hepa c – új tag

Téma címkék:
2014.05.15. 17:09

48 éves férfi vagyok, tavaj jöttek rá hogy hepa c beteg vagyok.A FIBROSCAN vizsgálaton kiderült hogy eléggé előrehaladt F4. Igy elég hamar elindult a kezelésem, kettös kezelést kapok .Copegus 200mg 2x 3 és a szuri Pegasys 180 ug. Ma kezdtem a gyógyszerrel, pénteken meg szuri. Tudna nekem vlaki infokat adni, hogy mire számthatok? Üdv mindenkinek!  Gyula

nora51
#18042 nora51 hozzászólása: 2014.05.18. 14:00

Kedves Gyula! Sikeres kezelést kívánok neked minél kevesebb mellékhatással! Tudod, nem vagyunk egyformák, ezért mindenkire másként hat a kezelés, bár sok megegyező tünet van. Ha most a bal felső sarok fölé a nevemre kattintasz, elolvashatod a “Tapasztalataim interferon és ribavirin kezelés kapcsán”  c. történetemet, melyben egyszer őszintén leírtam mindent, egy érdeklődő betegtársam kérésére. Azóta egy ennél sokkal ütősebb hármaskezelést is túléltem, de a vírusaim is… Remélem, korodnál fogva a kezelés neked jobban fog sikerülni, mint nekem. De egyvalamit mondok még neked:  egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy fizikai munkát megkívánó foglalkozás mellett végig lehet csinálni az interferon-ribavirin kezelést. Ha ilyen munkád van, előbb-utóbb betegállományba kell menned. Szellemi munka, számítógép előtt ülő munka, bármilyen ülőmunka is úgy végezhető, hogy péntek este belövöd magad, aztán hétfőn, egy lepusztult hétvége után mehetsz dolgozni. De amint egyre jobban romlik a vérképed, (ami “normális” emellett a kezelés mellett)  bizony érezni fogod azt, hogy olyan leszel, mint az őszilégy, és még pár lépcső megtétele is megerőltető. A hajladozás, karfelemeléssel járó erőkifejtés úgyszintén.  Ha nem így lesz, akkor szerencsés vagy. Nem elriasztani akarlak, csak tudnod kell, hogy “más állapotban” leszel 48 hétig, és ezt egyre inkább érezni fogod. Ez a valóság. Családodnak meg kell érteni, hogy most hozzád kell igazítani az életet, te vagy a legfontosabb, a te pihenésednél semmi nem lehet fontosabb! Nem strapálhatod le magad otthon sem. Csak annyit tegyél, annyit mozogj, amennyi még jól esik. Ha nem bírod, ne szégyelld azt!

Kívánok kitartást, jó közérzetet, türelmet, és halomra döglő vírusokat. Egy se maradjon!

Szeretettel üdvözöl: nora51

lez53
#18041 lez53 hozzászólása: 2014.05.18. 09:17

Kedves Gyula! Sok sikert a kezelésedhez, gyógyulj ki a bajból!

Én 16 hetet csináltam végig Interferon alfa és copegus (ribavirin), azt tudom leírni,

hogy a véreredmények elég rosszak voltak fehérvérsejt feleszámú úgyszintén a vörös.

A fehér miatt kiütések voltak, amik inkább a kezelés után jelentkeztek, a vörös miatt fáradság, légszomj, amiket fizikai munkámból kifolyólag nehéz volt elviselni!

A kezelés nem sikerült mivel a vírusszám 9,59 millióról a 16.-ik hétre 0 helyett 726 ezer

maradt!

Üdv. lez 53

#18040 GYULA66 hozzászólása: 2014.05.16. 17:57

Köszönöm mindenkinek a biztatást és a tanácsokat igérem mindenröl befogok számolni!!Ma adtam az elsö szurimat eddig semmi különös jolvagyok csak kicsit a szuri helye fáj mert még ügyetlen vagyok. egyébként Szolnokon kezelnek fibroscanon pesten voltam a János korházban  mitnemondjak ég és föld a külömbség.szép estét mndenkinek  Üdv Gyula

#18039 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2014.05.16. 15:08

Szia Gyula!

2007-2008-ban kaptam kettős kezelést (pegintron + rebetol), azóta vírusmentes vagyok. Elviselhető mellékhatásokkal kezelésem alatt végig dolgoztam.

Üdv: a gyógyult

bolondos60
#18038 bolondos60 hozzászólása: 2014.05.16. 14:13

Kedves Gyula!

Én ugyan nem ezt a kezelést kaptam, de már vége. 25-e óta 11 kg-ot híztam és már nagyon jól vagyok.

Neked is kívánom a mielőbbi gyógyulást.

Üdv: bolondos60

Lujza
#18037 Lujza hozzászólása: 2014.05.16. 12:07

Üdvözlöm Gyula!

Az én történetem röviden:Én 35 éves vagyok és 2013.áprilisban derült ki a betegségem,vért vettek amiböl 8 hónap után kiderült hogy mennyi a virusszámom:151000 IU/ml és 1B genetipus,Krónikus C vírus Hepatitis igazolódott,Fibroscan F1.

.A májenzimem már 20 éves korom óta magas volt GPT 71-73-38-25-37-45,a GOT 55-52-36-29-39-43 U/L,

Én ma adom be magamnak a 10.szúrit és én is ugyanezt a kezelést kapom.Szerencsére én nem lázasodtam be,újból neki kezdtem tornázni hála istenek jól érzem magam és jó a kedvem.(ahogy megtudtam hogy beteg vagyok egy kicsit elhagytam magam,abahagytam a tornázást) .

A gyógyszer kezdésekor a vírusszámom 610000 lett és a 4.heti vírusszámlálás eredménye 45000 lett.

Ahogy írta Dorina is hogy mindenkire másként hat a gyógyszer.

Kitartást kívánok !

Lujza

#18036 Dorina hozzászólása: 2014.05.16. 11:39

Kedves Gyula!

Az én történetemet a nevemre kattintva olvashatod el.

Érdemes a többiekét is, mert sok információt szerezhetsz.

Én ma adom be a 12. szurimat és én is ugyanezt a kezelést kapom.

Nekem az a tapasztalatom, hogy mindenkire másként hat.

Én (kopp-kopp-kopp) szuperül viselem a dolgot. Az első szuri utáni napom nem volt túl jó (kis láz, levertség, izomfájdalom), de azóta semmi különösebb. Néha a fenekemnél és a combomnál érzek izomfájdalmat, de teljes mértékben elviselhető. Azt leszámítva, hogy az alkoholt teljes mértékben kiiktattam az életemből semmi más nem változott. Jó persze, néha vannak levertebb napok érzelmileg, de az mindenkinek, nem csak nekünk.

Én azt mondom, hogy a pozitív hozzáálás, a szertő család és a barátok sokat segítenek. Programozz sokat és ne gondolkodj! A gyógyszert úgy szedd, mintha vitamin lenne. Persze azért ha úgy érzed, pihenj. De mondom, mindenkinél más.

Én nagyon szurkolok neked! Kiratrást kívánok! (és ne hagyd, hogy 1-1 rosszabb nap eltántorítson a céltól!)

Nekem a nagynéném meggyógyult a betegségből (ő külföldön él) és ő mindig mondja nekem, hogy ne is gondoljak a betegségre, csak éljem a napjaimat, hiszen egy biztos: MEG FOGOK GYÓGYULNI!!!

Amúgy a vírusszámom elkezdett csökkenni (4. heti vizsgálat). Kedden nagy fordulópont jön, mert leveszik a 12. heti vért. Az sokmindent eldönt majd az én történetem folytatásáról. De bízom és bízni is fogok addig, amíg én nem győzök a vírusok felett!!!

Mindenképpen írj majd, hogy hogy viseled a kezelést! Melyik kórházban kezelnek?

Szép és vírusölő hétvégét kívánok neked!

 

Dorina

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close