Mire képes a máj?

2014.06.29. 19:46

Kedves Gyógytársak!

Amint azt bejegyzéseimből olvashattátok, a 44. hétben lestoppolt kettes kezelés után ez év februárjától Boceprevires 3-as kezelésben részesülök, holnap kezdem a 21. hetet a szokásos szurival. „Egy gondolat bánt engemet” – élve a költő szavaival – F4-es májam (jelenleg közel 35-ös kPa) mennyire fogja tolerálni ezt a tortúrát. A tavaly szeptemberi méréshez képest 5 egységet romlott a mért érték, a vizsgálatot végző orvos szerint a vírusmentes állapot elérését követően a máj kondíciói javulhatnak. Ez okozza az én dillemámat, hisz ez a folyamat teljesen ismeretlen számomra. A „laikusoknak” szánt szakirodalom folyton a máj különleges regenerációs képességét hangsúlyozza, viszont arra nem találtam utalást, hogy erre a csodás regenációs képességre mennyire van hatással egy pl. az én májamat jellemző előrehaladott fibrózis, a már létrejött cirroikus szöveti átalakulás. A saját, illetve hasonló „rosszmájú” gyógytársaim tájékoztatása érdekében, szívesen fogadnék nálam tájékozottabb hozzászólóktól érdemi információkat e tárgyban. Külön örömömre szolgálna, ha Makara doktor úr is –olvasva ezt a történetet – megtisztelne a tőle már megszokott tárgyszerű, lényegre törő hozzászólásával. Érdeklődve várom mindenki kommentjét! Tisztelettel Museto a haja és részben foga vesztett háromtusás versenyző…..

nora51
#28768 nora51 hozzászólása: 2019.09.14. 00:29

Museto, drága régi bajtársam! Hát te magad vagy a két lábon járó csoda , és a hepások reménysége!
Ez fantasztikus! Ilyen nincs! Ezt nem tanítják az orvosegyetemen, ezt csak a máj tudja, saját maga.
50 feletti kPa-ból 6,6-ig fejlődni, hát téged mutogatni kell!
Igen, ezt tudományosan kell vizsgálni, ez annyira fantasztikus!
Gratula neked!
Izületi bajaidra kérj gyógytornásztól tanácsot, hogy milyen gyakorlatokat érdemes otthon csinálni. Pl. unokázás közben is, a gyerekekkel együtt!

Ami engem illet, pörgök ezerrel, most a szept. 28-i országos HCV szűrőkampány temérdek előkészületén dolgozunk. Hamarosan leközlöm, a helyszíneket, időpontokat, hátha olvassa itt valaki, aki még nem szűrette meg magát.

Kívánok neked további jó egészséget! Igyexünk mindnyájan példát venni rólad!
A régi szeretettel:
nora51

museto
#28765 museto hozzászólása: 2019.09.12. 21:00

Kedves Gyógytársak! Hál’Istennek meg az orvostudomány fejlődésének, a HCV – úgy néz ki – átbillent a viszonylag könnyen gyógyítható betegségek sorába. Azért vagyunk néhányan akik még emlékszünk, mi több, viseljük magunkon a nem is olyan régmúlt kezeléseinek utózöngéit. Ám vannak azért jó dolgok is, példul az én esetem. Immár 5. éve vírus mentes vagyok, és májam, ez a csodagépezet nagyon ügyesen újraépíti magát. A napokban voltam FibroScan vizsgálaton és a tavaly mért 8,7 kPa-hoz képest most 6.6 kPa lett a mérés eredménye! Ismételt mérés is ezt mutatta. A vizsgálat befejeztével a szóbeli kiértékelés során dr.Horváth Gábor doktor úr elmondta, hogy a tapasztalatok azt mutatják, megfelelő életmód mellett a máj regenerációja folyamatos is lehet (pl. az én esetemben is), tehát nem áll le 3 év után. Aki ismeri történetemet, az előtt ismert, hogy én egy 50 kPa feletti, katasztrofális állapotú májjal ugrottam bele a kettes, meg a 3-as kezelésbe, kemény F4-es állapotból szépen átjavultam az F1-es tartományba és remélem az F0 felé tendálok. Hát ezek a legújabb fejlemények, úgyhogy fel a fejjel mindenkinek, a vírusmentesség után van esély szép, egészséges májra! Üdv mindenkinek, hasonló jókat kívánva maradok tisztelettel,: Museto (ui. És a többi rosszmájúval mi a helyzet?)

Holdsugar
#28766 Holdsugar hozzászólása: 2019.09.12. 22:21

Kedves Museto!
Nagy örömmel hallom a sikertörténeted!
Én még nem jutottam kezeléshez. Szövődményként zsírmáj alakult ki, ez diétától elmúlt. Fibroscan eredményem maradt F2, de a kPa értékek javultak. GPA mindig emelkedett, néha a GOT is. Sajnos nyáron a GGT megemelkedett, most még magasabb (98) a gyszertől, amit szedek. Remélem emiatt nem szükséges elhagyni.
Hepászom lelkemre kötötte, hogy megyek évenként hasi UH-ra, de sajnos a háziorvosom nem ad beutalót. Gyszer miatt 3 havonkénti v gyakoribb laborkontrollt javasolt, sajnos ehhez sem kapok beutalót. Tegnap magánlaborba mentem.
Puffadással kínlódok, lehet a vírus okozza, de egyéb oka is lehet. Orvosom 3 féle vizsgálatot javasolt. Abból 1-nek várom az eredményet. Magánban lassan haladok, így túl drága nekem.
Drukkolok, hogy elérd az F0-át!
Üdv,
Holdsugár

museto
#27434 museto hozzászólása: 2018.10.07. 22:18

Bár már a feledés homályába vész a régvolt 2-es és 3-as procedúrák okozta vesszófutás, vírusaim már csak emlékeimben élnek, de azért az általuk okozott károsodás végig kísér hátralevő életemben. lassan 5. éve vagyok vírusmentes, eddig évről-évre javulást mutatott a FibroScan mérés, ám a legutóbbi már nem mutatott javulást az előzőévihez képest. A tavalyi 8,1 kPa idén 8,7-re módosult, de Horváth főorvos úr értékelése szerint ez a néhány tizedes eltérés nem gond, viszont valószínű, a regenerálódási folyamatnak vége, vagy a továbbiakban igencsak lelassul. Más ilyen értékkel talán kétségbe esik, én viszont örülök, hogy az 50 feletti értékrő, ennyire sikerült feljavulni. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a májam még elég sok szöveti átalakuláson módosult részt tartalmaz, ami táptalaja lehet a HCC kialakulásának, köznapi nevén a májráknak. Ezért továbbra is kerülnöm kell a májat tovább károsító vegyszerek szervezetbe jutását (alkohol zéró tolerancia, oldószerekkel való munkavégzés mellőzése, stb.) A zsírmáj hál’Istennek nem alakult ki, viszont az izületi bántalmak továbbra is kínoznak, ezzel is meg kellett tanulnom együtt élni. Azért jövőre ismét elmegyek Fibro vizsgálatra, hátha lesz még valami változás. A labor értékeim abszolút jók, csupán valami vastartalomra utaló szám lóg ki kissé az intervallumból, de ilyen súlyos májkárosodásnál ez elfogadható a doktornőm szerint. Kellene mennem félévenként UH vizsgálatra is, de ami korábban egy hét alatt megtörtént. most január közepére kaptam időpontot. pedig a májunk állapotának nyomon követése nem egy elhanyagolható dolog. Hát ez van, igyekszem úgy élni, hogy ne kelljen igénybe venni semmilyen EÜ szolgáltatást, bár ember tervez, Isten végez….még napjainkban is. Üdv Mindenkinek, Museto

#27467 Mikonu hozzászólása: 2018.10.17. 11:20

Kedves Museto,

végigfutottam ezt az üzenet-folyamot, és ugyan nem a fő témához, a HCV-hez kapcsolódik, amit írok, de lehet, hogy még érdekes számodra, és mások számára is.
A derék, stb. fájásoddal kapcsolatos javaslatom az, hogy próbáld ki a Cantienica tornát. A Cantienica
névre rákeresve megtalálod, hogy mi ez, és hogy Budapesten hol van. Évek óta csinálom, nagyon jó, és ha valami ilyen bajom van, ott mindig kapok mentő tanácsokat. Én ugyan a fehérvár órákra járok, mert az közelebb van, de az is nagyon jó.
Tekintettel arra, hogy többségünk már leginkább csak lélekben fiatal, mindenkinek ajánlom, sőt még a korban fiataloknak is :) !
harcostársi üdvözlettel,
Mikonu

museto
#26566 museto hozzászólása: 2018.04.03. 22:17

Nyárba hajló szép tavaszi estét kívánok Mindenkinek! Voltam a féléves kontrolon, ahol vérvétel, etcetera stb. volt. Ultrahangra nem kell mennem már, csak évenként egyszer, a doki néni szerint a Fibroscan sem szükséges. Azért volt egy kis izgalom részemről, mert egy érték, a “szérum vas” kissé kimászott a referencia tartomyányból, felfelé. Ez – elmondása szerint – ilyen mértékben nem probléma, májbetegeknél előfordul, hogy a vas képes kissé felszaporodni a májban, főleg nálam, aki ennyire szakadt, lestrapált májjal indult a kezeléskor. Én azért elmegyek a nyáron arra a fibro mérésre, mert csak izgat a dolog, hogy beállt-e a májam, vagy még a javulás útján van, hisz a legutóbb mért 8kPa azért azt jelenti, hogy még van némi csúnyaság a májamban. Az izületeimmel továbbra is küszködök, a csodadoktor sem tudott segíteni, de legalább drága volt…. Azt hiszem, mégis csak ráfanyarodom a Budai Gerincgyógyászai Központra, mert az idő csak megy, én meg kínlódom, mint pata a napon. Ha valaki közületek járt már ott, szívesen venném ha megosztaná tapasztalatait. A honlapukon van 8 fő e tárgyban ténykedő orvos megjelölve, de jó lenne valami támpont, kihez lehetne fordulni. Hát, ez van, remélem szombaton találkozunk! Üdv, Museto

museto
#26338 museto hozzászólása: 2018.03.04. 00:13

No, megint megtaláltam a saját történetemet. Csak nem tudok ebből a nyavalyás derékfájásböl kikeveredni. Voltam a körzetünkbe akkreditált kedvenc ortopédusnál, aki megint csak a már ixedik kurát akarja velem végig csináltatni, de ennek nem sok értelmét látom, az elégtelen hatás miatt. Nem beszélve a procedúráról, miszerint időpontot kell kérni a háziorvoshoz, majd ő ad egy beutalót az ortopédiára, de előbb a recepción kell a beutalóval időontot kérni az intézmény szakorvosához. Szóval a szándék és a megvalósulás között minimum két hónap telik el, ezt lerövidítetndő jelentkeztem be ugyanazon orvos magánrendelésére, de megint csak árnyékra vetődtem, mert azon kívül, hogy megvizsgált, a reménybeli kezelés érdekében megint csak bejelentkezés-háziorvos-intézmény recepció-újra ortopéd orvos. A vége az lett, hogy lányom ismeretségi köre által kerültem egy gerinc specialista orvos-gyógymasször kezei közé. Ő Biától nincs messze, a Móricz Zsigmond Körtér környékén rendel, így könnyen oda tudok keveredni. Kétszer voltam nála, egyenlőre az általa előírt mélyizom nyújtó gyakorlatokat végzem az általa előírt tematika szerint, majd bizonyos idő elteltével megint megyek hozzá. Az eredmény? Hát állítólag majd a hatása később érződik…Nem tudom, kissé szkeptikus vagyok, dehát adja Isten… Azt hiszem, ez a régi interferonos kezelés igen mély nyomot hagyott bennem, ami már – úgy néz ki – életem végéig el fog kísérni. Örüljetek az új gyógyszereknek, nem is tudjátok, mennyi kellemetlenségtől menekültök meg! Mellékhatások nélküli gyógyulást kívánok minden új “harcosnak” Museto!

nora51
#26339 nora51 hozzászólása: 2018.03.04. 01:50

Museto, régi jó bajtársam, voltaképp mi a diagnózisa a gerincbajodnak? Én is azt mondom, csináld a gyakorlatot, ne hagyd ki soha, mert ebben van most minden reményed! Van ismerősöm, aki a gerinctorna nélkül már mozdulni sem bírna, nem operálható, viszont ő következetesen csinálja naponta nem is egyszer a gyakorlatokat, és azt mondja, ennek köszönheti hogy jól bírja magát. 83 éves özvegy, egyedül látja el magát, valósággal a szenvedélyévé vált a gerinctorna. Nagyon drukkolok neked, hogy ne keserítse már az amúgy örömteli életedet ez a nyavalya. A legkisebbet lehetőleg ne emelgesd! Még akkor se, ha nyújtja feléd a kis karját, és cukin könyörög. Ölellek Titeket:
nora51

museto
#26099 museto hozzászólása: 2018.02.03. 23:27

Kedves volt, jelenlegi és leendő Gyógytársaim! Amint azt egy más helyütt történt bejegyzésemben jeleztem, továbbra is megosztom veletek vírusmentes életem apró történéseit. Korábban már többször taglaltam, hogy a kettes és hármas kezelések azért hagytak némi “emlékhelyeket” szervezetemben. Az első és eleddig a legmakacsabb megpróbáltatásokat a váll izületeim beállása okozta, amit kb.egy 1éves, több részből álló fizikoterápás, injekciós és sugár kezeléssel sikerült szinte maradék nélkül elmúlasztani. Már akkor is voltak jelek, hogy a derekam sem olyan, mint régebben, de ezt már betudtam 60 éven túli koromnak. A dolog a tavalyi év vége felé már kezdett komolyra fordulni, mely abban nyilvánult meg, hogy már a mindennapi élettevékenységekben is akadályt jelentett és még jelent a mai napig is. Végül megint csak a szokásos reumatológus orvosomnál és gyógytornászomnál kötöttem ki. Az állapot felmérés utáni konzultáció eredménye az lett, hogy jelenleg kaptam egy gyógyszeres terápiát, mely eredményeként a porcok közötti folyadék mennyisége és minősége pozitív irányba változik, ennek következtében a surlódás okozta fájdalomnak csökkennie kell. Ennek a hatását 2-3 elteltével fogom érezni, ha ez a javulás bekövetkezik, kezdődik a spéci gyógytorna, fokozatos terhelő gyakorlatokkal. A gyógyszeres kúra 3 hónapig tart, mely a gyógytornával kombinálva a remények szerint lényeges állapotjavulást eredményez. Persze első kérdésem az volt, hogy ez a gyogyó mennyire bánthatja a májamat, de a leírás és a doktornő elmondása szerint is semmivel sem rosszabb, mint más átlagos gyógyszer. Azért megemeltem a Legalon adagomat, meg a májvédő teát is szorgalmasabban kortyolgatom. Remélem nyárra már csak kellemetlen emlék lesz ez a derék téma és végre gond nélkül élvezhetem a vírusmentes állapotot, melyhez hasonló jókat kívánok mindenkinek, Museto

nora51
#26100 nora51 hozzászólása: 2018.02.04. 02:53

Museto, hát az eszem megáll, hogy neked mi mindennel kell megküzdened, mióta vírusmentes lettél.Ez már olyan, mintha a vírusok sírontúli bosszúja lenne… Ma hallottam egy barátnőmtől. hogy az ő derékpanaszai nagymértékben javulnak a Medosan-kurkuma szedésétől, valamint attól, hogy feliratott deréktámasztót. amit időnként magára köt.tépőzárral. és az tehermentesíti a derekát. Ha legközelebb mész a reumászhoz. kérdezd meg, hogy ez neked nem lenne-e hasznos! Vagyis magadtól ne alkalmazd. míg nem tudod, mi a véleménye erről. (Lehet vény nélkül is kapni, csak úgy jóval drágább.)

Annak nagyon örülök, hogy a váll-mizériádat ilyen remekül kikezelték!

A kurkumáról már többektől hallottam. hogy tartós szedése nagymértékben csökkentette a derékfájásukat. Én a rizsbe szoktam keveset belekeverni. hogy szép sárga legyen. mert rengeteg jó hatása van a szervezetre.

Jó babázást nektek, aztán ha egyszer tényleg ráértek, nagy szeretettel várunk titeket a hepaklubban! A dátumokat időben közöljük.
Szeretettel: nora51

museto
#26112 museto hozzászólása: 2018.02.04. 22:57

Kedves volt telás sporttárs, igen jól sikerült hozzászólásod klónozása :-) próbálj a 10-ből kilencet törölni. Amúgy meg köszi a kedves sorokat! Museto

nora51
#26114 nora51 hozzászólása: 2018.02.05. 02:57

A Várószoba ördöge volt! :))) De sikerült kiirtanom 9 másolatot. Vajon a vírusirtásban is ilyen jó vagyok? Csütörtökön kiderül…

Hetvenes
#25477 Hetvenes hozzászólása: 2017.10.08. 14:42

Kedves Museto !
Köszönöm folyamatos riportjaidat , amikből bepillanthatunk a vírusokon túli élet világába . Élő bizonyítéktól hallhatjuk hogy “mire képes a máj” . Láthatjuk , hogy ott ugyan buktatók során át de élhetőbb , egészségesebb életet találhatunk .
Különösen fontos ez mostanában , mivel egyre több a gyógyult és remélhetőleg (bár naponta riogatnak bennünket ) többen is a gyógyulás útjára léphetünk .
Köszönettel : Hetvenes

Oldfiker
#25468 Oldfiker hozzászólása: 2017.10.06. 21:31

Kedves Museto!
Jó volt végigolvasni a sorsod utóbbi 2 éves alakulását, és sok erőt tudok meríteni a történetedből!
További sok szép évet kívánok Neked szeretettel: Oldfiker

#25465 katih hozzászólása: 2017.10.06. 19:25

Museto, ez szenzációs! Bár én is ilyenekről tudnék beszámolni.
Csak így tovább!!!!!

katih

museto
#25454 museto hozzászólása: 2017.10.05. 22:39

Ez a szeptember megint egész mozgalmas volt, de azért belefért egy kis féléves vizit a Hepász dokinénimnél. Most volt alkalmam dicsekedni neki a csodás Fibroscan értékemmel, és adott időpontot egy hasi UH vizsgálatra. Itt a szokásos negatív lelet jött ki, ez azért érdekes, mert hogy nincs se vesekő, sem pedig epekő! Illetve valami kis árnyék van az epében, de ez lehet valami zsircsomó vagy ilyesmi, de kő semmi esetre sem. Ez meglepő ahhoz képest, hogy másfél éve még meg akartak műteni az epeköveim miatt, most meg sehol semmi. Pedig nagyon alaposan megvizsgált az UH-s dokinéni, kétszer is összekent azzal agusztustalan trutyival, hogy nem győztem a vizsgálat után letakarítani magamról. Ugy néz ki, hogy a májam úgy felturbózódott, hogy az epében nincs pangás, így kedvezőtlenek a körülmények a kő kialakulásához, sőt a meglevőek is idővel felszívódnak. Hát itt tartok most, remélem ez csak tovább fog javulni. Ölelek Mindenkit Museto!

nora51
#25456 nora51 hozzászólása: 2017.10.05. 23:19

Úristen, én meg hogy rábeszéltelek a műtétre! Na ezentúl befogom a szám. Spontán követlenedési folyamatok zajlanak benned, azért ez egyedülálló! Museto, régi harcostársam, hála a jó Istennek, hogy ilyen csodák zajlanak benned! De mintha mázsaszám etted volna a retket, ha jól emléxem!A jó öreg Maria Treben szerint a reteklé feloldja a követ. IGAZA LETT!!!
Amit a májad művel, az fantasztikus! Most, hogy okt 24-én keblemre ölelhetem Harvonit, én is ebben bízom.
Csak így tovább, Museto!
Üdv: nora51

museto
#25469 museto hozzászólása: 2017.10.06. 22:20

Na ne kedves Nóra! Csak most olvasom bejegyzésed végén, hogy TE IS MEGKAPOD A KEZELÉST?! Oszt áruld már el nekem, ha kidöglik belőled az a sok-sok milló vírus, mi marad belőled?!Csak nem összeroggyansz mint egy ronygybaba?Azt javaslom, hogy térj át sürgősen a herélt sörre, meg a csak buborékkal bíró pezsgőre, mert három hónap alatt pótolni kell véredben a vírusok hagyta hatalmas űrt! Istenem, milyen unalmas lesz ez a fórum, ha mindenki meggyógyul, sehol egy hajhullás, fogvesztés, a folyamatos viszketés okozta éjszakai vakaródzások. Persze azért a régi kezelések csak hagytak némi nyomot maguk után, kinél egy kis chrom betegség, másnál pajzsmirigy anomáliák, itt-ott egy kis szívritmus zavar, na meg a szinte mindenkinél az egyen-izületi bántalmak. Hát azért csak maradunk néhányan, megosztva egymás között a normál emberi létből eredő örömök újólag történő felfedezését. Itt a nagy vírus hajkurászásban én meg lassan elérem a tényleges nyugdíjkort, ami esetemben 63 és fél év, és ha a Jóisten is úgy akarja, jövő hónap 22.-étől teljes értékű nyugdíjas leszek. Amúgy meg nagyon nagyon drukkolok mindannyiótokért, hogy mielőbb kapjátok meg végre a kiböjtölt kezelést! Üdv Mindenkinek, Musetó

nora51
#25480 nora51 hozzászólása: 2017.10.09. 00:37

Museto, fején találtad a szöget, azaz inkább a vírust. A hepa C vírus rendkívül intelligens, ravasz állat, ezért nehéz irtani. Na mármost ha az a pár millió ki lesz belőlem harvonizálva, akkor kivonódik belőlem az intelligencia, attól félek. És akkor itt maradok unintelligensen.
Viszont olyan sok vírus van bennem, hogy pár kilóval könnyebb leszek, ha kidöglenek…Es ez nem baj….
Hogy uncsi lesz a fórum, mert mindenki meggyógyul….szép álom, hisz a drogos ifjak majd gondoskodnak az utánpótlásról, te csak ne aggodalmaskodj.
De most komolyra fordítva: nov.22-től is ugyanennyi nyögdíjat fogsz kapni, vagy most rendesen ki lesz számolva az éveid és kereseteid alapján? Erre kiváncsi vagyok.
Majd beszámolok a Harvoniról, remélem az lesz a bajom, ami Panzernek, emléxel? Azt írta, annyira nincs semmi mellékhatás, hogy azt hiszi, tán placebót kapott. No ezt kivánom minden gyógytársamnak, aki végre interferonmentest kap.
Minden jót Neked, régi bajtársam!
nora51

museto
#25482 museto hozzászólása: 2017.10.09. 13:11

Az a helyzet, hogy van 42 év munkaviszonyom, végig be voltam jelentve, ráadásul a teljes fizetésem után adóztam, úgyhogy bízom benne, hogy vége lesz ennek a 43 ezer forintos szűkölködésnek. Én nem is tudom, hogyan képzelték az illetékesek, hogy ennyi pénzből meg lehet élni, főleg ha igazán beteg valaki és még, érdemi fizetős munkát sem bír vállalni. Nekem szerencsém volt, a családom mellettem állt a kritikus időszakokban és ma sem szenvedek hiányt semmiben. Igaz, nem élünk nagylábon, de hál’Istennek, egyre jobban bírom magam és elég szépen tudok élni az anyaföld adta lehetőségekkel, amit lehet, kicsiny kertünkben megtermelünk, még a gyerekeknek is jut. De a kis haszon mellett az egészségemnek is jót tesz a rendszeres mozgás. Most, hogy néhány kiló plusszot felszedtem, tovább csökkentettem az esti vacsora kalória mennyiségét és a kertet sem rotálom, hanem kézzel ásom fel, valódi testmozgás! Reggelente szigorú testsúly ellenőrzés, még az hiányozna, hogy most meg a zsírmáj kezdje ki a nagynehezen helyrezuttyanó egészségemet.Ki a fene vigyázzon rám, ha nem én magam?! Üdv, Museto

Oldfiker
#25481 Oldfiker hozzászólása: 2017.10.09. 11:26

Nagyon jó olvasni az intelligens élcelődéseteket és a finom humort megtapasztalni a soraitokban! Azt kívánom magamnak is, hogy még sokáig maradjatok aktívak itt az oldalon, nagy szükség van Rátok gyógyultan is!
A nap süssön Rátok!

Szeretettel: Oldfiker

#25319 Minimano hozzászólása: 2017.08.27. 10:05

Kedves Museto!
Nagyon örûlök, hogy ennyit javult a májad! Én mindig tudtam, hogy nem vagy Te “rosszmájú”!!! Nagyon megszenvedtél érte, de itt az eredménye!
Az izületi fájdalmak /a korunk miatt is/ csak enyhülni fognak, én igy gondolom. De rá se ránts!! Ez legyen a legkevesebb bajunk!! Ahogy irtad, jó ” időjósok” lehetnénk.
Jó egészséget kivánok Neked és a kedves családodnak!
Minimanó

#25317 hokuszpok1 hozzászólása: 2017.08.26. 14:14

Musto ez nagyon jó hír!!!!!!!!!!!!!!!!
Akkor mostmár kevésbé vagy rossz májú(ez csak kicsi csipkelődés)!!
Nagyon jó hogy ilyen szépen regenerálódik a májad!!!
További szép napot.Hókuszpók

#25309 katih hozzászólása: 2017.08.23. 23:21

Museto, ez szenzációs! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!Csak így tovább!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
. Kati lányom F0ra gyógyult, de F2ről. Én bezzeg F3ról F3 /F4 határra romlottam.
katih

museto
#25308 museto hozzászólása: 2017.08.23. 22:23

Kedves Sors-és Gyógytársak! Még mondja valaki, hogy “rosszmájú” vagyok! Ma voltam szokott helyemen, a BHC-ban dr.Horváth Gábor főorvos úrnál FibroScan vizsgálaton és nagyon boldog vagyok, ugyanis tovább javult a májam, a tavalyi 13,2 kPa értékről 8,1 kPa értékre. Így az F4-es tartományból feljavultam az F2es tartományba. Más ilyen értéktől kétségbe esik, én meg örülök mint majom a farkának, hisz a kezdeti 50,5 kPa értékről végre idáig is eljutottam, hála néhai dr.Szentgyörgyi László főorvos úrnak, és a mindíg szolgálatkész segítőjének Kocsis Ggöngyikének, meg a többi ismeretlen embernek, aki lehetővé tette gyógyulásomat. Horváth főorvos úr elmondta, hogy részt vesz egy tudományos vizsgálatban, mellyel a gyógyult, vírus mentes volt betegek állapotát követik, és van aki elérte a 0 kPa szintet is, de azt nem mondta, honnan indult a regeneráció. Mivel én már rendszeres visszajáró vagyok, mindig “felkészülten” jelenek meg, a legfrisebb véreredményekkel, érdekes lenne az én sorsom nyomon követése is, így szeretne jövöre is megvizsgálni. Természetesen állok rendelkezésére, már csak azért is, mert engem is érdekel, hogy “mire képes az én májam” is. Melyhez hasonló jókat kívánok mindenkinek! Museto

museto
#24982 museto hozzászólása: 2017.06.01. 06:28

Szépjóreggelt Mindenkinek! Megvagyok ám még, csak már erősen gyógyulófélben, bár az izületeim nem engedik végleg feledtetni HCV-s múltamat. A legújabb figura, a derékfájás, de ez megint egy valami kellemetlen dolog. Már hónapok óta érzem, hogy van derekam, de az utóbbi heteket márt nehezen viseltem, úgyhogy el kellett mennem kedvenc reumatológusomhoz, aki először kollagén injekcióval próbált feltunningolni, majd jött egy 15 napos vizitorna, elektromos kezelés, masszázs, iszappakolás kúra. Most azért jobban elviselem az életet, de nagyon megvisel ez a fél-mozgáskorlátozott lét. Szóval megvagyok, a doktornő azt mondta, hogy sajnos időnként szükségem lesz kezelésekre, mert a fehérje háztartásunk a kezelések során kapott egy akkora sokkot, ami végig fogja kísérni életünket, már akoi ennyire érzékeny rá, mint én. Üdv, Museto

nora51
#24986 nora51 hozzászólása: 2017.06.01. 23:54

Museto, harcostársam a múltból! De jó, hogy itt vagy! Nem akarlak überelni, de bizony a derekam néha nekem is feljajdul, ezért vettem magamnak egy elasztikus deréktámasztó övszerűséget, ami hasonlatos egy fűzőhöz, csak tépőzárral működik. Lumbamed basic a neve. Ezt az Sztk-nk boltjában vettem. Rámpróbálta a néni, mert nem egy méret van. No, mikor a derekam rázendít, olyankor felveszem ezt a “fűzőt”, és abban tüsténkedem egy napig-két napig, és aztán mintha elfújták volna a deréknyavalyát. Illett volna megkérdeznem előbb a reumászt, de hirtelen felindulásból azonnal meg kellett vennem ezt a cuccot, és szerencsémre bevált. Nem tudom, neked mi a derék-diagnózisod, (igaz, az enyémet se tudom), de ha most felcsillant a szemed, akkor legközelebb kérdezd meg reumászodat, hogy ajánlja-e neked. (Lumbamed basic). Ha igen, írasd fel vele, úgy sokkalta olcsóbban megveheted. (Én, mivel nem írattam fel, 17 ezret fizettem. De nekem az azonnal kellett!)

Ezt a fehérje-háztartási sokkot még nem hallottam. Na, jól nézünk ki! Életünk végéig nyavalyoghatunk? Közben már jó lenne a hepából meggyógyulnom, hogy legalább legyen miért bűnhődnöm…ha már mindenképp bűnhődnünk kell…
Szeretettel: nora51

museto
#24544 museto hozzászólása: 2017.02.13. 21:06

Találtam ezt a hirdetést, nem tudom mire vélni, jó lenne, ha általunk ismert szakemberektől hallanánk véleményt a dologról.
http://www.infomedarticle.com/HU_liver-support_1c/index.php?cid=MTQwMDQ3MDYxNSMxMDAwMDA3MzkzIzEwMDE1MjI1OSNIVU5HQVJZI0J1ZGFwZXN0IyMjIyMjIyM=
Üdv, Museto

#24545 katih hozzászólása: 2017.02.13. 23:03

Háát, nekem olyan tévéshow-s jellege van a hangvételnek. Igazásból nem ok konkrétumot látok benne. Én biztos óvatos lennék, mielőtt beszerzem.

Hetvenes
#24546 Hetvenes hozzászólása: 2017.02.13. 23:40

Ezt már pár hónapja Nórával kielemeztük :
Tudomásunk szerint Hepatitis Országos Központ nincs , a honlapjukon szakértő Dr Halász Tamás hepatológust senki nem ismeri .
Nagy valószínűséggel humbug az egész .
Üdvözlettel : Hetvenes

nora51
#24547 nora51 hozzászólása: 2017.02.14. 01:28

Orvos mondá egy VIMOR-előadáson a klinikán:
Csak patikában vásároljunk!!! Az a megbízható, bevizsgált, garantált szer, amit ott veszünk, nem pedig internetről, utcán, piacon, sárkányfűárusoktól.
Máriatövis-kapszulát vegyünk , és csakis patikában!

Ezek után még megjegyzem, hogy Hetvenes 2017. 02.13-án 23:40-kor kelt hozzászólását mindenki olvassa el, és szívlelje meg! (ne májlalja, csak szívlelje!)
Legyünk észnél, gyógytársak!!!!!!
nora51

museto
#24552 museto hozzászólása: 2017.02.14. 08:43

Ma reggel megint megjelent ez a hirdetés, le is hurrogtam ott helyben.

nora51
#23957 nora51 hozzászólása: 2016.10.18. 02:04

Köszi Museto!
Ez a mondat: “A várólistás rendszer gördülékenyen és áttekinthetően működik,” hát hogy is mondjam….na inkább nem mondok semmit. Jelentkezzen az, aki tapasztalatai alapján egyetért eme megállapítással…

#23692 Minimano hozzászólása: 2016.08.04. 08:36

Szia Museto!
Nagyon-nagyon örülök, hogy a májad így regenerálódik. Annyi szenvedés után amin Te is keresztül mentél.Most már csak jobb lesz. Érdekel, hogy szeded-e még a Legalont és a máriatövist?
Én éppen tegnap írtam meg a friss eredményeimet és a mellékhatásokat, amik még gyötörnek. Remélem el tudok menni szeptember 2-ÁN a klubba, és akkor részletesen megbeszélünk mindent.
Jó nyarat, jó unokázást kívánok Neked is: Minimanó

museto
#23686 museto hozzászólása: 2016.08.03. 22:03

Írok itt megint magamnak, már szinte naplószerű lett a történetem alatti rész. Mint korábban jeleztem, aug.2.-án ismét FibroScan mérésen estem át dr.Horváth Gábor főorvos úrnál és örömmel jelenthetem Nektek, hogy megint javult a májam, az egy éve mért 17,3-as kPa értékről 13,2-re. Ez még ugyan magasnak tűnik, de a főorvos úr vastag betűkkel bejegyezte a vizsgálati lapomra, hogy ez az érték az F3-F4 határán van. Értitek? Az én lestrapált, agyon gyötört májam miután megszabadult az őt rágó kis mocsadékoktól rögtön hozzálátott régi énje felépítéséhez, és ez olyannyira sikerült, hogy hovatovább idővel nyoma sem lesz a korábbi megpróbáltatásoknak. Érdekes, hogy amint befejeződött a kezelésem, kezdtek idővel megszűnni a korábbi nyavalyáim, ma már csak az ízületeim emlékeztetnek néha napján, hogy azért ne bízzam el magam. Jut eszembe, talán érdekes lenne, ha más is megosztaná tapasztalatait, ki mennyire sikeres a gyógyulás útján, kinek, milyen szerzett, vagy eredeti betegsége enyhült, vagy tűnt el véglegesen. Ezt esetleg a VIMOR klubban is kitárgyalhatnánk. Üdv, Museto

#23687 katih hozzászólása: 2016.08.03. 22:13

Museto, ez SZUPER!!!!! Nagyon megérdemled!

nora51
#23689 nora51 hozzászólása: 2016.08.03. 23:58

Museto, hát ez csodálatos! Te két lábon járó példája vagy annak, hogy a máj, ha nem rágják, regenerálódni tud! Bámulatos egy szerv! Írd már ide légyszí, hogy mennyi is volt a legmagasabb Fibroscan értéked! Hogy mindenki lássa, mekkorát zuhantak a kiloPascalok, hála a rettenetes hármaskezelésnek, amit már be is tiltottak. Valld be, ezt nem hitted volna te se…
Menjetek el megint jó pár gyógyfürdőzésre! Írass fel 15 fürdőt a rheumásszal! Kell az neked, had javuljál még.
Remélem, árvizet nem kaptatok az elmúlt napokban, gondoltam rátok aggodalommal…
Jó fürdőzést, unokázást és kert-abajgatást:
nora51

#23693 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.08.04. 11:39

Üdv Mindenkinek!
Jajj kedves Museto olyan jó ezeket a jó híreket olvasni!
GRATULÁLOK és további regenerálódást!!!
Mindenkinek további szép nyarat !
üdv:hókuszpók

museto
#23591 museto hozzászólása: 2016.07.14. 21:54

No, megint néhány lépéssel távolodtam annak a bizonyos gödörnek a szélétől. Két fontos vizsgálaton vagyok túl, az egyik tulajdonképpen az, aminek gyógyulásomat köszönhetem a kardiológiai probléma, hisz eredetileg egy szívritmus zavar okának felderítésekor derült ki HCV fertőzöttségem. Jó másfél éve megszabadultam vírusaimtól, és a tegnap befejeződött 24 órás Holder vizsgálat eredménye alapján szívritmus problémám is köddé vált, a testemre helyezett műszer egy szabályos ritmusban működő szívről tett tanubizonyságot. Ma meg voltam hasi UH vizsgálaton, ahol szintény minden rendbe találtatott, bár a májam kissé nagyagyobb a kelleténél, de ennyi “harc” után ez belefér. Ami viszont meglepő és örvendetes, hogy a legutóbbi vizsgálaton mért két db 3 és 5 mmes epeköveim a vesekövekhez hasonlóan eltűntek, pontosabban nem mérhetővé zsugorodtak, így jó eséllyel megúszhatom a műtétet. Ha az aug.2.-i FibroScan mérés is beilleszkedik a már elkezdődött kedvező adatsornak, akkor hálát adhatok az égieknek és jó orvosaimnak, hogy rendesen “összedolgoztak”. Hasonló jókat kívánok minden, még ringben levő sorstársamnak. Üdv, Museto

museto
#23558 museto hozzászólása: 2016.07.04. 21:38

Hát megint haza találtam. Ma voltam kedves ifjonti hepászomnál, megkaptam a menetrend szerinti vérvizsgálat eredményét, minden érték jó, trombocitáim immár 150 fölé kúsztak, ami esetemben igen örvendetes tény. Viszont van egy picurka bibi, mégpedig az, hogy a cukorszintem lassú, sunyi módon emelkedik. Korábban 5-7 között volt, de folyamatosan felfelé tendált, most viszon rendesen átlépett a 7-es határon, pontosan 7.4 értéken állt be. A doktornő tapasztalata és a szakma is azt jelzi, hogy a hagyományos kezelések után több betegnél is tapasztalták a diabetesz kialakulását, tehát ez valós veszélynek tűnik a kezeltek számára. Az is veszélyes számunkra, hogy a máj javuló működése okán étvágyunk megnő, hajlamosak vagyunk magunkat “túlzabálni” így kedvező körülményeket hozunk létre a zsírmáj kialakulásának. Na, erre varjatok gombot. Kíváncsi lennék, van-e valakinek hasonló tapasztalata?
Egyébként jövő hétre kaptam hasi UH-ra időpontot, aug2-re pedig Fibrora megyek. Izgalommal várom a leleteket…Üdv. Museto

nora51
#23560 nora51 hozzászólása: 2016.07.05. 02:01

Museto, hogy neked 150 a trombid, hát ettől most komolyan meghatódtam!!!!!!!! Emléxem, három éve-két éve hogy aggódtunk mindnyájan, mert féltünk, hogy a nagyon alacsony trombijaid miatt nehogy leállítsák a kezelést…Ami a cukrosbácsi-ságodat illeti, erre csak azt tudom mondani, hogy nekem is volt egy ilyen korszakom, azt tanácsolták, mozogjak, mert az lejjebb viszi, a teámba azóta nem teszek cukrot, és visszament 8-ról 6,3-ra. Hepászom azt mondta, hogy ha fogynék 10 kilót és többet mozognék, akkor teljesen normalizálódna. Ebben maradtunk. Azt mondta, havi 1 kilót fogyjak, semmi szélsőséges ne legyen a fogyókúrában, és legyen több mozgás. Ugyanis S3 vagyok az örvendetes F2 mellett, vagyis steatosis, zsírmáj ütötte fel alattomos, sárgán fénylő fejét. Brrrrrr! Nem eszem kenyeret, csak napi egy kis szeletet reggelire. Édesség nuku, gyümölcs-zöldség rengeteg. Sok víz és tea. Meccsnézésnél nasi: sárgarépaszeletkék, almaszeletkék, karalábészeletkék, kis sósmogyi, dinnyeszeletkék, paradicsomlé, ásványvíz, némi tökmag. Előre odakészítve, hogy a képernyőre meredve lehessen a tálba nyúlni.
Éhhalál esetén (vacsi után 3 órával) KEFÍR! Kovászos uborka!
Na akkor fogyjunk együtt! Ezennel itt ezen az oldalon a fogyni vágyó hepások frakcióját megalapítjuk, mit szólsz? Mindenki jöhet valami jó fogyi-ötlettel! Pl: vacsorára zöldpaprikaszeletekre kent körözött, paradicsom, uborkaszeletek, kefír, őszibarack. Egy órával vacsi után könnyű törzshajlítások. TV nézés közben is lehet kellemesen, állva tornázgatni!
Minden jót neked: nora51

museto
#22691 museto hozzászólása: 2016.02.12. 23:20

Megint vissza találtam a saját kuckómba. Igaz ugyan, hogy már az emléke is halványul hajdanvolt kezelésemnek, de azért csak akadnak tennivaló utómunkálatok. Még a kezelésem szóba sem jött, amikor már küzdöttem az alacsony trombocita számmal, meg a szívritmus zavarral. Főleg ez utóbbi aggasztott, de a kardiológus azt mondta, hogy amint befejeződik a HCV kezelésem, akkor fog érdemben foglalkozni ezzel a problémával. Mivel az Isoptin nem kapható, helyette valami mást adtak a patikába amitől reggelente kettős látásom lett. Rögtön szaladta a kardiológushoz, de a recepción vissza pattintottak, hogy majd 5 hét múlvára lesz időpont. Jó, mondom kivárom, végül is nem érzek semmi gondot. Természetesen a gyógyszer a kazánban kötött ki. Na, eljött a jelölt mai nap és a kapott időpont után 3 és fél órával már behívott egy asszisztens aki EKG és vérnyomás mérést csinált, kozben morgott velem, hogy mindenki pénteken jön, mert így lóghat egy fél napot a munkahelyéről, ő meg már a héten minden nap túlórázik. Nyugtattam, hogy én nem munkahelyről lógok mert rokkant nyugdíjas vagyok, és rendes beteghez illően időpont besorolás alapján bátorkodom zavarni köreiket immár három és fél óra csúszás után. Még jó, hogy nem injekciós tűvel matatott rajtam, mert amilyen volt, zihher, hogy keresztül tolta volna rajtam a tűt, így csak a tappancsokat cuppogtatta rajtam elég határozottan . Végül lekászálódtam az asztalról és félig felöltözve kimentem a folyosóra, hogy nejem a szó legszorosabb értelmében gatyába rázzon. Újabb fél óra elteltével végre bekerültem a dokihoz, aki abszolút meg volt elégedve a mért értékekkel, a vérképpel, így nem is kell már többé gyógyszert szednem. majd nyáron megint szeretne látni és akkor valószínű fog készíteni egy un. Holter vizsgálatot. Viszont erősen javasolta az epekövek eltávolítását, mert az én szakadt májamat erősen veszélyezteti ha azok valami akcióba kezdenének. Egyébként is egy bakteriális gócot jelentenek, ami indikációja lehet a még mindig fennálló váll ízületi gondjaimnak. Hát így állok, az mindenesetre öröm számomra hogy a motor immár rendesen ketyeg. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni a klubba, de a fene sem gondolta, hogy így fogságba esem. Kicsit hosszú lettem, de mérges is vagyok, meg piszokul örülök észhez tért ketyegőm okán. Üdv, Museto

nora51
#22694 nora51 hozzászólása: 2016.02.13. 02:29

Museto koma, hát ez nagyon jó hír! Hogy ityeg a ketyeg? Rendesen! Végre valami jó is kiderül rólad, örülj, örülj! Az epekövektől tényleg meg kéne szabadulni, hogy a vírusoktól megfosztott májad nehogymá pangani kezdjen, vagy mi. Most, hogy már jól ketyegsz, irány a műtőasztal. Amit egyébként baromira sajnálok, mert nem igaz, hogy még mi baj zúdul rád, ez nem igazságos!!! Nagyon drukkolunk majd neked, és kéérünk, hogy a tapasztalatokat az epeműtétről itt leközleni szíveskedjél.
Ami a kedves asszisztens gusztustalan morgásait illeti…ajánlom az Oropax füldugót és a Lesarom tablettát.
Mi infmentesre várók ma rengeteget okultunk a hepaklubban, Kr.doktornő-t szentté kell avatni, az egész péntekjét ránk áldozta, kedvesen , bőven és őszintén válaszolt a tengersok kérdésünkre.
Több új gyógytárs-kollégát is megismerhettünk, jó kis nap volt. Hála a doktornőnek , és külön köszönet Katihnak!
Üdv szeretettel:
nora51

museto
#22441 museto hozzászólása: 2016.01.06. 22:00

Én már túl vagyok mindenen, de ez a cikk nagyon elgondolkodtatott. Szerintetek?! Museto

https://internetfigyelo.wordpress.com/2014/01/03/egy-gyogyszergyari-vezerigazgatonak-elege-lett-es-elmondta-az-igazat-a-gyogyszergyarakrol/

nora51
#22445 nora51 hozzászólása: 2016.01.07. 00:51

Meg se lep…hisz átéltük már, és jelenleg is átéljük a gyógyszeres mellékhatásokat, az arra szedett újabb gyógyszereket és azok mellékhatásait stb.stb. De próbáljunk meg józanul gondolkodni: mindennek ára van. Ha hatás van, akkor mellékhatás is van. Lehet választani élet és halál között. Ha élni akarok, beszedem a gyógyszert, még ha mellékhatása van is. Mert úgy esélyem van az életre. Ha nem szedem be a gyógyszert, akkor idő előtt meghalhatok. Aki bátor, választhatja azt, hogy nem vesz be gyógyszert.
De akkor a gyógyulásnak nem ad esélyt. Nem minden betegségre elég a gyógytea, vagy a pszichológus.
Vannak betegségek, amiket keményen gyógyszerelni kell, ilyen a mi hepatitis C-nk is. Nagy baj, hogy a hármaskezeléssel kaptunk egy rakás mellékhatást, maradandót is. De van, aki meggyógyult tőle! Van, aki nem gyógyult meg, csak annyira javult, hogy még megérheti a hatásosabb kezelést.
Szóval úgy érzem, árnyaltabb ez a probléma.
nora51

#22449 katih hozzászólása: 2016.01.07. 09:56

Szívemből szóltál Nóra! :)

katih

museto
#22454 museto hozzászólása: 2016.01.07. 12:31

Persze, igazatok van, ez a része tiszta, csak az ütött szöget a fejembe, hogy ez valós dolog lehet? Elképzelhető egy ilyen mérvű összefonódás a gyógyszer gyártók és az orvosok között? Museto

museto
#22226 museto hozzászólása: 2015.12.06. 22:11

Sziasztok! Már rég voltam a saját történetemben, de most ide találtam. Többeteknél olvastam, hogy a tartós negatív PCR (6 hónap után) elérésekor a kezelő orvos kiállít egy dokumentumot, melyen gyógyulttá nyilvánítja volt pácienset. Én már lassan a 12. negatív hónapomon is túl leszek, de még mindig nem kaptam ilyen papírt, sőt kéthavonta még vissza járok ellenőrzésre, vérvételre. Igaz, a májam még nem tökéletes, bér szépen beindult a regeneráció, a kezdeti 50 kPa a két és fél éves kezelésemet követően már 17 kPa-ra csökkent, de ez még mindig vastagon bent van az F4-es tartományban. Lehet, hogy a még mindig szakadt májam miatt nem nyilvánítanak még gyógyultnak? Üdv, Museto

museto
#22253 museto hozzászólása: 2015.12.07. 23:56

Sziasztok! tegnap írtam, csak egy másik fórum nagyon felpörgött és lesodorta bejegyzésemet.

#21252 Minimano hozzászólása: 2015.07.19. 08:53

Kedves Museto!
Nagyon örülök,hogy negatív lett az eredményed , megérdemled, hogy úszkálj egy kicsit a sikerekben.
A sérvmüteted nagyon hamar fog regenerálódni, nemrég volt az unokaöccsémnek ugyanilyen műtéte, és már fizikai munkát is tud vállalni. Hány kezelést kell kapnod Kékgolyóban?
Sok örömöt legyen az “új” autóban, és balesetmentes közlekedést, további vírus mentességet kívánok: Minimano

museto
#21229 museto hozzászólása: 2015.07.15. 12:16

Remélem kipihenten és sok-sok-élménnyel gazdagodva értél haza e számomra is kedves helyről Nóra! Legutóbbi autómat egy kedves nyíregyházi házaspártól vettük, egy 6éves zafira, első látásra beleszerettem. Mikor előlegezni akartam, mondták, látják szándékunk komolyságát, ha egy hét múlva jövünk a pénzzel, az autó akkor is itt fog várni bennünket, nem kell ide semmi féle papír. Úgy is lett, vittük a vételárat, aláírtuk a szükséges okmányokat, majd az aktus végén a srác előhozott egy üveg jó szatmári szilvát és átadta azzal, hogy feléjük esz így szokás, ha egy sikeres üzlet létrejön két becsületes ember között. Hát ez is Magyarország, 2015-ben….. (Azóta a fiam meg a vejem benyakalták a fenséges nedűt, de ez olyan, mintha én tettem volna, váljék egészségükre.) Időközben megjött a bőrdaganatok patológiai lelete is, mindhárom daganat negatív lett hál’Istennek, de azért időnként el kell mennem ellenőrzésre. A sérvműtét tényleg nem volt vészes, bár a nejem szerint egy órát vacakoltak velem, mert beépítettek valami háló féleséget is a hasfal lágyéki részébe, ezért sikeredett több mint 10 cm-re a vágásom, ráadásul elég lentről indult, még jó, hogy szegény jancsikám nem esett áldozatul a nagy kaszabolásnak. Tegnap voltam kontrollon, a doki hitetlenkedve nézte sebemet, mert úgy néz ki, mintha 2-3 hetes műtét után lennék. Szegény, ha tudná, hogy az én vérem olybá ki lett lúgozva a sok vírusölő méreg által, hogy nincs az az eszement vírus, vagy baktérium, ami jól érezné magát bennem ezek után, inkább hagynak engem a francba, keresnek más kétlábú egyedet. Nos, a májam, hát igen, Ő egy csoda, valóban megtesz mindent, amit csak lehet. Persze én is kényeztetem a drágámat, kap jóféle Máriatövis kapszulát, meg pannonhalmi májvédő teát, oszt annyi, se többet, se kevesebbet. Úgy látszik, ez pont beállította azt az egyensúlyt, mely következtében a májam pont annyi új sejtet termel, amennyi szöveti átalakuláson átesettekből a szervezet fel tud dolgozni. Én azt mondom saját tapasztalatomra támaszkodva, ha elérjük a vírusmentes állapotot (remélem MINDENKI!) csak annyival és azzal segítsük a máj regenerálódását, ami és amennyi határozottan elősegíti azt! Egy rossz van ebben az egészben, hogy a folyamatos “sebzés” miatt szinte alig van alkalmam a nyár örömeinek hódolni (fürdés, napozás, kis csavargás), dehát majd csak ez is elmúlik egyszer….Üdv Mindenkinek, Museto

#21232 Rozsa62 hozzászólása: 2015.07.16. 15:20

Szia Museto!Azt szeretném kérdezni,miota szeded a máriatövis kapszulát,májvédő teát?Az orvosod javasolta,vagy magadtol szeded,iszod a teát?A májfunkciod jok?Attol lehet szedni,inni ezeket hogy jó a májfunkció?Üdv:Rózsa62

museto
#21233 museto hozzászólása: 2015.07.16. 15:49

Szia Rózsa62! Minden labor értékem tökéletes, 2 és fél éve szedem a kapszulát orvosom tanácsára meg a teát is. Kapszula Silegon vagy Lagalon névre hallgat, patikákban kapható. A teák a legolcsóbbak a Müllerben, de van a DM-ben is, de a legdrágább a gyógyszertárakban (miért?!). Jelenleg még kéthavonta járok vérvételre, az utolsó két havi labor lapomon már egy csillag sem volt. Az adagolás a dobozokban mellékelve, de érdemes az orvosoddal is egyezkedni.
Egyébként ma kaptam meg az első adag sugarat a Kékgolyóban, mit ne mondjak kissé megrettentem a recepción, mikor láttam a sok szerencsétlen itt-ott tapaszokat cipelő beteget. Megint hálát adtam, hogy nekem “csak” ez az apróság jutott…. Sok sikert, Museto

#21234 Rozsa62 hozzászólása: 2015.07.16. 17:39

Szia Museto!Csak egyet nem értek.Miért kell még szedned a kapszulákat,meg a teát inni ha jó a laboreredmén yed?De a kezelés allatt nem szedted,ugye?Mire kapod a sugarat?Hogy érzed magad?Jó egészséget,jobbulást kívánok!Üdv:Rózsa62

museto
#21235 museto hozzászólása: 2015.07.16. 18:35

Hali Rózsa! Mivel a 17-es kPa még vastagon az F4-es tartományban van, kell egy kis segítség a máj lassú de folyamatos regenerációjához. Még az egészséges máj is szívesen fogad egy kis segítséget munkája könnyítése céljából. De bizony szedtem végig a kezelés alatt is, ez a két dolog volt amit az orvosom javasolt, semmi egyéb varázsszer NEM JAVALLOTT a kezelés alatt. Egyébként kösz jól vagyok, a sugarat a váll ízületeimre kapom, mert a kezelés után néhány hónappal vészesen behatárolódott a karjaim mozgása, amit a hagyományos torna és fizioterápia sem volt képes feloldani. Mivel un.”terápia rezidens” lettem, ezért került sor a sugár kezelésre. De erről Katih is tud többet írni. Üdv, Museto

klmaan
#21247 klmaan hozzászólása: 2015.07.18. 12:43

Sziasztok!
Csak annyit szeretnék kiegészítésként írni Musetohoz csatlakozva, hogy a Legalon és Silegon egyes kiszerelése megy közgyógyra is. Akinek van közgyógya érdemes így hozzájutni. Sajna, az orvosokat ilyen “apróságok” nem érdeklik, hogy rákérdezzenek, van-é közgyógyod?
Egészen szépen araszolgat a Kpa-d lefelé, Museto. Ez nagyon jó!
Szép hétvégét Nektek! Érdekes, hogy az előrejelzés hőgutát emlegetett, nálunk meg teljesen normális az idő, és eső lóg a levegőben. Dörög, és csepegett is már-szerencsére! Nem! Már esik.
Üdv Mindenkinek. Klári

nora51
#21249 nora51 hozzászólása: 2015.07.19. 01:59

Köszi Museto, ha az úszást pihenésnek lehet nevezni, akkor totálisan kipihentem magam a Tiszában,Tokajnál. A borkóstolás sajna mellőzve volt, de mivel fagyinyalás hepatológiailag abszolút nem ellenjavalt, így hát fagyival jegeltem a májgyulladásomat.
Most, hogy sikerélményed volt a sérvműtéttel meg a bőr-őrülettel (helyesebben bőrülettel), és sugárzó boldogsággal kéjelegsz a Kékgolyó utcában, már csak az epe- és veseköveidnek drukkolok, hogy minél hamarabb elmenjenek a jó büdös francba. Szegény májad! Az epekövek még betartanak neki, és ennek ellenére így meghálálja, hogy nincs egy megveszekedett vírusa sem. Csodálatos egy szerv!
Kívánok továbbra is csillagtalan leleteket !
Szeretettel: nora51

museto
#21193 museto hozzászólása: 2015.07.01. 22:57

Szúnyogmentes szép estét Mindenkinek! Hát végre ezt is megértem, fél évvel a 3-as kezelés befejezte után májacskám a regenerálódás útjára lépett, a mai Fibro mérés 17,3-as értéket regisztrált! 70-es koma, lécci karcold be ezt is a táblázatunkba. Bár látszólag semmi köze az elmúlt időszak kezeléseihez, de azért elmondom, hogy túl vagyok egy bőrdaganat éltávolításon mely patológiai eredménye még nincs meg, 7.-én műtik a kb. 3hete kijött és rendkívül kellemetlen lágyék sérvemet, júl 16-tól a Kékgolyóba járok a csontkinövések sugaras kezelésére, majd augusztus végére elő vagyok jegyezve epekő eltávolító műtétre. Mindez nekem, aki a kezelések előtt 58 éves koromig orvost sem láttam közelről. Azért, mert a “szakmai” statisztikák nem foglalkoznak a kezelések utáni visszamaradható mellékhatásokkal, még nem jelenti azt, hogy ilyenek nincsenek is. Ezért is tartanám fontosnak Hetvenes táblázatának kiegészítését a kezelések után állandósulni látszó problémákkal. Üdv, Museto

museto
#21099 museto hozzászólása: 2015.06.20. 23:16

Langyosabb szép nyárestét Mindenkinek! Hát mit tagadjam, a tegnapi klubfoglalkozás életem eddigi egyik leghasznosabb délutánja volt, köszi a szervezőknek, nemkülönben pedig a résztvevőknek. A kellemes együttléten túl sok hasznos információhoz is jutottunk a mindvégig velünk együtt DOLGOZÓ doktornő jóvoltából, többek közt a kezelések befejezése után többünknél is jelentkezett és jelenleg is tartó utóhatásokról. Ezekről talán eddig csak kevesen írtunk eddig, hisz aki baj nélkül kimászott a HCV kezelés és az általa okozott kalamajkákból az a tapasztalatok szerint mielőbb szeretné az egészet az emlékezetéből kitörölni (talán a mi emlékünkkel együtt…) és ez valahol érthető is. Az viszont elgondolkodtató – legalább is számomra – hogy vagyunk kezeltek akiknél bejött a különböző forrásokban leírt jelenségek egy része és ezekkel kapcsolatban nem igen található adat, vagy statisztika. Bár lassan okafogyottá is válhatna az effajta adatgyűjtés a – várhatóan – komolyabb mellékhatások nélküli új szerek bevezetéséve, igaz, az un. naiv betegek jelenleg még az interferonos kettős kezeléssel kezdenek, és náluk bizony még elő jöhetnek meglepetések. No, de hát ne legyünk elégedetlenek, volt most is mit ünnepelnünk, hisz a hagyományos 3-as kombinációs kezelés is elég szép eredményeket produkált a vírusmentesség területén még a mi kis közösségünk tagjai sorában is. Úgyhogy nem győzöm hangsúlyozni, aki hozzájut a kezelések bármely módjához is, az vágjon bele, hisz ez az egyenlet módja a vírusoktól való megszabadulásnak. Üdv, Museto

museto
#21092 museto hozzászólása: 2015.06.18. 19:31

Izgalmas egy hetem van. Kedden lejárt a fizioterápiás kezelésem, tegnap mentem kontrollra, bejött amitől tartottam, bár baromira élveztem az elmúlt 3 hét “nyaggatásait” a dolgok nem hoztak érdemi javulást mozgásaimban. A doktornő elküldött röntgenre, ahol valami csont kinövéseket találtak ott ahol nem kéne egyik vállamban sem, és további 15 tornaórát írt fel. A hab a tortán, hogy adott beutalót a Kékgolyóba, valami röntgen sugárterápiás kezelésre, már van is kezelő proffom, meg időpontom júl 16-ra. Lövésem sincs, mi ez a dolog, meg mire jó, megint van mi után kutakodnom. Ha ezzel kapcsolatban lenne valakinek tapasztalata, szívesen venném, ha megosztaná velem. Ja, és majd elfeledtem, ma délelőtt “bemelegítésként” kikaparták a bőrömből a nem tudom miket, majd 4 hét múlva lesz szövettani eredmény (remélem nem lesz annak is a vége sugarazás….) Viszont meglepetésemre a bőrkés doki segítségemet kérte egy HBV-s barátja kezelése okán, aki igen leromlott állapotba került és nagyon kellene egy jó májspecialista. Én köpni-nyelni nem tudtam a meglepetéstől, természetesen az általam ismert kiváló orvosok nevét és elérhetőségét elmondtam, és figyelmébe ajánlottam a VIMORT is, mint kiváló kapcsolati plattformot. Hát ennyi egyenlőre. Ha én ezt a klubban elmesélem…… Üdv, Museto

#21093 katih hozzászólása: 2015.06.18. 20:05

Szóval:
Hónapok óta alig bírok járni úgy fáj a sarkam. Kiderült, hogy sarkantyúm van, ami szintén egy kinövés a sarokcsonton.
A következő lehetőségek vannak kezelni:
szteroid injekció – ismerjük a mellékhatásait és csak ideiglenes megoldás
műtét – nem kell részletezni
lézeres kezelés- állítólag ez is ideiglenes és még vmit mondtak, hogy miért nem jó már nem emlékszem
és
terápiás röntgen sugár kezelés- egymástól függetlenül mindenkitől azt hallottam, hogy ez a tuti. 2 embert ismerek is, akik kipróbálták a többit is és már több, mint 5 éve nincs vele gondjuk ettől.

3 helyen van Bpen: Uzsoki – rossz a gép, Budai Irgalmasrendi – ide sikerült magam begyűrni. 6-án megyek először. Azt mondták 5 alkalom. (Nekem hétfő szerda pénteki napokon lesz, így 2 hét alatt letudom.) és ezek szerint a 3. az ahova Te mész.
Szóval ennyit tudok, de mire Te mész én pont befejezem. Majd beszámolok róla! :)

Holnap dumcsizunk!

katih

#21117 Agi60 hozzászólása: 2015.06.25. 08:54

Nekem sarok kinövésem volt. Borzasztó nagy fájdalommal járt, sikerült sugár kezelésre járnom. Ettől elmúlt, de nem azonnal még egy hónapig éreztem fájdalmat, utána viszont nem ennek már 3 éve. Biztosan segíteni fog, csak ne légy türelmetlen. Én Siófokra jártam.
F4-esem van most kapom az interferron kezelést. 4 injekción vagyok túl mellékhatásként csak fáradság és a meglévő ekcéma felerősödése jelentkezett.
Jó lenne ha Veszprémben is lenne egy klub ahol beszélgethetnénk egymással. Ismerek még 2 személyt aki ezzel küzd, ha lennénk többen akkor azért jó volna személyesen is megosztani a tapasztalatokat.

Szép napot mindenkinek
Ági60

klmaan
#21118 klmaan hozzászólása: 2015.06.25. 10:53

Szia Ági60!
Jó, hogy beszámoltál helyzetedről.
Ahogyan a magán levelezésben is javasoltam, az ajkai rendelőbe járókkal kellene összefogni! Ott a szakasszisztens fogékony erre! Hepatitis Világnapra is szokott betegekből szervezni delegációt, meg talán anno a tüntetésen is ott voltak Ajkáról. (Az, hogy Ajkáról, az nem azt jelenti, hogy ajkai, hanem azt, hogy ahhoz a központhoz tartozik.) Itt a klubban is van Sorstárs, aki oda jár, meg a VIMOR-ba is. Gondolom, Neki is kedvére lenne egy helyi közösség. A mai komoly kritériumokkal járó egyesületi forma nem kell, elég, ha klub szerűen kezditek! Ha komolyan szeretnéd, akkor lesz is! Te beszélsz a szakasszisztenssel, meg a Drnővel, de ebben gondolom segítségedre lenne más is, akkor a VIMOR névsorban megnézzük a Veszprém megyeieket, s értesítjük Őket. Aztán kerestek egy helyet, (kórház, rendelő, stb. ahol a többi betegklub is szokott találkozni), s szerintem innét Zegről, de a VIMOR-ból én, de talán más is elmenne a kezdésre.Ha hirdetitek a rendelőben, meg itt is, akkor biztosan lesz pár Sorstárs, akivel már el lehet/érdemes kezdeni. Ha gondolod, megteszem én az első lépést, és beszélek a Drnővel, meg a szakasszisztenssel, de Neked is kellene, mert az a hatásosabb-szerintem!
Írj, hívj nyugodtan, és segítek!
Jó szervezkedést, kevés mellékhatást, kellemes nyarat kívánok Neked, s Mindenkinek!!!
Üdv szeretettel. Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

museto
#21132 museto hozzászólása: 2015.06.26. 21:48

Sziasztok! Érdemes elgondolkodnotok Agi Klári javaslatán, főleg ha már amúgy is vagytok néhányan, akik már ismeritek egymást. Ha az itteni bejegyzéseket olvasod, láthatod, hogy egy komoly “dac és véd szövetség” alakult ki spontán közöttünk a nyavalyás vírusok ellen. Többen is vagyunk, akiken csak a 3-as kezelés tudott segíteni, sőt olyan is előfordult, hogy néhány sorstárson ez sem segített, velük együtt most izgalommal várjuk az új, nagyobb hatású, ám kevesebb mellékhatással bíró szerek alkalmazásának megkezdését. A közösség azért is jó, mert ezzel a betegséggel és küzdelmekkel sokan, sokszor egyedül kell megbirkóznunk, de e helyütt mindenki tudja már fél mondatokból is, hogy a körünkben megnyilatkozó gyógytárs épp milyen gondokkal küzd. Nagyon jók a személyes találkozások is, ilyenkor élőben történik az eszmecsere, szemtől szembe állunk egymással, fel tudjuk mérni a változásokat az időről időre történő személyes “szemrevételezések” alkalmával. Kit mennyire visel meg az épp aktuális kezelés, a gyógyultaknál meg hogy halad a regeneráció. Nagyon jó hangulatúak és hasznosak klub foglalkozásaink is Budapesten, érdemes néhányan összefogni és akár egy kocsival is feljönni több személynek. A lényeg az, hogy senki ne maradjon egyedül bajával, vagy így, vagy úgy de bátorítsuk egymást, tartsuk egymásban a lelket! Üdv, Museto

7agi7
#21138 7agi7 hozzászólása: 2015.06.27. 16:50

Engem is felhívott nemrég a fogdokim, hogy egy másik betege is HCV-s, kihez küldje?
Sajnálom, hogy most se tudtam részt venni a VIMORon.
Nekem egy hónapja epekövet vettek észre hasi UH-n. Nem tudom, hogy lehet-e mindent a kezelés számlájára írni? Mert azért van egy kihagyhatatlan körülmény: hogy nem fiatalodunk. Museto nem kételkedem abban, hogy bátran a szemébe nézel az újabb tortaszeletnek, tetején a tejszínhabbal. Majd referálj a 4. heti eredményedről. (Nagy rutinunk van már a 4.hétre várakozásban.) Fontos! A lelked maradjon olyan egészséges, mint eddig!
Szép napokat mindenkinek! Ági
Apropó! Előfordult veletek, hogy elfelejtettétek a gyogyit bevenni? Mert velem a 24. hét után párszor előfordult, mert amint korábban mondottam volt, az agyam helyén luk van (na ezt bátran a kezelésre fogom). Úgyhogy most fokozottan izgulok a kezelés végéig.

Hetvenes
#21071 Hetvenes hozzászólása: 2015.06.13. 22:04

. . Helló Museto !
Gratulálok a kemény küzdelemmel elért ” SIKER “-hez . Így már tervezgetheted a következő 20-30 évet .
A szálak elvarrását ( izület,bőrdaganat) pedig már unaloműzésként is felfoghatod . Öröm az ilyen esetekről hallani , lelket önt a bizonytalan várakozókba .
Légyszi majd írd meg a fibroscan eredményét is hadd lássunk már valamit .
Üdvözlettel : Hetvenes

museto
#21072 museto hozzászólása: 2015.06.13. 23:36

Szia Hetvenes és Mindenki! Köszi a gratulációkat, biztos vagyok benne, hogy hamarosan tovább szaporodnak a SIKERES bejegyzések Hetvenes által vezetett táblázatunkban. Kitört az óvoda szünet, így hát megnyertük a kicsiket, úgyhogy most éjjel nappal szitterkedünk. Ettől függetlenül pénteken megpróbálunk elmenni klubba, kellő mennyiségű herélt pezsivel felszerelkezve. Remélem pénteken visszaadjuk a törpéket a szüleiknek hétvégére, így kis késéssel ugyan, de van esélyünk eljutni a klubba. Addig is kitartást a küzdőknek, jó sebnyalogatást az “utórezgésekkel hozzám – hasonlóan – küzdőknek! Üdv, Museto

museto
#21116 museto hozzászólása: 2015.06.24. 22:38

Sziasztok! Tegnap voltam hasi UH vizsgálaton és nehéz dolgok kerültek napvilágra. A vesekövem megnőtt és lettek 5mm-és epeköveim, meg kialakult egy jobb oldali lágyék sérv is. Tudom, írtad Hetvenes hogy nem kell mindent az interferonra fogni deez már igencsak gyanúsan sok egybeesés….. Üdv Museto

#21052 Minimano hozzászólása: 2015.06.11. 13:36

Kedves Museto!
Nagyon örülök neki, hogy végleg megszabadultál ezektől a dögöktől. Csak gratulálni tudok Neked a kitartásodért. Ezek a sikerek új erőre sarkallnak bennünket “kezdőként”, hogy mégis van remény…… Mi is meggyógyulhatunk.
Remélem most el tudtok jönni 19-én a rendezvényre, hogy együtt örüljünk az elért eredményedhez.
HURRÁ!!!! Mégegyszer szívből gratulálok!

museto
#21043 museto hozzászólása: 2015.06.09. 22:10

Viharmentes szép estét Mindenkinek! Hát eljött a nap végre, nagy üresség tölti be a lelkem és a véremet, hűtlen módon elhagyott életem párja HCV Virolella őnagysága. Egyedül maradtam végre, testem már csak az enyém, e pillanatban nem tudok más betolakodóról, aki rongálná testem bármely részét is. Papírom lett róla, aljas módon szétrágott májam megrontói hosszú és küzdelmes harcban alulmaradtak (remélem ott is maradnak immár véglegesen!). Még nem tudatosult bennem teljesen ez az új helyzet, hisz évek óta más “rendszerben” éltem, el sem hittem, hogy valaha is elérem ezt az állapotot. Jövő héten megszabadulok a bőrdaganatoktól is, remélem ott sem lesz gond, majd FibroScan ellenőrzés és már csak egy dolgom lesz, egy kedvező alkalommal koccintani Veletek egy ünnepi herélt pezsgővel! Kitartás gyerekek, GYŐZNI FOG MINDENKI! A célvonalnál várlak benneteket!!!

ui: Hetvenes koma, lécci karcold be táblázatunkba a SIKERES szócskát. Üdv, Museto

#21044 katih hozzászólása: 2015.06.09. 22:30

EZ SZUPER!!!!!! GRATULAAAAA!!!!!! 19én koccintunk!

katih

nora51
#21047 nora51 hozzászólása: 2015.06.10. 16:44

Jézus, mit olvasok? Museto, nagyon-nagyon örülök, annyira, hogy meg is könnyezem a rettenetes pusztulását a dög-gyülekezetnek………….hát most úgy meghatódtam, hogy menten szólok is életem párjának, hogy igyunk Musetora herélt pezsgőt máris, hol vannak a pezsgőspoharak, gyerünk….Már látom előre, hogy a 19-i hepaklubdélután megint heréltpezsgőzésbe fullad! :)))
És most idézem Makara dr.urat, aki azt mondá, hogy akinek a 72.heti kontrollja is negatív, annak már nem tér vissza a vírusa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gondolom azért mondá ezt ily határozottan, mert ellenpélda eddig még nem akadt vala. Museto, kocc, egészségedre!!!!!!!!!!
nora51

7agi7
#21054 7agi7 hozzászólása: 2015.06.12. 07:15

Szívből örülök Museto a gyógyulásodnak!!!
Ági

klmaan
#21062 klmaan hozzászólása: 2015.06.13. 00:07

Szia Museto!
Nagyon örülök, hogy örülsz! Boldog, felszabadult-megszabadult békés nyarat kivánok Neked!
Üdv szeretettel. Klári

#21079 Rozsa62 hozzászólása: 2015.06.14. 16:59

Szia Museto! Gratulálok a sikeres gyógyulásodhoz!!!!!!!Rózsa62

museto
#20258 museto hozzászólása: 2015.03.01. 20:55

Sziasztok! Egy gyógytársunk vadászta le az új kezelések protokollját, tehát a remény úgy néz ki testet öltöt, fel a fejjel kedves stoppolt vagy leállított sorstársak!!! Szorítok értetek, Museto

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15021.pdf

#20052 Minimano hozzászólása: 2015.01.27. 10:16

Szia Museto!
Szívből gratulálok Neked! Bár meg a tapasztalatlanságomból kifolyólag nem értem a labor eredmények jó vagy rossz értékét, de majd bele jövök, ha nálam is elkezdődnek a kezelések.
Múlt héten izgultam érted, hogy sikerül megoldani a háziorvosi beutalót, de szerencsére ügyesen megoldottad, hogy időpontot legyen a László kh-ban. Szorítok Neked.

Jaj Nóri!
Nagyon-nagy dolog amin Te is keresztülmentél! És ezt az erőt és pozitív hozzáállást!!! Csak csodálni tudlak Benneteket. Erőt és reményt adtok nekem a kezdéshez.
Remélem februárban Te is jó hírekkel fogsz szolgálni.
Mindannyiótokat ölelek és a legjobbakat kívánom.

nora51
#20062 nora51 hozzászólása: 2015.01.28. 01:02

Kedves Minimanó, a “nem detektálható” szövegű laborlelet a világ legszebb 2 szava a hepások számára. Vírus nem kimutatható, ezt jelenti. A vámpírok a laborban tűvé teszik Museto vérét, agyon silabizálják, majd kiesik a szemük, de egy megveszekedett, huncut C-vírust se találnak! Erre gyúrsz majd te is, én is, de addig is mindannyiunkat ölelhetsz igaziból február 6-án a hepaklubban! Ugye jössz?
Engem februárban még csak várólistára vesznek, hogy egyszer majd megkaphassam a negyedik, valószínűleg végre sikeres kezelésemet. Én már annak is örülök, ha várólistára kerülök, nekem az is sikerélmény. Mert ugyi az ember mindig örüljön annak, aminek csak lehet.
Na akkor a febr.6-i találkozásig szeretettel ölel: nora51
Hogy neked milyen aranyos nickneved van!

museto
#20036 museto hozzászólása: 2015.01.26. 08:51

Hali Harcostársak!
Ma kaptam meg a 48. heti PCR eredményt, “NEM DETEKTÁLHATÓ”. Hetvenes koma karcold be lécci a táblázatunkba, hogy Boci őnagysága még egy trófeát begyűjtött magának. Gyerekek, aki még a dolog előtt áll, vágjon bele, megéri, Krisztus Urunk sokkal többet szenvedett a kereszten, mégis bevállalta. Valamit, valamiért.
Február 4.-én megyek a Lászlóba, remélem a májam is javulni fog kissé.

Most már délután van, de nem írok újabb hozzászólást magamnak, inkább ezt folytatom tovább. Amikor reggel megkaptam a telefont, hirtelen fel sem fogtam a jó hírt. Ez legalább olyan hatással volt rám, mint amikor először szembesültem fertőzöttségem tényével. Csak akkor a döbbenet bénított le, most meg a meglepetés ereje taglózott le. Egész kezelésem alatt folyamatosan éreztem, hogy nem az vagyok, aki voltam, igen is volt egy egészséges betegség tudatom, ami állandóan arra sarkalt, hogy tovább kell folytatni, akár rizikókat is felvállalva. A legfontosabb szerintem az volt, hogy igyekeztem a lehető legtöbbet megtudni a fertőzöttség lefolyásáról, a kezelések módjáról és arról, hogy a kezelt személy miként tudja elősegíteni viselkedésével, hozzáállásával a kezelés sikerét. Hogy ez fejben, lábban, vagy a gyógyszerek hatásában dől-e el, ezen lehet filozófálni, de az igaz, hogy amint sikerült a kutatóknak megtalálni a vírus működéi mechanizmusát, és abba bele avatkozni a megfelelő kemikáliákkal, onnantól lehetett sikerrel felvenni a harcot ellenük. Persze nem egyformán reagálunk ezekre a “mérgekre” van aki jobban viseli, van aki kevésbé. Az idő előre haladtával ezek a szerek is egyre jobbak, hatékonyabbak lesznek, mindezek mellett kevesebb mellékhatással teszik próbára a kezelteket. Nálam eddig úgy néz ki, sikerült a beavatkozás, de még hátra van a 72.heti megmérettetés, ami ha negatív, akkor lehet beszélni nagy valószínűséggel a gyógyulásról.
Üdv, Museto

nora51
#20041 nora51 hozzászólása: 2015.01.26. 15:21

Látod ezt Minimanó? Museto fényes példa legyen számodra! Igen, érdemes belevágni!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én úgy vagyok vele, hogy ha elkövetkezik a nagy pillanat, hogy felajánlanak az embernek egy Isten tudja hány milliós kezelést, azt el kell fogadni, és vállalni kell. Bár háromszor is elvállaltam, és nem lettem sikeres, negyedszer is elvállalom, ha egyszer majd sorra kerülök. Mert itt van Museto példája: a thrombocitái folytonosan megszöktek, mondhatni pengeélen egyensúlyozott, és lám,sikerült neki! Hála Istennek! Nagy-nagy gratula neked, Museto!!! És az orvosodnak, aki mindent megtett ezért!!!!
nora51

#20049 katih hozzászólása: 2015.01.26. 23:01

GRATULAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

ungarjohanna
#20073 ungarjohanna hozzászólása: 2015.01.28. 16:40

Drága Museto!
Térdre borulok és háromszor meghajolok előtted!!!!!
Sikerült a haboru végére érned,győztesen dőlhetsz hátra a fotelodba.
Gratulálok és hosszu,boldog életet kívánok neked!
Johanna

museto
#20075 museto hozzászólása: 2015.01.28. 20:41

Szia Johanna! Ne túlozz drága, csak tettem a “dolgom” (de az nem volt mindig fáklyás menet). Tudod ha az ember hozzájut a lehetőséghez, élni kell vele akár kettes, akár 3-as kombinációs kezelésről van szó. Ha az orvos szükségesnek tartja a kezelést, annak biztosan komoly oka van, nem hiába tömik belénk a sok drága gyógyszert. Bár vannak kétkedők, akik sandaságot sejtenek a drága gyógyszerek forgalmazása mögött, én viszont azt mondom, hogy rajtam segítettek a gyógyszerek, hál’Istennek szervezetem jól tolerálta a “mérgeket” igaz, néha berzenkedett ellenük, de szerencsére kezelő orvosom mindig résen volt. A vírusok kiirtása után van még egy nagy feladat, a májam helyrehozása. Remélem ezzel is sikerül zöld-ágra vergődni. Üdv, Museto

#20260 Rozsa62 hozzászólása: 2015.03.02. 17:00

Szia Museto!Gratulálok a 48.heti eredményedhez!!!Énis várom,még nem kaptam meg.Üdv:Rózsa62

klmaan
#19963 klmaan hozzászólása: 2015.01.20. 16:44

Szia Museto!
Most olvasom a gondodat, s remélem, hogy megoldódott már!
Ha nem, akkor csak annyit, hogy szerintem nem kell beutaló, ha már megbeszélted orvossal, aki fogadna. Anamary úgy ment át a Makara dr úrhoz, hogy nem szünt meg az előző rendelője, de én is voltam már a Sz. Lászlóban, s csak időpontot kelkett kérnem.
Nagyon érdekel, hogy mit intéztél, de szivesen segítek, ha gondolod!
Üdv szeretettel. Klári

museto
#19966 museto hozzászólása: 2015.01.20. 18:36

Szia Klári! Igen, hál’Istennek (meg a sok segítő kéznek) sikerült bejutnom a Lászlóba, van is időpontom, méghozzá közvetlen a 48. heti PCR eredmény kézhez kapása után. Úgyhogy ez a dolog rendeződött, így biztosítottnak látom a további kezelésemet. Üdv, Museto

museto
#19950 museto hozzászólása: 2015.01.18. 23:12

Sziasztok! Korábban írtam, hogy a háziorvos beutalójával lehet a mi átmenetileg megszűnt gyógyhelyünkről egy másik intézménybe bejutni. Amikor időpontot kértem a háziorvosi rendelőbe, mondtam az asszisztensnek hogy mi célból keresem a doktornőt, és megjegyeztem, hogy a László kórház Infektológiája a “célállomás”. A csajszi azt mondta, majd a doktornő meghatározza, hogy hova mehetek, azt nem én fogom megmondani. Kérdem tőletek, ilyenkor mi van? Pedig sikerült kapcsolatba kerülni a László kórház illetékes ellátó részlegével és egy kiváló orvosával, ott van fogadókészség és abszolút biztosnak látom az ottani kezelésemet. Mennyi lehetőségem van a szabad orvos választásra, hisz nem egy 3 napos hasmenésről van szó, de egy immár 2 éve tartó igen drága és embert próbáló terápia befejezéséről. Holnap de.11-re kell mennem a háziorvoshoz, nagyon szívesen venném, ha addig tudna valamelyikőtök valami jó ötlettel ellátni. Üdv, Museto

#19953 katih hozzászólása: 2015.01.18. 23:46

Szia Museto!

Ne a nővérrel tárgyalj! Szeretnek “fontoskodni” . Az orvosnak pedig mondd meg, hogy az eddigi kezelőhelyeden is mondták a Lászlót és beszéltél velük, fogadnak. Egyébként Hepatológiára kérj beutalót. Tudom nem könnyű, de próbálj meg határozott lenni.

katih

#19910 katih hozzászólása: 2015.01.13. 19:19

Szia, írtam neked magánban.
katih

museto
#19909 museto hozzászólása: 2015.01.13. 18:04

Sziasztok!

Ma voltam a dokimnál, de ahogy beléptem, padlót fogtam. a dokim asztala üres volt, kis mellénye sem volt sehova felakasztva, szörnyű gyanúm támadt. Az asszisztens hölgy – látva fennakadt szemeimet – hamarosan felvilágosított, hogy bizony bekövetkezett amitől tartottunk, a főorvos urat nyugállományba helyezték, ő, mint asszisztens még kb két hónapig a helyén marad, a rutin vérvételeket elvégzi, a kezelés alatti betegeknek a gyógyszereket kiadja, de hogy velünk betegekkel mi lesz, arról nem sok infója van. Ha gondunk van, jelentkezhetünk a házi orvosnál is, mindenesetre fogunk kapni egy igazolást arról, hogy vidékünkön az infektológiai ellátás “ideiglenesen” szünetel, ezzel – a háziorvoson keresztül – kaphatunk beutalót valamelyik környékbeli (80 km-en belül egy sincs) hepatitisz központ státusszal rendelkező intézménybe. Hát mit mondjak, nem dobott fel a hír. Pedig nagyon szép diagramot rajzoltam a főorvos úrnak, melyben a napi súlyméréseket jegyeztem fel és szépen látható, az egy hét alatt mintegy 4 kg-nyi súlycsökkenés, ami az én lepkesúlyomat tekintve jelentős. Az is örvendetes, hogy a mai UH vizsgálat sem mutatott ki kóros folyadékot a hasüregben, viszont a máj felülete göbös, és a bal oldali lebeny is nagyobb a kelleténél, de elváltozás nem látható, desszertként 3-4 mm-es veseköveket is összeszedtem, ami eddig nem volt. Na most ezek után, ennyi kínlódást követően itt lógok a levegőben. Szerintetek mi lenne most részemről a legokosabb lépés, hogy lehetne mielőbb bejutni pl. a László kórház infektológiájára)? Nagyon tanácstalan lettem. Museto

nora51
#19911 nora51 hozzászólása: 2015.01.13. 21:10

Museto, nagyon sajnálom…Pofonként érhetett ez téged, ráadásul a finisben, tele problémával.
Úgy gondolom, a házidokid írjon egy beutalót a László kórház hepatológiájára, telefonon kérj egy időpontot, aztán azon a napon menj oda. Ott jó helyen leszel. De mit okoskodom én itt, Katih nyilván megírta neked konkrétabban, mitévő légy. Most nem hanyagolódhatsz el, mikor még befigyelt a vesekő is, hát ettől lehidaltam…Sehova máshova, csak a Lászlóba!
nora51

museto
#19912 museto hozzászólása: 2015.01.13. 21:24

Szia Nóra! Igen, Katih felvette velem a kapcsolatot, remélem pár napon belül okosabb leszek. Igazán nagyon aranyosak vagytok, az én helyzetem megoldódni látszik, ilyenkor érzem gyakorlati hasznát is közösségünknek. A dologra csak annyi árnyék vetül, hogy mi lesz a velem együtt kezelt 15-16 beteggel, akik egyedül vannak a bajukkal, mert nincs egy ilyen kapaszkodójuk, mint nekem ez a fórum. Museto

museto
#19851 museto hozzászólása: 2015.01.06. 21:26

Sziasztok! Tegnap este beadtam magamnak az utolsó szurit, este fél 11-kor benyeltem az utolsó Bocit is, végül is még a héten benyelem a kiporciózott ribancot és remélem ezután a tisztulás útjára lépek. Bár most felmerült egy pici pöti problem, ugyanis dec 20.-a óta kb 4 kg-ot felszedtem, de nagyon úgy néz ki, hogy mindezt hasra “híztam”. Ezt diagnózist a doki által végzett manuális vizsgálat is igazolta (tompa hasfalhang kopogtatásra, hasi szervek vizsgálata stb), azonkívül elküldött UH vizsgálatra is. Lényeg az, hogy kaptam valami Verospiron nevű vízhajtót, ami tovább fogja szakaszolni az éjszakáimat, de nappal sem ajánlatos távol lenni “fáradt olaj” befogadó helységtől. Ennek is vannak bizonyos mellékhatásai, ami a szívritmus zavarra sem üdvös, a potenciál csökkenés már amúgy sem zavar, mert a korább szerek egyébként is gondoskodtak róla, hogy ne legyek kifejezetten lepedő akrobata…. Jövő kedden megint megyek, akkor lesz a nagy vérvétel, meg a vírus 48 PCR is, addig is naponta mérnem kell magam, hogy miként alakul a súlyom. Hát így éldegélek, egyik szemem sír, a másik meg nevet… Museto

nora51
#19853 nora51 hozzászólása: 2015.01.07. 00:01

Jaj Museto, olyan ez, mint a marathoni futóverseny vége. Be kell rogyni a célba, akármilyen állapotban is. Tudod, minden relativ! Én a három kezelésem egyikét se csinálhattam végig, mindig a 24.heti PCR-en buktam el, és most bizony okkersárga vagyok az irígységtől (egyelőre nem a májkárosodástól…), hogy végre itt tartasz, ugyan vízhajtóval, fáradtan, ezer bajtól meggyötörve, a lepedőn nem akrobatizálva, de VÉGIG TUDTAD CSINÁLNI!!!!! Bevallom, az állandóan szökdöső trombocitáid miatt én nemegyszer kételkedtem abban, hogy eljutsz a 48.szuriig…Ez csodálatos! Szívből gratulálok, mert iszonyú, amit teljesítettél, egy kettőskezelésből átnyergeltél a hármasra, nem embernek való ez a marathoni menet, de megcsináltad! Adjon Isten minden jót, mert megérdemled! Fog még a te hajad lobogni, és annyi lesz a lepedőnek is, már nincs sok vissza!
Gyógyulást kíván neked régi harcostársad:
nora51

museto
#19273 museto hozzászólása: 2014.10.09. 08:17

Nyárias szép reggelt mindenkinek!

Hát nagyon elpilledt a csapat, úgy tűnik, mintha már csak én döfködném magam. Nagy magányomban azért néha-néha beugrom az oldalra, bár a közelgő jó idő engem is kicsalogat a kertbe. Csak ne fájnának annyira az ízületeim. A bajság az, hogy már nem csak reggel, de egész nap -hol kisebb, hol nagyobb – intenzitással érzem ezt az egyre kellemetlenebb mellékhatást. Próbáltam többet feküdni, de nem jó, mert minden újra mozgás fokozott fájdalommal jár. Így hát a legüdvözítőbb megoldás, ha napközben igyexem talpon maradni, persze amikor rám tör a gyengeség, akkor kicsit leülök, vagy eldőlök, de nem sokáig,nehogy nagyon “beálljanak” az ízületeim. Mondtam a hepászomnak, Ő azzal vigasztalt, hogy még héhány hónap és vége az egésznek, őrüljek, ha ezzel a “kis” mellékhatással megúszom a tortórát. Végül is igaza van, a vérképem még a kritikus határt nem lépte át, sikerült eddig távol tartanom magamtól a pajzsmirigy problémákat, a fogaimmal, ínyemmel a túlérzékenységen, meg a hajam erős gyérülésén kívül más bajom nincs. Az, hogy agyilag kissé zokni, fizikailag meg zombi lettem, már csak hal a tortán. Jövő héten, ha minden igaz, a gyerekek elvisznek bennünket néhány napra Mórahalomra. Állítólag nagyon jó gyógyvize van, kiváló fizikoterápiás résszel, ott talán kissé helyre dögönyöznek. Lövésem sincs, merre van, bár Szeged mellett van egy ilyen nevű helység, valószínű erről lesz szó. Mi ugyan az ország északnyugati részén lakunk, tehát nem egy közeli hely, de úgy visznek bennünket kocsival, így ez sem lesz megterhelő. Én már mindent bevállalok, csak mihamarabb teljen el a még hátralevő idő. Remélem nem fog kitolni velem megint egy nem várt vírus replikáció, a májenzim értékeim viszonylag alacsony szintje talán a dögök teljes kipusztulásának jele lehet. A doki azt mondta, ha ez a sok gyogyó a kezelést követően kitisztul majd a szervezetemből, akkor ezek az értékek még lejjebb fognak menni. Hát a próféta beszéljen belőle. Na legyetek jók, élvezzétek ki velem együtt ezt a néhány szép verőfényes napot! Üdv Mindenkinek, Museto

Hetvenes
#19275 Hetvenes hozzászólása: 2014.10.09. 17:55

Hajrá museto !
Látom kutya-bajod , vidáman menetelsz a teljes győzelem felé .
Csak így tovább ! Tarts ki , az a pár hét már semmi .
Tudod , hogy gondolatban sokan melletted vagyunk , lelkiekben segítünk.
Üdv. : Hetvenes

museto
#19254 museto hozzászólása: 2014.10.03. 15:23

Sziasztok! Érdekes gondolatok találhatóak az alábbi cikkben. Üdv, Museto

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/16700/tenyek_tevhitek_immunerosites

nora51
#19255 nora51 hozzászólása: 2014.10.04. 00:15

Hát ez meglepő, de el kell hinnünk!
Az echinacea-csepp (Bíborkasvirág) viszont egyszer nagyot segített rajtam: dühöngött az influenza-járvány, én azonban nem oltattam be magam, pedig növendékeim állandóan arcon tüsszögtek, köhögtek, naponta többen is… Ilyen esetben automatikusan megkaptam én is az influenzát. Ám de lányomtól a járvány előtti hónapokban 3 üveg echinacea-cseppet kaptam ajándékba, ezeket 3 hónap alatt el is fogyasztottam. Közben betámadt az influenzajárvány, én ki voltam téve az iskolában a szokott fertőzésnek, de még csak náthás se lettem. A beteg kollégáimat is helyettesítettem, reggeltől estig a fertőben dolgoztam, és semmi bajom nem lett. Most vagy az echinacea segített, vagy a belevetett hit!

nora51
#18652 nora51 hozzászólása: 2014.08.05. 13:22

Figyeljetek gyógytársak, aki vacillál, hogy vállalja-ne vállalja a kezelést F4-es májjal, az most jól nyissa ki szemét, és olvassa el Museto előbbi bejegyzését: negatív! Tetszettek érteni? 24. hétre negatív. Igen, negatív! Lehet követni a példáját! Pedig egy rakás kellemetlen mellékhatással bíbelődik, néha olyan, mint az őszilégy, hervadozik a vérképe, pocsék a szájíze stb, de közben negatív lett! És a mája úgy örül neki, hogy örömében vesztett a keménységéből. Gratula Museto, megdolgoztál érte!!!
Szeretettel: nora51

museto
#18650 museto hozzászólása: 2014.08.05. 07:24

Sziasztok!

Megjött a 24. heti PCR, ami csont nélkül negatív, tehát nem 15 alatti nem detektálható, hanem simán negatív. Remélem, ez egy újabb lépcsőfok a gödörből kilábalás létráján, melyhez hasonló jókat kívánok Mindenkinek! Üdv, Museto

nora51
#18518 nora51 hozzászólása: 2014.07.06. 19:18

http://mno.hu/hirtv_musorok/gyogyhir-900221

Hír TV GYÓGYHÍR 2014 július 6 vasárnap délután
Ez a műsor a hepatitisz-világnapról, a hepatitisz C-ről szól . dr.Werling Klára a Vimor részéről, és dr.Makara Mihály az Összefogás a Májbetegekért-betegegyesület részéről mondanak nagyon fontos dolgokat! Aki nem látta, most pótolhatja!
A műsor második része a nők betegségének is nevezett pajzsmirigybetegségről szól.

#18493 KatiNemeth hozzászólása: 2014.07.03. 12:33

Kedves musetó! Örülök ,hogy olvashatok felőled. Látom te is elkezdted a hármas kezelést. Mi még akkor találkoztunk a VIMOR -on amikor a kettes kezelésben voltunk. Nekem sajnos azt leállították hat hónap ill.-nyolc hónapra (mire megjött a vírusszámlálás eredménye.) Valahol én is feltettem ezt a kérdést amit te is .Ha a vírus nincs a szervezetben javul -e a máj állapota?Most választ kaptam rá ,és köszönöm neked és Makara dr.-úrnak is a tájékoztatást.Nekem novemberben lesz egy újabb vírusszámlálásom,a május közepén véget ért , a sikeres kezelésem után.Kívánom neked a legjobbakat ,és a legkevesebb mellékhatást,na és nem utolsó sorban a sikeres kezelést. üdv.KatiNemeth

museto
#18497 museto hozzászólása: 2014.07.03. 19:05

Szia KatiNémeth!

Persze, hogy emlékszem rád, csak mióta a 3-as kezelésem megy, elég nehezen mozdulok ki itthonról. Naponta 2-3 alkalommal elkap a “lustaság” és ilyenkor muszáj vízszintbe helyezni magam. Most jó dolgom van, mert van egy kis hintaágyam egy árnyas helyen és ott el tudok nyúlni egy félórácskára. A rossz időben behúzódok a házba, lényeg az, hogy amikor eljön az “idő” ki kell vonni magam a forgalomból. Láthatod, így nem nagyon tudok hosszabb túrákra elindulni. Nagyon rosszul esett, amikor a kettesnél a 44. hétben lestoppoltak, most nagyon odafigyelek magamra, hogy rajtam rajtam ne múljék semmi. A hónap folyamán lesz a 24.heti PCR, remélem a korábbi szinten maradnak az értékek, vagy még jobbak lesznek. Hát így zajlik az élet mifelénk. Üdv, Muset

#18521 KatiNemeth hozzászólása: 2014.07.08. 17:24

Szia museto ! Ismerem az érzést “amikor semmihez sincs kedvem ,még kimozdulni sem a lakásból” Nálunk a férjemtől kérdezték ,miért nem látnak? Mit mondjak nem is szívesen mentem ki az utcára mert mindenki kérdezte mi van velem, és a külsőm sem volt igazán kellemes , ritka ,egyenes haj amit te is írtál az előző hozzászólásodban ,némi fogyás ,sápadt arcbőr. Gyengeség és kedvetlenség.Na persze én is így voltam, állandóan fekhetnékem volt mint a körei menyasszonynak. Most már kicsit jobban vagyok,bár még az értékeim még nem tökéletesek, ma voltam újra kontroll vizsgálaton, remélem javult .Minden jót kívánok neked kitartás,gondolj arra már túl vagy a felén.Üdv KatiNemeth

bolondos60
#18463 bolondos60 hozzászólása: 2014.06.30. 12:44

Kedves museto és ungarjohanna!
Én nem tudok beszámolni, mert sosem voltam ilyen vizsgálatokon. Nekem még anno májbiopsziát csináltak 2x egymás után.
Mivel régóta tudok a hepatitisz C-mről, én a májzsugort itallal gyógyítottam nagyon sokáig.
Elért eredmény: hatalmasra nőtt a májam. Rájöttem hülyeség amit teszek és 2011.06.27-e óta egy csepp alkoholt sem fogyasztok és a kezelésem is elkezdődhetett 2013.11.25-én, ami a sikeresség miatt be is fejeződött 2014.04.15-én. A májam teljesen normális méretű már és augusztusban megyek az első kezelés utáni HCV-PCR eredményért, majd októberben az utolsó, remélem szintén negatív eredményért.
Kívánom Mindenkinek a sikeres gyógyulást.
Üdv, bolondos60

museto
#18468 museto hozzászólása: 2014.06.30. 19:45

Kedves bolondos60!

Hát ez nagyszerű, hogy ilyen önuralommal bírsz! A FibroScan vizsgálat cseppet sem fáj, nem kell számolni mellékhatásokkal sem. Ez egy ultrahang elven működő készülék, mely a mérőfej által kibocsájtott ultrahang nyaláb visszaverődési paramétereit egy számítógépbe juttatja, ami kiad egy un.kPa értéket ami e máj tömörségére utaló viszonyszám. A modernebb gépek a máj zsírosodási fokát is egyazon vizsgálaton belül megállapítja. A kapott értékek alapján állítja ki a vizsgáló orvos a leletet. Egyébként megjegyzem, hogy mint afféle férfi ember még a kezelésem megkezdése előtt alkalomadtán legurítottam némi sört, vagy bort, de a kezelést megelőző időszakban már ettől végleg eltekintettem és azóta sem élek ezekkel az élvezeti cikkekkel. Hiába, valamit, valamiért! Én is bízom a kezelés sikerében és ennek tudatában rendelem alá életemet a nemes célnak. Üdv, Museto

ungarjohanna
#18461 ungarjohanna hozzászólása: 2014.06.30. 11:27

Kedves Mindenki!
Mikor elkezdtem a 2-es kezelést azt hittem 48 hét gyógyszer és viszlát hepa c. Azóta kiderült ez nem megy. A kettesről leállítottak 862 virusom volt felvilágosítottak mire egy uj kezelést megkezdek több lesz a vírusom mint amivel elkezdtem a 2-es kezelést.
A fibrom Kpa 8,8 FI-es volt. Most világosodott meg előttem,hogy ez is sokkal rosszabb lehet,mint a kezdéskor,lehet ,hogy jobba lett volna ha bele sem kezdek a vírus irtásba? A májam még olyan sem lesz talán mint akkor amikor kiderült a bajom.
Minden hozzá szólást köszönök.Sziasztok Johanna

museto
#18462 museto hozzászólása: 2014.06.30. 11:46

Sza Johanna!

Lehet, valamit nem írtam le világosan, de ha figyelmesen elolvasod Makara doktor hozzászólását, abból kitetszik, hogy még egy 35 kPa-as máj is képes egy sikeres kezelést követően néhány év alatt hihetetlen mértékű regenerálódásra. Ahogy azt doktor úr is írta, csupán a 40 feletti kPa értékel jellemezhető májkárosodás esetén kérdéses a javulás, de jelenleg is folynak kutatások a regenerációs folyamatot illetően. A Te 8,8-as értékeddel minden esélyed meg van a szinte tökéletes regenerálódásra, tehát szerintem mielőbb vágj bele a következő vírus irtásba, amíg májad állapota képes a regenerációs folyamatot véghezvinni. Nálam már nehezebb a helyzet, hisz látod, volt 50 feletti mérésem is, tehát ne akarj idáig jutni…. Üdv, Museto

museto
#18455 museto hozzászólása: 2014.06.30. 09:20

Köszönöm Doktor Úr gyors és igazán biztató válaszát! A 2-es kezelésem megkezdése előtt 50,4 kPa értékkel indultam 2013 januárban, mely érték szeptemberre 29,4.re módosult, és ebből lett a múlt heti mérés 34,2-es értéke. Amennyiben ígéretesnek tűnő kutatásaikhoz az én kórtörténetem adatai is hozzá tudnának járulni, úgy örömmel és szívesen bocsátanám rendelkezésükre illetve járulok hozzá, ambuláns lapjaimat, vérvizsgálati, UH, nyelőcső vizsgálati stb.leleteim kutatási célú hozzáféréséhez. Amennyiben személyes vizsgálat is szükséges, egyeztetést követően (vidéki vagyok ui.) állok rendelkezésre. Az alábbi email címen vagyok egyébként elérhető: ritaakos@freemail.hu Tisztelettel Museto

#18453 Makara_dr hozzászólása: 2014.06.30. 08:59

Kedves Museto,
A máj tényleg jól regenerálódik. Számos olyan beteget ismerek, akik megismételték a Fibroscan vizsgálatot a kezelés vége, azaz a vírusmentesség elérése után 1-4 évvel. Többségük “liver stiffness” (LS) értéke lényegesen javult, pl. a legutóbbi ilyen beteg 35 kPa értéke 17-re csökkent. Csak nagyon kevés olyan beteg van – jellegzetesen 40 feletti értékekkel – akiknek a mája nem javul a vírusmentesség ellenére. A kérdést egyébként tudományosan most vizsgáljuk!
Tisztelettel
Makara dr.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close