Ötletek a “Várószoba” használatának megkönnyítésére.

Téma címkék:
2014.12.05. 20:22

Beszélgetéseinkben többször szóbakerült , hogy ez vagy az nehézséget okoz a VSZ használata során. Összegyüjtöttem egy csokorra valót . Ezeket jó lenne ha a következő klubfoglalkozáson (ahová sajnos nem jutok el) megtárgyalnátok és a VSZ segítő szerkesztői megvalósítanák belőlük amit lehet.

Kellene a fejlécen egy a lap szerkezetére , használatára utaló cím . Ez alatt le lehetne írni hogy mi a “történet” , mi a “hozzászólás” és az értesítések jelentősége , hogyan célszerű használni . Mit érdemes leírni , miket érdemes elolvasni. Hogyan található meg a hozzászólók története és összes hozzászólása. Miért érdemes mások történetéhez hozzászólni .

A “történet”-en belül a hozzászólások időrendben legyenek (legfölül a legutolsó) , úgyis látni a megszólításból hogy melyikhez szól hozzá. Jelenleg egy kéthetes kihagyás után belépve már nem is szerzek tudomást az alul valahol megbújó tegnapi hozzászólásról.

A hozzászólás címsorában a hozzászóló nevét valahogy kiemelten kellene írni , hogy valakinek az előző hozzászólását keresve lefelé pörgetve könnyebben észrevegyük.

Egy adott felhasználó lapját nézve (amin a történetei és hozzászólásai vannak) jó lenne tudni az egyes hozzászólások dátumát , az adott történet íróját és megírásának dátumát is.

Arra kell gondolni , hogy a tanácstalan világban támaszt kereső betegek nagy része nem a számítógépet pörgető fiatal rétegből adódik. Többnyire a PC-t alapfokon kezelő , vagy az idősebb korosztály használja ezt a lapot. (A Hepatitis közösségben biztosan.)

Látjuk hogy több történet írója is ilyen problémákkal küzd , és bár már a lapon van , fogalma sincs hogy találhatná meg a válaszolók történeteit , illetve hogyan válaszolhat nekik.

Mindezek a módosítások könnyebben használhatóvá tennék a fórumot . Ez pedig fontos , mert itt nem csak levelezgetés hanem komoly információáramlás is történik , ami sokat segít mindennapjainkban.

Van még pár napunk , írjátok meg véleményeteket , javaslatotokat , hogy legyen vitaalap a klubban !

Üdvözlettel : Hetvenes

Hetvenes
#19888 Hetvenes hozzászólása: 2015.01.11. 10:13

. . . Kedves “klubosok” !
Nagy néma csend van az eltelt 1 hónap alatt ebben a témában .
Kérhetek valakitől az ott jelenlévők közül egy rövid tájékoztatást ?
Kialakult valamilyen elképzelés ? Történt egységes állásfoglalás esetleg igéret egyes kérdések megoldására ? S ha igen akkor mire , hogyan ? Gondolom nem véletlenül szerepelt napirendi pontként a decemberi programban.
Megköszönném ha valaki tudna írni erről.
Üdvözlettel : Hetvenes

klmaan
#19619 klmaan hozzászólása: 2014.12.07. 01:21

Szia Hetvenes!
Üdv Mindenkinek!
Köszi, hogy elindítottad! Gondoltam én is erre, de jó, hogy Te írtad le, mert Te már szakértő módon, a javaslataidat is megtetted.
Gondolhatod, hogy nekem ez a helyzet milyen szomorú, talán tragikusnak is mondható! Éveken át küzdöttem ezért a klubért, s mire már/még a VIMOR vezetésben is ismert/elismert lett a VSZ létjogosultsága, megszűnt az a klub jelleg, ami miatt ezt választottam anno, s nem a rengeteg fórumok egyikét. Küzdöttem, harcoltam, védtem, kiálltam érte, ha kellett konfrontálódtam, hogy a klubunk stílusa, hangneme, szakmaisága olyan maradjon, ahová bátran beléphet minden új Sorstárs. Én most nem látok technikájában különbséget a többi fórumok között-sajnos. Pont azok a gondjaim nekem is, amit leírtál. Lehet, hogy az összes többi betegségnél ez nem gond, mert kicsi a forgalom, s nem alakult ki a fórumozókból közösség. Nálunk itt, egészen más a helyzet! Mi nagyon gyorsan nem egy “felhasználó” névvel beszélgetünk, hanem valódi hús-vér embereket, Sorstársakat látunk, tudunk a “felhasználó” név mögött, s ebből adódik, hogy a személyesebbé váló kapcsolat miatt gyakoribb, és mozgalmasabb itt az élet, vagyis lehetne, ha nem lett volna elrontva. Tudom ezt a fülzúgás klub kapcsán. Ott van, hogy hetek mennek el, amíg egy beírás születik.
A lényeg, hogy írjátok meg kéréseiteket, javaslataitokat! Én nagyon szeretném, ha újra könnyen és átlátható módon lehetne klubozni!!
Üdv: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

Hetvenes
#19622 Hetvenes hozzászólása: 2014.12.08. 18:33

Szia Klári !
Ne szomorítson el , nem olyan tragikus ez a helyzet . Látod másokat is foglalkoztat a megoldás szükségessége , a klub programjába is bekerült , a VSZ szerkesztői is szívesen segítenek . Így most én is rá szántam magam , hogy csokorba szedjem régen érlelődő gondolataimat.
Úgy tűnik , itt a történetben nincs nagy mozgás , mások nem bombáznak javaslatokkal , véleményekkel.
Bízzunk bennük , hogy akik ott lesznek megtalálják a gondokat okozó pontokat és azok megoldását.
Üdvözlettel: Hetvenes

#19614 katih hozzászólása: 2014.12.06. 18:29

Szia Hetvenes!

Sajnálom, hogy nem tudsz jönni, de reméljük előbb utóbb összejön. :) Az ötleteket köszönöm, már le is mentettem és viszem pénteken, bár valószínű az oldal szerkesztői is olvassák.
katih

Hetvenes
#19621 Hetvenes hozzászólása: 2014.12.08. 18:21

Szia Katih !
Köszönöm hogy elviszed a klubba és menedzseled ezt a problémát. Ott bizonyára lesznek többen aktív VSZ használók , tudnak véleményt , javaslatot mondani .
Az egyes felvetett pontok szükségességét és a felvetődő javaslatokat , azok hatását ott a klubban egy megnyitott VSZ lapon próbáljátok meg elemezni !
Jó munkát kívánok : Hetvenes

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close