Kemoterápia borzalmai

Téma címkék:
2014.06.14. 05:24

Tisztelt Szakértő/Sorstárs!

43 éves vagyok,mellrákkal operáltak,aminek jellemzői:HER2 negatív,hormonra nem érzékeny,agresszív,nyirok-és egyéb áttét nem észlelhető,és kemoterápiás kezelést írtak ki.

Már a 2. után annyira lecsökkent a fehér vérsejteim száma,hogy el kellett halasztani a következő kezelést.

Azt tapasztalom,hogy egyre nehezebben viselem a mellékhatásokat:borzasztó hányinger,szagokra ízekre hányinger,kihulott a hajam,szájszárasság és aftákkal van tele a szám ürege,a fejem bőre sebes,nagyon hámlik és fáj,az ereim húzódnak és fájnak,a lábaim dagadnak és fájnak,a gyomrom fáj,minden reggel borzasztóan fáj,nem étvággyal eszem az ételt,a fogaim érzékenyek.

A kérdésem az,hogy mit tegyek,hogy csökkentsem a mellékhatásokat?

Aggódom a miatt,hogy maradandó károsodást szenved a májam vesém tüdőm,bélrendszerem érrendszerem-lehetne-e használni valamilyen gyógynövény kúrát a szervezet erősítéséhez?Rpóbáltam már a Varga gombákat,de nem vált be.Nem akarok fölöslegesen pénzt kidobni gyógyszerekre.

Már azon is gondolkoztam,hogy abbahagyom,mert nem csak én hanem a családtagjaim is szenvednek az állapotomtól.

Kérem segítsenek!!!!!

#24714 Tavaszi12 hozzászólása: 2017.03.16. 13:13

Nekem áttétem lett 3 csigolyámba és a csontvelőbe is van áttét. Öt sugárkezelést kaptam, de a második sugár után a lábam kezdett lebénulni. A végére már nem tudtam egyáltalán mozgatni a lábam. Két hetet voltam kórházban. Az orvosok hazaküldtek meghalni mert már nem tudnak velem mit csinálni. Annyira rossz az állapotom. Itthon búzafű levet iszok. Sok zöldséget eszek. Cékla levet iszok. Szélént, béta glükánt, E vitamint,D vitamint, C vitamint. Reishi gomba kivonatot eszek. Kajszi barack magot eszek. Az orvosi vélemény ellenére nem adom fel. Még élni akarok! Csak 40 éves vagyok! Az áttét is azért derült ki mert nagyon fájt a hátam. Ha van sorstárs aki hozzászólásával vagy egyéb információval mindent szívesen fogadok. Üdv: Tavaszi12

#25170 carmencita09 hozzászólása: 2017.07.07. 22:21

Szia! Megkérdezhetem,hogy azóta hogy vagy?

#18312 Vicacica hozzászólása: 2014.06.14. 20:24

Kedves Bizakodó!

Sajnos én is ezzel problémával kűzdök. Emlődaganattal műtöttek márciusban, szintén kemoterápiát kapok, múlt héten volt a második, még 4 visszavan. Én sorstársaktól begyűjtöttem sok információt és úgy érzem, hogy nagyban könnyített a helyzetemen. Nagyon fontos az immunrendszer erősítése. Az első kemo után nagyon rosszul voltam, iszonyú hányingerem volt, enni sem tudtam, csak feküdtem és próbáltam túlélni a helyzetet. Ajánlották az Avemart, azt az első kermo  után elkezdtem szedni. A második kemot már úgy kaptam , hogy előtte kb. 2 héttel már szedtem az Avamert. A vérképem jó azóta is, amit írtál az aftákról, a száj szárazságról, stb. én semmit nem tapasztalatok. A kemo hete persze így sem könnyű, mert sajnos az émelygés és a gyengeség 1 hétig meg van, de sokkal kevésbé, mint az első után amikor még nem szedtem semmit. Az Avamaron kívükl reggelente gránátalma kivonatot iszom, valamint homoktövis őrleményt naponta 2 kávéskanállal egy kis kefírbe keverve. Ajánlják a nyers  cékla kifacsart levét, valamint annyi gyümölcsöt, amennyit csak el tudsz fogyasztani. Én még szedek “Novo C vitamint” napi 2 db-ot /ezt most kezdtem el egy orvos ajánlására/. Nagyon fontos, hogy az immunrendszeredet erősíts!. Én úgy érzem  ezek a szerek nagyon sokat segítenek  a kellemetlen mellékhatások elviselésében. Pénteneken voltam újabb vérvételen és a vérképem azóta is  teljesen jó.  Semmiképpen ne add fel! Meg fogsz/fogunk gyógyulni. Nézz körül az neten is, hasznos tanácsokat lehet kapni!

Üdv: Öttorony

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close