munkatempó

Téma címkék:
2014.08.22. 16:53

Sziasztok Mindenki!

Májusban leállítottak a 2-es kezelésről,júliusban pedig mentem dolgozni (közmunkára),ha ezt valaki 30 évvel ezelőtt mondja nekem,hogy közmunkára is örülök ha felvesznek kérdeztem volna tőle – orvos látott mostanában? Szóval ez a közmunka nem egy lányregény a hajam jobban hullik mint a kezelés során a kezemen a bőr nyilik szét mint a rózsa és fájdalmasan begyullad, ha húst eszem pattanások jönnek ki rajtam.Szept.31-ig van szerződésem most annak is örülnék ha tovább nem kellene menni du. 4-re már olyan fáradt vagyok sokszor a hangom is elmegy.Jó lenne már szabadulni a kis virusaimtól.Valahol le kellett írnom ezeket,ti legalább tudjátok a bajaim okát.

Legyetek jók kellemes hétvégét Johanna

#19030 KatiNemeth hozzászólása: 2014.09.05. 06:21

Kedves Johanna!
Csak most olvasom a történetedet.Nagyon szomorú ,hogy nem sikerült a kezelésedet a végéig kapni. Azon csodálkozom viszont ,hogy még mindig nem szűntek meg a kezelések mellék hatásai pedig már eltelt három hónap. De azért ne csüggedj, majd csak elmúlik,bár mind ezzel dolgozni gondolom nem egyszerű. Tudom mert én is dolgoztam a hármas kezelés mellett hét hónapot, de nem volt egyszerű.Nálam meg azt történt a kezelésbe befigyelt egy aranyos kis nőgyogyi műtét .Mikor már a kezelés mellékhatásaitól is megszabadultam,most júl. végén meg eltört a csuklóm. azóta nem is nagyon látogattam el ide az oldalra.Nem tudom valaki tud-e arról ,hogy a csontok állapota is megváltozik-e a kezeléstől.?
A munkahelyeden nem kérheted a betegszabadságot? Nem tudom milyen alapon működik ez a közmunkában.Nagyon nehéz biztosan így helyt állni,mikor amúgy is le van terhelve a szervezet.Kívánom neked a minél hamarabbi tünetmentes napokat,és sok kitartást az új kezelésig.
Vigyázz magadra.!
Szeretettel üdvözöllek:KatiNemeth

ungarjohanna
#18883 ungarjohanna hozzászólása: 2014.08.23. 18:00

Most nem kapok semmilyen kezelést,szerintem már nem a mellékhatások jönnek ki rajtam,vagyis az orvos szerint az ekcéma csak akkor mulik ha a májam már jól müködik a hajhullás pedig vitamin hiány. Szeretnék megszabadulni a vírusaimtól ez a legnagyobb problémám!
Sziasztok kellemes hétvégét Johanna

nora51
#18916 nora51 hozzászólása: 2014.08.26. 00:13

Kedves Johanna!
A te májad ha jól emléxem F1-es kategóriában van? Hát ez relatíve nagyon jó állapot! Ne izgasson a májad, de vigyázz rá. Cigi-pia, felesleges gyógyszerek kerülése, ne egyél nehéz zsíros kaját, ,ne vacsizz este 7 után, Szedhetsz máriatövismag-kapszulát és multivitamint ! D vitamint. írassál fel. Ezek jót tesznek a hajadnak is.
Ekcéma: ha előjön a kezemen, Flucinar kenőcsöt kenek rá vékonyan, és tapaszt teszek rá, hogy ne kapjon levegőt. 12 óránként (reggel,este) újból kenem, friss tapaszt teszek. Így pár napon belül elmúlik. Ha nem tapaszolom le, nem múlik el és viszket is. Flucinart háziorvos vagy bőrdoki (RAGYÁSZ) ír fel!
Munkához pamut munkakesztyűt, nedves munkához gumikesztyűt húzz. Ez ekcéma nélkül is ajánlott.
Egy nő mindig védje a zsenge kis kacsóit, mikor árkot ás!!! És ha mos, mosogat, akkor is!
Aludd mindig jól ki magad! És folyadék állandó ivása, mi több, vedelése ajánlott!
Szeretettel: nora51

museto
#18918 museto hozzászólása: 2014.08.26. 07:06

Szia Johanna!

Nóra kenőcse nekem is bejött, persze a hepászom engedélyével. Nekem a fejbőrömön jött elő ez az ekcéma jellegű dolog, nagyon kellemetlen, mert csúnya és viszket is, ráadásul most még a hajam is veszettül hullik.. Még munka közben a kézsérülésekre vigyázz. Nálam a legkisebb sérülés is nagyon be tud gyulladni és borzalmas nehezen gyógyul, ez igaz volt a kezelések közti szünetben is. Igazad volt, amit a történetedben írtál, addig a szervezetünk teljesen máshogy reagál mindenre, amíg garázdálkodnak benne a vírusok. Üdv, Museto

ungarjohanna
#18920 ungarjohanna hozzászólása: 2014.08.26. 16:08

Szia Museto!
Próbáltam írni a email címedre,de nem fogadta,lehet,hogy nem jól írtam be az email címet.
A táblázat miatt akartam írni az adataimat.Ezek szerint már van aki a INF nélküli gyógyszerre vár? A várólistán van olyan aki S3 bejegyzéssel van várólistán kb. 2 hete vettem észre az S jelet. tudsz valamit erről?
üdv Johanna

museto
#18921 museto hozzászólása: 2014.08.26. 16:32

Szia Johanna!

A várólistát bizonyára pénteken lesz alkalmunk kibeszélni, ha kiderül valami, megosztjuk veled az információt. Címem még egyszer: ritaakos@freemail.hu Üdv, Museto

lez53
#18866 lez53 hozzászólása: 2014.08.23. 10:13

Kedves Johanna!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtad elviselni a kezelést. Az orvos mit mondott?
Talán idővel elmúlnak a rossz mellékhatások. Fel a fejjel. Sajnos a háromas kezelés egy részét már én sem tudtam végigdolgozni.
Javulást és gyógyulást kívánok neked!
Üdvözlettel. Lez53

nora51
#18917 nora51 hozzászólása: 2014.08.26. 00:21

Drága jó Lez, örülj, hogy túlélted, és ráadásul nullás eredményed is van már. Nem lehet meghatározó szempont a dolgozás, még ha anyagilag fáj is. Élet-halál-harcról van itt szó. Élve és egészségesen kell kijönni ebből a mocsok fertőzésből, meg a kemény, mellékhatásokban bővelkedő kezelésből.
Örülj, hogy pihenni tudsz. Beteg ökröt se kényszerítenek igavonásra. Bocs a hasonlatért.
További gyógyulást, jó pihenést neked!
nora51

panzer
#18865 panzer hozzászólása: 2014.08.23. 09:25

Kedves ungarjohanna!Most semmilyen kezelést nem kapsz?

nora51
#18855 nora51 hozzászólása: 2014.08.22. 21:53

Johanna, én beszélnék a helyedben a dokimmal. A kezelés leállítása nekem napról napra több energiát adott, nehéz testi munkát is végzek itthon a háztartásban, de bírom. A hajam csak 5 hónappal később kezdett a normalizálódás útjára lépni, de az nagyon lassú folyamat. A kezedet mutasd meg bőrdokinak és mondd el, mivel kezeltek. Nem tudom, milyen munkát végzel, de melegen ajánlom,hogy kesztyűben csináld. A hústól pattanást kapni…na ezt is meg kell beszélned a dokival.
Jó hír, hogy csak szept 30-ig van szerződésed, nem 31-ig!!!! :)
Sok folyadékot igyál, munka közben is figyelj erre. Más nagy bölcsesség most nem jut eszembe…
Sok zöldség-gyümölcsöt egyél, most nem drága!
Szeretettel: nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close