Hepatitis-B kapcsolatteremtés

Téma címkék:
2014.06.24. 07:09

Sziasztok,

Bár előző bejegyzésemre se érkezett válasz, azért mostanság sokat gondolkodom azon, hogy akik Hepatitis-B-sek és viszonylag fiatalok és nincs párkapcsalatuk sem, azok, hogy tudnak kapcsolatot létesíteni itt Mo-n ezzel a betegséggel?

Mert szerintem az mégis érdekes, hogy “mielőtt megcsókollak tudd Hepa-b-s vagyok”…

Azaz, ha az ember öszintén emberségesen akar párkapcsolatot létesíteni ezzel a betegséggel, gyakorlatilag esélytelen. Nyílván írja majd valaki, hogy ha megértő a pár másik tagja meg hasonló…, de az az igazság, hogy ha a betegséget meghallja a másik fél, az úgy megrémíti, hogy gyakorlatilag feladja már az elején a kapcsolatot….

Köszönöm, ha valaki válaszol.

Sanyi

Holdsugar
#29320 Holdsugar hozzászólása: 2020.06.30. 14:45

Jár erre valaki? Nekem az jutott eszembe, hogy sokat segíthet, ha elmondja az ember, hogy B ellen van oltás, így nem kell attól félni, hogy elkapja a másik fél. Ebből a szempontból szerintem a C a rosszabb, mivel nincs ellenne oltás és kis eséllyel át lehet adni szexuális úton. Szerencsére a C-től már véglegesen meg lehet szabadulni és csak addig kell védekezni.

museto
#18527 museto hozzászólása: 2014.07.11. 05:41

Szia Sanyi1!

Bár én is C-s vagyok, de nagyon átérzem a problémád. Kezelésem megkezdése előtt az ELISA teszt nálam is kimutatott a C mellett B-s antitesteket a véremben, tehát valamikor valahol én is átestem tudtomon kívül egy B-s fertőzésen. Mostanra már nem kimutatható véremből a B vírus jelenléte, tehát csak van lehetőség arra, hogy az ember végleg megszabaduljon ettől a fránya vírustól. A C-vel már több bajom van, volt egy lestoppolt 2-es kezelésem, jelenleg a 3-as 22. hetében járok, eléggé lestrapálva. Így 60-on túl már könnyű az észt osztani akár párkapcsolat ügyben is, bár hál’Istennek fiatal koromban sikeresen „átestem” ezen a tortúrán és ma is tart az azidőtájt beindított házasságom azóta is (immár 39 éve) jól működik. Miért írom mindezt? Tudod ez alatt a hosszú idő alatt a kezdeti testi-lelki vonzalom (a Te szavaddal élve „kapcsolat”) igencsak sok próbatételnek volt kitéve. Egészségügyi, család, anyagi problémák hosszú sora, melyeket együtt, a párommal kellett átvészelni, megoldani. Ha egy ígéretes „kapcsolat” sejlik fel a távolban, bele kell vágni, két szex között lehet beszélgetni is és ilyenkor sok egyéb téma mellett az egészséggel kapcsolatos dolgokat sem árt tisztázni. Nos, ha már itt elakad a dolog, akkor kár is tovább folytatni, mert az élet még cifrább dolgokat is fog produkálni, amit bizony a leendő pároddal együtt kell megoldani. A gond az, hogy manapság a fogyasztói társadalomban – úgy látom – a féri a nőre és viszont úgy tekintenek egymásra, mint egyfajta élvezeti fogyasztási cikkre, mely ha már nem az elvárásoknak megfelelően működik, akkor az egyetlen mód a dolgok jobbítására a csere. Ráadásul a média, a társadalom is ezt a magatartást preferálja. Remélem, Te nem ebbe a „fogyasztói csoportba” tartozol, és ha nem, akkor ne ódzkodj párkapcsolatot kezdeményezni, mert ha igazi párra lelsz, akkor minden bajon együtt át tudjátok segíteni egymást. Üdv, Museto

nora51
#18526 nora51 hozzászólása: 2014.07.10. 21:27

Kedves Sanyi! Úgy látom, a hepaB-s kollégáink szemérmesen hallgatnak. Tán nekik is ugyanolyan kérdőjeles ez a probléma. Bár én C-s vagyok, és nem kéne itt okoskodnom, erre csak azt tudnám válaszolni, hogy ha nincs kedved várni a bizonytalanra, akkor bizony akár ebben a klubban írj egy olyan történetet, ami arról szól, hogy szeretnél megismerkedni hepa B-s fiatalokkal. Szerveznétek egy ilyen klubot, és ott akár párra is lehetne lelni azoknak, akik hepa B-vel vannak megáldva. Nem lenne hülyeség, mert egymásra már úgysem tudjátok ráragasztani a B-t. Jobb ötletem nincs. A Nők Lapja Cafén is indíthatnál egy topikot a témában. Így két fórumon csak összeverődnétek páran, aztán megismerkednétek.
Bocs, ha nem tetszik az ötlet.
De kívánom tiszta szívemből, hogy inkább gyógyulj meg!
nora51

nora51
#18421 nora51 hozzászólása: 2014.06.24. 20:15

Kedves Sanyi, itt mi zömében C-sek vagyunk, de Betti1985 és Distvan, ők ketten B-sek. Igazából ők tudnának neked válaszolni.
Hahó Betti, hahó Distvan! Nézzetek már ide! Most már megalapíthatjátok a B-s frakciót! Hahó, Sanyinak kérdése van!
Remélve, hogy választ kapsz kérdéseidre, szeretettel üdvözöl:
nora51 a C-osztályból.

Betti1985
#24350 Betti1985 hozzászólása: 2017.01.15. 18:57

Sziasztok kedves régi és új ismerősök!!! :) Bocsánat, hogy annyira rég nem jelentkeztem. A mostani helyzetem röviden: az interferon kezelés után 1 évvel, ahogy azt sokan tudjátok, újra visszajöttek a kis B osztályos dögök. Azóta kontrollra járok csak, vírusszámot azóta sem néztek nálam, a vérképem jó. Most legközelebb egy év múlva kell majd mennem egy friss ultrahanggal és laborral. Szóval ülök a nagy szemétdomb tetején és próbálom nem az aljára taposni magam. A mindennapokban nem befolyásol szerencsére, most hogy ilyen ritkán járok dokihoz meg is feletkezem néha róla.
Párkapcsolat??? Hát….nem egyszerű a téma. Én a párommal 3 évvel ezelőtt úgy jöttem össze, hogy az interferon kezelésnek akkor voltam az elején. Én a legelején elmondtam, de soha nem volt gond ebből szerencsére. A téma megint aktuális nálam is, mert sajnos egy hónapja szakítottunk, de ez alapján azt kell mondjam, hogy nem lehetetlen. Biztos lesznek rossz tapasztalataim is, sőt egyenlőre még úgy is érzem, hogy egyedül jobb lesz nekem egy ideig. De sztem aminek eljön az ideje, az úgyis eljön. Nem egyszerű, ez kétségtelen, régebben sokszor gondolkodtam rajta én is, hogy miért pont én? De ennek semmi értelme. Próbálom kihozni ebből a legjobbat, ha már így alakult. És meg kell válogatni, hogy ki is az, akiket közel engedsz magadhoz. Kitartás Nektek! Neked is Sanyi. Nóra? Museto? Hogy vagytok?

nora51
#24357 nora51 hozzászólása: 2017.01.16. 00:35

Szia Betti!!! De örülök neked! Képzeld, én még mindig arra várok, hogy kikezeljenek a hepa C-ből. De még a várólistán se látom magam, közben telnek az évek. Ez van. Amúgy nem vagyok rosszul, csak fáradok már, és biza újabban már az ízületeim is érzik a hepát. De nem agyalok ezen, van elég dolgom és programom. – Szívből kívánom, hogy társat találj magadnak. Gondolom, vigyázni kell, hogy ne fertőzd meg… mert hát a hepa B nemcsak vérrel terjed…
Museto se unatkozik,majd biztos ír ő is. A hepa már csak “kedves” emlék a számára, hála Istennek.
Puszillak szeretettel: nora51

museto
#24363 museto hozzászólása: 2017.01.16. 23:50

Szia Drága Betti! két éve vírusmentes vagyok, a kezelés befejezte után kb. egy évig kínlódtam mint pata a napon, a kezdeti felszabadult hangulat után sajnos kegyetlenül bedurrantak az izületeim, főleg a vállaim álltak be. Olyannyira, hogy inlegció kúrát, sugár kezelést majd végül gyógytorna terápiát is kaptam, de most már elmondhatom, hogy kezdek helyreállni. Az izületeim már kevésbé kínoznak, bár azért időnként nagyon is éreztetik, hogy vannak, dehát úgy érzem, ezzel már meg kell tanulni együtt élni. A májam szépen regenerálódik, az első, 50 feletti kPa értékről 4 év alatt már 13-ra csökkent az érték, ami még mindig az F4-es tartomány és más számára tragédia lenne ez az ért.érték, én viszont örülök neki nagyon. Idén nyáron megyek ismét FibroScan mérésre, kíváncsi leszek, lesz-e még kimutatható javulás a mért értékben. Tapasztalat szerint a máj a vírusoktól történt megszabadulás után 3 évig képes regenerálódni, remélem ez a szabály rám is vonatkozni fog, sőt talán rá is cáfolhatok. Egyre javuló májam “mellékhatása”, hogy rendkívül jó az étvágyam, fel is szedtem vagy 13 kilót, igaz, az én 69 kilómhoz ez kellett is. Most viszont nagyon kell vigyáznom, mert hajlamos lettem a hízásra és így nem ehetek annyit és annyiszor amennyit és amikor akarok. Hát ez van. Amúgy élem a nagypapák mozgalmas életét, unokákat hozom, viszem, elrontom, félre nevelem, hál’Istennek bírom erővel, édes teher ez már nekem!
Szomorúan olvastam életed alakulásáról, de Te még fiatal vagy, nem kell begyulladni, a kanyarban már vár Téged is az igazi, aki valóban megérdemel. Azért kukkants be ide alkalmanként, hisz látod azért vannak fejlemények, bár most itt nincs akkora mozgás mint korábban, de továbbra is figyelünk egymásra, hisz voltak közös “élményeink, emlékeink”….Üdv, Museto

#24371 ibcsike64 hozzászólása: 2017.01.18. 08:35

szia drága hogy sikerült megszabadulnod ettől a rohadék alattomos virustól ? várom válaszod .. üdv. Ibolya

ungarjohanna
#18408 ungarjohanna hozzászólása: 2014.06.24. 11:17

Kedves Sanyi!
Bár én C-s vagyok és nem is akarok uj kapcsolatot, a véleményem,hogy amig nem vagy vírus mentes ne kezdj új kapcsolatba, ha már gyógyult leszel nem azzal kell ugy sem inditani a csókot,hogy milyen a DNS térképed.
Üdv johanna

#18410 Sanyi1 hozzászólása: 2014.06.24. 12:10

Kedves Johanna!
Köszönöm válaszod!!! Sajnos a B-t szinte lehetetlen kíírtani, interferon után mindekinél más-más időintervallumra eltűnik ugyan (félévre-1 évre), de mivel a DNS-edben van szinte 0 az esélye, hogy örökre eltünik (a gyógyszerekkel is csak egy szint alatt tartják, míg rezisztensé nem vállik a vírus a gyógyszerre). Ha pedig az anti-HBC antigéned is pozitív akkor pedig mindig fertőzőképes leszel tudtommal…..
Sanyi

#24335 Sanyi1 hozzászólása: 2017.01.10. 19:56

2 év telt el vírusmentes vagyok, de gyógyszer miatt csak.
Azóta se volt kapcsolatom… arra jutottam, mivel az orvosok is zárkózottak ezen témába, hogy 98% hogy egyedül élem le életem…

#24343 ibcsike64 hozzászólása: 2017.01.14. 16:16

szia Sanyi1 :) gratulállok hogy már 2 éve virus mentes vagy … :) amióta elkezdted a gyógyszert azóta folyamatosan szeded? …

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close