Van esély a néhány éven belül bekövetkezendő gyógyulásra?

Téma címkék:
2014.07.15. 20:18

Sziasztok!
18 éves fiú vagyok, akinek 2 hete mondták, hogy valószínűleg BPD-ben szenved.

#18588 nolalawson hozzászólása: 2014.07.20. 06:11

Kedves Mindenki,

Húgomat 16 éves kóra óta próbálják diagnosztizálni. Jelenleg 20 éves, sikerült a BPD-t az 5. pszichiáternek megállapítani, ugyanis a BPD kezdeti szakaszán nehéz megállípítani, hogy skizoid, mániás, stb.

Borderline szindróma esetén mindenképpen csatlakozok az előttem szólóhoz: rajtad áll. (egyébként normális terapeuta ezt közli is a kezelés elején, hogy csak segító kezet tud nyújtani nem mást – és ez fennáll egyéb pszichés betegségek esetében is.) Húgom sajnos úgy döntött, hogy az emocionális problámáit gyógyszerinoxikációval és alkohollal kezeli. 2 hónapja minden héten kinn vannak a mentők, 2 napja váltott gyógyszert, az eredmény: Neuroleptikus Malignus Szindróma. Tiapridal, Latrigil, Kventiax, cymbalta kombinációja után.

Személy nekem kevert szorongásos depresszióm van, pánikbetegséggel kombinálva. 5 éve küzdök vele. De minden esetben azt vallom és mondom: lehet és kell vele küzdeni. Visszesek, van hogy leszedálom magam. De nem fogom feladni.

#6628 tami10 hozzászólása: 2011.07.15. 20:21

Szerintem te még a szerencsésebbik eset vagy,mivel én képtelen vagyok a szerelemre.Bár fiatalabb vagyok,a szeretetet sem tudom kifejezni,viszonozni és még nehezebb elfogadni a szeretetet.Szerintem ne szedj gyógyszereket,legfeljebb menj el egy pszichológushoz.Persze mindez csak szerintem.Látom már elég sokan e-maileztek,de ha gondolod az enyém: tami10@vipmail.hu

Sok sikert a továbbiakban :)

#6627 Tincsike hozzászólása: 2011.06.27. 06:17

Szia!

Megkaptam a leveledet és az óta válaszoltam is neked.

Üdvözlettel: Tincsike

#6626 adidaszdk hozzászólása: 2011.06.26. 13:23

Sziasztok,

Köszönöm a hozzászólásokat, biztos idegesítő lehet, hogy itt sírok nektek a gondjaimmal mikor ti is tele vagytok gondokkal:D Gonosz az az ember aki folyton saját gondjait hajtogatja másoknak… hát én ennek jó példája vagyok:D
Tincsike neked ha minden igaz már írtam egy levelet, sárkány-lány veled pedig szívesen leveleznék, szóval nagy kérés lenne, hogy add meg az email címed?
Köszönök mindent:)

#6625 sarkany-lany hozzászólása: 2011.06.26. 12:52

Kedves Adidaszk!

Szerintem (de ez csak az én véleményem):

ahány ember, annyiféle személyiségzavar.

Például: én együtt  tudok érezni másokkal nagyon is, illetve nem unok rá azokra, akiket szeretek: sőt inkább személyfüggő vagyok (kb. mint egy vizsla…)

És úgy tudom: aki ebben az állapotban/ betegségben szenved, az szinte minden esetben az átlagnál intelligensebb: a földművelőket vagy a proletárokat nem sűrűn háborgatja sem depresszió, sem borderline, sem pedig skizofrénia vagy paranoiás téveszmék…

De érdemesebb több pszichiáter illetve pszichológus véleményét megkérdezni a dologról, mert sajnos egyre könnyebben skatulyázzák be az embert. És egy félórás-órás beszélgetés alapján nem igazán fair ill. korrekt dolog valakire rásütni egy ilyen komoly és nagy horderejű dolog bélyegét, mint a BPD.

Minden jót Neked!!!

 

#6624 Tincsike hozzászólása: 2011.06.26. 10:12

Kedves Adidaszdk!

Nem derült ki a történetedből, hogy ki volt az, aki 2 hete azt mondta, hogy BPD a diagnózis. Azt azért bizd a “szekértőkre”. Mi sorstársak, úgy gondolom nem vagyunk hivatottak egy történet alapján a betegségedre irányuló következtetéseket levonni. Amennyiben Borderline-ről van szó,  akkor minden képpen rajtad áll a gyógyulás. Persze nem hagyhatod ki a szakavatott segítséget igénybe venni, de úgy kell hozzá állnod, hogy ez egy állapot, és nem egy betegség és, hogy egyetlen pszichológus vagy pszichiáter sem tud kimozdítani ebből az állapotból, ha te nem akarod a változást. Én abban tudok segíteni, hogy összegyűjtsd az erőt ehhez a változáshoz és általam bevált módszereket ismerhess meg a kezdő lépések megtételéhez. Ha van kedved levelezni erről, akkor írj a katimama43@gmail.com e-mail címre.

Szép napot kívánok neked!

Tincsike

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close