Lyme kór, félrekezelt SM beteg

2014.07.20. 11:30

Évekkel ezelőtt lettem beteg, egyik napról a másikra. Küzdöttem pánikbetegséggel is, de senki sem vette komolyan, írtak fel antidepresszánst, ami nem használt. Viszont rászoktam és abban az időben több öngyilkossági kísérletem is volt. Egy nővér barátnőm szólt, hogy ezt a gyógyszer okozza – utánanéztem és erről rengeteg orvosi szakirodalom van! – és segített leszokni.

Egymás után jöttek a diagnózisok, pajzsmirigy, chron, colitis, pánikroham, bipolár, depresszió, demencia, végül az agyban kialakult léziók miatt, gerincvízlevételt követően progresszív SM.

Véletlenül tévedtem a www.lymebeteg.hu oldalra, ahol döbbenten szembesültem a tüneteimmel. Ez rólam beszél, ez én vagyok! Átnéztük az összes papírt, nem is említették a Lyme kórt. Kullancs nem csípett soha tudomásom szerint. Megkérdeztük a neurológust, aki azt mondta, kizárt, mert akkor lett volna rajtam egy jellegzetes piros bőrpír. Elmentünk több neurológushoz, de amint meglátták az orvosom nevét a papíron, visszaadták, hogy nem bírálhatják felül a professzor urat. Egy erre szakosodott pesti kórházat javasoltak, ahonnan elküldtek, azt mondták, ma “divat” a Lyme kór. Magánrendelésben elmentem ahhoz az orvoshoz, aki az egyetemi tankönyveket írja a betegségről, ő is kizárta, azt mondta, nem csinál SM szerű idegi tüneteket a Lyme kór.

Ezen a ponton küldtük ki a vért az augsburgi Lyme klinikára, ahol megállapították, hogy krónikus lyme kór, bartonella, babesia és mycoplasma fertőzésem van. Ezeket a leleteket nem fogadják el Magyarországon, a már említett kórházba küldenek, ahonnan meg elküldenek, mivel szerintük a babesia és bartonella nem betegít meg embereket.

Krónikus fáradságom és fájdalmam is van, az életemet egy elsötétített szobában élem. Nemsokára visszamegyünk a németekhez kezelésre, mert Magyarországon nem adják be a rochepin infúziót, csak annak a betegnek, aki lefizeti az orvost. Érdekességképpen, több orvossal találkoztam, aki biztosított róla, hogy 4- hetes rochepin infúzió után gyógyul a lyme kór, hiszen őket is ezzel kezelték. Beteget viszont nem talál az ember, aki hozzájuthat, amikor rákérdeztem, mindig kiderült, ők írták fel maguknak és a kollégaik adták be.

#29421 ildi389 hozzászólása: 2020.10.25. 11:59

Kedves Lymeos!

Szeretném felvenni Önnel a kapcsolatot, a fiam is feltételezhetően lymeban szenved, neki csípése volt, neurológia és izomtünetei. Remélem azóta meggyógyult! Kérem írjon nekem, hogy a németországi kezelés sikeres volt-e?
ildi389@gmail.com
Köszönöm. Üdvözlettel: Balogh Ildikó

#29507 Buzder Ferencne hozzászólása: 2021.01.14. 10:22

Kedves Ildikó! Szeretném kérdezni, hogy sikerült-e informálódnia a németországi kezeléssel kapcsolatban! Engem is nagyon érdekelne, érintve vagyunk! Válaszát előre is köszönöm

#26694 Verdy hozzászólása: 2018.05.07. 10:06

Kedves Lymeos!
Kicsit régebbi a poszt, de hátha sikerül, szeretném felvenni a kapcsolatot Önnel. Az augsburgi kezelés érdekelne.
szilagyiveronika@yahoo.de
Köszönöm szépen.
Veronika

#21580 petya05 hozzászólása: 2015.09.08. 16:14

Kedves Lymeos!
Szeretném felvenni Önnel a kapcsolatot e-mailben, mert édesanyámnak hasonló tünetei és diagnózisai vannak már 5-6 éve. petya05@freemail.hu
Előre is köszönöm

#20198 AbraLil hozzászólása: 2015.02.20. 13:18

Sziasztok!

Öt évvel ezelőtt megcsípett egy fertőzött kullancs. Sokáig nem tudta kideríteni, hogy mi bajom, de súlyos tüneteket produkáltam. Semmilyen gyógyszer nem használt, annyira legyengültem, hogy egyedül már felöltözni sem tudtam. Ekkor ajánlották a hiperbár oxigén-terápiát, ami teljesen rendbe hozott. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

#19765 Holdsugarka hozzászólása: 2014.12.27. 12:32

Kedves Lymeos!

Hasonló cipőben járok most én is. Lassan 1 éve fáj a fejem, látásproblémáim is vannak már, nagyon feledékeny lettem. Nem tudják mi okozhatja ezeket a tüneteket, csak tenziós fejfájásra, szorongásra való gyógyszerekkel próbálkoznak, amik nem segítenek. Eszünkbe jutott, hogy másfél éve volt bennem egy kullancs, így elmentem a Lyme ambulanciára, de ott kinevetett az orvos, hogy biztos nincs lyme-om. IgM-re és IgG-re kért vérvizsgálatot. Nem bírtam kivárni a leletet, így vettem egy Lyme gyorstesztet, ami halványan pozitívot mutatott. Megkaptam azóta a leletem, az meg negatív. Nem tudom most van Lyme-om vagy nincs. Kérlek írd meg, hogy Neked miként sikerült elintéztetni a külföldi vérvizsgálatot, és mi a menete.
Elérhetőségem: holdsugarka-timi@freemail.hu

Köszönöm előre is a segítséged:
Hold

#18632 Martina hozzászólása: 2014.07.30. 12:32

Kedves Marussia, kedves Lymeos,
a lányom is szenvedett a Lymeban, de már múlt időben írhatom…nekünk beváltak a rügyek (rügyterápia). Előre mondom – nem létezik egy csodaszer, vannak különböző reakciók, súlyosság, stb., csak szeretnék felkelteni a figyelmüket erre, hogy a szervezet erős, ha alaposan kitisztítjuk őt mindenféle terhelésektől és segítünk neki és erre, hogy vannak természetes módok, amelyek a pozitív eredményeket mutatnak. Mi nyárfa, szőlő, erdeifenyő, boróka, fekete ribizli és nyírfa rügyeket használtunk, utána még egy speciális kúra jött… és most tünetmentes a lányom, sőt, semmi betegeskedés, nagyon ritkán történik, hogy nem megy az iskolába influenza, nátha vagy bármilyen más betegség miatt. Akit érdekel, írhat nekem. markusm@windowslive.com
Mindenkinek javulást kívánok, akármilyen betegségben szenved. Martina

#18598 militta hozzászólása: 2014.07.21. 11:30

Kedves Lymeos!
Szeretném felvenni Önnel a kapczolatot e-mailben, mert a lányom szintén régóta Lyme-beteg, és csak rosszabbodik az állapota.Mi is kálváriát jártunk, míg egyáltalán kiderült ez a diagnózia, őt is évekig félrekezelték. Szeretném megkérdezi, hogyan lehet az augsburgi vizsgálatot elvégeztetni, mennyibe kerül, a további kezelésről szintén szeretnék érdeklődni. Amikor a levelének a végére értem, megdöbbenve ismertem rá arra, hogy lányomnak is pontosan ilyen az állapota. attól félek, megvakul és lebénul, ha ez így folytatódik. Nagyon kérem, segítsen információkkal, írjon az e-mailemre: marussia@freemail.hu
Köszönöm szépen: Marussia

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close