Találkoznék Veletek!

Téma címkék:
2014.12.18. 12:15

Sziasztok Sorstársak!

Már rég megírhattam volna Nektek, hogy màr egy hete itt vagyok Bp-en a SOTE Orr-Fül- G…Klinikán. Ha a pesti és környékiek közül van kedve és lehetősége valaki Sorstársnak egy kis beszélgetésre, én nagyon- nagyon örülnék a találkozásnak/beszélgetésnek/ismerkedésnek!

22-én, hétfőn megyek haza.

Szép napot, jó és kellemes karácsonyi készülést kívánok Nektek!

Üdv szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

klmaan
#19703 klmaan hozzászólása: 2014.12.19. 08:26

Szia Museto!
Köszönöm a kedves és biztató szavakat. Rám fér, mert nem árt tudatosítani magamban, hogy én is fontos vagyok, és fontos harcolni magamért is. Sajnos, magamért nem tudok ám olyan “elánnal”, harciasan kiállni, mint amikor Mást, vagy egy általam üdvözítőnek tartott/tudott értéket kell megvédenem. Valószínű, hogy elcsodálkoznál, hogy milyen kuka-nyuszi vagyok akkor ha én vagyok orvosnál. Ez a mostani eset is pl. erre! 2 hónapig tűrök egy olyan akut bajt, amiről 24 éve tudom, hogy a siker csak az azonnali lépésben ( konkrétan, az azonnali infúzióban )van.Mivel van némi ismeretem , így egyszer csak megunva a szenvedést, meg az eü éppen akkori bénàzását lépek, s akkor meg ” verem” a fejemet, hogy miért vàrtam. Szóval, így /ilyen vagyok. Bedúgúlt a fülem hírtelen és mellé jött a halláscsökkenés és erős zúgás-visitás-cincogás-stb. 2 hónapig “keringettek” a otthon a fülészet és a neurológia között, de nem történt semmi. Most úgy érzem, hogy jó kezekben vagyok, ez már egy jó és elfelejtett élmény nekem. Nem akarok elémenni a híreknek, de az is előfordulhat, hogy “véletlenül”, vagy eszerűen abból a tényből következően, hogy a szakorvosok csak a saját területüket bírják látni/átlátni, gyakran az egész embert összefüggésében, mint rendszert nem, adódnak bajok. Most lehet, hogy emiatt, véletlenül lettem egy ” állatorvosi ló”, ami jót hozhat a HCV-s társadalomnak. Na! Most aztán felcsigáztalak Benneteket temélem, de amint tudom írni a végleges jó hírt, azonnal megteszem. Nagyon remélem, hogy nem ” iszom előre a medve bőrére”!!!
Persze, a remènyem eltűnését is megirom majd. Most jó remélni ès egy prémium jobbulàst élvezni. Karàcsonyi ajàndékot kaptam, úgy fogom fel. A fül helyzet az még van, de otthon folytatódik a gyógyszeres levezetés.
Hosszú voltam, de meg kellett osztanom érzéseimet.
ÜDV MINDENKINEK!!!
ÁLDOTT, BÉKÉS, SZÉP ÜNNEPET MINDEN SORSTÁRSNAK ÉS CSALÁDJÁNAK!!!!!
Szeretettel. Klàri( dolgozznet@gmail.com)

museto
#19705 museto hozzászólása: 2014.12.19. 13:14

Igencsak kellemetlen dolog, amikor az ember kiszolgáltatva érzi magát a betegségében. Azt már korábban megírtam, hogy milyen cirkalmas módon jutottak el esetemben is az orvosok a HCV fertőzés felismeréséig, Egy szerencsém volt, hogy tapasztalatom szerint az általam látogatott megyei kórházban a belgyógyászati rész elég jól működik, az orvosok is szépen össze dolgoznak egy betegség felismerésében, tudják lehetőségeik határait és ha tudományuk végére jutnak, hova küldjék tovább a beteget. Egy dolog van viszont ami nem tetszik, hogy kezelő orvosaim szinte kivétel nélkül hatvan körüli vagy még annál is idősebb szakemberek, egy fiatallal sem találkoztam sehol sem. Kérdeztem is a hepatológusomat, mi lesz velünk betegekkel, ha ők végképp bedobják a törölközőt? Ő csak széttárta a kezét és annyit mondott – remélem addigra meggyógyítom magát – . Ez nekem úgy jött le, hogy Ő, mint bennfentes sem látja konkrétan a jövőt, hát akkor mi betegek mit gondoljunk sorsunk alakulásáról. Nekünk még csak jutott pénz a kezelésre, meg szakember is a protokollban meghatározott feladatok szerinti munkák elvégzésére, de csak gondolj be az utánunk jövők mire számíthatnak. Arról nem is beszélve, hogy a kezelés magas, több milliós költségét fizeti ugyan az OEP, de a kezelésünk és betegségünk miatti munkaképesség csökkenés elismertetése már igen csak körülményes. A nekem megítélt járadék mellett simán elpusztulnék, ha nem állna mögöttem egy szilárd családi háttér akik maguk sem hiszik el, hogy ennyi ledolgozott év után és ennyi befizetést követően ennyiből kell vegetálni. Ha valamennyire rendbe is jövök, addigra már a 61. évemet is betöltöm, nem valószínű, hogy bármely munkahely is két kézzel kapkodna utánam, főleg ilyen lesuttyant állapotban.
Node, a remény hal meg utoljára, voltunk már nehezebb helyzetben is, Neked is és a többieknek is azt kívánom,hogy a közelgő Karácsony mindannyiunkat bizakodó és emelkedett hangulattal töltsön el. Museto

klmaan
#19706 klmaan hozzászólása: 2014.12.19. 13:38

Így legyen!!!
Az most tényleg nagyon jó érzés, hogy gondos, kedves, szakértők kezében érzem magamat. Ez egy új tapasztalat, s reményt ad.
Új kezelés? Hát az izgalmas lesz! Azért a 95% feletti eredményesség szuperúl hangzik, de van ey kis híja a 100 %-nak. Ki esik bele?
Nagyon készülnek a gycégek, mert ha nem hozzák ezt a beígért %-ot, nem fizeti ki nekik az OEP. TEHÁT: REMÉNY!!!!
Tovàbbi szép napokat Neked és Mindenkinek!
Üdv szeretettel. Klári

nora51
#19731 nora51 hozzászólása: 2014.12.21. 01:11

Na én is beszállok egy kicsit. Remélem, a cincogás már alábbhagyott, és nemcsak a kezed izületei érzik az infúzió jótékony hatásait. Mikor szerdán beficcentem hozzád, egészen kedvet kaptam, hogy januárban végre alávessem magam a régóta halogatott audiológiai vizsgálatnak. Bár én már megszerettem a fejemben élő tücsköket (most bárki azt hinné. hogy skizo vagyok…Nem, csak ciripet hallok!) most a nagy esti csendben is olyat hallok, mint mikor régen a tanyánkon kimentem a körtefa alá a sötétben, és boldogan hallgattam a tücsökzenét. Rábeszéltél, Klári! A hat szájsebészeti műtét után legyen már egy kellemetes orvosi élményem is: hallásvizsgálat. Istenem végre nem verik szét a fejemet fúróval és feszítővassal…Milyen jó lesz!
Már kezd engem itthon elborítani a rengeteg teendő, beiglisütés, vásárlások, takarítás, ajándékcsomagolás,így most egy időre elbúcsúzom. Neked zúgás-visítás-cincogásmentes csendes karácsonyi ünnepeket kívánok, meg hozzá békét és családi örömöt!
Musetonak pedig kíméletes,kellemes vidám karácsonyt, melynek folyamán pihentetni is lesz módja viharvert szervezetét.
Szeretettel: nora51

museto
#19688 museto hozzászólása: 2014.12.18. 17:41

Szia Klári!
Korábban említetted, hogy van egy ilyen jellegű egészségügyi problémád, bízunk benne, hogy sikeres lesz a kezelésed és mielőbb lehetővé válik számodra is az új típusú gyógyszerekkel történő HCV kezelés is. Mindketten erős egyéniségek vagyunk (!) ezért biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan Te is túl tudod tenni magad a felmerült gondokon és nemsokára kölcsönösen örülhetünk egymás és a többi gyógytárs sikeres felépülésének. Addig is – nejemmel együtt – kitartást és sok erőt kívánok felépülésedhez, bízva a földiek szakmai tudásában és kérve az égiek közbenjárását hogy adjanak erőt mindannyiunknak a ránk mért megpróbáltatások elviseléséhez. Ezzel kívánunk Neked is a – körülményekhez képest – nyugodalmas, szép boldog Ünnepeket. Üdv, Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close