkinek aki hozzászólt az irományomhoz és volt türelmetek elolvasni.

azt üzenem mindenkinek nem szabad feladni, csak elhatározás kérdése fejben az egész.

#17762 adika hozzászólása: 2014.05.08. 22:25

Nem tudom, segíthet-e, de próbáld ki mindenképp:

- 1 pohár kamilla tea / langyos tej minden lefekvés előtt, naponta váltogatva,
- lefekvés előtt egyél valamennyit, de ne sokat, csak legyen valami kis plusz bent
- a lefekvés előtt szellőztess ki alaposan,
- legyen teljesen sötét a szobádban, esetleges zajforrásokat is iktass ki,
- ne stresszelj, ne legyél feszült lefekvés előtt. Problémáid napközben írd le, keress rájuk megoldást, még véletlenül se feküdj le úgy, hogy a gondok is ott vannak melletted, az sose jó,
- és ha teheted, kényeztesd magadat, menj el masszőrhöz például, elvileg csodákra képesek.

 

Remélem tudtam segíteni, legalább is adtam egy kiinduló pontot :)
Jó éjt és kipihent holnapot!

 

EN-ek
#17761 EN-ek hozzászólása: 2014.04.08. 17:09

Virágos… N csodálkozók cseppet se! ezek a LÓdoktorok n azé vannak h kedves + értősek legyenek a kedvesbeteggel, han gyorsan futószalagon LEhánnyák őket (Lhajttyák aannyukba) ezzel is HAmarabb mehetnek HAza!  (mármint ők;) ezt ÉN má év100dok óta pofázom, N is járok 1hez se! – pd lenne mit tanulniuk tőlem…  HAsznájj te is ink yokis gyógy/varázsfüveket, ill. a LEGfontosabb az elme LEcsendesítése! Mert amíg az HAsonlatos 1 háborgó tengerhez, bajosan fox alukálni! HA viszont a szellem lészen 1 tiszta és nyugott hegyi tó, ahola szél SE lebben, máris könnyű lesz a alvás, akára ágybanfingás! 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close