HEPATITIS “C” történet

Téma címkék:
2014.12.10. 19:39

1998 óta tudom hogy hepatitis c virusom van. 2009-2010 egy 2-es kombinációs kezelésem volt. Az induló virusszám 460000 a fibroscan 11.8 volt. 44-hetet birtam ki ekkor a neutrophil 0.4-re esett igaz elötte se volt sokkal több.A vége az lett, hogy leállították a kezelést. A kezelés 12.hetében elértem a virusmentességet.

Kezelés után a 24.hétre 89000 lett a vírusszám. Ekkor a fibroscan 9.9 lett . Rá egy évre 8.9 lett. Még egy év múlva 12.5 lett. 2013 juniusban sikerült elkezdenem boceprevirrel a 3-as kezelést.8.hét 12db alatti 12.hét “0″-ás 24.hét “0″-ás 48.hét “0″-ás.Kezelés után 24.hét szintén”0″!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sajnos mellékhatások jöttek, amik kezelés alatt nem voltak. Szemszárazság, 3 szemész, három szemcsepp, de nem oldódik meg a probléma. Ízületi fájdalmak minden tagomban. Ez volt a 2-es kezelés után is, egy év kellett hozzá, hogy elmúljon. Pattanások az arcon, nyakon, ezekre kenőcsöt kaptam. A GPT kezelés alatt, végén lecsökkent 18-25 -köztre. Most a 24.hétre 38-ra emelkedett. Még nem tudom, hogy mennyi idő kell, hogy felfogjam, sikerült meggyógyulnom ebből a szörnyű betegségből. Még annyit, hogy nem tudom hogy kaptam el , se vér, se kábitószer, se tetoválás.

Mindenkinek gyógyulást és vírusmentességet kívánok.

Sanyoka

#19847 KatiNemeth hozzászólása: 2015.01.06. 20:41

Kedves SanyoKa! Gratulálok az eredményedhez, minden jót kívánok, és további mentes életet.
Üdv KatiNemeth.

#19633 katih hozzászólása: 2014.12.10. 22:37

Nagyon-nagyon GRATULÁLOK! katih

museto
#19631 museto hozzászólása: 2014.12.10. 22:18

Szia Sanyóka!
Nagy örömmel és bizakodással olvasom soraidat már csak azért is, mert én is egy boceprevires 3-as kezelés vége felé járok és eddig minden lehetséges nullát sikerült begyűjtenem. Januárban fog kifutni előre láthatóan a kezelésem, akkor lesz a 48.heti PCR és ennek eredménye igen fontos a kezelés eredményessége tekintetében. Májam elég lepusztult állapotban van, drága Hetvenes gyógytársunk nagy ügybuzgalommal kezelt táblázatában többet is megtudhatsz rólam. Eddig kisebb-nagyobb zökkenőkkel ugyan, de átvészeltem a mellékhatásokat, volt belőlük részem bőven, úgymint hajhullás, szájüregi problémák, zombiság és szellemi tompaság, az ízületi kellemetlenségekről nem is beszélve. Eddig úgy periodikusan szépen beosztva hol ez, hol az volt erősebb, de így kezelésem vége felé szinte egyszerre tört rám minden. Már nem merek senkinek semmit beígérni, mert nem tudom mit hoz a holnap, fel tudok-e egyáltalán kelni, és ha igen, mennyire futja az erőmből másnap, a nap mely szakában jön rám a gyengeség és kell eldőlnöm. Gondolom, ezen a stádiumon Te már túl vagy, azért kíváncsi lennék, ez a “végfázis” mennyire csavart ki Téged, hogyan tudtad a kellemetlen mellékhatásokat enyhíteni? Üdv, Museto

#19634 sanyoka hozzászólása: 2014.12.10. 23:04

Szia museto!
A kezelés 34.hetétől azt hittem, hogy nem bírom tovább.Csak a gyógyulási akarat vitt tovább.Én
51 injekciót adtam be,azért ennyit mert +3 azt már boceprevir nélkül. A 3 db megmaradt az előző kezelésemből+ a rebetol is,és ezt még önszorgalomból beadtam magamnak.Hát ennyit az akarat
erőről.Nekem is voltak mellékhatások –hányinger,szédülés.láz,izületifájdalmak,depresszió,légszomj,
hajhullás,viszketés stb–.Gyógyszer az akaraterő,nekem csak ez volt,különben azt a +3-at nem tudtam volna beadni.A feleségem meg a család ellenezte,mert ők kívülről látták rajtam,hogy nem kéne beadni.Ki tudja az már megmondani,hogy kellett-e.Lehet ,hogy 36 hét is elég lett volna.Ezt már nem tudom meg soha sem.Igy alakult és a végeredmény fontos.A kezelés vége felé a fehérvérsejt 1.1-1.4 trombocita 38-45 neutrophil 0.4-0.6 hemoglobin 85-95.Azóta a trombocita 91 a többi helyre jött.

Hetvenes
#19629 Hetvenes hozzászólása: 2014.12.10. 21:10

Szia Sanyóka !
Örülök , hogy megosztottad velünk sikered történetét . Gratulálok ! Már írom is a táblázatunkba . A mellékhatások , szövődmények jó része elmúlik . Ami marad az pedig semmi a C vírus pusztításához képest . Szerencsés vagy !
Üdvözlettel : Hetvenes

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Akadémiai Kiadó Zrt.

H-1519 Budapest, Pf. 245

Telefon: (06 1) 464 8200

Email: varoszoba@akademiai.hu

© Akadémiai Kiadó Zrt.

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala, az Akadémiai Kiadó gondozásában. Orvosok szakmai portálja: nota.hu

Precognox

Close
Close