Rejtett betegség

Téma címkék:
2014.06.15. 18:08

Üdvözlöm Mindannyiotokat!

Most találtam erre a  közösségre, nem véletlenül. A héten közölték velem, hogy csípőficamos vagyok.(csak eddig nem tudtam róla).

1975.-n születtem, hogy szűrtek e már akkor nem tudom, és édesanyámtól se tudok már információt nyerni.Amire emlékszem, hogy 12 évesen kiszűrtek gerincferdülés miatt, de gyógytornára nem volt lehetőségem ,mivel egy kis faluban laktunk.Így tornáztam a többiekkel.23 éves koromban kezdődtek az első fájdalmaim, a gerincemmel.és azóta egyre rosszabb.2007 óta fokozódtak nagyon.Akkor derült ki, hogy a derékfájdalmat nemcsak a gerincsérv, hanem a sacroiletis okozza.Marékszámra tömtem magyamba a Contramalt, és a Sirdaludot, semmi sem segített. Aztán lecsenget ez a gyulladás valahogy.Persze maradt a gyomornyálkahártya felmaródása, mely azóta is kínoz. 2012-ben kezdett fájni a bal csípőm,elszedegettem a fájdalomcsillapítókat.Aztán a héten elmentem az ortopédiára, mert mindkét csípőm fáj keményen, sántítok.Hát elkeseredtem.Az orvos szerint a bal oldali dysplasiás csípőn nem tudnak már segíteni, a jobb oldali majd emiatt elkopik,és akkor protézis.ez borzasztó, hogy nincs megoldás.Egyszerűen nem tudok beletörődni, hogy mindenem fáj, nincs egy normális fizologiás görbületem se a gerincemen.És csak egyre jobban torzul minden.

Lehet később elfogadom, de most még nem tudom.Rettenetesen el vagyok keseredve!

Köszönöm, hogy elolvastátok, és ha van jó tanácsotok, szívesen fogadom!

judith68
#20414 judith68 hozzászólása: 2015.03.31. 12:49

Kedves Éva!

Talán azóta történt pozitív fordulat az állapotodban…de ez sajnos nem valószínű.

Én Budapesten születtem, itt biztosan szűrtek már 1968 előtt is. Én akkor születtem és a 6 hetes szűrésen derült ki a csípőficam. Engem nem műtöttek meg szerencsére, mert akkor egy életen át sántítanék, ahogy Te most és az elmúlt években..De a fájdalmakat és a gerincferdülés/deformitás gondját jól ismerem, mert túl lazák az izületeim és így már gyerekkoromban folyamatosan koptak…és teszik ezt azóta is. A fájdalommal megtanultam együtt élni…mindössze az utóbbi években kell komolyabb fájdalomcsillapító időnként.

Megnyugtatni nem tudlak, de szinten lehet tartani a kopást és a protézis műtét elkerülhető lehet. Egészen pontosan az orvosom szerint néha kifejezetten rossz döntés. Protézisnél szó szerint lereszelik a forgócsontot, ami épp olyan, mint a csirkecomb vége is…és oda csavarozzák rá a protézist. Számomra ez kb. 20 éve került szóba…, de még az orvosi fémre is allergiás vagyok, ami persze előre nem tudható. Nekem egy szülés után felhelyezett spirál gyulladt be..2 hónap alatt. 3 hónapig napi 12 gyulladáscsökkentővel jött rendbe.
Ha budapesti vagy környéki vagy, akkor menj el az Uzsoki utcai kórház egyik specialistájához. Az én orvosom, aki 6 hetes koromban szűrt a világ egyik legjobbja. Dr Gábor Antal. Akkoriban persze kezdő orvos volt.
Ami nekem sokat segített régen és manapság is, az a mozgás. TUDOM, hogy fájdalmas, de muszáj erősíteni az izmaidat, mert ahogy Gábor dr sokat mondta, azok tartják a helyükön az izületeket. Nekem még fizettek is érte, mert zöldségesnél dolgoztam és életemben nem voltam annyira jó kondiban..Persze a gerincem nem bírta sokáig..Nekem kb 2 ép csigolyám van már vagy 15 éve..Az úszás az ami a legtökéletesebb lenne, én 3 éves koromtól úsztam. Persze ez sok pénz, így nehéz ügy. Fürdőbérletet lehet kérni, de a meleg vízben ücsörgéstől max ellazulsz…a nagyobb probléma megmarad.
Nem valami vidám dolog, hogy gyerekként tudnom kellett lassan mindenem szétesik.., de épp a napokban voltak kegyetlen fájdalmaim és a torna mindig segít. Nagyon fáj, ez nem is kérdés, de muszáj kínozni magad, mert nincs más megoldás. Kárt tenni nem tudsz már, a természet megtette helyetted. Komoly orvosi vélemények vannak a tanácsaim mögött és 47 év együtt élése a fájdalommal. 25 éves koromra mindkét térdemet többször műtötték. Már addigra sem maradt szinte semmi a térdkalácsomból. A gerincemen alul van egy kis csőröcske…ami egy állandóan gyulladásban lévő kis gombóchoz időnként közel kerül és belobbantja a gyulladást. Elviselhetetlen a fájdalom..a tünetei a gerincsérvhez hasonlóak.
SENKI nem tudja miért történnek ezek és Magyarországon nem is lesz megfizethető a segítség. A torna dologban tudok segíteni…én még néha álmomban is mozgatom az izületeimet, annyira hozzászoktam. Nem vagyok egy mozgásmániás…illetve nincs is kivel tenni.., de erre az önkínzásra szükség van, ha még pár évig szeretnék kimenni pisilni..Bocsánat, de ez van néha tényleg..
Remélem tudsz mit kezdeni ezzel az infóval és a fájdalomcsillapítókat ne szedd rendszeresen. Később már semmi nem fog segíteni, amikor pedig nagy szükség lenne rá. Gyulladáscsökkentőkkel ugyanez a helyzet. Anyukám rákbeteg volt, azóta tudom, hogy többek közt a legerősebbek morfintartalmúak..Ha nagyon muszáj, én Panadol extrát veszek be…de pár napnál hosszabb ideig azt sem szabad. Viszont ez az egyetlen, ami nem bántja a gyomrot és nem nyírja ki a vérképet..A Voltaren Dolo is nagyon jó..ez izületi gyulladáscsökkentő..Azelőtt inkább elviseltem a fájdalmat, mert ezektől iszonyú gyomorfájásom volt..

Elnézést, ha hosszúra sikeredett, de talán hasznát veszed valaminek. Ha tudok segíteni valamiben konkrétabban..pl. tornagyakorlatok..akkor keress meg itt. Minden jót! Judit

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close