Hepatitis C – segítséget kérek

Téma címkék:
2014.05.21. 13:00

Üdvözlök Mindenkit!

Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ide írnom kell, hogy megnyugodjak.

Hepatitis C vírust találtak a szervezetemben, egy régi műtétem alatt kaptam vért és mint kiderült ez akkor jó volt, most pedig rossz.

676.000 a vírusszámom, F1 stádiumban vagyok és Dr. Makara lett az orvosom Budapesten. Azt gondolom a szervezetem jó kezekbe került viszont a lelkemnek szüksége van arra, hogy segítsetek. TI! akik előtt fejet hajtok, hiszen már nem véletlenül látogatjátok az oldalt és írtok hasznos infókat, akár nyugtató sorokat az olyan újoncoknak, mint én.

Tavaly lombik programba kezdtünk a párommal és mint kiderült, nála a genetika nálam pedig a vírusok jelentenek nagyobb problémát.

Kettős kezelésre jogosult lettem, Június 20-án indítjuk, akkor kapom az első fullánkot. :)

Van valakinek tapasztalata hasonló vírusszámra, hogy mennyi esélyem van a gyógyulásra szerintetek illetőleg ha mázlim van, akkor ez mind mennyi időt vesz majd igénybe. Az orvosom azt mondta, hogy szerinte 1 év lesz a kezelés, ő bíztat, hogy meggyógyulok.

Ezen kívül egészségesnek mondom magam, nincs semmi más problémám, ritkán vagyok beteg, 71 kg vagyok, így van miből fogyni, amit előírtak anno a lombik intézetnél. :)

Nézegettem fórumokat, hogy mit ehetek, mit nem ehetek, hogyan tartsam magam szinten, hogy ne legyek erőtlen, hiszen nem tehetem meg, hogy otthon üljek.

Minden segítséget szívesen és köszönettel fogadok. Jót és rosszat egyaránt.

Köszönöm szépen előre is a hozzászólásokat! :)

bolondos60
#18091 bolondos60 hozzászólása: 2014.05.22. 16:01

Kedves Jazminell!

Én április 25-én adtam be az utolsó /remélem/ szurit. 24 hétig tartott csak, mert már a 4 és 12 hetes is negativ lett. Majd október közepe körül lesz még egy HCV-PCR és akkor fellélegezhetek.

Nekem milliós volt a vírusszám, de amire meg lett az engedélyem a 2. kezelésre, magától lement 5400-körülire /pontosat nem tudom itt mondani, mert dolgozóban vagyok/. Nem azt mondom, hogy csemege a kezelél, főleg egyedül és folyamatos műszakban, de mint látod, élek és virulok, pedig vén szatyor vagyok már. Neked lesz miből kicsit fogyni is, nem úgy mint nekem, de már jó és 11 kg-ot híztam is.

Sok sikert és kitartást /nem feladni/

Üdv: bolondos60

#18090 Dorina hozzászólása: 2014.05.22. 14:00

Szia Jazminell!

 

A történetemet a nevemre kattintva tudod elolvasni. Én most járok a 13. héten (kettős kezelés). A történetem hozzászólásai között a tapasztalataimat is olvashatod. Nekem 06.19-én derül ki a 12. heti eredményem aminek döntő jelentősége lesz a jövőre nézve, úgyhogy addig is együtt izgulhatunk.

Én 328.000 vírusszámmal kezdtem és F1-es értékkel.

Nyugodtan írj vagy kérdezz, szívesen válaszolok!

Ne aggódj, minden rendben lesz, meggyógyulunk! :)

Amúgy szombaton a SOTE II-n lesz VIMOR gyűlés ahol most az orvos-beteg kapcsolat lesz a téma. Ott sorstársakkal is találkozhatsz.

Jól gondolom, hogy te is hasonló korú lehetsz mint én, igaz?!

Szép napot/estét!

 

Dorina

lez53
#18089 lez53 hozzászólása: 2014.05.21. 15:56

Kedves Jazminell!

Az bizonyos, hogy Dr. Makara gondoskodásában megbízhatsz, a te F1 stádiumod

a 676000 vírusszámmal még nem veszélyes, de nem szabad lebecsülni,

az orvos el  fogja mondani, mire kell vigyáznod.  A kezdődő kezelés mellékhatásairól is felvilágosít majd.A legfontosabb, hogy hinned kell a teljes gyógyulásban!

Mi  azt kívánjuk neked, szabadulj meg ettől vírustól! Fel a fejjel!

Ha úgy érzed, ide bármikor írj, mi biztosan válaszolni fogunk!

Üdvözlettel  lez53

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close