várólista

Téma címkék:
2014.12.31. 10:31

Sziasztok mindenki!

Tegnap a hiradóba mondták,hogy 2015 évben a várólisták nem lehetnek fél évnél régebbiek,vagyis nem kell éveket várni. Az nem volt a hírbe,hogy minden várólistára is vonatkozik e,vagy csak a műtététekre.Ha valaki tud erről többet írjon.Köszi

Mindenkinek boldog újévet és főleg virusmenteset!!!!!

Johanna

#19829 lepone hozzászólása: 2015.01.05. 18:45

Kedves Sorstársak!
Új vagyok közöttetek és kezdem a rövid történetemmel. 40 éve eü dolgozó vagyok.Anno a kezdet kezdetén nem volt 1x használatos tű,fecskendő.Munkámhoz a vérvétel,az injekció beadás,kötözés is tartozott.3-éve vérvételem volt-egekben voltak a májfunkciós értékek,és (ismerős-nem legálisan Hepa c-re is megcsinálta a vizsgálatot-) POZITÍV Tovább:hepatológus,UH Májbiopszia-2 komponensű kezelés.1 év2n át .Vírus szám negatív de a féléves kontroll ismét pozitív(nem tudnak a vírusok nélkülem élni)Bár én tudnék. (a kezelés különösképpen nem viselt meg-aránylag könnyen vettem az akadályt.Jelenleg a 3 komponensű kezelés engedélyezése van folyamatban–de ahogy hallottam a melléktünetek is meg háromszorózódnak.(igaz?) Aki már itt tart attól kérdezem .Érdemes Belevágni?
Panaszom nincs-elvagyok itt-ott 60 évesen de ha elkezdem a kezelést majd lesz panasz bőven.
Vagy ezt is ki lehet bírni?
Írjatok,adjatok infót-mert eü ide -vagy oda most én vagyok a szenvedő alany-,most akasztják a hóhért.
Kösz az esetleges válaszokat-és jelzem ezután hozzátok is tartozom:
Üdv minden sorstársnak:Picúr

klmaan
#19836 klmaan hozzászólása: 2015.01.06. 10:04

Kedves Picur!
Nagy szeretettel köszöntünk körünkben!!! Jó helyen Vagy, ha már ezt hozta “jósorod”!
Kérlek, olvassad el egy kicsit lejjebb Minimanónak írt hozzászólásomat, hogy első körben ennek a honlapnak a gyakorlati használatához tudjunk segítséget nyújtani, s ezáltal az egész Közösség megtudhatja, hogy közénk jöttél. Ha átalakítid TÖRTÉNETTÉ ezt a hozzászólásodat, jönnek majd kérdésedre is nagyobb számban a válaszok.
Az én válaszom Neked: ha F/1-2, esetleg éppen 3-as Vagy, s nincsenek még szövődményeid, vagy van olyan, ami pontot ér a “ranglístán”, mint pl. autoimmun betegség, én várnék. Én sokat harcoltam, arcomat/hangomat adtam a 3-as kezelésért, de nem vállaltam be a kettes tapasztalatai miatt.Ja! Neked kevés mellékhatás volt! Most már jobban figyelnek erre is, és az új protokoll szerint nem kell már “belehalni” a kezelésbe, hogy virusmentes legyekünk. Nem könnyű döntés, annak tudatában/ismeretében, hogy a drágák vagy eltünnek, vagy minden kezeléssel erősödnek.
Ez az év úgy érzem fordulópontot hoz/hat! Reménykedjünk!!!!
Írj! Szívesen válaszolok magánban is!
Üdv Neked!! Szeretettel:Klári-Klmáan ( dolgozznet@gmail.com)

klmaan
#19798 klmaan hozzászólása: 2015.01.03. 13:12

Sziasztok!
Gyakorlati kérdés!!

Ma már másodszorra nem tudtam javítani a HOZZÁSZÓLÁSOMAT. Kitöröltem, majd újból próbálkoztam, s végül be kellett másolnom. Nem gondolom, hogy a gépben van a hiba, mert próbáltam okostelről, meg a nagy gépről is. Veletek történik ilyen?

MINIMANÓ!
Beírtam/bemásoltam újból a Neked szánt levelet, s most van már befejezése is! Olvassad el ezt is-légyszi!
Üdv Mindenkinek: Klári

klmaan
#19792 klmaan hozzászólása: 2015.01.03. 10:31

Sziasztok!
Itt, ebben a hozzàszólás-làncban is kívánok Minden kedves Sorstársnak egészséges, békés, sikeres 2015-ös évet!!!!
Szeretettel. Klári

#19789 Minimano hozzászólása: 2015.01.02. 12:21

Boldog új évet mindenkinek.
Én egy új hozzászóló vagyok. Szeretném megosztani veletek a történetemet. Szülés után /ami 42 éve volt/ fertőzött vért kaptam. 18 éve tudtam meg, egy világ omlott össze bennem….. Nem ittam, nem dohányoztam, és a férjemhez is hű voltam. Talán ezért is nem kellett eddig semmilyen kezelésen részt vennem. De sajnos január közepén el kell kezdenem a hármas kezelést… Félek, mivel egyedül élek és nem tudom, hogy milyen mellékhatások lesznek. Tudom, hogy ez egyénenként változó, de akkor is…. Szeretném, ha írnátok.
Köszönöm: Minimano

museto
#19790 museto hozzászólása: 2015.01.02. 13:40

Szervusz kedves Minimano!
Sajnos nem vagy egyedül ezzel a problémával, többen vagyunk ebben a helyzetben itt, ezen a fórumon. Én most vagyok a hármas kombinációs kezelés 47. hetében (Pegasys-Copegus-Victrelis), vannak kellemetlenségek, de ezeket hál’Istennek eddig sikerült leküzdenem. Azt javaslom Neked, hogy betegségedről, eddigi kezeléseidről egy külön történetben írj egy rövid összefoglalót, és akkor mindegyikünk oda fogja írni alá a saját bejegyzéseit, javaslatait. Tapasztalatunk van bőven mindannyiunknak, úgyhogy ha a kezeléssel kapcsolatban bármi problémád merül fel, nyugodtan írd le a történeted alá és mi örömmel fogunk segítségedre sietni. Most csak annyit szeretnék mondani, hogy örülj a lehetőségnek, hogy hozzájutottál a 3-as kezeléshez, hisz valószínű a májad már eléggé károsodott a vírusok “áldásos” tevékenysége miatt, ezért vált indokolttá kezelésed megkezdése. Az okoz némi nehézséget, ha egyedül vagy és nincs közvetlen segítséged, de ennek ellenére próbálj egy közelebbi ismerőssel beszélni, hogy intenzívebben tartsa Veled a kapcsolatot kezelésed alatt. Mi a magunk módján elektronikus úton folyamatosan Veled vagyunk, de van egy VIMOR nevű, vírusos májbetegeket összefogó szervezet, ahol személyesen is kb. negyed évente módunkban áll egymással találkozni, sőt egy nagyon kellemes légkörű klub szervezet is, ahol a személyes találkozások alkalmával kötetlen beszélgetésekre is van lehetőség. Erről majd a többiek is fognak írni, most a legfontosabb, hogy indíts egy önálló történetet, hogy mielőbb “körbe tudjunk ülni” Téged is. Ne félj, nem hagyunk egyedül és bátran kezd el a 3-as kezelést! Üdv, Museto

#19794 Minimano hozzászólása: 2015.01.03. 11:23

Kedves museto és kimann!
Nagyon köszönöm Nektek, hogy így ismeretlenül is ilyen megértéssel és szeretettel szóltatok hozzám. Ez könnyeket csalt a szemembe, és mostmár tudom, hogy jó helyre írtam, köztetek jó helyen leszek. A klubba is szeretnék majd elmenni.

Mégegyszer köszönöm . Museto megfogadom a tanácsod és leírom a történetem, csak egy kis nehézségem van, mivel most kezdtem internetezni.
Jó egészséget mindenkinek.

Kedves Museto

klmaan
#19797 klmaan hozzászólása: 2015.01.03. 13:04

Üdv Kedves Minimanó!
Újból leírom, mert úgy látom, hogy kitörlődtem.
Nagy-nagy szeretettel köszöntelek/köszöntünk a KLUBBAN!!! Jó helyre találtál-majd meglátod Futtában bepillantottam a többi hozzászólásba, ezért nem akarok nagyon ismételni A lényege a Közösségünknek: SZÁMÍTHATUNK EGYMÁSRA! Számíthatunk egymás tapasztalatára, segítőkészségére, ötletére, infóira, s arra a megértésre, amit csak Sorstársak tudnak adni egymásnak. Értjük a Másikat!
Várjuk újabb jelentkezésedet!
Szeretnék adni egy kis gyakorlati tanácsot, ha elfogadod. Írjad át TÖRTÉNETTÉ amit írtál, akkor az egész KÖZÖSSÉG hall/olvas Rólad, s tudja, hogy közénk jöttél. Bővítheted is annyi infóval Magadról, amennyit meg szeretnél osztani velünk. Így most csak az a pár ember olvassa beírásodat, akik itt hozzászóltak, max! Na! Nem akarom bonyolítani ezt a témát, inkább megadom, mint máskor is a magán emailomat, hogy tudjunk beszélgetni, akár erről, akár a betegségről/gyógyításunkról, mellékhatásokról, az új lehetőségeinkről, egyesületünkről (VIMOR).

Kaptál, vagy igényeltél kártérítést, életjáradékot?

Szívből kívánok Neked és Családodnak nagyon sikeres, békés, egészséges 2015-ös évet!!!!
Üdv szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#19788 katih hozzászólása: 2015.01.01. 20:10

Én is Nagyon BOLDOG és lehetőleg minél hamarabb vírusmentes ÚJ ÉVET Kívánok mindenkinek!

katih

Zsazsu
#19786 Zsazsu hozzászólása: 2015.01.01. 17:41

Ha valakinek bármilyen egészségügyi problémája van , netalán olyan ami az életét veszélyezteti ,
akkor szerintem az az ember minden kis apró dologban tud bízni ami felmerül a betegségével kapcsolatban! Mert mást nem tehet csak bízik és küzd!
Kívánok Mindenkinek EGÉSZSÉGES Boldog Új Évet!

#19785 KatiNemeth hozzászólása: 2015.01.01. 14:55

Kedves Johanna, Nóra51 Musetó, Makara doktor úr,és minden kedves ismeretlen ismerősömnek !
Boldog új évet kívánok, szeretetben, békességben ,és nem utolsó sorban jó egészségben bővelkedőt.Katinemeth

#19783 hokuszpok1 hozzászólása: 2015.01.01. 13:35

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

#19782 Rozsa62 hozzászólása: 2015.01.01. 09:43

Boldog új évet kívánok Mindenkinek!!! Rózsa62

ungarjohanna
#19781 ungarjohanna hozzászólása: 2015.01.01. 07:49

Kedves Makara doktot úr!
Akkor várjuk,hogy tud e nekünk valami bíztatót írni.
Kívánok a doktor úrnak még száz év boldog,türelmes időt,hogy továbbra is támogassa lelkileg és orvosilag a rosszmáju társaságot!!!!
üdv Johanna

museto
#19779 museto hozzászólása: 2014.12.31. 13:44

Sziasztok!
Ez igazán érdekes hír, én is felfigyeltem rá. Ezúton köszönöm meg Makara doktor úr egész évi figyelmét fórumunk iránt. Amikor az év vége alkalmából minden gyógy társamnak sikerekben gazdag boldog új évet kívánok és természetesen Makara doktor úrnak és minden kedves gyógyítónknak is, egyben megkérném Makara doktor urat ha a fenti témával kapcsolatban lesz valami érdemi információiója, legyen szíves tájékoztasson bennünket köszönöm. Museto

nora51
#19778 nora51 hozzászólása: 2014.12.31. 12:53

Az én kicsi szívem is megdobbant ettől a hírtől, de valahogy úgy értelmeztem végül is, hogy itt a műtétekről van szó. Ezt feltételezem legalább is. Azért bízva bízzunk….!
Kedves Johanna, kívánok én is Neked és minden kedves Gyógytársunknak MAKK-EGÉSZSÉGES újesztendőt, jókedvvel, bőséggel!
nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close