Levegő

Téma címkék:
2014.05.18. 21:53

Sziasztok!

Történetem kb. 3 éve kezdődött. Egyik este épp elaludni készültem, mikor felriadtam hogy nem veszek levegőt. Nem bírtam elaludni egy ideig, mert mikor álomba merültem volna azonnal felriadtam. Aztán folytatódot  a dolog, elő-elő jőtt csak épp nem elalváskor, hanem az éjszaka közepén. Mindenféle orvosnál jártam ( neurológus, gégész, kardiológus, alváslabor… ) sehol semmi, menjek pszichiáterhez. Közben a probléma továbbra is tartott, majd felkerestem egy pszichiátert aki Tialerát és Frontint írt fel, mert megállapítást nyert hogy pánikbeteg vagyok. Egy dolog azóta sem múlt el mégpedig az, hogy ha épp nem a levegő a gondom elalvásnál, akkor különböző mintákat vagy alakokat, formákat látok mikor felriadok. Pár napja pedig ismét kritikus ponton van az elalvásom…kb. 15-20 alkalommal próbálok egy este elaludni, de ismét arra riadok fel hogy nem kapok levegőt! Borzasztó ez az egész… Kérem szépen aki hasonló problémával küzd vagy átélt vagy egyáltalán hallott már hasonlót vagy tud tanácsot adni az kérem irjon!!!

Köszönöm! M.

#18668 Adri89 hozzászólása: 2014.08.07. 14:06

Kedves Melinda 11!

Véletlenül a tüneteid mellé nem társul alvási apnoé?

#18399 Sheela hozzászólása: 2014.06.23. 11:52

Szia Melinda11,
nem szedsz véletlenül valamilyen ópiátszármazékot, vagy abból készült fájdalomcsillapítót? Az biztos, hogy a tünetek alapján teljesen pánikrohamnak tűnik, de ha “lenne” mögötte egy valós ok, akkor neked is könnyebb lehetne.
Nekem egy műtét után a Contramal-tól volt ilyen élményem, a párom ébresztett fel, hogy arra ébredt, hogy nem veszek jó ideje levegőt. Akkor utánaolvastam, és az ópiát légzésleállást is okoz(hat).
Ha ez kizárva, akkor javasolt bármelyik/mindegyik a következők közül: pszichológus felkeresése, autogén tréning, relaxáció megtanulása, jóga bevezetése az életedbe.

#18074 Melinda11 hozzászólása: 2014.05.21. 08:26

Szia Sasa!

Megnéztem…érdekes volt, köszönöm!

#18073 sasa1 hozzászólása: 2014.05.20. 20:05

Szia Melinda11!

Nincs most túl sok időm, de annyit azért leírnék, hogy talán máshol lesz a probléma, mint ahol keresed. Néha a pánikbetegség pusztán a Pánik-ról szól. Nekem elég súlyos tüneteim voltak, évekíg nem tudtam egy huzamban 2 óránál többet aludni, légszomj sokszor napi rendszerességgel stb,stb…. Disszociális személyiségzavar, antiszociális zavarral vegyitve került a korlapomra. Tök mindegy mit írnak arra a lapra, csak az számít, te mit gondolsz magadról, a problémádról, az életedről. Nehéz, gyors és néha érzéketlen napokat élünk meg, és szinte soha sem gondolunk arra, hogy mi vajon hol vagyunk az életünkben. Általában sehol, de itt egy videó, talán hasznos lesz:

http://youtu.be/_WJhl4flQ8w

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close